Projecten - Inca'cao
43 investeerders
Jammer, voor dit project ben je te laat...
Bekijk lopende projectenToppatissier en -chocolatier Vincent Bulteel, die ook voedingsconsulent is, ging op zoek naar een manier om de negatieve effecten op het lichaam van chocoladeproducten tot een minimum te herleiden. Het resultaat? Kwaliteitsvolle suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten onder de naam Inca'cao. De producten zijn al te vinden in meer dan 30 verkooppunten en worden door de wereldkampioene van de Mondial des Arts Sucrés als 'uitzonderlijk' bestempeld. En er staan nog heel wat nieuwe producten op de planning... Onder meer om te investeren in toestellen, grondstoffen en verpakkingsmateriaal is Inca'cao op zoek naar financiering.
Via welke lening kan je investeren?
Winwinlening |
||
Voor wie? | ||
Rendement | Bruto rente (jaarlijks) | |
- Roerende voorheffing | ||
Netto interest (jaarlijks) | ||
+ Belastingskrediet | ||
Totale netto rente (jaarlijks) | ||
Kenmerken | Looptijd | |
Minimale investering | ||
Maximale investering | ||
Terugbetaling | ||
Waarborg | ||
Achtergesteld |
“Een uitzonderlijk product dat gezondheid en ‘gourmandise’ perfect combineert." - Johanna Le Pape, wereldkampioene Mondial des Arts Sucrés
Update 24/09: het maximale doelbedrag wordt verhoogd van €75.000 naar €95.000. Inca'cao wenst uitsluitend nog winwinleningen met eenmalige aflossing op te halen om dit nieuwe doelbedrag te bereiken. Het is dus niet meer mogelijk om via de crowdlening of een winwinlening met jaarlijks constante aflossing te investeren.
Update 06/10: de campagne wordt met een maand verlengd. De nieuwe einddatum is 6 november 2020.
Update 06/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €105.000.
Weinig mensen kunnen de verleiding van een lekker stukje chocolade weerstaan. Die geur die je doet reizen, de smaakcombinaties, de inspirerende verpakking... Maar helaas is er ook een keerzijde aan de medaille: de suiker en de koolhydraten in chocoladeproducten zijn niet goed voor ons lichaam.
Vincent Bulteel, naast toppatissier en -chocolatier ook voedingsconsulent, wou zijn beroep nog blijven uitoefenen zonder de negatieve gevolgen voor de mensen die van zijn creaties eten. Hij verdiepte zich daarom in de chemische processen van het menselijke lichaam en zocht naar een oplossing om zijn activiteiten nog te kunnen verderzetten, zonder stress te veroorzaken voor het lichaam.
Na enkele jaren studie en testen was Vincent tevreden met z'n resultaat: een vervangende oplossing voor suiker en bloem die quasi hetzelfde reageerde in recepten en geen negatief effect had op het lichaam (voor de nieuwsgierigen: helaas blijft het recept een goed bewaard geheim). Het was tijd om met de onderneming Inca’cao van start te gaan en zijn creaties bij de mensen te brengen.
Inca’cao brengt suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten op de markt waarbij kwaliteit en smaak centraal staan. Momenteel biedt Inca’cao al 4 koolhydraatarme smeerpasta’s aan.
De 4 smeerpasta’s uit het gamma van Inca’cao
Daarnaast staan er nog heel wat nieuwe producten op de planning. Zo komt Inca’cao binnenkort naar buiten met maar liefst 40 verschillende chocolades, onderverdeeld in vijf categorieën. Een gamma pure chocolade van 100% cacao, 70% cacao en een melkversie van 50% cacao. De laatste categorieën in de lijst zijn 2 unieke creaties van Vincent: een gamma van gianduja notenchocolades en een brede collectie vanillechocolades. Op termijn is het ook de bedoeling om tastings te organiseren.
Binnenkort zal Inca’cao haar aanbod flink uitbreiden
Naast hun fijne smaak zijn de chocolades van Inca’cao ook koolhydraatarm. Daarnaast bevatten ze ook collageen voor het versterken van de huid en octaanzuur voor de aanmaak van een zuivere energie/brandstof voor het lichaam.
“Met onze chocoladeproducten willen we suiker- en koolhydraatarme voeding promoten en ingeburgerd maken.”- Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao
“Superproducten die snel beschikbaar zijn. Enige minpunt is dat ze erg verslavend zijn, ik raad ze sterk aan.” - Fredric Galisson, Executive pastry chef/Compagnons Du Devoir Institute
Bij kwaliteitsproducten hoort ook een kwaliteitsbeleving. Inca’cao wil dan ook stevig inzetten op bijvoorbeeld de verpakking van haar producten. Op die manier is het de bedoeling om klanten te laten genieten van een stukje luxe en daarbij de negatieve gevolgen op het lichaam tot een minimum te herleiden.
“Naast een luxueuze en lekkere beleving willen we onze klanten ook iets bijleren, zonder betuttelend te zijn. Onze bijdrage is om mensen de tools te geven om kennis te maken met andere smaken en bij te leren over chocolade: het kan ook lekker zijn zonder suiker.”- Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao
Vincent Bulteel is de oprichter van Inca’cao. Zijn palmares als patissier/chocolatier is er een om u tegen te zeggen. Zo was hij executive pastry chef in het 5-sterrenhotel Imperator in Nîmes en werkte hij in Alexandre, een Frans restaurant met 2 Michelinsterren. Daarnaast gaf hij les aan de hoog aangeschreven opleiding tot patissier bij de Compagnons du Devoir en was hij assistent in de prestigieuze Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie (ENSP).
“Na een jaar lang aan zijn zijde gewerkt te hebben tijdens zijn doortocht in Frankrijk, ontdekte ik een man vol talent en een ongeëvenaarde werknemer met een doordachtheid alsook een zeer open visie op de toekomst van onze consumptie. Eerlijk en relevant brengt hij me nog steeds het bewijs van zijn innovatieve project dat goed in elkaar zit. Hierdoor wens ik hem alle succes dat hij kan verwachten en twijfel ik er geen moment aan.” - Lionel Lallement, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier (een van de hoogste titels voor ambachtslieden in Frankrijk)
Vincent Bulteel
Dankzij zijn opleiding als voedingsconsulent heeft Vincent ook heel wat kennis over de chemische kant van voeding. Dit laat hem toe om consultancy-opdrachten uit te voeren voor bedrijven die hun productieproces willen verbeteren. Zo ontwikkelde hij samen met het team van Zusto, dat een suikervervanger produceert, verschillende producten voor grote spelers. Vincents rol hierin lag voornamelijk in de research & development.
“Vincent is een bewezen professional. Hij heeft jarenlang gewerkt om zijn concept te ontwikkelen. Hij zocht naar de beste en rauwste ingrediënten om een chocoladegamma van zeer hoge kwaliteit uit te werken. Er is geen twijfel aan dat zijn project goed doordacht is, ik vertrouw hem volledig. Inca’cao wordt een bekend en erkend merk.” - Stéphane Auger, Meilleur Ouvrier de France Glacier
Enkele patisseriecreaties uit het repertoire van Vincent
De suiker- en koolhydraatarme producten van Inca’cao kwamen tot stand door Vincents expertises -patisserie/chocolaterie enerzijds en voedingstechnologie/gezondheid anderzijds- samen te brengen. Hij staat in voor de recepten en de productie en is ook het gezicht van de onderneming.
Dries Gaerdelen heeft een master in IT en werkt deeltijds voor het UZ Gent als software-ingenieur. Hij heeft al enkele jaren een softwarebedrijf en is dan ook de IT-verantwoordelijke van Inca’cao. Dries’ ervaring op business- en projectvlak maken van hem de ideale aanvulling op de expertises van Vincent. Beide zijn jeugdvrienden en musiceerden samen, na lange tijd vonden ze elkaar terug in dit project.
Dries Gaerdelen & Vincent Bulteel
Het is niet eenvoudig om iemand te vinden die geen chocolade lust. De doelgroep van Inca’cao is dan ook zeer breed. De onderneming wil kwalitatieve chocoladeproducten met verantwoorde ingrediënten verpakken in een mooie beleving.
“We willen België verder op de kaart zetten als moderne pionier in luxechocolade.” - Vincent Bulteel, oprichter Inca’cao
Door het brede aanbod waaraan Inca’cao momenteel werkt, kan de onderneming zich richten op de meerwaarde zoekende chocoladeliefhebber, hotels, restaurants, diëtisten, natuurwinkels...
“Als diëtiste-diabeteseducator ben ik steeds op zoek naar voedingsmiddelen die het leven van mijn klanten/patiënten aangenamer maken. Ik was dan ook aangenaam verrast de producten van Inca’cao te ontdekken. Ik kreeg een uitgebreid antwoord op mijn vraag naar de samenstelling van de producten en voelde de gedrevenheid van Vincent om kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Door de intense smaak leren de klanten met mate te eten en te genieten van lekkere dingen. Dat het om artisanale, Belgische producten gaat, is daarbij mooi meegenomen.” - Kaat Meervis, diëtiste-diabeteseducator
De B2C-verkoop gebeurt momenteel voornamelijk via de webshop van Inca’cao. Er is ook veel afname in de B2B-kant. Zo waren er na 3 maanden in Vlaanderen al zo’n 30 verkooppunten van de producten van Inca’cao. Ook in Nederland en Frankrijk zijn de eerste verkooppunten al te vinden.
“De prospectie naar verkooppunten diende afgeremd te worden omdat onze productie de vraag niet kon volgen. Dit was bovendien alleen voor onze smeerpasta’s. Eens we ook chocolade aan ons gamma toevoegen, verwachten we nog meer interesse voor onze producten. Dit zien we al aan de reacties op de vermelding van de coming soon-chocoladeproducten in de webshop.” - Vincent Bulteel, zaakvoerder Inca’cao
Inca’cao heeft dankzij de expertise, ervaring en complementariteit van het team al de eerste successen geboekt en is nu klaar om de volgende stap te zetten om haar koolhydraatarme chocoladeproducten op grotere schaal te gaan produceren. Hiervoor is de onderneming op zoek naar financiering.
De totale financieringsnood van Inca’cao bedraagt 296.000 euro. Via deze WinWinner-campagne wil de onderneming minimaal €50.000 en maximaal €75.000 ophalen. De bank (akkoord voor €96.000) en PMV (€100.000, in aanvraag) zijn ook opgenomen in de financieringsmix. Ten slotte is er een reeds ondertekende intentieverklaring van een particuliere investeerder voor een achtergestelde lening voor een bedrag van minimaal €25.000 en maximaal €50.000. Met de op te halen financiering wil Inca’cao volgende investeringen maken:
Investeren in Inca’cao kan via:
Update 24/09: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €95.000. Inca'cao wenst uitsluitend nog winwinleningen met een eenmalige aflossing op te halen om dit nieuwe doelbedrag te bereiken. Het is dus niet meer mogelijk om via de crowdlening of een winwinlening met jaarlijks constante aflossing te investeren.
Update 06/10: de campagne wordt met een maand verlengd. De nieuwe einddatum is 6 november 2020.
Update 06/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €105.000.
Een belangrijke voorwaarde voor het vrijgeven van het via deze campagne opgehaalde geld is dat de totale financieringsnood van €296.000 aan het einde van de campagne opgevuld is. Indien dit bij afloop van de campagne niet het geval is, gaan de investeringen niet door, ongeacht of het minimale doelbedrag al dan niet behaald is.
Wil jij mee investeren in dit bijzondere concept dat koolhydraatarme producten wil generaliseren en dat al de eerste tractie heeft gegenereerd op de markt? Help jij Vincent en Dries in hun ambitie om met Inca’cao de positie van België als hét chocoladeland bij uitstek te verstevigen? Dan kan je nu investeren in Inca’cao!
43 investeerders
tot 1,8% rente per jaar
Jammer, voor dit project ben je te laat...
Bekijk lopende projectenHeb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach
Jammer, voor dit project ben je te laat...
Bekijk lopende projectenIs dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.