Projecten  - Confiserie Nilona


Confiserie Nilona

    Favoriet


  Bornem 
 Zoetwaren 


€125.000 gefinancierd

19 investeerders

166%
€75.000 min. - €125.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -964 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


De appel valt niet ver van de snoepboom in de familie Nauwelaerts: Bart, zaakvoerder van Confiserie Nilona, is al de 3e generatie die actief is in de snoepgoedsector. Samen met zijn vrouw Christel brengt hij nostalgische zoetwaren op de markt.

Confiserie Nilona is trots op haar labels Handmade in Belgium en Erkend Ambacht en wil nu verder groeien door te investeren in het behalen van voedselveiligheidscertificaten, die vereist zijn voor de geplande verkoop aan retailers, en in machines die een hoger productievolume mogelijk moeten maken.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Confiserie Nilona
Oprichtingsdatum 18/10/2018
BTW-nummer BE0711.820.246
Vennootschapsvorm BV
Locatie Weertstraat 106, 2880 Mariekerke (Bornem)

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

Aanbod

Via welke lening kan je investeren?Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

  • Ambachtelijke producent van zoetwaren erkend met de labels ‘Handmade in Belgium’ en ‘Erkend Ambacht’
  • Familiale traditie: grootvader van huidige zaakvoerder bekend voor Buche Coco, Rhumrotsen en Sneeuwballen. Vader oprichter van zoetwarenservicebedrijf Sweet Paradise
  • Momenteel productie van Buche Coco (volgens oorspronkelijk recept) en nougat
  • Nostalgische zoetwaren combineren met moderne creativiteit: recente introductie van nieuw assortiment Buche Coco zorgde voor omzetstijging van 90% in 3e kwartaal tov dezelfde periode vorig jaar
  • Groothandels en export belangrijkste afzetkanalen
  • Op zoek naar financiering voor behalen voedselveiligheidscertificaten (vereist voor geplande verkoop aan retail) en aankoop machines voor productie. WinWinner-campagne (minimaal €75.000, maximaal €125.000) maakt deel uit van financieringsmix voor deze investeringen
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Confiserie Nilona?

Confiserie Nilona is het verhaal van een 50-jarige traditie die in de 21e eeuw wordt verdergezet. Bart Nauwelaerts’ grootvader Frans startte in 1945 met een zoetwarenbedrijf en was in binnen- en buitenland gekend voor onder meer zijn Buche Coco, Rhumrotsen en Sneeuwballen.


Twee jaar geleden besliste Bart om het vakmanschap van zijn grootvader nieuw leven in te blazen. Met de overname van 100% van de aandelen in 2020 is de stap gezet om onder dezelfde bedrijfsnaam zoetwaren te produceren en opnieuw op de markt te brengen.

“Met Confiserie Nilona brengen we de authentieke smaak- en kwaliteitsbeleving terug.” - Bart Nauwelaerts, zaakvoerder Confiserie Nilona


Activiteit

Confiserie Nilona produceert Buche Coco en nougat op ambachtelijke wijze, met volledig natuurlijke ingrediënten. Volgens de aloude traditie worden de zoetwaren bereid in koperen ketels.


Dankzij de ambachtelijke productiewijze kan Confiserie Nilona genieten van de labels ‘Handmade in Belgium’ & ‘Erkend Ambacht’ die lokaal en ambachtelijk gemaakte producten in de kijker zetten. Bovendien is het de bedoeling om op termijn een streekproductenerkenning binnen te halen, wat een extra kwaliteitsstempel zal zijn.

Jeugdsentiment! Nilona heeft altijd bekend gestaan omwille van de kwaliteitsvolle en smakelijke producten. Mijn favoriet was zonder twijfel de Buche Coco. Ik heb intussen de 2020-versie ervan geproefd en ze zijn zonder twijfel nog steeds even lekker! Blij om horen dat de naam Nilona nieuw leven wordt ingeblazen en dat er hierbij wordt teruggegrepen naar de succesvolle ingrediënten en tradities uit het verleden. Ik ben alvast een grote fan!” - Davy

Naast de productie onder de naam Confiserie Nilona heeft de onderneming ook het merk Feliz in handen. Feliz staat ook voor ambachtelijk geproduceerde kokossigaren en nougat, maar richt zich onder meer met een meer gesofisticeerde verpakking voornamelijk op delicatessezaken, high-end chocoladewinkels en export, terwijl groothandels en export de belangrijkste markten voor de Nilona-producten zijn. Op die manier wil de onderneming de markt zo goed mogelijk overkoepelen.


Team

Dat de appel niet ver van de snoepboom valt in de familie Nauwelaerts, kon je in het begin al ontdekken; als kind maakte Bart Nauwelaerts al kennis met de wondere wereld van de zoetwarenproductie in het bedrijf van zijn grootvader.


Ook Barts vader Theo was actief in de sector; na eerdere successen met exportbedrijven die zoetwaren verhandelden, richtte hij in 1995 het zoetwarenservicebedrijf Sweet Paradise op. Theo zette zijn kennis verder en met focus op service en de beste kwaliteit had Sweet Paradise een alom gekende naam en dit van de plaatselijke kruidenier tot de Kinepolis-groep en de Franse supermarktketen Auchan, wat leidde tot de jaarlijkse verhandeling van 5 miljoen kilo snoep.

Vóór hij de bedrijfsnaam van zijn grootvader nieuw leven inblies, had Bart ook al zijn sporen verdiend in de snoepgoedsector. Op 19-jarige leeftijd startte hij onderaan de ladder bij Sweet Paradise. Na zelf honderdduizenden kilo’s snoep met eigen handen te hebben verwerkt, was hij klaar voor de leerschool bij zijn vader. Gedreven door passie werkte Bart zich op tot logistiek- en aankoopverantwoordelijke, waarbij hij de laatste jaren voor de verkoop van het bedrijf verantwoordelijke was als vervangend ondernemer.

Ook nadien bleef hij in de zoetwaren en was hij jarenlang de rechterhand van de zaakvoerder van een producent van de Gentse neuzekes en runde hij een succesvolle webshop voor de verkoop van zoetwaren. Bart en zijn vrouw Christel, die ervaring opdeed als assistent aankoopverantwoordelijke op de technische afdeling van Colruyt, zijn vandaag de zaakvoerders van Confiserie Nilona. Ze verdelen de ondernemingsactiviteiten onder elkaar, van productie over verkoop tot marketing.

Christel Grijseels & Bart Nauwelaerts


Klanten

“We brengen grootvaders authentieke recepten terug tot leven en garanderen een superieure smaakbeleving. Wij beschikken over de oorspronkelijke recepten van de Buche Coco en Rhumrotsen, wat ons een voorsprong geeft op concurrenten. Vroegere concurrenten van mijn grootvaders bedrijf bestaan niet meer en zij die deze producten vandaag maken, produceren dit niet met de juiste samenstelling. We zijn dan ook trots om onze Buche Coco ‘de enige echte’ te noemen.” - Bart Nauwelaerts, zaakvoerder Confiserie Nilona

Momenteel richt Confiserie Nilona zich op professionele klanten, al is het de bedoeling om later ook een B2C-verdienmodel te beginnen. Groothandels en export vormen de belangrijkste afzetkanalen van de zoetwarenproducent. Confiserie Nilona levert ook aan kleinhandels, maar dit is vrij beperkt in vergelijking met de levering aan groothandels.


Retailers zullen in de toekomst ook een belangrijk verkoopkanaal worden voor onze producten. We willen dan ook een IFS-certificaat (International Food Standard) binnenhalen om toegang te krijgen tot de verkoop via deze kanalen.” - Christel Grijseels, zaakvoerder Confiserie Nilona

Ondanks de corona-uitbraak kon Confiserie Nilona in het derde kwartaal rekenen op een grote omzetstijging (+90%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft de onderneming voornamelijk te danken aan de introductie van de Buche Coco-mix met 5 smaken, die erg goed aansloeg.

“Ik kon de Buche Coco-mix gisteren proeven en ze waren echt lekker! Goed gedaan, Bart!” - Filip Van Vyve, purchase director Ameel Candy World nv (klant Confiserie Nilona)


Investeer mee!

Confiserie Nilona is op zoek naar financiering om haar groeiplannen te realiseren. Tot die groeiplannen behoren investeringen om de retailmarkt te kunnen aanspreken. Onder meer het behalen van de nodige voedselveiligheidcertificaten en de ontwikkeling van een nieuwe verpakkingslijn (inclusief de nodige voorraden) staan op de planning. Daarnaast wil Confiserie Nilona ook machines voor de productie van de zoetwaren aankopen.

Het aankopen van machines moet het productieproces efficiënter maken en een groter volume toelaten, wat nodig zal zijn om aan retailers te kunnen leveren. De machines moeten ook de productie van Rhumrotsen mogelijk maken.

Om dit alles te realiseren is er een totale financieringsbehoefte van €340.000. Deze WinWinner-campagne maakt deel uit van de financieringsmix die is opgesteld om aan dat bedrag te komen. Meer info over deze financieringsmix vind je onder de Financiële gegevens.

Confiserie Nilona wil via WinWinner minimaal €75.000 en maximaal €125.000 ophalen. Investeren in de zoetwarenproducent kan via:

  • de crowdlening (achtergestelde lening): 5% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing.
  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op het openstaand bedrag, 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 6 jaar. Jaarlijks constante aflossing of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
Nota: we noteren als voorwaarde dat aan het einde van de campagne de totale financieringsbehoefte van €340.000 moet ingevuld zijn, ongeacht welk financieringskanaal hiervoor wordt aangesproken, vóór we het via de campagne opgehaalde geld vrijgeven, ongeacht of het minimale doelbedrag van deze campagne al dan niet behaald is.
Confiserie Nilona staat voor de ambachtelijke productie van bijzondere zoetwaren. Bart, die al meer dan 20 jaar ervaring in de sector heeft, en zijn vrouw Christel willen met hun nostalgische producten en aloude recepten de markt verder veroveren. Investeer je mee?

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Financieel

Bijlagen
€125.000 gefinancierd

19 investeerders

166%
€75.000 min. - €125.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-5% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Confiserie Nilona?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner