image Van der Valk Nazareth

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Van der Valk Nazareth

Een historie van bijna 150 jaar, met een blik naar de toekomst: Van der Valk plant duurzaamheidsinvesteringen om haar familietraditie in hotels en restaurants verder te zetten. 

Het hotel in Nazareth is een van de meer dan 100 vestigingen van dit internationale concern met wortels in Nederland. Zonnepanelen, laadpalen en een energiezuinig verwarmingssysteem staan op de agenda. 

Bedrijfsnaam Wegrestaurant Nazareth (Commerciële naam: Van der Valk Nazareth)
Oprichtingsdatum 23/12/1981
BTW-nummer BE0422.314.640
Vennootschapsvorm NV
Locatie Autosnelweg E17-Noord, 9810 Nazareth
Activiteit Hotel en restaurant
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Van der Valk Nazareth maximaal €600.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Hotel en restaurant in Nazareth
 • Managementteam is zoals steeds deel van familie Van der Valk en heeft het hotel volledig in eigen beheer
 • Lokaal hotel met de ruggesteun van een internationaal concern met meer dan 100 vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Spanje, VS, Curaçao… 
 • Stevig patrimonium: alle gebouwen zijn eigendom van de familie 
 • Op zoek naar minimaal €200.000 en maximaal €600.000 om het hotel te verduurzamen door zonnepanelen en laadpalen te plaatsen en een energiezuiniger verwarmingssysteem te installeren 
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening 


Waarom Van der Valk?

Nicolaas van der Valk kocht in 1862 Boerderij de Gouden Leeuw. Niets deed toen vermoeden dat dit de start zou worden van een imposant horeca-imperium. Zoon Martinus opende in de voetsporen van zijn vader voor elk kind een eigen zaak: Van der Valk Hotels & Restaurants was geboren. 

De vestiging in Nazareth bij Gent is een van de 100 volledig autonome vestigingen binnen dit internationale concern.


Activiteit

Hotel Van der Valk Nazareth herbergt 80 kamers en 4 suites, aangevuld met twee restaurants met 250 zitplaatsen in totaal. 

“Een warme, familiale sfeer en een redelijke prijs voor uitstekende kwaliteit en service zijn onze belangrijkste pijlers. Dit onderscheidt Van der Valk van vele andere grote hotelketens. Als toegankelijk uithangbord van Nederland willen we dit in elk hotel uitdragen.“ - M.J. Dias Junior, CEO Van der Valk Nazareth

Naast het hotelgebeuren faciliteert Van der Valk ook businessevents, waarbij 6 zalen in verschillende groottes zich lenen tot events en seminaries. Door de vlotte bereikbaarheid en de mogelijkheid om een eigen keuken te gebruiken, is Nazareth ook erg in trek bij sportploegen. Daarnaast wordt de feestzaal van het hotel ook vaak gebruikt voor (trouw)feesten en babyborrels. 

“Aan iedereen die een feest wil geven, kunnen we maar één adres aanraden en dat is Hotel Van Der Valk in Nazareth. We vierden hier zelf ons 50-jarig huwelijksjubileum en alles verliep zoals verwacht, van ontvangst tot eten en bediening. En dit alles met de grootste glimlach.” - Nicole en Hugo, Vlaams zangduo


Team

Het beheer van Van der Valk Nazareth is in handen van de vijfde generatie Valken. Maartje Dias-Heinrichs is een kleindochter van Gerrit Van der Valk, die tijdens haar studies haar latere echtgenoot M.J. Dias Junior leerde kennen. Zij namen in 2013 het management over. 

Onder het beheer van het koppel Dias-Heinrichs noteerde Nazareth in de eerste drie jaren een omzetstijging van ruim 30%, hierna werd steeds een stabiele 15% groei opgetekend. Naast dit hotel zorgde het duo ook voor de renovatie en groei van de vestigingen in Brussels Airport, Uden en Zaltbommel. 

Thomas Torrekens fungeert als general manager van het team dat 50 voltijdse werknemers telt. Van dit team hebben velen meerdere jaren ervaring binnen de groep. 

“De echte anciens werken hier al tussen 20 en 30 jaar. Onze chef heeft meer dan 5 jaar op de teller, de food & beverage manager zit al meer dan 20 jaar in het vak bij ons. Het gemiddelde van de vaste ploeg zal rond de 10 jaar in dienst liggen, wat toch behoorlijk uitzonderlijk is in de horeca.”- Thomas Torrekens, general manager

Managers M.J. Dias Junior en Maartje Dias-Heinrichs

Tractie

Van der Valk Nazareth is een onderdeel van een horeca-imperium met wortels in Nederland. De eerste Van der Valk in ons land opende in 1958 in Brasschaat en intussen telt België 14 vestigingen.

“Bij Van der Valk genieten we van alle voordelen van een internationale keten zoals in aankoopbeleid, visibiliteit en naamsbekendheid, maar wel met de wendbaarheid van een apart hotelbestuur. Door een plaatselijk directieteam met een familielid kunnen we makkelijk inspelen op regionale tendensen hier in de Leieregio tussen Kortrijk en Gent.” - Thomas Torrekens, general manager 

Een van de grootste troeven van groep Van der Valk is dat alle gebouwen eigendom zijn van de familie. 

“Dit zorgt voor een sterk patrimonium en stabiele basis. We hebben dus steeds de touwtjes in handen indien we aanpassingen willen doorvoeren, zoals nu met de duurzame verbouwingswerken.” - M.J. Dias Junior, CEO 


Investeer mee!

Van der Valk Nazareth wil in haar verdere groei impactinvesteringen doorvoeren. Als aangrijpingspunt gaat de onderneming volop voor een Green Key-label. Dit internationale ecolabel voor de toerisme- en vrijetijdssector garandeert dat de locatie bijdraagt aan een duurzamere wereld. 

De financiering die opgehaald wordt via WinWinner dient om hier de nodige verbouwingen voor te realiseren. De renovatie van het dak en het plaatsen van een waterzuiveringsinstallatie gebeurden reeds.

Van der Valk plant in een volgende fase onderstaande investeringen:

 • plaatsen van zonnepanelen op het dak en op de parking
 • installeren van Allego-laadpalen  
 • vernieuwen van het aircosysteem en de warmtepomp om zuiniger met energie om te gaan 

Via WinWinner gaat Van der Valk op zoek naar minimaal €200.000 en maximaal €600.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 5,25% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing. 


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Edward De Paepe
[email protected]
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.