image Ocean Investing

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Ocean Investing

Bert Wylin ontwikkelde met de Golf Savor een multifunctionele tool voor op de golfbaan: het toestel is zowel een bunkerhark als een ballenvanger. Om te investeren in de verdere ontwikkeling en productie van de Golf Savor en in marketing is Bert op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam Ocean Investing
Oprichtingsdatum 25/02/2019
BTW-nummer BE0721.521.038
Vennootschapsvorm BV
Locatie Antwerpse Steenweg 19, 9080 Lochristi
Activiteit Bunkerhark voor golf
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Ontwikkelde een bunkerhark voor golfers. Wordt gebruikt op golfbanen om zandstroken terug effen te leggen
  • Innovatief design: niet alleen bunkerhark maar ook ballenvanger
  • Testfase: eerste tests positief, al 50 pre-orders
  • Via WinWinner op zoek naar minimaal €40.000 en maximaal €60.000
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Ocean Investing?

Ocean Investing is van oorsprong een consultancybedrijf. Zaakvoerder Bert Wylin hielp bedrijven voornamelijk op sales- en operationeel vlak om nieuwe markten aan te boren. Door de corona-uitbraak kwamen zijn consultancy-activiteiten echter op een laag pitje te staan, waardoor Bert op zoek ging naar een nieuwe insteek voor zijn onderneming.

Bert is een golfer en kwam tot de vaststelling dat door corona de bunkerharken op de green verdwenen waren om besmettingen via dit gemeenschappelijk materiaal te vermijden. Aangezien hij een opleiding tot tuinontwerper volgde, ging hij aan de tekentafel zitten om zelf een bunkerhark te ontwerpen. Hij besliste om er een multifunctionele tool van te maken die elke individuele golfer kan toevoegen aan zijn uitrusting: de Golf Savor was een feit!Activiteit

Een bunkerhark wordt in de golfsport gebruikt om een zandbak terug mooi effen te leggen voor een volgende speler. Doorgaans maakt zo’n hark deel uit van het gemeenschappelijke materiaal op de golfbaan, maar vaak is ze niet te vinden of kapot. Bovendien werden in veel golfclubs de bunkerharken verwijderd sinds de corona-uitbraak om spelers geen materiaal meer te laten delen en zo besmettingen te vermijden.

Bert Wylin ontwierp daarom samen met een designstudio een toestel dat deel kan uitmaken van de uitrusting van elke individuele golfer: de Golf Savor is niet alleen een bunkerhark maar ook een ballenvanger.


“De Golf Savor is een multifunctionele tool die de efficiëntie van het spel moet bevorderen.” - Bert Wylin, zaakvoerder Ocean Investing/bedenker Golf Savor

Bert liet eerst een prototype maken via een 3D-printer en liet het testen door 2 golfers. Momenteel zit het toestel dus nog volop in de testfase, maar de eerste reacties van de testers zijn positief en er zijn ook al pre-orders. De productie van de eerste volwaardige batch is dan ook voor eind 2020-begin 2021.


Team

Bert Wylin is de oprichter en zaakvoerder van Ocean Investing, de onderneming achter de Golf Savor. Oorspronkelijk waren consultancy-activiteiten de core business van Ocean Investing, maar door de coronaperikelen besliste Bert om zijn diensten aan te passen. Als gedreven en volhardende ondernemer koos hij ervoor om de weg van het golfen in te slaan en een innovatief product in de golfsport te introduceren. Tegelijkertijd is hij nog actief als werknemer bij een grote elektroketen.


Berts ervaring als sales- en operations-consultant moet hem helpen om de productie en verkoop van de Golf Savor goed op gang te krijgen. Voor het op de markt brengen van de het product kan hij rekenen op heel wat externe partijen, onder meer voor de productie en marketing van zijn innovatieve bunkerharken.


Klanten

Hoewel de golfmarkt een nichesector lijkt, kende de sport de afgelopen jaren een flinke toename qua aantal spelers. In België zijn er zo’n 50.000 golfspelers. Met de Golf Savor wil Bert hen een innovatief en kwaliteitsvol product aanbieden dat een meerwaarde biedt voor het verloop en het gemak van het spel.

Dankzij een schuifsysteem gaat de Golf Savor makkelijk open en dicht

In totaal zijn er al zo’n 50 pre-orders voor de Golf Savor. De productie, die in China plaatsvindt, is dan ook onlangs in gang gezet. Rond Nieuwjaar hoopt Bert een eerste grote batch van 5.000 stuks te laten produceren.


Investeer mee!

Bert wil de volgende stap zetten voor het ontwikkelen en vermarkten van zijn product. Hij is dan ook op zoek naar financiering voor het verder ontwikkelen van de Golf Savor, het voorfinancieren van de productie en voor investeringen in marketing. Hiervoor is een totale financieringsbehoefte van €120.000. Deze WinWinner-campagne, waarmee Ocean Investing minimaal €40.000 en maximaal €60.000 wil ophalen, maakt deel uit van deze mix. Meer info over de financieringsmix vind je onder Financiële gegevens.

Je kan investeren in Ocean Investing via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing
  • de (achtergestelde) crowdlening: 6% brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Ocean Investing in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Bert Wylin is een volhardende ondernemer die met zijn innovatief product de golfwereld wil veroveren en het spel efficiënter wil maken. Zijn Golf Savor kan al rekenen op de eerste pre-orders en is klaar om in productie te gaan. Investeer je mee?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.