Projecten  - Inca'cao


Inca'cao

    Favoriet


  Wingene 
  


€100.500 gefinancierd

43 investeerders

201%
€50.000 min. - €105.000 max.
Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -1255 dagen


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Card image cap


Toppatissier en -chocolatier Vincent Bulteel, die ook voedingsconsulent is, ging op zoek naar een manier om de negatieve effecten op het lichaam van chocoladeproducten tot een minimum te herleiden. Het resultaat? Kwaliteitsvolle suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten onder de naam Inca'cao. De producten zijn al te vinden in meer dan 30 verkooppunten en worden door de wereldkampioene van de Mondial des Arts Sucrés als 'uitzonderlijk' bestempeld. En er staan nog heel wat nieuwe producten op de planning... Onder meer om te investeren in toestellen, grondstoffen en verpakkingsmateriaal is Inca'cao op zoek naar financiering.

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement Bruto rente (jaarlijks)  
- Roerende voorheffing  
Netto interest (jaarlijks)  
+ Belastingskrediet  
Totale netto rente (jaarlijks)  
  Kenmerken Looptijd  
Minimale investering  
Maximale investering  
Terugbetaling  
Waarborg  
Achtergesteld  
Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

“Een uitzonderlijk product dat gezondheid en ‘gourmandise’ perfect combineert." - Johanna Le Pape, wereldkampioene Mondial des Arts Sucrés
 • Onderneming die suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten, waarbij smaak en kwaliteit centraal staan, op de markt brengt
 • Creaties door Vincent Bulteel, toppatissier en -chocolatier en tegelijk ook voedingsconsulent. Deed ervaring op in verschillende gerenommeerde horecazaken en opleidingen (ook als lesgever)
 • Zowel B2C (webshop) als B2B (verkooppunten). Na 3 maanden prospectie al meer dan 30 verkooppunten in België. Ook in Nederland en Frankrijk eerste verkooppunten. Prospectie diende afgeremd te worden omdat productie vraag niet kon volgen
 • Op zoek naar financiering o.m. voor investeringen in toestellen en verpakkingsmateriaal. Doelbedrag WinWinner-campagne minimaal €50.000, maximaal €75.000. Ook de bank (€96.000) en PMV (€100.000) en een particuliere investeerder (achtergestelde lening, minimaal €25.000 en maximaal €50.000) maken deel uit van de financieringsmix. Belangrijk: de volledige financieringsbehoefte van €296.000 moet aan het einde van de campagne ingevuld zijn om de investeringen te laten doorgaan
 • Investeren in deze WinWinner-campagne van Inca’cao kan via de winwinlening (jaarlijks constante of eenmalige aflossing) of een achtergestelde crowdlening (4,5% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing, valt onder vrijstelling roerende voorheffing dus brutorente = nettorente).
Update 24/09: het maximale doelbedrag wordt verhoogd van €75.000 naar €95.000. Inca'cao wenst uitsluitend nog winwinleningen met eenmalige aflossing op te halen om dit nieuwe doelbedrag te bereiken. Het is dus niet meer mogelijk om via de crowdlening of een winwinlening met jaarlijks constante aflossing te investeren.
Update 06/10: de campagne wordt met een maand verlengd. De nieuwe einddatum is 6 november 2020.
Update 06/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €105.000.Waarom Inca’cao?

Weinig mensen kunnen de verleiding van een lekker stukje chocolade weerstaan. Die geur die je doet reizen, de smaakcombinaties, de inspirerende verpakking... Maar helaas is er ook een keerzijde aan de medaille: de suiker en de koolhydraten in chocoladeproducten zijn niet goed voor ons lichaam.

Vincent Bulteel, naast toppatissier en -chocolatier ook voedingsconsulent, wou zijn beroep nog blijven uitoefenen zonder de negatieve gevolgen voor de mensen die van zijn creaties eten. Hij verdiepte zich daarom in de chemische processen van het menselijke lichaam en zocht naar een oplossing om zijn activiteiten nog te kunnen verderzetten, zonder stress te veroorzaken voor het lichaam.


Na enkele jaren studie en testen was Vincent tevreden met z'n resultaat: een vervangende oplossing voor suiker en bloem die quasi hetzelfde reageerde in recepten en geen negatief effect had op het lichaam (voor de nieuwsgierigen: helaas blijft het recept een goed bewaard geheim). Het was tijd om met de onderneming Inca’cao van start te gaan en zijn creaties bij de mensen te brengen.


Activiteit

Inca’cao brengt suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten op de markt waarbij kwaliteit en smaak centraal staan. Momenteel biedt Inca’cao al 4 koolhydraatarme smeerpasta’s aan.

De 4 smeerpasta’s uit het gamma van Inca’cao

Daarnaast staan er nog heel wat nieuwe producten op de planning. Zo komt Inca’cao binnenkort naar buiten met maar liefst 40 verschillende chocolades, onderverdeeld in vijf categorieën. Een gamma pure chocolade van 100% cacao, 70% cacao en een melkversie van 50% cacao. De laatste categorieën in de lijst zijn 2 unieke creaties van Vincent: een gamma van gianduja notenchocolades en een brede collectie vanillechocolades. Op termijn is het ook de bedoeling om tastings te organiseren.

Binnenkort zal Inca’cao haar aanbod flink uitbreiden

Naast hun fijne smaak zijn de chocolades van Inca’cao ook koolhydraatarm. Daarnaast bevatten ze ook collageen voor het versterken van de huid en octaanzuur voor de aanmaak van een zuivere energie/brandstof voor het lichaam.

“Met onze chocoladeproducten willen we suiker- en koolhydraatarme voeding promoten en ingeburgerd maken.”- Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao
Superproducten die snel beschikbaar zijn. Enige minpunt is dat ze erg verslavend zijn, ik raad ze sterk aan.” - Fredric Galisson, Executive pastry chef/Compagnons Du Devoir Institute 


Bij kwaliteitsproducten hoort ook een kwaliteitsbeleving. Inca’cao wil dan ook stevig inzetten op bijvoorbeeld de verpakking van haar producten. Op die manier is het de bedoeling om klanten te laten genieten van een stukje luxe en daarbij de negatieve gevolgen op het lichaam tot een minimum te herleiden.

“Naast een luxueuze en lekkere beleving willen we onze klanten ook iets bijleren, zonder betuttelend te zijn. Onze bijdrage is om mensen de tools te geven om kennis te maken met andere smaken en bij te leren over chocolade: het kan ook lekker zijn zonder suiker.”- Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao


Team

Vincent Bulteel is de oprichter van Inca’cao. Zijn palmares als patissier/chocolatier is er een om u tegen te zeggen. Zo was hij executive pastry chef in het 5-sterrenhotel Imperator in Nîmes en werkte hij in Alexandre, een Frans restaurant met 2 Michelinsterren. Daarnaast gaf hij les aan de hoog aangeschreven opleiding tot patissier bij de Compagnons du Devoir en was hij assistent in de prestigieuze Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie (ENSP).

“Na een jaar lang aan zijn zijde gewerkt te hebben tijdens zijn doortocht in Frankrijk, ontdekte ik een man vol talent en een ongeëvenaarde werknemer met een doordachtheid alsook een zeer open visie op de toekomst van onze consumptie. Eerlijk en relevant brengt hij me nog steeds het bewijs van zijn innovatieve project dat goed in elkaar zit. Hierdoor wens ik hem alle succes dat hij kan verwachten en twijfel ik er geen moment aan.” - Lionel Lallement, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier (een van de hoogste titels voor ambachtslieden in Frankrijk)

Vincent Bulteel

Dankzij zijn opleiding als voedingsconsulent heeft Vincent ook heel wat kennis over de chemische kant van voeding. Dit laat hem toe om consultancy-opdrachten uit te voeren voor bedrijven die hun productieproces willen verbeteren. Zo ontwikkelde hij samen met het team van Zusto, dat een suikervervanger produceert, verschillende producten voor grote spelers. Vincents rol hierin lag voornamelijk in de research & development.

“Vincent is een bewezen professional. Hij heeft jarenlang gewerkt om zijn concept te ontwikkelen. Hij zocht naar de beste en rauwste ingrediënten om een chocoladegamma van zeer hoge kwaliteit uit te werken. Er is geen twijfel aan dat zijn project goed doordacht is, ik vertrouw hem volledig. Inca’cao wordt een bekend en erkend merk.” - Stéphane Auger, Meilleur Ouvrier de France Glacier

Enkele patisseriecreaties uit het repertoire van Vincent

De suiker- en koolhydraatarme producten van Inca’cao kwamen tot stand door Vincents expertises -patisserie/chocolaterie enerzijds en voedingstechnologie/gezondheid anderzijds- samen te brengen. Hij staat in voor de recepten en de productie en is ook het gezicht van de onderneming.

Dries Gaerdelen heeft een master in IT en werkt deeltijds voor het UZ Gent als software-ingenieur. Hij heeft al enkele jaren een softwarebedrijf en is dan ook de IT-verantwoordelijke van Inca’cao. Dries’ ervaring op business- en projectvlak maken van hem de ideale aanvulling op de expertises van Vincent. Beide zijn jeugdvrienden en musiceerden samen, na lange tijd vonden ze elkaar terug in dit project.

Dries Gaerdelen & Vincent Bulteel


Klanten

Het is niet eenvoudig om iemand te vinden die geen chocolade lust. De doelgroep van Inca’cao is dan ook zeer breed. De onderneming wil kwalitatieve chocoladeproducten met verantwoorde ingrediënten verpakken in een mooie beleving.

“We willen België verder op de kaart zetten als moderne pionier in luxechocolade.” - Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao


Door het brede aanbod waaraan Inca’cao momenteel werkt, kan de onderneming zich richten op de meerwaarde zoekende chocoladeliefhebber, hotels, restaurants, diëtisten, natuurwinkels...

“Als diëtiste-diabeteseducator ben ik steeds op zoek naar voedingsmiddelen die het leven van mijn klanten/patiënten aangenamer maken. Ik was dan ook aangenaam verrast de producten van Inca’cao te ontdekken. Ik kreeg een uitgebreid antwoord op mijn vraag naar de samenstelling van de producten en voelde de gedrevenheid van Vincent om kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Door de intense smaak leren de klanten met mate te eten en te genieten van lekkere dingen. Dat het om artisanale, Belgische producten gaat, is daarbij mooi meegenomen.” - Kaat Meervis, diëtiste-diabeteseducator


De B2C-verkoop gebeurt momenteel voornamelijk via de webshop van Inca’cao. Er is ook veel afname in de B2B-kant. Zo waren er na 3 maanden in Vlaanderen al zo’n 30 verkooppunten van de producten van Inca’cao. Ook in Nederland en Frankrijk zijn de eerste verkooppunten al te vinden.

De prospectie naar verkooppunten diende afgeremd te worden omdat onze productie de vraag niet kon volgen. Dit was bovendien alleen voor onze smeerpasta’s. Eens we ook chocolade aan ons gamma toevoegen, verwachten we nog meer interesse voor onze producten. Dit zien we al aan de reacties op de vermelding van de coming soon-chocoladeproducten in de webshop.” - Vincent Bulteel, zaakvoerder Inca’cao


Investeer mee!

Inca’cao heeft dankzij de expertise, ervaring en complementariteit van het team al de eerste successen geboekt en is nu klaar om de volgende stap te zetten om haar koolhydraatarme chocoladeproducten op grotere schaal te gaan produceren. Hiervoor is de onderneming op zoek naar financiering.

De totale financieringsnood van Inca’cao bedraagt 296.000 euro. Via deze WinWinner-campagne wil de onderneming minimaal €50.000 en maximaal €75.000 ophalen. De bank (akkoord voor €96.000) en PMV (€100.000, in aanvraag) zijn ook opgenomen in de financieringsmix. Ten slotte is er een reeds ondertekende intentieverklaring van een particuliere investeerder voor een achtergestelde lening voor een bedrag van minimaal €25.000 en maximaal €50.000. Met de op te halen financiering wil Inca’cao volgende investeringen maken:

 • het leasen van verschillende toestellen voor het maken van chocolade (het is de bedoeling om deze machines aan het einde van het leasingcontract aan te kopen)
 • het leasen van een bedrijfsvoertuig, gebruikt voor prospecting, leveringen...
 • het maken van de cabine geschikt voor het produceren van voeding binnen een temperatuurgecontroleerde omgeving
 • de aankoop van beginvoorraden en basisgrondstoffen (cacao...)
 • de aankoop van verpakkings- en verzendingsmateriaal

Investeren in Inca’cao kan via:

 • de winwinlening (vanaf €5.000), met 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op het openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening (van €500 tot €5.000): 4,5% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Goed om weten: Inca’cao valt onder de vrijstelling van de roerende voorheffing, waardoor het brutorendement bij deze lening ook het nettorendement is. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Update 24/09: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €95.000. Inca'cao wenst uitsluitend nog winwinleningen met een eenmalige aflossing op te halen om dit nieuwe doelbedrag te bereiken. Het is dus niet meer mogelijk om via de crowdlening of een winwinlening met jaarlijks constante aflossing te investeren.
Update 06/10: de campagne wordt met een maand verlengd. De nieuwe einddatum is 6 november 2020.
Update 06/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €105.000.

Een belangrijke voorwaarde voor het vrijgeven van het via deze campagne opgehaalde geld is dat de totale financieringsnood van €296.000 aan het einde van de campagne opgevuld is. Indien dit bij afloop van de campagne niet het geval is, gaan de investeringen niet door, ongeacht of het minimale doelbedrag al dan niet behaald is.

Wil jij mee investeren in dit bijzondere concept dat koolhydraatarme producten wil generaliseren en dat al de eerste tractie heeft gegenereerd op de markt? Help jij Vincent en Dries in hun ambitie om met Inca’cao de positie van België als hét chocoladeland bij uitstek te verstevigen? Dan kan je nu investeren in Inca’cao!

Financieel

Bijlagen
€100.500 gefinancierd

43 investeerders

201%
€50.000 min. - €105.000 max.
Winwinlening

tot 2% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Klaar om te investeren in Inca'cao?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner