image O'Learys

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

O'Learys

O'Learys is een wereldwijd franchiseconcept dat entertainment, lekker eten/drinken en sport kijken combineert in het decor van een typische American sports bar. In Gent opende in 2016 de voorlopig enige Belgische O'Learys-vestiging. Jaarlijks komen er zo'n 250.000 bezoekers over de vloer.

De afgelopen jaren focuste het team van de Gentse O'Learys op efficiëntie en optimalisaties. Dat leverde in 2020 de titel van beste O'Learys-franchisenemer ter wereld op, uit 130 filialen. Nu nemen de mensen achter de Gentse O'Learys het initiatief om ook in Hasselt een vestiging van de sports bar te openen.

Bedrijfsnaam O'Learys Hasselt
Oprichtingsdatum 05/05/2022 (nieuwe vennootschap opgericht voor Hasseltse vestiging)
BTW-nummer BE0785.768.987
Vennootschapsvorm BV
Locatie Maastrichterstraat 49 bus 26, 3500 Hasselt
Activiteit Sports/Entertainment bar
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil O’Learys maximaal €200.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Wereldwijd franchiseconcept dat sport kijken, activiteiten en food/drinks combineert in een “eatertainmentconcept” (eat + entertainment)
 • Gentse vestiging (Dok-Noord) opende in 2016 en is met 4000 m² de grootste sports bar van België
 • Jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers in Gent
 • Het team focuste de afgelopen jaren op operationele efficiëntie, optimalisaties en klantentevredenheid
 • In 2020 werd de Gentse vestiging uit 130 filialen uitgeroepen tot de beste O’Learys-franchisenemer ter wereld
 • Op zoek naar financiering voor de opening van een tweede vestiging in België (Hasselt)
 • WinWinner (minimaal €100.000, maximaal €200.000) maakt deel uit van de financieringsmix om die Limburgse plannen te financieren
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom O’Learys?

O'Learys is een van oorsprong Zweeds, snel groeiend eatertainmentconcept: een American sports bar met seriously good food/drinks en tal van populaire activiteiten.

O’Learys is een franchiseformule. In 2016 opende aan de rand van de stad Gent (Dok-Noord) de grootste sports bar van het land, met maar liefst 4000 m²!  Vanaf het begin bleek het concept succesvol, met in het eerste jaar al 200.000 bezoekers. De laatste jaren werd ingezet op efficiëntie, hogere fanbeleving en het uitbouwen van een stabiel team. Zij dragen de waarden fair, passionate & proud.


Activiteit

O’Learys profileert zich als sports bar in Amerikaans thema, gebaseerd op Boston. Aan videoschermen geen gebrek, zo telt de Gentse O’Learys er meer dan 120.

Maar je hoeft zeker niet een hele avond aan het scherm gekluisterd te zitten. Zo wandel je in het indrukwekkende interieur van de Gentse vestiging eerst door een ruim pub- en restogedeelte. Blijf je daar niet hangen? Bereid je dan voor op een flinke waaier aan entertainment!

Zo kan je een spelletje pool, biljart, darts, shuffleboard of minigolf spelen. Daarnaast vind je ook een grote arcade zone voor groot en klein. Mag het nog intenser? Dan kan je terecht in een van de 4 karaokeboxen om je zangtalenten te etaleren. ‘We zijn ondertussen al rond, zeker?’ denk je misschien? Wel, dan vergeet je nog de kers op de taart: maar liefst 18 bowlingbanen liggen te wachten op vriendengroepen, collega’s en families die strikes komen gooien tussen de indrukwekkende skyline van Boston. Ten slotte zijn er ook nog tal van vergaderruimtes zodat bedrijven na het vergaderen meteen het eatertainmentconcept kunnen induiken.

Karaoke, arcade games, pool, bowling… O’Learys biedt het allemaal

Op een zaterdag met meer dan 2.000 bezoekers is het -in theorie- een hele opdracht om de fans (zo noemt O’Learys haar klanten) een fantastische A-tot-Z-beleving te geven. In Gent kan de onderneming dit in de praktijk realiseren door o.a. diverse technologieën:

“Een voorbeeld: we hebben al lang een systeem van self ordering via QR-codes. We kozen voor een self ordering-systeem met visuele impact; denk aan foto’s van onze cocktails die we bovenaan laten pronken. Hierdoor is de verkoop van cocktails -een goed margeproduct- verdrievoudigd. Door fans zelf online te laten bestellen, waardoor ze genieten van 5% korting, hebben we trouwens kunnen knippen in onze personeelskosten: deze optimalisatie leverde een besparing van 20% op personeelsuitgaven op. Daarnaast ging de klantentevredenheid naar ongekende hoogtes.” – Jurgen Staels, commercieel manager O’Learys Gent


Team

Het managementteam van O’Learys Gent bestaat uit Steven Malysse (CEO), Jurgen Staels (COO) en Delphine Rigole (CFO).

Steven legt zich voornamelijk toe op de partnercontracten en het beheer van het gebouw in al zijn facetten, van alle spellen tot apparatuur… die de 4000 m² van O’Learys Gent vullen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de uitbouw van het concept in België.

Jurgen zorgt ervoor dat alles operationeel op wieltjes verloopt en hij neemt ook de sales en marketing op zich. Delphine ten slotte staat in voor het financiële plaatje en HR


Recent wierven Steven, Jurgen en Delphine een vestigingsmanager aan voor de zaak in Gent. Het managementteam kan rekenen op een equipe van 15 vaste medewerkers, die de diverse afdelingen (bar, activiteiten, restaurant, onderhoud) … ondersteunen. Die “pilaren” worden aangevuld met een team van 100 jobstudenten en flexi’s, afhankelijk van de drukte en de periode in het jaar. Alle manuren samen, staat het team voor een equivalent van +/- 45 voltijdse medewerkers.


Tractie

Jaarlijks trekt O’Learys Gent ondertussen maar liefst 250.000 fans. Gezinnen, studenten, collega’s, sportfans, bedrijven, grootouders met hun kleinkinderen… het gevarieerde aanbod spreekt een brede waaier aan doelgroepen aan. De focus ligt weliswaar op 20- tot 45-jarigen.

“Om onze vestiging te verbeteren baseren we onze beslissingen steeds op 3 pijlers: more sales/less costs, amazing fan experience, happy employees. Hierdoor hebben we de laatste jaren een stabiel team kunnen uitbouwen dat efficiënt werkt en de fans tevreden kan maken.” – Steven Malysse, zaakvoerder O’Learys Gent


Het concept en de talrijke optimalisaties die het team van O’Learys Gent heeft gerealiseerd, leverden ook mooie titels op. Zo werd O’Learys Gent in 2020 uitgeroepen tot het beste O’Learys-filiaal. Niet slecht als je weet dat er wereldwijd 130 vestigingen zijn. Dit jaar was de multi-eventlocatie overigens te vinden in Trends Gazellen-lijst (snel groeiende bedrijven met impact) voor middelgrote bedrijven in Oost-Vlaanderen.


Investeer mee!

Het managementteam van O’Learys Gent wil het succes van de zaak nu kopiëren naar een nieuwe locatie. En die volgende locatie wordt Hasselt:

“We hebben tal van panden bezocht, maar op een dag het ideale pand gevonden dat voldoet aan onze eisen: ruim, gelegen in een grootstad, en toch makkelijk bereikbaar (auto/openbaar vervoer/te voet/fiets). Hasselt is bovendien een studentenstad en ook het bedrijfsleven bruist er. We hopen dan ook talrijke fans te mogen verwelkomen in O’Learys Hasselt.” – Jurgen Staels, commercieel manager O’Learys Gent

De geplande nieuwe vestiging in Hasselt vereist uiteraard investeringen. Het gaat hier voornamelijk om verbouw- en inrichtingswerken en installaties van de activiteiten om de authentieke look & feel van een O'Learys-zaak te creëren.

WinWinner (minimaal €100.000, maximaal €200.000) maakt deel uit van de financieringsmix om de Limburgse O’Learys-plannen te realiseren. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing
 • de crowdlening (achtergestelde lening): dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijkse aflossing. Aangezien O’Learys Hasselt in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening in de eerste 4 jaren van de looptijd ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden voor deze maatregel op deze pagina.
O’Learys is een totaalconcept dat ondertussen al wereldwijd vestigingen heeft. Entertainment, kwaliteit en de gezellige drukte van een American sports bar staan er centraal. De Gentse vestiging heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan operationele optimalisaties en efficiëntie, zonder aan klantentevredenheid in te boeten –integendeel. Het leverde zelfs de titel van beste O’Learys-franchisenemer op in 2020, iets waar jaarlijks in Gent zo’n 250.000 fans van komen genieten. Nu wil het team achter de Gentse O’Learys het concept lanceren in Hasselt. Investeer je mee in dit groeiverhaal?


Wees je bewust van de risico's

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan O'Learys Hasselt houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €100.000 niet wordt bereikt vóór 27 december 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met de leningnemer lenen beleggers gelden aan de leningnemer. De leningnemer verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van de leningnemer op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de leningnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 200.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 200.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.