Projecten  - Count Me In


Count Me In

    Favoriet


  Antwerpen  
 Cycling agency  


€110.000 gefinancierd

59 investeerders

220%
€50.000 min. - €110.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -392 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Count Me In zorgt voor onvergetelijke momenten, op en naast de fiets. De meerwaarde van dit jonge collectief ligt in de organisatie van bijzondere fietsevents, aangevuld met initiatieven zoals het eigen gps-routeplatform De Parcoursbouwer en fietskoffie Café Copain. 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Count Me In
Oprichtingsdatum 27/08/2020
BTW-nummer BE753.407.809
Vennootschapsvorm BV
Locatie Sint-Pietersvliet 31, 2000 Antwerpen

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Count Me In maximaal €110.500 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Evenementenbureau en marketing agency in de fietssector 
 • Brand activation voor bekende partners: Skoda, Ethias, Castelli, Scott... 
 • Eerste professionele gps-routeplatform in België met De Parcoursbouwer 
 • Eigen koffiemerk: Café Copain Cycling Roast  
 • Sterk in content-creatie en online visibiliteit voor klanten als Sportful, DT Swiss, The Vandal en Classified
 • Op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €110.500 om het team aan te vullen met een eventcoördinator, het magazijn uit te breiden en eigen marketingbudget vrij te maken
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening


Waarom Count Me In? 

Count Me In is geen traditioneel event- en marketingbureau, maar treedt op als echte challenger in de fietswereld. Voor fanatiekelingen, maar evengoed voor beginners.

Count Me In groeide van een marketingbureau uit naar een omvangrijk ecosysteem van fietsgerelateerde initiatieven. We onderscheiden ons door bijzondere wielerevents, brand activation en PR voor onze partners.” - Wies Jaspers, oprichter Count Me In 


Activiteit

De fiets en verder niets? Niet helemaal correct. Count Me In staat voor een brede waaier aan services. Events vormen een groot onderdeel: op de weg, op de mountainbike of op de steeds populairdere gravelbike

Rondje Spijkenisse, PlugPlug Hageland of een driedaagse op de mountainbike: Count Me In is in eerste instantie een professionele organisator van een- of meerdaagse trips voor meerwaardezoekers. Voor sportievelingen van alle niveaus, maar ook voor grootschalige corporate events.

“Vanaf de eerste gesprekken werd het ons duidelijk dat we met een partner spraken die sportmarketing en events goed onder de knie heeft. De hoge kwaliteit en afwerking van haar events kunnen telkens rekenen op positieve reacties onder de deelnemers en de opdrachtgevers. Daar liggen ongetwijfeld het enthousiasme en de ambities van de jonge ondernemers aan de basis. Voeg daar expertise en zakelijke knowhow aan toe en je komt uit bij een betrouwbare partner die zijn plaats binnen de wereld van de wielerevents weet te veroveren. Terecht!” - Griet François, projectmanager marketing bij Skoda Belux


Ontdek je de routes liever op eigen houtje? De Parcoursbouwer is de eerste professionele parcourstekenaar in België. De website biedt tegen betaling onderscheidende fietsroutes met blijvende online updates. Levenslange up-to-date garantie is geen loze belofte: De Parcoursbouwer houdt je op de hoogte van werken, onderbrekingen of aanpassingen.

Wielrennen is onlosmakelijk verbonden met koffie. Daarom is Count Me In ook oprichter en mede-eigenaar van Café Copain Cycling Roast. De mobiele koffietrailer van koffiebrander Yves Claes is een vaak welgekomen opkikkertje tijdens wielerevents. 

“Dankzij een dichte en amicale opvolging met partners en daarnaast de passie voor kwaliteit in sportbeleving biedt Count Me In de garantie op een avontuur waar iedere fietser, en ook een merk als 6D, deel van wil uitmaken. Count Me In, dat is gezellig fietsen onder vrienden professioneel uitgestippeld.” - Bert Mels, marketing & design bij 6D Sports Nutrition


Team

Wies Jaspers is de kopman van Count Me In. Vanuit zijn achtergrond in journalistiek en communicatie richtte hij het marketingbureau met liefde voor de fiets op. Hij fungeert als algemeen manager en is verantwoordelijk voor partnerships en strategie.

Zijn vennoot Ives Leflot ondersteunt het team in het uitvoeren van financiële en administratieve taken zodat daar de focus kan blijven op dagelijkse operationele activiteiten. Verder fungeert hij ook als klankbord voor Wies.

Nick Schuermans combineert zijn job als geograaf met het uitstippelen van de meest bijzondere wielerroutes onder het pseudoniem De Parcoursbouwer. 

Count Me In rekent verder op freelancers, flexi-jobbers en vrijwilligers bij events die meer personeel vergen. De vacature van eventcoördinator moet deze operationele verantwoordelijkheden helpen opvangen in de toekomst. 

Oprichter Wies Jaspers

Tractie

Vertrouwde merken in de fietssector als Castelli, Scott, Sportful, DT Swiss, The Vandal en Classified werken samen met Count Me In. Daarnaast sloot de Antwerpse onderneming ook partnerships met merken als Ethias, Skoda en 6D Sports Nutrition. 


Haar partners worden door Count Me In ontzorgd in hun brand activation, zowel on- als offline. Het team helpt bij digitale strategie en marketing, maar biedt ook handige logistieke ondersteuning. In de magazijnen kunnen partners promomateriaal stockeren, zodat Count Me In visibiliteit op events volledig uit handen kan nemen. 

“Count Me In zien we als een echte challenger binnen de bestaande markt. Ze hebben vernieuwende en frisse ideeën. We ondersteunen met veel trots hun events en initiatieven. Door hun 2-in-1-aanpak ontzorgen ze ons enerzijds met het logistieke aspect van merkactivatie, anderzijds gebruiken ze hun talrijke events om ons merk op een positieve manier te koppelen aan een erg brede fietscommunity.“- Peter Maris, Head of Activation bij Ethias


Investeer mee!

De huur van een groter magazijn om meer promomateriaal te stockeren, was een eerste stap voor Count Me In in haar groeiverhaal. Nu haalt de onderneming financiering op om haar kernteam uit te breiden. 

Met minimaal €50.000 en maximaal €110.500 via WinWinner zal Count Me In investeren in: 

 • de aanwerving van een eventcoördinator
 • de verdere uitbreiding van het magazijn 
 • marketing voor de eigen activiteiten en events 

Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing. Aangezien Count Me In in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden voor deze maatregel op deze pagina.
Het gevoel van fietsen onder vrienden, maar dan professioneel uitgestippeld: Count Me In maakt het verschil met haar unieke events. Daarnaast kan de Antwerpse start-up terugvallen op haar marketingactiviteiten voor gekende partners, De Parcoursbouwer en het eigen koffiemerk Café Copain. Investeer jij mee in het team van Wies Jaspers? 


Wees je bewust van de risico's

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Count Me In houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €50.000 niet wordt bereikt vóór 20 december 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met de leningnemer lenen beleggers gelden aan de leningnemer. De leningnemer verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van de leningnemer op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de leningnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 110.500 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 110.500 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen. 
 • Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap. Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Nog slechts €3.000!   08-11-2022

55 investeerders zorgden reeds voor €97.000 voor de groeiplannen van Count Me In. 

Met een maximaal doelbedrag van €100.000 rest de campagne nog slechts €3.000 voordat ze wordt afgesloten.

Wie nog wil investeren, trekt best een sprintje naar de campagnepagina!

Aan alle andere investeerders: bedankt om zo snel en massaal het potentieel te zien van Count Me In. 

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
137% gefund   02-11-2022

De crowdlendingcampagne van Count Me In dendert verder: na minder dan twee weken op ons platform staat de teller reeds op €68.500!

Dit bedrag werd bereikt door 38 verschillende investeerders. 

Het team van Wies Jaspers mag nu al naar boven kijken en mikt op het maximum doelbedrag van €100.000.

Trek een sprintje naar de campagnepagina als je ook nog wil investeren in dit Antwerpse collectief!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Halfway!   25-10-2022

De campagne van Count Me In ging uitstekend van start! 

Op minder dan een week tijd verzamelde het team van Wies Jaspers reeds de helft van het minimale doelbedrag. Via 15 investeerders mag de Antwerpse onderneming nu al op €26.000 rekenen. 

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
De campagne is begonnen   20-10-2022

Count Me In startte zopas met haar crowdlendingcampagne.

Ontdek het volledige verhaal van oprichter Wies Jaspers en zijn groeiplannen op ons platform!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach€110.000 gefinancierd

59 investeerders

220%
€50.000 min. - €110.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Count Me In ?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner