image Antwerp Amusement Center

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Antwerp Amusement Center

Filip "Bowling" Meeus stapte in 1992 als jobstudent Antwerp Bowling binnen en werkte zich op tot zaakvoerder. Door de jaren heen bouwde hij de bowlingzaal uit tot een waar entertainmentcenter met onder meer een binnenspeeltuin, een restaurant, een escape bus en recent nog een e-kartingparcours. De coronacrisis heeft uiteraard een impact gehad op de activiteiten van Antwerp Amusement Center, wat ook gevolgen voor de financiële toestand van het bedrijf heeft. Om de lopende leningen meer te spreiden in de tijd is de onderneming dan ook op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam Antwerp Amusement Center
Oprichtingsdatum 08/09/2011
BTW-nummer BE0840.112.644
Vennootschapsvorm BV
Locatie Blancefloerlaan 181C, 2050 Antwerpen
Activiteit Entertainment
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Antwerps entertainmentcenter met o.m. een bowlinghal, speeltuin, escape bus, restaurant en e-kartingbaan
 • Zaakvoerder Filip Meeus (“Filip Bowling”) stapte meer dan 25 jaar geleden de bowlingzaak binnen als jobstudent en breidde de onderneming uit tot een heus amusementscenter
 • Lange verplichte sluiting door coronamaatregelen en bijkomende kosten voor veilige heropening zetten druk op terugbetalingsbeloftes aan privé-investeerders. Daarom op zoek naar in totaal €253.000, waarvan minimaal €41.000 en maximaal €126.000 via deze WinWinner-campagne
 • Investeren kan via de winwinlening of via een gewone achtergestelde crowdlening (looptijd 4 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing)
 • Belangrijk: de investeringen gaan pas door indien de totale financieringsbehoefte van €253.000 aan het einde van de campagne volledig ingevuld is. Dit heeft als gevolg dat het tot de mogelijkheden behoort dat toegezegde investeringen niet doorgaan, ook als het minimale bedrag van deze campagne wél behaald zou worden. Antwerp Amusement Center heeft namelijk nog andere financieringskanalen op het oog, waaronder de bank en Card Advance. Voor de status hiervan verwijzen we door naar de sectie ‘Investeer mee’ en 'Financieringsbehoefte' bij de financiële gegevens.


Waarom Antwerp Amusement Center?

Mensen gelukkig maken, dat is het doel van Filip Meeus en zijn team van het Antwerp Amusement Center. Bij dit Antwerpse entertainmentcenter kan je terecht voor een hele dag plezier.

Oorspronkelijk startte de onderneming als bowlingzaak onder de naam Antwerp Bowling, maar door de jaren heen heeft zaakvoerder Filip de bowlingzaak uitgebouwd tot een heus amusementscenter voor jong en oud.


Activiteit

Onder meer een bowlinghal, een speeltuin, een escape bus, een arcade room en een restaurant maken van Antwerp Amusement Center een van de places to be voor een goeie portie plezier. Als kers op de taart is er sinds eind 2019 ook een e-kartingparcours, met een twintigtal e-karts ter beschikking van de adrenalinezoekers.

“We zijn het zevende e-kartingcenter in België. De opening eind vorig jaar was een gigantisch succes.” - Filip Meeus, zaakvoerder Antwerp Amusement Center


Antwerp Amusement Center gaat voor efficiëntie door automatisatie: zo is het onder meer mogelijk om online te reserveren en te betalen. Deze service wordt aangevuld met een aangename en persoonlijke bediening in het amusementscenter zelf.

De escape bus in het Antwerp Amusement Center

Team

Filip Meeus staat in het Antwerpse bekend als Filip Bowling. Een naam die hij niet gestolen heeft als je zijn track record bij de onderneming bekijkt. In 1992 stapte hij als jobstudent Antwerp Bowling binnen en werkte er zich later op tot receptionist en medezaakvoerder. In 2005 werd hij uiteindelijk alleen zaakvoerder van de bowlingzaak.


De gepassioneerde ondernemer wilde de zaak verder laten groeien en voegde onder meer een restaurant en een speeltuin aan het aanbod toe. In 2011 verhuisde de onderneming naar Linkeroever om meer ruimte te hebben voor de verdere groeiplannen. Zo kwam er een escape bus bij en vorig jaar ging de e-kartingbaan open. Op die manier groeide de bowlingzaak onder de vleugels van Filip uit tot een waar entertainmentcenter.

In totaal bestaat het team van Antwerp Bowling Center uit een tiental medewerkers die ervoor zorgen dat de bezoekers kunnen genieten van een mooie tijd.


Klanten

Jong en oud, familie en vrienden, particulieren en bedrijven... Allemaal kunnen ze bij Antwerp Amusement Center hun gading vinden.

De onderneming spreekt een heel breed publiek aan, maar zorgt er wel voor dat elke doelgroep een formule op maat vindt. Zo hebben ongeveer 5 bowlingclubs van het Antwerp Amusement Center hun thuisbasis gemaakt. Daarnaast kan je bijvoorbeeld als onderneming de kartingbaan volledig afhuren zodat de collega’s het tegen elkaar kunnen opnemen. Tegelijk is er ook gedacht aan de allerkleinsten: door duokarts te voorzien kunnen ze meerijden met een volwassene en meegenieten van het raceplezier.


“Een lach op het gezicht van elke bezoeker toveren, dat is ons doel. Door ons aanbod steeds verder uit te breiden proberen we elke dag dat doel nog beter te behalen.” - Filip Meeus, zaakvoerder Antwerp Amusement Center


Investeer mee!

De coronacrisis heeft uiteraard ook een impact gehad op de activiteiten van Antwerp Amusement Center: verplichte sluiting, aankoop nieuwe materialen, extra werk... Deze onvoorziene omstandigheden hebben natuurlijk ook gevolgen voor de financiële toestand van de onderneming.

De investeringen voor de e-kartingbaan werden overigens gefinancierd door privé-investeerders. Antwerp Amusement Center kan dan ook geen beroep doen op betalingsuitstel, zoals bij bankleningen wel het geval is voor door corona getroffen ondernemingen.

“Door de coronacrisis kan ik mijn terugbetalingsbeloftes aan de mensen die in mij geloofd hebben door te investeren in het realiseren van de e-kartingbaan, niet houden. Door het succes bestelden we 3 duokarts en 1 gewone kart extra net voor de lockdown werd opgelegd.” - Filip Meeus, zaakvoerder Antwerp Amusement Center

Het is dan ook om de leningen te spreiden over een langere looptijd dat Antwerp Amusement Center op zoek is naar financiering. Via deze WinWinner-campagne wil de onderneming minimaal €41.000 en maximaal €126.000 ophalen. Andere financieringskanalen die Antwerp Amusement Center wil inzetten om de totale financieringsnood van €253.000 op te vullen, zijn:

 • Bancaire kredieten: twee zakelijke kredieten toegezegd voor in totaal €91.000
 • Een handelshuurlening bij Vlaio: in aanvraag (€18.000)
 • Card Advance: €85.000 (akkoord)
 • De verhuurder van het pand (kwijtschelding huur): €18.000

Op die manier moet Antwerp Amusement Center minimaal nog €41.000 vinden. Dit is dan ook het minimale bedrag van deze campagne. Het maximumbedrag, €126.000, is berekend als €41.000 + het op te halen bedrag via Card Advance. Antwerp Amusement Center wil namelijk voor een zo laag mogelijk bedrag een beroep doen op dit laatste kanaal.

Een belangrijke voorwaarde voor het vrijgeven van het via deze campagne opgehaalde geld is dat de totale financieringsnood van €253.000 aan het einde van de campagne opgevuld is. Indien dit bij afloop van de campagne niet het geval is, gaan de investeringen niet door, ongeacht of het minimale doelbedrag al dan niet behaald is.

Concreet kan je bij deze campagne investeren via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante aflossing.
 • een crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing.

Wil jij mee investeren in een onderneming die in de regio Antwerpen is uitgegroeid tot een referentie inzake plezier voor een breed publiek? Dan kan je nu je kans grijpen om te investeren in het Antwerp Amusement Center!

Investeer

Welke leningen zijn er?

Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.