image Bankshopper

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Bankshopper

Bankshopper.be is een van de grootste financiële vergelijkingssites in België. De site heeft zo'n 300.000 abonnees en er werden al meer dan 12 miljoen vergelijkingen van financiële producten gemaakt.

Ook langs de kant van financiële instellingen geniet Bankshopper vertrouwen, mede door de organisatie van de verkiezing Bank van het Jaar. Voor investeringen in werkkapitaal, personeel, marketing en sales zoekt Bankshopper financiering.

Bedrijfsnaam CONSUFIN BELGIUM
Oprichtingsdatum 17/09/2020
BTW-nummer BE0754.569.829
Vennootschapsvorm BV
Locatie Pelikaanstraat 3 box 2020, 2018 Antwerpen
Activiteit Vergelijking financiële producten
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Een van de grootste financiële vergelijkingssites in België
 • Missie om het vergelijken van financiële producten makkelijker te maken
 • Door jaarlijkse verkiezing Bank van het Jaar vertrouwd door consumenten en gerespecteerd door financiële instellingen
 • Gerund door 2 ervaren ondernemers met ervaring in financiën en e-commerce (eerdere projecten zoals Voetbalprimeur.be en BandenExpert.be)
 • 300.000 abonnees op de nieuwsbrief, al meer dan 12 miljoen vergelijkingen op de site
 • Op zoek naar minimaal €250.000 en maximaal €500.000 voor investeringen in werkkapitaal (uitbreiding aanbod), personeel (development, content writer) en marketing/sales
 • Investeren in Bankshopper.be kan via de winwinlening of de crowdlening (ontdek de precieze modaliteiten onderaan deze pagina)
Update 26/11: Bankshopper is terug te vinden in een artikel in De Tijd over de digitalisering in de financiële sector, en ook de WinWinner-campagne wordt vermeld. Bekijk hier het artikel.
Update 15/01: de campagne wordt verlengd. 14 februari is de nieuwe einddatum.


Waarom Bankshopper.be?

Bankshopper.be werd opgericht in 2008 met als doel de financiële sector transparanter te maken voor de consument. Er was nood aan één plek waar mensen de kosten, risico’s, voorwaarden... van allerlei financiële producten van verschillende banken konden vergelijken. Het aanbod van banken was en is namelijk vaak te omvangrijk en te complex, waardoor consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Bankshopper.be wil hen helpen bij het kiezen van het product dat het best bij hen past.

12 jaar na de oprichting blijkt de relevantie van Bankshopper.be nog altijd:

“Banken kiezen steeds vaker voor de digitale weg om hun aanbod van financiële producten aan de man te brengen. De coronacrisis heeft het belang van de digitalisering nog maar eens onderstreept. Banken hinken echter nog te veel achterop als het gaat over gebruiksvriendelijke digitalisering. Bankshopper.be is er dan ook om consumenten op een begrijpelijke manier door het keuzeproces van financiële producten te loodsen zodat ze deze met vertrouwen en volledig digitaal kunnen regelen.” - Neal Oddens, mede-eigenaar Bankshopper.be
Activiteit

Op Bankshopper.be kunnen bezoekers financiële producten vergelijken. Het gaat hierbij onder meer over spaarrekeningen, hypothecaire en autoleningen, beleggingen en kredietkaarten. Bankshopper.be toont via geavanceerde vergelijkingsmodules de opties en begeleidt op die manier de consument van A tot Z in zijn keuzetraject.

De kenmerken van de producten worden deels handmatig geüpdatet en deels automatisch via API’s, dit is software die computerprogramma’s met elkaar kan laten communiceren en het dus mogelijk maakt om zaken te automatiseren.

“Het vergelijken van financiële producten kan nooit kwaad. Dankzij alle relevante data van aanbieders van financiële producten hebben wij een unieke positie in de Belgische financiële sector. Wij analyseren zaken zoals kosten, risico, rendement en klantbeoordelingen. Zo maken wij financiële producten en diensten transparant en vergelijkbaar.” Neal Oddens, mede-eigenaar Bankshopper.be


Het verdienmodel van Bankshopper.be werkt als volgt: zodra iemand via de website een keuze maakt voor een financieel product of met een financiële instelling in contact treedt, ontvangt Bankshopper.be van de betreffende aanbieder een bepaald bedrag.

Met al deze aanbieders maakt Bankshopper.be dus vergoedingsafspraken. Dit kan een eenmalige vergoeding zijn of een commissie die gespreid is over een bepaalde periode. Daarnaast zijn er ook inkomsten uit gesponsorde content die naar de meer dan 300.000 abonnees wordt gestuurd.

“Nu leggen we ons voornamelijk toe op het keuzeproces van financiële producten. Het is onze ambitie om ook de aanvraagprocedure zelf te vergemakkelijken en consumenten beter én automatisch te matchen met financiële producten op basis van de data waarover we beschikken.” - Mark Oddens, mede-eigenaar Bankshopper.be

Naast de vergelijking van financiële producten organiseert Bankshopper.be ook de verkiezing Bank van het Jaar. Dit gebeurt sinds 2010, waardoor Bankshopper.be al heel wat naamsbekendheid heeft vergaard in de sector. Met onder meer categorieën als ‘Spaarrekening van het Jaar’ en ‘Broker van het Jaar’ wil de website haar missie om de financiële sector transparanter en overzichtelijker te maken, verder onderstrepen.

“Het [de Bank van het Jaar verkiezing 2019 van Bankshopper.be red.] is één van de mooiste bekroningen die ik naar alle KBC-medewerkers kan meenemen omdat ze de waardering en het vertrouwen weerspiegelt van onze klanten.” - Daniel Falque, CEO KBC BelgiëTeam

Mark en Neal Oddens zijn de eigenaars van Bankshopper.be. De broers hebben al heel wat financiële en ondernemerservaring op hun teller.

Zo startte Mark zijn carrière als effectenhandelaar, een functie die hij bijna 10 jaar uitvoerde. Later was hij aan de slag bij een gamingplatform, waar hij commercieel verantwoordelijke was. Het platform bereikte zo’n 35 miljoen unieke bezoekers per maand en het team groeide tot 55 werknemers.

In 2011 nam Mark VoetbalPrimeur.nl, de tweede grootste voetbalsite van Nederland, over. Hij lanceerde de site ook in België, onder de naam VoetbalPrimeur.be.

Marks broer Neal heeft vooral ervaring in de e-commerce. Hij richte in 2011 BandenConcurrent.nl op, een vergelijkingssite waar je banden voor je wagen kan kopen. Ook de Belgische variant, BandenExpert.be, werd door hem gelanceerd.

De onderneming kende een sterke groei: zo werd ze in 2017 door Ernst & Young uitgeroepen tot het snelst groeiend e-commercebedrijf in Nederland. Daarnaast bereikte BandenConcurrent plaats 6 in Deloittes Technology Fast50 met een groei van 1.311% in 3 jaar tijd.


Mark & Neal Oddens

In 2019 begonnen de broers Mark Oddens en Neal Oddens aan een nieuwe missie: ze willen financiële wereld veranderen door de sector transparant te maken en de consument een sterkere positie te geven. Mark en Neal namen recentelijk Bankshopper.be over. Ze rolden ook de Franstalige tegenhanger Comparebanque.be uit.

Met zijn financiële achtergrond richt Mark zich voornamelijk op de financiële producten en het contact met de banken. Daarnaast legt hij zich ook toe op de sales en contentproductie. Met zijn achtergrond in de e-commerce is Neal voornamelijk bezig met growth marketing, conversiestrategieën en zoekmachineoptimalisatie.

Ze doen ook een beroep op enkele externe developers en marketeers, maar ook op Stefan Willems, die als onafhankelijk financieel journalist gebruikers van de beste tips en adviezen voorziet.


Tractie

De digitalisering wint steeds meer aan belang, ook in de financiële sector. De positie van Bankshopper.be is de afgelopen jaren dan ook sterker geworden. Corona heeft de trend naar digitalisering nog een flinke duw in de rug gegeven:

“Toen de coronacrisis uitbrak, waren grootbanken niet klaar voor kantoorloos en digitaal. Nu moeten ze vliegensvlug enorme stappen zetten. Voor covid-19 was digitalisering optioneel, een ondersteuning van de bestaande business. De nieuwe realiteit is dat banken en consumenten gedwongen zijn zich versneld aan te passen naar het digitale model. Wat er nu gebeurt, is een superaccelerator voor digitale vernieuwing. En hier plukt Bankshopper.be de vruchten van!” - Mark Oddens, mede-eigenaar Bankshopper.be

Bankshopper.be op mobile.

Bankshopper.be richt zich in België op een brede doelgroep in de leeftijd van ca. 18-75 jaar, feitelijk iedereen voor wie het openen van een eerste zichtrekening, de aanschaf van een kredietkaart, geld lenen voor een auto, woning of renovatie, sparen, beleggen en -op termijn- verzekeren van toepassing is. 

“Onze autolening bleek na vergelijking elders liefst 1,8% voordeliger. Een jaarlijkse besparing van 380 euro. Zeer bedankt.“ - P. Moyson

Intussen is Bankshopper.be de op één na grootste vergelijkingssite voor financiën in België. Er zijn meer dan 300.000 abonnees en er werden al meer dan 12 miljoen vergelijkingen gemaakt via de website.

Uiteraard is het vertrouwen dat Bankshopper.be van de financiële aanbieders krijgt van groot belang. Dit omdat het verdienmodel mede afhankelijk is van de vergoeding die Bankshopper.be ontvangt bij de keuze voor een financieel product of dienst.

Dat vertrouwen van de financiële instellingen is mede te danken aan de organisatie van de verkiezing Bank van het Jaar door Bankshopper.be. Banken spreken zelfs hun klanten aan om hen uit te nodigen om op hen te stemmen. Sinds 2 jaar hoort er ook een fysiek evenement bij de verkiezing.


“Ik ben bijzonder verheugd dat BNP Paribas Fortis werd verkozen tot Bank van het Jaar 2018 en dat onze woonkredieten en autoleningen werden bekroond.” - Max Jadot, CEO, BNP Paribas Fortis

Hieronder enkele persvermeldingen van Bankshopper.be:

 • Moneytalk heeft het over de verkiezing van KBC tot Bank van het Jaar 2019
 • Karel Van Eetvelt, voormalig topman van Febelfin, benadrukt het belang van transparantie bij banken in dit artikel in Het Laatste Nieuws


Investeer mee!

Bankshopper.be wil verder te groeien. Het is de bedoeling om het platform gebruiksvriendelijker te maken. Het team is van plan de huidige vergelijkingsmodules voor onder meer hypothecaire leningen, persoonlijke leningen, kredietkaarten, sparen en beleggen uit te breiden. Daarnaast is het de ambitie om een aantal nieuwe te vergelijken financiële producten toe te voegen. Het platform -met toegevoegde functionaliteiten- zal ook live gezet worden in Wallonië.

Om dit alles te realiseren wil Bankshopper.be werkkapitaal ophalen en investeren in personeel. Onder meer de aanwerving van een developer, content writer en een UX designer staan op het programma. Daarnaast wil Bankshopper.be ook investeren in sales en marketing, onder meer via e-mailcampagnes en zoekmachineoptimalisatie.

“Het versneld kunnen bouwen, uitbreiden en optimaliseren van de diverse productmodules, waarbij de online klantbeleving centraal staat om de conversie (omzet) van financiële producten en diensten te vergroten, dat is het einddoel van de geplande investeringen.” - Mark Oddens, mede-eigenaar Bankshopper.be

Concreet zoekt Bankshopper.be via deze crowdlendingcampagne bij WinWinner minimaal €250.000 en maximaal €500.000 om de geplande groei mogelijk te maken. Investeren kan via volgende leningen:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante aflossing.
 • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 4,8% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing.
Update 15/01: de campagne wordt verlengd. 14 februari is de nieuwe einddatum.
Wil jij de een van de grootste financiële vergelijkingssites in België, die geleid wordt door twee ervaren ondernemers, helpen groeien in haar missie om de financiële sector transparanter te maken voor de consument? Dan kan je nu investeren in Bankshopper.be!

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.