Projecten  - Alberts


Alberts

    Favoriet


  Wijnegem 
  


€103.500 gefinancierd

38 investeerders

103%
€100.000 min. - €700.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -439 dagen


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Card image cap


Smoothie, soep of shake? De automaten van Alberts serveren het allemaal. Het food robotics-bedrijf levert veelzijdige automaten die in totaal al 65.000 blends serveerden. Dit trok ook de aandacht van Alpro, dat recent een partnership sloot met Alberts.

Dit jaar nog wil Alberts het aantal geplaatste automaten opkrikken tot 30. Om de automaten verder te ontwikkelen, produceren en vermarkten is het bedrijf op zoek naar financiering.

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Bruto rente (jaarlijks)  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
  Converteerbaar  
Crowdlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Alberts maximaal €700.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Automaten die gezonde smoothies, soepen en shakes maken
 • Verschillende inkomstenbronnen: verkoop en leasing van automaten, commissie per gemaakte blend, partnerships
 • Focus op verkoop via vending machine-bedrijven: zij hebben het netwerk en de technische kennis om als tussenpartner te fungeren
 • 14-koppig team met complementaire skills en achtergronden
 • Samenwerkingen met o.a. Decathlon en Alpro
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €700.000 voor investeringen in de verdere ontwikkeling, productie en vermarkting van de automaten
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Alberts?

De gezondste keuze de gemakkelijkste maken. Dat is de missie van Alberts. Waar klassieke drankautomaten vaak nog te veel dranken en snacks aanbieden die vol suiker of chemische toevoegsels zitten, kiest de Antwerpse onderneming voor gezonde eenvoud. Hoe de onderneming dat doet? Door technologie en gezonde frozen foods aan elkaar te koppelen in haar zelf ontworpen automaat.


Activiteit

De Alberts One -zo doopte de onderneming haar gezonde automaat- bevat bevroren groenten en fruit. Daarmee kunnen consumenten verse smoothies, warme soepen en plantaardige shakes maken. Een recept op maat? Via de Alberts App kan je de automaat je favoriete combo laten maken.

“De Alberts One kan je zien als een minifabriekje van een vierkante meter dat ter plekke een verse, gepersonaliseerde blend bereidt. Dit technische hoogstandje wordt overigens in België geproduceerd. Onze automaten vind je waar je klassieke automaten zou vinden: in bedrijven, pretparken, overheidsgebouwen…” – Glenn Mathijssen, CEO Alberts


Het verdienmodel?
Dat komt uit verschillende hoeken:

 • De leasing en verkoop van de automaten aan bedrijven of tussenpartners
 • Alberts levert ook de consumables, de bevroren groenten en fruit
 • Per gemaakte blend rekent Alberts een commissie aan, om haar service- en marketingondersteuning aan de klant te compenseren
 • Partnerships: de onderneming kan haar automaten inkleden in een co-branded jasje. Zo sloot Alberts recent een samenwerking met Alpro.

Om op te schalen wil Alberts sleutelen aan haar verdienmodel:

"We willen ons meer gaan toeleggen op het verkopen van onze toestellen aan bedrijven die al automaten, voor bijvoorbeeld frisdrank of snacks, verkopen. Deze partijen kunnen de Alberts One-toestellen dan doorverkopen en instaan voor de technische ondersteuning, waarvoor ze al personeel in dienst hebben. Deze switch moet ons toegang geven tot een groter, internationaal verkoopnetwerk én maakt het mogelijk om efficiënt een optimale service te bieden. Op de Venditalia-beurs in Milaan merkten we alvast heel veel interesse van verkopers van automaten. Dat momentum willen we nu verzilveren.” – Glenn Mathijssen, CEO Alberts


Team

Het team van Alberts telt een 14-tal koppen. CEO & co-founder Glenn Mathijssen is ingenieur en schreef een doctoraat over robotica. Hij voelt zich dus als een vis in het water in de food robotics-sector van Alberts, en tekent de krijtlijnen van de groeistrategie van het bedrijf uit.

Co-founder & COO Stefan Maas en CTO Hans Simillion vormen Glenns linker- en rechterhand. Stefan heeft ervaring als consultant in corporate omgevingen, terwijl Hans met zijn achtergrond als software engineer het technische verhaal van de Alberts-automaten als zijn broekzak kent.“We hebben ondertussen een loyaal en ervaren team uitgebouwd, waarbij onder andere Pfizer, Danone en Barco op de cv’s van enkele van onze medewerkers staan. Daarnaast kunnen we ook rekenen op een sterke raad van advies, bemand door o.a. een professor in innovatie en de voormalige Chief Engineering van Coca Cola.” – Glenn Mathijssen, CEO Alberts


Tractie

Momenteel heeft Alberts al 11 automaten in the field, waarvan eentje in Bobbejaanland te vinden is. Op basis van de huidige orderlijst moeten er dit jaar nog 20 geplaatste Alberts Ones bij komen. Zo bestelde sportwinkel Decathlon 5 toestellen bij de Antwerpse onderneming. In totaal maakten de Alberts-automaten al meer dan 65.000 blends.

Het plan om op te schalen door meer te gaan samenwerken met internationale verdelers van automaten krijgt overigens al vorm. Er is namelijk al een eerste deal met een partner in het VK en Alberts kreeg al aanvragen uit meer dan 80 landen. De drukbezochte stand van Alberts op de eerder vermelde Milanese beurs was dan ook geen toeval; de onderneming wil nu volop partnerships met verdelers van automaten uitwerken.


Recent rondde de onderneming overigens een kapitaalronde van €2,5 miljoen af om het groeiplan uit te voeren. Ten slotte werpen we nog een blik op de prijzenkast van Alberts. Het bedrijf won al meerdere awards, maar we pikken er de Foodservice Alliance-juryprijs voor Foodservice Innovation of the Year (2022) uit. Daarnaast mag Alberts zich volgens EIT Food, een Europees programma dat innovatie in de voedingssector aanmoedigt, een Rising Food Star noemen; het programma bestempelde Alberts als een van de 50 meeste beloftevolle start-ups in de food-sector.


Investeer mee

Alberts is razend ambitieus om zich verder te manifesteren in de personalized food-sector. Investeringen in de verdere ontwikkeling, productie en vermarkting van de Alberts One dienen zich aan. Zo zal onder meer een lokale productiehal worden opgezet en wordt er ook geïnvesteerd in de logistiek achter de frozen foods. Een uitgebreidere uiteenzetting van de financieringsbehoefte en -kanalen vind je onder de Financiële gegevens.

Alberts is via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €700.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, eenmalige aflossing
Alberts wil de food-sector innoveren met een automaat die gezonde smoothies, shakes en soepen serveert. De Alberts One bereidde ondertussen al meer dan 65.000 blends, een mooi cijfer dat de missie om van gezond de gemakkelijkste keuze te maken onderstreept. Het complementaire managementtrio wil samen met het team het aantal Alberts-toestellen opschalen door samenwerkingen met internationale verdelers van automaten aan te gaan. Een recente kapitaalronde en enkele mooie award-adelbrieven moeten die ambitie mee vormgeven. Investeer je mee?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Financieel

Bijlagen

Updates

Webinar in aantocht   03-11-2022

Webinar alert! Op 16/11 om 12u15 geven we samen met Alberts een online infosessie over de WinWinner-campagne van het food robotics-bedrijf.

Alberts-CEO Glenn Mathijssen licht met veel plezier de activiteiten en groeiplannen van zijn bedrijf toe, terwijl wij van WinWinner o.a. de leningsmodaliteiten zullen uitleggen.

Inschrijven voor het webinar? Dat is gratis en kan via deze link.

Ondertussen kozen overigens al 28 investeerders voor een investering in Alberts, in totaal goed voor meer dan €50.000 aan toegezegde financiering!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Campagne online!   11-10-2022

Daar gaan we! We hebben de campagne van Alberts zonet gepubliceerd op ons platform.

Bekijk alle info over de activiteiten en groeiplannen van het food robotics-bedrijf op de campagnepagina!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach€103.500 gefinancierd

38 investeerders

103%
€100.000 min. - €700.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Klaar om te investeren in Alberts?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner