Projecten  - Nestor & Rotsen


Nestor & Rotsen

    Favoriet

Handgemaakte interieurstukken met keramiek, glas, terrazzo en patina

  Sint-Martens-Latem 
 Luxe designlabel 


€118.000 gefinancierd

44 investeerders

118%
€100.000 min. - €300.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in 2 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Bij Nestor & Rotsen speelt keramiek de hoofdrol in de ontwerpen voor high-end meubels, objecten en volledige ruimtes.

Het designlabel van Devi Vervaeke vertrekt van natuurlijke materialen en artisanale technieken om stukken te maken die interieurs over de hele wereld kleuren.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Atelier Quatre Mains
Oprichtingsdatum 13/06/1975
BTW-nummer BE0415.168.611
Vennootschapsvorm BV
Locatie Akkerstraat 1/1A, 8020 Oostkamp

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Nestor & Rotsen maximaal €300.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


Waarom investeren?

  • 100% Belgische designlabel dat zich onderscheidt met artisanale toepassingen van keramiek, glas, terrazzo en patina
  • Reeds gegarandeerde omzet boven de 1 miljoen euro voor de periode tot eind 2024 
  • Internationale doorbraak: 2 jaar geleden werd het eerste meubelstuk verkocht in het buitenland, nu krijgt meer dan 80% van de ontwerpen een buitenlandse bestemming
  • Samenwerkingen met internationaal gerenommeerde architectenbureaus die gerankt zijn in de wereldwijde top 100, de zogenaamde AD- 100.
  • Enige bedrijf ter wereld die zich specifiek toelegt op het maken van high-end meubelstukken uit keramiek
  • Sinds 2016 elk jaar een positieve bedrijfswinst gerealiseerd
Historie

Art director Devi Vervaeke startte de studio initieel als zijtak van Atelier Nest, het bedrijf van zijn broer. Vanuit een gemeenschappelijke passie voor natuurlijke materialen en handgemaakt vakmanschap werd Nestor & Rotsen als ontwerpbureau geboren in 2015.

Zijn partner Barbara Deriemaeker staat in voor het salesdepartement. Technisch tekenaar Jielt Gregoire is verantwoordelijk voor het productontwerp en de designs. 

Het kernteam werkt samen met ongeveer 15 freelancers en vaste partners.


Activiteit

Met keramiek als basis kiest Nestor & Rotsen voor de schoonheid van natuurlijke imperfectie: door het specifieke bakproces is elke tegel uniek qua textuur en kleurschakering. 

Met dit element maakt de studio eigen meubels, maar ook andere objecten als baden, verlichting en wandbekleding. Daarnaast staat Nestor & Rosten bekend om hun eyecatcher concepten binnen interieurs zoals keukens, bar, nis- en lavabo concepten, waar ze hun typische N&R signature nalaten. De catalogus kan via deze link gedownload worden.

Voor de verkoop werkt Nestor & Rotsen vaak samen met internationaal gerenommeerde architectenbureaus als partners die gerankt zijn in de wereldwijde top 100, de zogenaamde AD- 100. Voorbeelden kunnen opgevraagd worden bij Devi. 

Alle stukken zijn 100% eigen makelij. Voor de productie werkt het collectief met onderaannemers die halffabricaten afleveren. De montage en assemblage gebeurt in het ambachtelijk atelier in Oostkamp. In Deurle (Latem) vind je de flagship store en het hoofdkwartier.

Het klantenbestand zit voornamelijk in het buitenland, met opdrachten vanuit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk (Saint Tropez), Scandinavië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, India (Mumbai & Delhi) en Dubai. Dit zowel voor privéklanten, bedrijven en bekende personen. 

Qua publieke erkenning kreeg Nestor & Rotsen al ruime aandacht, getuige publicaties in Vogue, Sabato, Elle Decoration, Imagicasa, Victor Lifestyle Journal, Home Sweet Home,  Exclusief Magazine. 

Daarnaast selecteerde ‘Hoog Design’ Nestor & Rotsen als één van de meest toonaangevende en opkomende ontwerp- en realisatiebureaus uit België en Nederland. Bijhorend kregen ze 12 pagina’s in het exclusieve ‘Kitchen Design’ boek. 

Op social media heeft Nestor & Rosten een groot netwerk kunnen uitbouwen met meer dan 40.000 volgers wereldwijd, waardoor nieuwe productlanceringen meteen een groot bereik (Instagram) genereren.

Nestor & Rotsen lanceerde in het derde kwartaal van 2023 de gloednieuwe high-end ‘Shelby Collection’. Deze collectie bestaat uit de Shelby Cabinet, hanging & floor cabinet, dinner &-coffee table. De collectie is bijzonder exclusief in vormgeving en toont de complexe productieprocessen waar N&R naar toe gegroeid is. De Shelby Collectie lokt wereldwijd heel veel reacties en aanvragen uit. Deze collectie situeert zich in de hogere prijscategorie. Ieder Shelby stuk dat de deur uitgaat wordt genummerd samen met een Nestor & Rotsen certificaat. Via de volgende link kan de Shelby Collectie catalogus gedownload worden.

Tot slot debuteert Nestor & Rotsen binnenkort in de VS in het interieurprogramma ‘Matel Hotel’  voor miljoenen kijkers: deze afleveringen lopen vanaf eind november 2023. Dichter bij huis heeft ook Ketnet een aflevering gemaakt in 2018 over de werking van Nestor & Rotsen uitgezonden.


Groeiplannen

Nestor & Rosten wil haar internationale verhaal nog meer uitbreiden en het aantal bevestigde offertes voor meer dan €1.000.000 toont de groei van de onderneming in het buitenland aan. Naast deze bevestigde offertes kan het team ook een indrukwekkende sales pipeline voorleggen, waarbij er heel wat gesprekken lopen met potentiële klanten wereldwijd.

Stukken uit de standaardcollectie zijn leverbaar binnen 12 weken, voor gepersonaliseerde nieuwe orders is de levertermijn afhankelijk van de complexiteit van een ontwerp.

Om die levertermijnen te respecteren en het groeiend aantal orders tijdig te kunnen realiseren zal Nestor & Rotsen een deel van de financiering aanwenden om meer voorraad aan te leggen. Ook het logistieke luik wordt uitgebreid omdat de meeste leveringen internationaal zijn.

Daarnaast investeert het team in de eigen machines en digitalisering om vooral in de voorproductie efficiënter te worden en meer productiemogelijkheden te creëren.

Onder meer een 3D-printer en een CNC-uitfreesmachine om mallen uit te snijden staan op de aankooplijst.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Edward De Paepe [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Campagne online!   31-10-2023

De crowdlendingcampagne van Nestor & Rotsen ging zonet van start.

Ontdek het volledige verhaal op de pagina!

WinWinnerCoach
Edward De Paepe
Winwinner coach€118.000 gefinancierd

44 investeerders

118%
€100.000 min. - €300.000 max.
Crowdlening Winwinlening

5%-9% rente per jaar

Ik ga investeren


Eindigt over 3 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Nestor & Rotsen?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner