image theMatchBox

INVESTERINGSPROJECT

Winwinlening

theMatchBox

theMatchBox ontwikkelde software die aan de hand van text mining en artificiële intelligentie data uit contracten, vacatures, rapporten, CV’s… haalt, wat flinke tijdswinsten en betere zoekresultaten oplevert. Het complementaire en ervaren team zoekt financiering, o.m. voor marketing en development.

Bedrijfsnaam theMatchBox
Oprichtingsdatum 27/02/2015
BTW-nummer BE0599.839.783
Vennootschapsvorm BV
Locatie Corluylei 43 bus B 2150 Borsbeek
Activiteit IT
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Software waarmee bedrijven via text mining en artificiële intelligentie data uit contracten, vacatures, rapporten... kunnen halen
  • Focus op HR: met theMatchBox kunnen recruiters tot 2 keer meer matchende CV's uit een database halen dan bij een gewone zoekopdracht
  • Complementair team met ervaring in technologie, marketing, sales, advocatuur en start-ups
  • Onder meer BNP Paribas Fortis, Wolters Kluwer en de VDAB zijn klanten
  • Op zoek naar €40.000 aan winwinleningen (en aanvullend bancair krediet van €100.000) voor verloning full stack developer, commercialisering via marketing automation, aanwezigheid op HR-events en verbetering marketing- en salesmateriaal
Update: het doelbedrag werd verhoogd naar €80.000.


Waarom theMatchBox?

Data is the new gold is een veelgehoorde uitspraak in de zakenwereld sinds enkele jaren. Denk maar aan Google en Amazon die hun bedrijf groot hebben gemaakt met data. En laat data nu net de core business van theMatchBox zijn. Dankzij theMatchBox kunnen bedrijven automatisch data en waardevolle informatie uit ongestructureerde bronnen zoals contracten, vacatures, spreadsheets, rapporten, e-mails, websites, archieven, tweets enzovoort halen.

Hoe haalt een advocatenkantoor bijvoorbeeld vervaltermijnen uit een bulk contracten of filtert ze GDPR-gevoelige data uit lopende dossiers? Of hoe gaat een recruiter door een berg cv's op zoek naar de juiste match tussen kandidaat en vacature? theMatchBox maakt manueel en tijdrovend leeswerk overbodig en zorgt dus in de eerste plaats door intelligente automatisering, voor tijds- en financiële besparingen voor haar klanten. Daarnaast verlaagt ook het risico voor bedrijven om iets over het hoofd te zien en vergroot de kans om nieuwe inzichten te verwerven. Zo helpt theMatchBox bedrijven met hun digitale transformatie.

Hoe theMatchBox dit doet? theMatchBox heeft een eigen ontwikkeld softwareplatform waarmee klanten accuraat informatie kunnen terugvinden en matchen met andere data (zgn. search & matching). Via text mining en artificiële intelligentie kunnen bepaalde patronen of informatie snel teruggevonden worden. Met data als motor van de op handen zijnde revolutie in de businesswereld ligt theMatchBox in een uitstekende positie om hierin succesvol te zijn.


Activiteit

Hoewel de software van theMatchBox in verschillende industrieën kan toegepast worden, focust de onderneming zich vandaag voornamelijk op HR. Door theMatchBox te gebruiken om cv's en vacatures door te nemen, kunnen recruiters veel sneller geschikte kandidaten vinden. Uit een doorgedreven onderzoek blijkt dat theMatchBox tot 2 keer meer matchende cv's uit een database kan halen dan bij een gewone zoekopdracht. En dat betekent een veel kwaliteitsvollere selectieprocedure en een belangrijke tijdswinst voor kandidaten en jobconsulenten.

"De software vormt 100% eigen intellectueel eigendom. Klanten kunnen de software implementeren in hun private cloud om er vervolgens de features van te gebruiken die ze nodig hebben om hun processen te verbeteren." - Joeri Mesens, co-founder theMatchBox

Naast de eenvoudige implementatie van de software is de schaalbaarheid ervan ook een groot voordeel van theMatchBox. Het potentieel van de tool is niet begrensd tot de HR-sector, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden in de juridische, financiële of farmaceutische sector.

Vandaag kan theMatchBox toegepast worden op documenten in het Nederlands, Frans, Engels en binnenkort ook Duits. Een extra taal kan toegevoegd worden op een periode van 8 weken. Heel wat groeimogelijkheden dus!
Team

TheMatchBox werd opgestart door Joeri Mesens en Leen Van Acker. Joeri heeft 22 jaar ervaring als software architect, onder meer bij Thomson Reuters en Actonomy, en staat dan ook in voor de technische werking van de software van theMatchBox. Dit doet hij samen met Leen, die als computerlinguïste computers taal kan laten interpreteren met behulp van natural language processing en machine learning.

Jan Govaerts werd in juni 2019 managing partner bij theMatchBox om de brug te slaan tussen de technologie en de toepassingsmogelijkheden bij klanten. Met een track record als business accelerator voor B2B-softwarebedrijven ligt zijn focus vandaag op de business development en de marketing van theMatchBox in België en Nederland. In 2007 stond Jan mee aan de wieg van Vee24, een AI-enabled customer engagement platform vandaag in gebruik bij KBC. Daarnaast is Jan ook lid van de raad van advies van de succesvolle Gentse scale-up Skedify.me.

Vincent Schoeters heeft 10 jaar ervaring als merging & acquisition-advocaat en is gepassioneerd door technologie. Vincent wordt gedreven door de dynamiek van de start-upwereld en heeft in die hoedanigheid onder meer een mentorship bij Telenet Kickstart, powered by Idealabs, en in het Start-up Acceleratorprogramma van Vlerick. Vincent is ervan overtuigd dat de technologie van theMatchBox ruime toepassing zal vinden binnen de juridische sector.Joeri, Jan, Leen & Vincent


Klanten

Gezien het toenemende belang van data voor ondernemingen is het potentieel van theMatchBox uiteraard erg groot. Onder meer BNP Paribas Fortis, Yazzoom, Cegeka, Wolters Kluwer en het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) deden al een beroep op de technologie van theMatchBox. Door de focus van de onderneming op toepassingen in HR zijn er uiteraard ook al heel wat klanten uit deze sector, waaronder de VDAB, Timing, Jellow en Helloflex.

De resultaten voor recruiters die theMatchBox gebruiken zijn indrukwekkend

"Door de focus te leggen op de meerwaarde van theMatchBox en mee te denken met de business case van onze klanten hebben we in slechts enkele maanden onze recurring revenue meer dan verdubbeld. Een duidelijke validatie van de markt dat theMatchBox echt wel een verschil kan maken voor onze doelgroep. Ook onze pijplijn zit vol met mooie leads." - Jan Govaerts, managing partner theMatchBox

Het grootste deel van de inkomsten van theMatchBox zit in het verkopen van de licentie voor het gebruik van de software, maar de onderneming voert ook projecten uit in functie van de licentieverkoop of om nieuwe business cases te valideren in een nieuwe industrie.

"Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is het snel vinden van de juiste persoon en de juiste job van groot belang. Dit is de reden waarom wij voor theMatchBox hebben gekozen. Matchen met theMatchBox geeft onze klanten een voorsprong ten opzichte van hun concurrenten." - Arjan Seunninga, Director Technology bij HelloFlex Group


Investeer mee!

TheMatchBox wil haar activiteiten verder laten groeien en is op zoek naar extra financiële middelen om deze groei te ondersteunen. Concreet zoekt theMatchBox bijkomend 40.000 euro aan winwinleningen. Om dit professioneel te organiseren werkt de onderneming hiervoor samen met WinWinner. De resterende financiering zal aan de hand van een bancair krediet voor 100.000 euro ter beschikking worden gesteld.

Update: door de grote interesse van investeerders is het doelbedrag van de WinWinner-campagne verhoogd naar 80.000 euro.

De onderneming zal de bijkomende financiering in de eerste plaats inzetten voor de verdere commercialisering van theMatchBox. Via doorgedreven marketing automation wil theMatchBox sneller en beter leads genereren en klanten onboarden. Daarnaast wil theMatchBox de financiering gebruiken voor de verloning van een full stack developer, die de eigen website moet optimaliseren, een online demo-omgeving moet creëren voor de verschillende focussectoren en een eigen jobfeed zal bouwen. Ten slotte wil theMatchBox met de extra financiële middelen ook haar aanwezigheid op HR-events versterken en haar sales-en marketingmateriaal verder optimaliseren.

Investeer jij mee in een complementair team dat een beloftevolle technologie op de markt heeft gebracht waarmee bedrijven op een snelle en geautomatiseerde manier informatie uit hun bestanden kunnen halen? Neem dan nu contact op om jouw investering in theMatchBox te bespreken!

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.