image Hall9

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Hall9

Zes klimenthousiastelingen openden in 2018 met Petite Ile de eerste boulderzaal in Brussel. Boulderen, een discipline binnen de klimsport, vond meteen een publiek in de hoofdstad: Petite Ile telt zo'n 1.800 actieve leden en maakt deel uit van het sociale ecosysteem van de wijk door de hand te reiken naar scholen en andere organisaties.

Nu volgen er plannen om een bijkomende klimzaal te openen, in Vilvoorde. Met een oppervlakte van 1400 m2 -drie keer zo groot als Petite Ile- wordt Hall9 een klimparadijs voor jong en oud.

Bedrijfsnaam Hall9
Oprichtingsdatum 09/08/2022
BTW-nummer BE0789.507.447
Vennootschapsvorm BV
Locatie Da Vincilaan 1, 1930 Zaventem
Activiteit Klimzaal
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Hall9 maximaal €250.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

  • Het team achter de eerste boulderzaal van Brussel (Petite Ile) opent een nieuwe zaal in Vilvoorde (Hall9)
  • Hall9 = 1400 m2 aan klimplezier voor jong en oud aan de Brusselse Noordrand
  • Inclusiviteit is een van de ordewoorden: samenwerkingen met andere (sociale) organisaties zijn belangrijk voor zowel Petite Ile als Hall9
  • Petite Ile telt zo’n 1.800 actieve leden
  • WinWinner (minimaal €150.000, maximaal €250.000) maakt deel uit van financieringsmix voor o.a. verbouwingen en kliminfrastructuur
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Hall9?

Sinds 2021 is klimmen een olympische sport, maar de roots van de klimsport in België gaan een pak langer terug. Wist je zelfs dat de eerste commerciële klimzaal ter wereld in België werd geopend?

In 2018 opende in Brussel Petite Ile, de eerste boulderzaal van de stad. Boulderen is een discipline binnen het klimmen waarbij sporters zonder touw en maximaal 4,5 meter hoog klimmen. Na enkele jaren van groei bij Petite Ile is het tijd voor een tweede vestiging, en daarvoor heeft het team achter de Brusselse boulderpionierzaal Vilvoorde als locatie gekozen. De nieuwe klimzaal zal de naam Hall9 krijgen.

Klimzaal Petite Ile. Foto: Jonathan Vaesen


Activiteit

Bij boulderzaal Petite Ile worden er lessen georganiseerd voor kinderen, volwassen, scholen en verenigingen, maar de meer ervaren klimmers die geen les nodig hebben zijn uiteraard ook welkom.

Waar Petite Ile een grondoppervlakte van 450 m2 heeft, zal de nieuwe zaal Hall9 maar liefst 3 keer groter zijn; 1000 m2 wordt gereserveerd voor boulderen voor volwassenen, de overige 400m2 wordt speciaal voor kinderen ingevuld met boulderen, een avontuurlijk en uitdagend ninja warrior-parcours en klimwanden met Auto Belay (een automatisch beveiligingssysteem).

3D-voorstellingen van de nieuwe klimzaal Hall9

“Zowel bij Petite Ile als bij Hall9 gaan we voor een sociaal en inclusief karakter. Zo maakt Petite Ile deel uit van Studio Citygate, een mix van sociale projecten zoals een skatepark, een restaurant en ateliers. Met het skatepark organiseerden we bijvoorbeeld een klim- en skatekamp voor kinderen. We stellen onze zaal open voor scholen, verenigingen en bedrijven. Ook in Vilvoorde zullen we deel uitmaken van een grotere site, het ASIAT-park, en ook daar willen we gaan samenwerken met andere organisaties die daar actief zijn.” – Bram Smeyers, bestuurder Hall9

De nieuwe klimzaal Hall9 wordt een pak groter dan Petite Ile


Team

Petite Ile werd opgericht door 6 klimenthousiastelingen met diverse achtergronden, van de cultuursector over de klimwereld tot het ondernemerschap. Samen nemen zij binnen Petite Ile als een complementair team hun verantwoordelijkheden op.

Het verhaal van Hall9 zal getrokken worden door Bram Smeyers en Marlies Jacques. Bram zet zijn schouders onder het administratieve en financiële luik, terwijl Marlies het algemene management op zich zal nemen. Momenteel stellen Bram en Marlies een team samen voor de dagelijkse permanenties en lessen in Hall9.


Tractie

Petite Ile telt momenteel zo’n 1.800 actieve leden. De klimzaal is mee kunnen groeien met de populariteit van de klimsport. Daarnaast zorgen ook de andere faciliteiten op de site van Studio Citygate (ateliers, skatepark, horeca, exporuimtes...) voor een aanzuigeffect.

Aangezien de ondernemers achter de klimzaal in de Brusselse Noordrand veel potentieel spotten voor een nieuwe locatie, trekken ze binnenkort naar de site van het ASIAT-park in Vilvoorde. Door ook daar deel uit te maken van een groter recreatiepark, wil Hall9 snel leden werven.

Klimzaal Petite Ile. Foto’s: Jonathan Vaesen

“Petite Ile maakt deel uit van het Brusselse klimecosysteem door met abonnementen te werken die ook in andere klimzalen geldig zijn. Klimmers zijn namelijk vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen op andere locaties. Door samen te werken met andere Brusselse klimzalen bieden we dat aan. En door Hall9 te openen willen we curieuze klimmers nog meer prikkelen.” – Marlies Jacques, algemeen manager Hall9


Investeer mee

Om de nieuwe klimzaal in Vilvoorde te kunnen openen is financiering nodig. Concreet staan er nog investeringen in verbouwingen, de kliminfrastructuur, het ninja warrior-parcours, de kleedkamers en de cafetaria op de planning.

Deze WinWinner-campagne (minimaal €150.000, maximaal €250.000) maakt deel uit van de financieringsmix die is opgesteld om de Vilvoordse plannen te kunnen waarmaken. In de WinWinner-campagne van Hall9 investeren kan via:

  • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijkse aflossing
  • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar. Jaarlijkse aflossing met één jaar kapitaaluitstel. Aangezien Hall9 in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden voor deze maatregel op deze pagina.
Petite Ile is een inclusieve klimzaal die haar 1.800 actieve klimmers uitdaagt. Als onderdeel van een bredere site met verschillende faciliteiten heeft het concept heel wat publiciteit. Nu wil het team achter de eerste Brusselse boulderzaal de klimmersharten van de Brusselse Noordrand veroveren, met 1400 m2 aan klim- en klauterplezier in Vilvoorde. Opnieuw zal het sociale karakter een absolute troef worden bij Hall9, de naam van het nieuwe concept. Investeer jij mee in deze onderneming die wil meegroeien met de populairder wordende klimsport?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Kapitaaluitstel
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
[email protected]
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.