Projecten  - SAM


SAM

    Favoriet


  Herentals 
 Prikkelarme kledij 


€106.000 gefinancierd

47 investeerders

212%
€50.000 min. - €106.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -312 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


In samenwerking met pedagogen, psychologen, hoogsensitiviteitsexperten en andere specialisten ontwikkelde SAM prikkelarme kleding voor kinderen, tieners en volwassenen. En daar is nood aan, als je weet dat zo'n 20% van de bevolking hoogsensitief is en nog heel wat meer mensen gevoelig zijn voor bepaalde prikkels.

De fashionable outfits van SAM worden voornamelijk verkocht in België en Nederland, maar het merk is ook al te vinden in 7 Europese webshops. Zelfs Australië en de VS behoren al tot het actieterrein van SAM. Voor investeringen in voorraad, digitale marketing en een administratief medewerker gaat SAM op zoek naar financiering.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam And More
Oprichtingsdatum 01/03/2019
BTW-nummer BE0721.748.195
Vennootschapsvorm BV
Locatie Bolwerkstraat 53, 2200 Herentals

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil SAM maximaal €106.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Prikkelarme kledij voor kinderen, tieners en volwassenen
 • 20% van de bevolking is hoogsensitief, nog een pak meer mensen heeft moeite met prikkelverwerking
 • Ontwikkeld in samenspraak met experten: psychologen, hoogsensitiviteitsspecialisten, pedagogen…
 • Fashionable assortiment bevat volledige outfits en accessoires
 • Zwaartepunt van de verkoop in België en Nederland, maar ook in 7 Europese webshops, in Australië en in de VS
 • Zoekt via WinWinner minimaal €50.000 en maximaal €106.000 voor voorraad, digitale marketing en het inzetten van een administratief medewerker
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom SAM?

Zo’n 20% van de bevolking is hoogsensitief (cijfer: Vlaamse Vereniging voor Hoogsensitieve Personen), terwijl zelfs een pak meer mensen moeite heeft met het verwerken van dagelijkse prikkels zoals licht, geluid, geuren

Ook kledij draagt bij tot overprikkeling: heel wat mensen krijgen - al dan niet bewust - letterlijk de kriebels van jeukende labels en naden. Nochtans is een goede prikkelbalans niet te onderschatten: zijn we onderprikkeld, dan voelen we ons loom en verveeld. Overprikkeld zijn zorgt dan weer voor stressgevoelens en concentratiemoeilijkheden.

An Luyten heeft een zoon die hoogsensitief is en heel wat moeilijkheden heeft met klassieke kledij. Daarom ging An op zoek naar een oplossing. In samenspraak met psychologen, autismecoaches, pedagogen en hoogsensitiviteitsexperten ontwikkelde ze prikkelarme kledij. Onder de naam SAM - of voluit Sensory And More - brengt ze die kleding op de markt.


“We hebben een wetenschappelijke methode ontwikkeld om de ideeën, ontwerpen en stalen van SAM te testen en om te onderzoeken of en hoe deze kledinglijn een echt verschil kan maken voor prikkelgevoelige kinderen. We hebben daarvoor een team van experten samengebracht. Zij hebben de ontwerpen en stoffen in detail bekeken en hooggevoelige kinderen de producten laten uitproberen.” - Professor Wim Tops, coördinator therapiepraktijk De Kronkel & klinisch psycholoog


Activiteit

SAM begon oorspronkelijk met enkele prikkelarme kledingstukken voor kinderen, maar het merk groeide ondertussen verder naar een assortiment met volledige outfits voor kinderen, tieners én volwassenen. Daarnaast zijn er ook accessoires te koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan subtiele bijt- en friemelelementen of verzwaringen die kunnen helpen om de prikkelbalans on point te houden.

“Door de voorafgaande focusgroepen met experts zijn we tot een evidence-based product gekomen. Het retourpercentage van 10% van de bestellingen is dan ook redelijk laag binnen deze sector.” – An Luyten, founder SAM


Voor de productie van haar kledij doet SAM een beroep op externe partijen. Langs de binnenkant zijn de kledingstukken zacht en hebben ze geen prikkende labels of naden. Langs de buitenkant is fashionability het ordewoord. SAM is namelijk allesbehalve een stigmatiserend product; wie prikkelgevoelig is en daardoor veel belang hecht aan comfortabele, zachte kleding, hoeft zeker niet in een vakje geduwd te worden.

“Eindelijk een zacht ontwerp en kwaliteit op vlak van kleur en stof, met het beloofde effect: namelijk echt en letterlijk naadloos. Dit betekent een aankleedmoment zonder traantjes. De ochtenden waarop SAM de outfit van de dag is, zijn geen frustrerende of chagrijnige strijd meer voor onze kleine man, maar voelbaar rustig.” – Mama Sarah


Team

Founder An Luyten - van opleiding een burgerlijk ingenieur-architecte - is de draaischijf van SAM. Haar voornaamste focuspunten zijn de opvolging van de ontwikkeling/het design, de verkoop via B2C- en B2B-kanalen en natuurlijk de groeistrategie van het bedrijf. Qua ontwerp kan SAM rekenen op 2 externe designers, beiden afgestudeerd aan de London Fashion School. Zij hebben overigens ervaring met prikkelarme kledij, wat het ontwerpwerk vanzelfsprekend vergemakkelijkt.

Links: founder An Luyten met haar zoon Lex

De marketingacties, fotografie/video en logistiek worden uitbesteed aan externe partijen. Voor de logistiek werkt SAM samen met een lokaal maatwerkbedrijf.


Tractie

SAM is er zowel voor kinderen, tieners als volwassenen. De kledij is te koop in de webshop, die momenteel de meerderheid van de verkopen in België en Nederland genereert.

Daarnaast is SAM ook al zeer actief verder in het buitenland: zo staat de Franse markt in voor 20 à 30% van de verkoopcijfers. 7 Europese webshops hebben de prikkelarme kledij al opgenomen in hun assortiment. Ook in de Verenigde Staten en Australië heeft SAM al voet aan wal gezet door samenwerkingen met webshops.

“Calming Kids Australia is erg trots om de Australische verdeler van SAM te zijn. Ik was erg enthousiast toen An mij contacteerde, omdat we zo’n nood aan mooi ontworpen en geproduceerde kledij hebben die vanuit het hart en met ervaring met de prikkelbehoeften van kinderen gemaakt is. Het leven van prikkelgevoelige kinderen gemakkelijker maken, daar draait het bij SAM om. Eindelijk iemand hebben die het begrijpt en om hen geeft, dat zal het verschil maken.” – Diana Young, eigenares Calming Kids Australia


De inspraak die vakspecialisten zoals psychologen, pedagogen en hoogsensitiviteitsexperten hadden in de ontwikkelingsfase, betekent een kwaliteitsstempel voor SAM. Klanten hebben dan ook vertrouwen in het merk. Dat levert een gemiddelde bestelwaarde van 85 euro in de webshop op. Terugkerende klanten spenderen er zelfs gemiddeld zo’n 400 euro per jaar.

Ook de pers zette het concept van An Luyten al in de kijker: zo verschenen al publicaties over SAM in onder andere Het NieuwsbladHet Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en RTV. Ook het ebook Innovate Antwerp wijdde 2 pagina’s aan de Herentalse onderneming. Daarnaast werd SAM recent opgenomen in de fashion-editie van het acceleratorprogramma Start It van KBC.


Investeer mee

SAM wil zich nog steviger manifesteren op de markt van prikkelarme kledij. Dat wil de onderneming doen door een administratieve medewerker in te zetten, wiens taak het zal zijn de klantgerichtheid en persoonlijk advies van SAM te garanderen. Daarnaast wil SAM ook investeren in digitale marketing en al een voorraad van de nieuwe collectie aanleggen.

Om die investeringen te kunnen maken is SAM via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €106.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 2,625% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijkse aflossing met 1 jaar kapitaaluitstel. 
SAM ontwikkelde in samenspraak met experten uit het werkveld prikkelarme kledij, om rust te brengen voor hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen en volwassenen. Wat begon met enkele kledingstukken, is uitgegroeid tot een assortiment met volledige outfits en accessoires. De producten van SAM zijn niet alleen te vinden in de eigen webwinkel, maar ook Europese, Amerikaanse en Australische webshops bieden de prikkelarme kledij van SAM al aan. Investeer jij mee in de volgende groeistap van deze onderneming?


Wees je bewust van de risico's

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan SAM houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €50.000 niet wordt bereikt vóór 31 januari 2023 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met de leningnemer lenen beleggers gelden aan de leningnemer. De leningnemer verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) bij de crowdlening: de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom (op het eerste jaar kapitaaluitstel na) en bij de winwinlening: de terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd van de lening. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van de leningnemer op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de leningnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 106.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 106.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Edward De Paepe [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Maximaal doelbedrag in zicht   09-01-2023

De eindmeet is in zicht voor SAM: met al €90.000 aan toegezegde leningen op de teller is de crowdlendingcampagne van het Herentalse bedrijf dicht bij het maximale doelbedrag van €100.000. 39 investeerders kozen intussen al voor een lening aan het merk van prikkelarme kledij.

Succes met de eindsprint, SAM!

WinWinnerCoach
Edward De Paepe
Winwinner coach
Minimaal doelbedrag bereikt   20-12-2022

Heuglijk nieuws voor SAM: deze voormiddag zorgde de 22e investeerder voor het overschrijden van de drempel van het minimale doelbedrag (€50.000).

Nu kan het merk van prikkelarme kledij koers zetten richting het maximale doelbedrag van €100.000. Succes!

WinWinnerCoach
Edward De Paepe
Winwinner coach
Motiverende mijlpaal   13-12-2022

Goed anderhalve week na de lancering bereikt het bedragbalkje van SAM €25.000. Dat is precies de helft van het minimale doelbedrag.

"Bedankt aan de 13 investeerders die al in ons verhaal geloven", klinkt het bij SAM-oprichtster An Luyten. "Dit geeft ons een geweldige boost!"

Veel succes met het verdere campagneverloop, SAM!

WinWinnerCoach
Edward De Paepe
Winwinner coach
Campagne gelanceerd!   01-12-2022

We hebben de campagne van SAM zonet gepubliceerd op ons platform.

Bekijk de campagnepagina om de groeiplannen van het merk van prikkelarme kledij te ontdekken!

WinWinnerCoach
Edward De Paepe
Winwinner coach€106.000 gefinancierd

47 investeerders

212%
€50.000 min. - €106.000 max.
Crowdlening Winwinlening

3%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in SAM?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner