image FT Group

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

FT Group

FT Group ontwikkelt flexibele oplossingen voor grote spelers uit de industriële en logistieke wereld om hun intern transport efficiënter te organiseren en automatiseren. Hiervoor combineert FT Group klassieke technologie met hightech innovaties

De onderneming uit Wilrijk groeide sterk de afgelopen 10 jaar en kan rekenen op terugkerende klanten zoals Colruyt Group, Umicore en Soudal. 

Bedrijfsnaam FT Group
Oprichtingsdatum 27/11/2019
BTW-nummer BE0738.463.275
Vennootschapsvorm BV
Locatie Neerlandweg 16, 2610 Antwerpen
Activiteit Transportautomatisering
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil FT Group maximaal €300.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Transportspecialist die efficiëntie in de industriële en logistieke sector verhoogt
 • Sterke groei de afgelopen 10 jaar: van €0,5 miljoen in 2012 op weg naar €7 miljoen in 2022
 • Terugkerende klanten: Colruyt Group, Umicore, Soudal, Febelco, Tiense Suiker, Belgian Ice Cream Group… 
 • 300+ projectreferenties 
 • Sterk in innovatie: lancering in house ontwikkelde AGV (Automated Guided Vehicle) ‘Meerkat’ 
 • Managementteam met meer dan 30 jaar ervaring 
 • Op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €300.000 om het werkkapitaal te verhogen, personeel aan te nemen en de Meerkat in de markt te zetten 
 • Investeren kan via de winwin- en de crowdlening 


Waarom FT Group?

Een batterij recycleren bij Umicore vergt een heel andere aanpak dan voeding verplaatsen in de gekoelde magazijnen van Colruyt Group. 

Toch doen beide bedrijven in hun productieketen een beroep op FT Group. De onderneming maakt oplossingen op maat voor bedrijven die hun efficiëntie in het magazijn willen verhogen.

“We zien de markt van industriële automatisering en robotica elk jaar met meer dan 10% groeien. Efficiëntieverhoging door automatisatie is cruciaal in de logistieke en industriële sector. Door onze installaties verminderen we de nood aan technisch geschoold personeel, waar nu al een groot tekort aan is.” - Chris Peeters, CEO FT Group


Activiteit

FT Group begon tien jaar geleden met het monteren van transportbanden, nu levert het team totaaloplossingen voor transportsystemen, automatisatie en diensten voor klanten uit diverse sectoren. 

“We onderscheiden ons door steeds vanaf nul een oplossing voor de klant uit te werken. Daarbij bieden we hen ook service na aankoop. Dit gaat van onderhoud en revisie tot permanentie en remote monitoring.” - Chris Peeters, CEO FT Group 

Daarnaast zet FT Group in op diverse innovatieprojecten. Zo werd zopas de Meerkat gelanceerd, volledig in house ontwikkeld door het ingenieursteam. Deze AGV (Automated Guided Vehicle) is een compacte heftruck die zelfstandig paletten kan verplaatsen.

De AGV Meerkat werd door FT Group zelf ontwikkeld 

Verder werkt de onderneming aan software rond lokalisering, VR-projecties van installaties en de integratie van tablets of smart glasses. Op die manier kunnen technici on site hun collega’s laten meekijken, 3D-tekeningen raadplegen en werkbonnen aftekenen. 


Team 

Chris Peeters is de oprichter van FT Group. Voorheen Europees Sales Director bij Brammer (ook bekend als Rubix), nu neemt hij met zijn passie voor techniek en sales de rol op van CEO. Sinds vorig jaar wordt hij bijgestaan door CFO Hans De Backer. Hij neemt ruime managementervaring mee uit binnen- en buitenlandse financiële instellingen en industriële bedrijven.

Het managementteam bestaat daarnaast uit twee business unit managers, Gunther Van Hal en Stijn Peeters. 

FT Group rekent in totaal op 30 voltijdse werknemers, waarvan 12 ingenieurs. Het team wordt verder aangevuld met onderaannemers op projectbasis. 


Tractie

Na tien jaar in de sector beschikt FT Group over een uitgebreid partnernetwerk van machinebouwers, integratoren en producenten van (co-)robots en verpakkingslijnen waaronder ABB en Multivac. 

“Ons partnernetwerk is een van onze grootste troeven om te blijven groeien. Jaarlijks komt 40% van de inkomstenstroom uit de indirecte verkoop via deze partners.” - Hans De Backer, CFO FT Group 

Met meer dan 300 projectreferenties heeft de transportspecialist dan ook een mooi track record opgebouwd. Bij haar klanten zitten bedrijven uit voeding en dranken (Belgian Ice Cream Group/IJsboerke, Milcobel, Tiense Suiker), distributie en logistiek (DHL, Mazda, Febelco), farma (Janssen Pharmaceutica, Alcon) en consumentengoederen (United Caps, Soudal, P&G). 

Ook Colruyt Group en wereldspeler Umicore mag het team tot zijn terugkerende klanten rekenen.

Enkele klanten getuigen:

“Vlotte communicatie en snelle service: daarom werk ik graag samen met FT Group.” - Geert Verbanck, Technical Director Engelico
“Ik werk reeds jaren samen met Chris Peeters en FT Group. FT Group heeft steeds een constructieve houding. Indien er toch onverwachte problemen zijn, gaan ze steeds op zoek naar een oplossing.” - Stefan Cops, Production Manager Tiense Suiker
“Gedurende de afgelopen jaren hebben we samen tal van uitdagende en innovatieve projecten afgewerkt. Steeds met de nodige kwaliteit, flexibiliteit en duidelijke communicatie. Kortom, FT Group is een betrouwbare firma waarmee we nog vele jaren willen blijven samenwerken.” - Tom Van den Broeck, Plant Manager Belgian Ice Cream Group


Investeer mee!

Dit jaar viert FT Group haar tienjarig bestaan met mooie groeicijfers. Gestart met een omzet van €0,5 miljoen in 2012, rekent het team dit jaar op €7 miljoen. De ambitie? Haar unieke marktpositie versterken en meer dan €10 miljoen omzet halen vanaf 2024.

Om deze bestendige groei verder te zetten, bedraagt de totale financieringsnood €1 miljoen euro (zie de tab ‘Financiële gegevens’), waarvan deze crowdlendingcampagne een onderdeel is. 

Via WinWinner zoekt FT Group minimaal €100.000 en maximaal €300.000

De investeringen zullen gebruikt worden om:

 • het werkkapitaal te verhogen om projecten voor te financieren
 • nieuwe teamleden aan te werven: een extra (after) sales manager, project manager, mechanisch ingenieur en technicus
 • De AGV Meerkat in de markt te zetten en te verspreiden onder verdelers 

Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing. 
Met haar combinatie van transportoplossingen, automatisatie en services bekleedt FT Group een unieke positie in België. Haar 360°-model bedient klanten met een totale service, van ontwerp tot installatie en nazorg. Investeer jij mee? 


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Stig Van Peer
[email protected]
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.