image Columbus Group

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Columbus Group

Columbus Group is een verzekeringsmakelaar en financieel adviesbureau die/dat zich voornamelijk toelegt op verzekeringen en financiële oplossingen voor medische beroepen. Met een team van meer dan 25 medewerkers en partnerships met een 20-tal verzekeringsmaatschappijen haalde de onderneming ondertussen al meer dan 3.000 klanten binnen. De laatste jaren kende Columbus Group dan ook flinke omzetgroeien: zo bedroeg de omzet van vorig jaar meer dan het dubbele dan die van 2018. Onder meer voor investeringen in extra personeel is de onderneming op zoek naar financiering via deze WinWinner-campagne.

Bedrijfsnaam Columbus Group
Oprichtingsdatum 11/03/2016
BTW-nummer BE0649.835.563
Vennootschapsvorm BV
Locatie Hendrik van Veldekesingel 150 bus 104, 3500 Hasselt
Activiteit Verzekeringen
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Verzekeringsmakelaar en financieel tussenpersoon voor medische beroepen
  • Adviseert verzekeringsproducten van AXA, AG, Allianz, Baloise en 20 andere gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen
  • Team van meer dan 25 medewerkers
  • Omzetgroeien: in 2017 meer dan 8 keer meer omzet dan startjaar 2016, in 2018 nog eens 25% meer dan 2017. In 2019 meer dan dubbele van omzet 2018
  • Op zoek naar financiering voor opvangen van vertraging inkomsten (verdienmodel: commissies komen in schijven binnen) & investeringen in personeel
  • Investeren in deze crowdlendingcampagne kan via de winwinlening (1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag) of via een gewone achtergestelde crowdlening (5% jaarlijkse brutorente , looptijd 4 jaar). Beide jaarlijks constante aflossing
Update 27/11: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 4 januari 2021.


Waarom Columbus Group?

Columbus Group ontstond door de vraag die onderneming in de medische sector vaststelde. Roberto Musardo, founder van Columbus Group, merkte op dat er geen onafhankelijke verzekeringsmakelaar bestond die zich specialiseerde in medici. Er bestonden enkel nichespelers met een eigen productengamma die de klant niet 100% onafhankelijk konden benaderen.

“Mensen uit de medische sector zijn vaak heel drukbezette mensen. Eén partij die alles voor hen regelt op vlak van financiën is dan ook meer dan welkom. De missie is om met Columbus Group een onestopshop te worden voor de financiën van medische beroepen; als je als medicus afstudeert, willen wij top of mind zijn als financiële partij om op al je financiële vragen te kunnen antwoorden. We willen onze cliënten begeleiden in het realiseren van hun droom als medicus.” - Roberto Musardo, founder Columbus Group


Activiteit

Voorlopig zijn er bij Columbus Group 2 belangrijke portefeuilles te onderscheiden:

  • Portefeuille Leven: deze verzekeringsproducten draaien rond sparen en beleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pensioenplanning, kindersparen en fiscale optimalisaties. Vaak zijn de spaarplannen ook gekoppeld aan ziekteverzekeringen zoals gewaarborgd inkomen. Je kan daarnaast je spaarplannen ook fiscaal interessant koppelen om vastgoed aan te kopen.
  • Portefeuille Varia (’Niet-Leven’): deze tak focust zich meer op de bescherming van roerende en onroerende goederen. Hierbij gaat het om allerlei materiële zaken die verzekerd kunnen worden zoals auto’s, woningen…

Columbus Group treedt hierbij op als verzekeringsmakelaar: de onderneming adviseert deze producten en informeert de klanten over het aanbod. Tot de leveranciers van dat aanbod behoren enkele grote namen uit de sector zoals AG, Allianz, AXA, Baloise en DAS Rechtsbijstand. Het verdienmodel van Columbus Group is gebaseerd op commissies die de onderneming ontvangt via de verkoop van de producten van de leveranciers.


De omzet van 2017 lag zo’n 8 keer hoger dan die van in het startjaar 2016. In 2018 nam de omzet nog eens toe met 25%. Vorig jaar noteerde Columbus Group een omzet die meer dan het dubbele was dan die van 2018.

De ambitie van Columbus Group om een onestopshop te worden voor medische beroepen gaat nog verder: in de komende 2 tot 5 jaar wil de onderneming haar aanbod nog verder uitbreiden en verdergaan dan alleen verzekeringen. Onder meer financieel advies, webinars, juridisch advies en boekhouding worden binnen een periode van 2 tot 5 jaar toegevoegd.

“Ondanks het feit dat we nog niet zo lang bestaan, zijn we geen gewone start-up. We zijn heel erg gefocust op het optimaliseren van ons aanbod.” - Roberto Musardo, founder Columbus Group


Team

Columbus Group werd in 2016 opgericht door Roberto Musardo, een man met heel wat ervaring in de verzekeringssector. Zo was hij betrokken bij de oprichting van Magellaan Verzekeringen.

Roberto Musardo

Na 4 jaar activiteit is het personeelsbestand van Columbus Group al stevig aangegroeid. Op de payroll staan voornamelijk financial architects die de verschillende mogelijkheden van een cliënt in kaart brengen en op basis daarvan een optimaal advies verlenen. Daarnaast zorgen onder meer een commercieel directeur, een financieel verantwoordelijke, een HR-manager en een verantwoordelijke van de back office voor een vlotte werking van de onderneming. Ondertussen bestaat het team van Columbus Group uit meer dan 25 medewerkers.

Naast de in-house expertise en ervaring heeft Columbus Group ook een sterk netwerk in de verzekeringssector, onder meer dankzij de reeds vermelde samenwerkingen met onder meer AG, Allianz, AXA, Baloise, DAS Rechtsbijstand... In totaal werkt Columbus samen met meer dan 20 verzekeringsmaatschappijen om zo de cliënten van 100% onafhankelijk advies te kunnen voorzien.


Klanten

Columbus Group focust zich op verzekeringen voor vrije beroepen en voornamelijk voor medische beroepen. De onderneming merkte een nood aan een partij die alle verzekeringen voor mensen uit deze sector kan voorzien en speelt hierop in met haar aanbod.

“Er komen momenteel maandelijks zo’n 70 à 100 verzekeringnemers bij. In totaal zitten we aan meer dan 3.000 verzekeringnemers. We zijn gestart in Limburg en willen ons nu meer gaan focussen op Oost- en West-Vlaanderen, waar er nog meer potentieel is.” - Roberto Musardo, founder Columbus Group


Met de geplande uitbreiding van haar aanbod (naast verzekeringen ook financieel advies, boekhouding...) wil Columbus Group zich meer en meer profileren als dé partij die de financiële, fiscale en verzekeringszaken regelt voor medische beroepen. Columbus Group wil de cliënten begeleiden in elke levensfase en door de opgebouwde knowhow anticiperen op de toekomst.


Investeer mee!

Het verdienmodel van Columbus Group houdt in dat er een vertraging zit op de inkomsten: wanneer de onderneming een verzekeringsproduct verkoopt, krijgt ze een commissie van de leveranciers van de verzekeringsproducten (Allianz, AG...) eens de verzekeringnemers hun premie betalen. Deze commissie komt dus in schijven binnen maar ondertussen zit Columbus Group uiteraard met lopende kosten.

Om die vertraging in de inkomsten op te vangen is de onderneming op zoek naar financiering. Concreet zoekt Columbus Group via deze campagne minimaal 75.000 euro en maximaal 200.000 euro. Hiermee wil de onderneming ook investeren in extra personeel: ze wil onder meer een extra sales-, back office- en commerciële medewerker aanwerven.

Eerder gaf de bank al een akkoord aan Columbus Group voor een lening voor een bedrag van 150.000 euro. Investeren in Columbus Group via deze crowdlendingcampagne bij WinWinner kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante aflossing.
  • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing.
Update 27/11: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 4 januari 2021.
Columbus Group heeft de laatste jaren een stevig groeitraject afgelegd, zowel qua omzet als personeel. Wil jij mee investeren in deze verzekeringsmakelaar die werd opgericht door mensen met ervaring en een stevig netwerk in de sector en die verder wil uitgroeien tot een onestopshop voor medische beroepen? Dan kan je nu investeren in Columbus Group!

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.