image NERDOR

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

NERDOR

Vier enthousiaste ondernemers willen met NERDOR in Vilvoorde een hotspot voor nerds op de kaart zetten. Dit doen ze met NerdCandy, waar je terechtkan voor bijzondere snoep en dranken die je niet gauw vindt in België, en met NerdScape, waar je bordspellen kan aankopen.

NerdCandy, dat al in 2018 werd opgericht, bediende het afgelopen jaar meer dan 3.000 klanten in haar webshop en haalde een jaaromzet van zo'n 350.000 euro. Nu willen de ondernemers ook voor NerdScape een groeitraject opzetten door de gezelschapsspellenwinkel uit te breiden met een lounge, een escape room en een spaceship simulator. Om dit te realiseren zijn ze op zoek naar financiering via deze WinWinner-campagne.

Bedrijfsnaam NERDOR
Oprichtingsdatum 04/06/2020
BTW-nummer BE0747.867.327
Vennootschapsvorm BV
Locatie Leuvensestraat 79, 1800 Vilvoorde
Activiteit Food, drinks & entertainment
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Onderneming met momenteel 2 activiteiten: bij NerdCandy vind je bijzondere snoep en dranken, bij NerdScape kan je terecht voor de aankoop van bordspellen
  • Ambitie om NerdScape uit te breiden met onder meer een bordspellenlounge, een escape room en een spaceship simulator
  • Team van experts op vlak van bordspellen, escape rooms en nerdy snoepgoed: 2 teamleden behaalden brons op het WK escape rooms, 1 teamlid is het gezicht van NerdCandy op verschillende fantasybeurzen
  • NerdCandy: +/- 350.000 euro jaarlijkse omzet
  • Zoekt minimaal €15.000 en maximaal €50.000 voor investeringen in onder meer het aankopen en inrichten van de escape room en spaceship simulator, marketing, inrichting van het pand en renovaties
  • Investeren in deze crowdlendingcampagne kan via de winwinlening (1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, jaarlijks constante of eenmalige aflossing) of via een gewone achtergestelde crowdlening (4% jaarlijkse brutorente die dankzij de vrijstelling van roerende voorheffing ook de nettorente is, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing
Update: NERDOR in de pers met de WinWinner-campagne! Made in Vlaams-Brabant en Het Nieuwsblad schreven een artikel over de crowdlendingcampagne van de Vilvoordse onderneming.
Update 27/10: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd van €50.000 naar €100.000.Waarom NERDOR?

NERDOR is het bedrijf van 4 ondernemers met een passie voor bordspellen en escape rooms. Samen openden ze recent NerdScape, een winkel in Vilvoorde waar je gezelschapsspellen kan kopen. Maar daar blijft het niet bij: de ondernemers hebben nog heel wat creatieve ideeën om NERDOR nog verder te doen groeien...


Activiteit

Momenteel zijn er twee hoofdactiviteiten van NERDOR: bij NerdScape kan je terecht voor de aankoop van bordspellen en bij NerdCandy kan je zowel in de fysieke winkel in Vilvoorde als in de webshop bijzondere snoep en dranken kopen die je niet gauw elders vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale Fanta’s of snoep in het Harry Potter-thema. Beide winkels zijn gevestigd in aangrenzende panden, waardoor NERDOR een wisselwerking tussen beide ambieert:

“We willen inzetten op een sterke belevenis voor onze bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bordspel over Harry Potter en daarbij allerlei Harry Potter-gerelateerd snoepgoed verkopen.” - Nick De Frangh, co-founder NERDOR

Een van de rekken in de NerdCandy-winkel

Met NerdScape zijn er bovendien nog flinke groeiplannen: zo willen de ondernemers ook een lounge inrichten zodat bezoekers ook ter plekke een board game kunnen spelen. Het is ook de bedoeling om in de lounge wedstrijden, infomomenten, demonstraties… van bordspellen te organiseren. Dit zal gebeuren in samenwerking met producenten van board games, bijvoorbeeld Identity Games.

“We willen een tweedehandssysteem opzetten waarbij mensen een oud bordspel kunnen inleveren in ruil voor winkelkrediet. Op die manier willen we board games een tweede leven geven en een community van liefhebbers van bordspellen opbouwen.” - Joeri Jacobs, co-founder NERDOR

De bordspellenwinkel NerdScape

Daarnaast willen ze bij NerdScape nog escape rooms en een spaceship simulator inrichten. Zo willen ze bezoekers een leuke totaalbeleving geven.

“Aangezien we zelf veel escape rooms spelen, hebben we zelf een goed beeld van wat wel of niet werkt. Ook hebben we alle kennis in huis om moderne escape rooms te maken. Hierdoor kunnen we zeer snel inspelen op nieuwe trends en continu verbeteringen aanbrengen aan onze bestaande kamers of nieuwe kamers uitwerken om de oude te vervangen en zo ons vast publiek terug te kunnen aanspreken.” - Nick De Frangh, co-founder NERDOR


Team

Het team van NERDOR bestaat momenteel uit 4 personen. Mattias Eyckmans en Nick De Frangh leggen zich voornamelijk toe op de activiteiten achter de schermen, waarbij Mattias onder meer de administratie, leveringen en boekhouding voor zijn rekening neemt. Nick is software developer van opleiding en is dan ook voornamelijk verantwoordelijk voor de IT-kant van NERDOR, onder meer de webshop van NerdCandy. Daarnaast staat hij ook in voor de PR en evenementen.

Joeri Jacobs is verantwoordelijk voor de uitbating van de gezelschapsspellenwinkel. Als expert kan hij advies geven aan klanten over bordspellen die passen bij hun wensen. Joeri en Nick, die neven zijn, veroverden overigens de derde plaats op het WK escape rooms (dit leverde hen onder meer een artikel in Het Nieuwsblad en een VTM-reportage op) en hebben een vlog over escape rooms onder de naam Escaping Cousins. Ze willen hun expertise op dit vlak dan ook meebrengen naar de eigen escape room die ze willen opstarten bij NerdScape.

Ten slotte is er Bart Verheulpen, die samen met Mattias NerdCandy oprichtte. Hij baat de winkel van NerdCandy uit, zorgt voor een aantrekkelijke productselectie en is het gezicht van NerdCandy op alle grote fantasybeurzen in België.

V.l.n.r.: Bart Verheulpen, Joeri Jacobs, Nick De Frangh & Mattias Eyckmans

“De kennis over alle producten en activiteiten zijn in-house, dus we zijn weinig tot niet afhankelijk van externe partijen. Voor elk product bij NerdCandy hebben we overigens minstens 2 leveranciers, waardoor het wegvallen van een leverancier of prijsevoluties bij een bepaalde leverancier opgevangen kunnen worden.” - Bart Verheulpen, NERDOR (en oorspronkelijke oprichter van NerdCandy)


Tractie

Met NerdScape richt NERDOR zich voornamelijk op liefhebbers van gezelschapsspellen en ander entertainment. De activiteiten van NerdScape en binnenkort de toevoeging van een lounge, escape room en spaceship simulator moeten helpen om van NERDORs doelpubliek een echte community te maken. Het feit dat de panden van NerdScape en NerdCandy aan elkaar grenzen, is hierbij alvast een grote hulp.

Escape rooms winnen nog steeds aan populariteit, het publiek is zeer divers en breed geworden. Fans van escape rooms zijn vaak op zoek naar nieuwe kamers die ze kunnen spelen. Een spaceship simulator is dan weer iets exclusiever en ongewoner. Hiermee willen we dan ook inspelen op de nieuwsgierigheid van onze klanten.” - Mattias Eyckmans, co-founder NERDOR

NerdCandy, dat al enkele jaren geleden werd opgericht door NERDOR-teamlid Bart en werd overgenomen door NERDOR, heeft al een grote groep fans opgebouwd. Meer dan 95% van de klanten zijn tevreden over de service van de snoep- en drankverkoper. Sinds november vorig jaar zijn via de webshop meer dan 3.000 unieke klanten bediend. De jaarlijkse omzet van ongeveer 350.000 euro van deze activiteit zorgt voor een goede boost voor NERDORs andere activiteiten.

“Ruim aanbod, vlotte communicatie en snelle levering. Aanrader!” - Floris over NerdCandy


“Ik ken NerdCandy via de vlog van Xander De Rycke. Verder vind ik het leuk dat ik bij NerdCandy zaken vind die elders niet verkrijgbaar zijn, zoals Reese's producten. Leuk dat ze nu ook bordspellen gaan verkopen. De combo snoep en spellen lijkt me heel leuk!” - Laura Janssens (Niet Nu Laura, social media influencer)

NerdCandy is erin geslaagd om op 2 jaar tijd één van de belangrijkste spelers te worden in de import van speciality candy & drinks voor de Belgische en Nederlandse markt. NerdCandy heeft ondertussen zelfs een exclusiviteitscontract voor de sci-fi-, strip- en fantasybeurs FACTS.


Investeer mee!

NERDOR heeft ambities om verder te groeien. Om de nodige investeringen te doen om deze ambities waar te maken is de onderneming op zoek naar financiering. Concreet zoekt NERDOR minimaal €15.000 en maximaal €50.000 voor volgende investeringen:


Update 27/10: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd van €50.000 naar €100.000. Met de extra op te halen financiering wil NERDOR haar tweede escape room versneld openen, extra investeren in de inkleding en afwerking van de bestaande zaken en in de opening van een tweede vestiging van NerdScape in 2021.

Investeren kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing.
  • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 4% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien NERDOR in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
NERDOR wil via NerdScape met een breed entertainmentaanbod inspelen op het gezellige karakter van gezelschapsspelen, de populariteit van escape rooms en de exclusiviteit van een spaceship simulator. Daarnaast zorgen de activiteiten van NerdCandy voor een reeds goed draaiende aanvulling op de ambities van NerdScape. Het team heeft de nodige kennis in huis om zelf de activiteiten op poten te zetten en kijkt uit naar de verdere groei van haar community. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.