Projecten  - Stellar Labs


Stellar Labs

    Favoriet
€194.500 gefinancierd

52 investeerders

194%
€100.000 min. - €350.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -398 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Stellar Labs helpt bedrijven om werknemers efficiënter bij te scholen. Gedreven door neurowetenschappelijke inzichten, menselijk gedrag en technologie maakt de methode professionals klaar voor de innovaties van morgen. 

Onder meer IKEA, KBC en Barco vertrouwen op de leerexpertise van Stellar Labs om de groeiende skills-gap te overbruggen. 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Stellar Labs
Oprichtingsdatum 02/10/2019
BTW-nummer BE0735.437.073
Vennootschapsvorm BV
Locatie Grote Koraalberg 11, 2000 Antwerpen

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Stellar Labs maximaal €350.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Stellar Labs verhoogt de effectiviteit van professionele trainingen in bedrijven
 • Het eerste AI-gedreven upskilling platform met meetbare resultaten 
 • Early adopters als IKEA, KBC en Barco, pilootprojecten met onder meer Proximus en Vinted
 • Foundersduo Raf Seymus (oprichter Exellys) en Stella Collins combineren jarenlange bewezen ondernemingszin en expertise 
 • Succesvolle injectie van 1,7 miljoen euro via angel investors, VLAIO en PMV reeds afgerond, aangevuld met eigen inbreng oprichters
 • WinWinner (minimaal €150.000, maximaal €350.000) maakt deel uit van de financieringsmix om het platform verder te ontwikkelen en vermarkten
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening 


Waarom Stellar Labs?

Te veel professionele trainingen zorgen niet voor de gewenste impact. De focus ligt op tonnen theoretische informatie, met weinig aandacht voor praktische skills en hoe de werknemer zelf de kennis absorbeert.

Zo’n 85% van het opleidingsbudget van bedrijven gaat op die manier verloren, terwijl amper 12 à 15% van de werknemers effectief aan de slag gaat met learnings. Bovendien hebben bedrijven het raden naar de impact van hun -vaak dure en tijdsintensieve- trainingen

De methode van Stellar Labs helpt grote bedrijven die onderhevig zijn aan continue verandering (en dus nieuwe vereiste skill sets) om hun professionals wel effectief bij te scholen

“Met Stellar Labs maken we bedrijven futureproof. Expertise effectief en schaalbaar doorgeven aan gemotiveerde werknemers is nu al cruciaal, maar zal nog belangrijker worden in een snel veranderende wereld.” - Raf Seymus, co-founder Stellar Labs 


Activiteit

Hoe leert ons brein? Hoe capteren we informatie? Hoe transformeren we deze informatie in toepasbare handelingen?

Het intelligente SaaS-platform en de mobiele app van Stellar Labs vertrekken vanuit het menselijke brein als basis

“Gesteund door inzichten uit neurowetenschappen maakten we leren op de meest natuurlijke en effectieve manier toegankelijk. Bovendien maken we de return on investment meetbaar voor deelnemers én werkgevers. We ijveren voor meetbare skills, door inzicht te geven in het leerproces.” - Stella Collins, co-founder Stellar Labs 

De Stellar Labs-methode valt uiteen in drie diensten. 

 • Learning consultancy: een evidence-based aanpak in het uitbouwen van een effectieve learning culture, met leergierige gemotiveerde werknemers.
 • L&D Audit: meetbare resultaten aantonen in learning & development (L&D).
 • Trainingsprogramma’s: op maat gemaakte oplossingen helpen bedrijven op weg om hun specifieke targets te bereiken. 


Team

Raf Seymus en Stella Collins startten in 2019 met Stellar Labs. 

Raf Seymus is de voormalige CEO en oprichter van Exellys. Op zes jaar tijd groeide zijn bedrijf naar 170 medewerkers, een omzet van 12 miljoen euro en won hij 3 awards met zijn team. Na de verkoop van Exellys zette Raf zijn passie voor talentontwikkeling en technologie om in een nieuw avontuur: Stellar Labs.

Stella Collins is een internationaal gerenommeerde leerexperte dankzij haar boek ‘Neuroscience for Learning and Development’. De Britse heeft ruim 20 jaar ervaring in L&D en is dan ook een graag geziene gaste op conferenties, podcasts en webinars. 

Dit Belgisch-Britse duo stuurt een team van 14 vaste werknemers aan, waaronder learning architects, data scientists en full-stack developers. 

Verder krijgt Stellar Labs vorm door een samenwerking met Edubron, een onderzoeksdepartement van Universiteit Antwerpen en een vijfkoppige Raad van Advies met internationale experten.

Stella Collins & Raf Seymus


Tractie

Meer dan 25 internationale bedrijven verspreid over 14 sectoren testten de methode van Stellar Labs uit. Onder hen IKEA, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Atlas Copco, Etex, KBC, Barco en ASML. Met Proximus, Vinted, Bridgethorne en Krauthammer loopt op dit moment een (betalend) pilootproject

“Onze deelnemers aan het Stellar Labs-programma konden hun learnings onmiddellijk omzetten in nieuwe projecten. Deze collega’s ontwikkelden een haalbaar actieplan, vonden gezonde motivatie en behalen nu hun doelstellingen.” - Steve Hobbs, Director L&D Services Hewlett Packard Enterprise

Recent breidde Stellar Labs uit door de aankoop van de software van het Belgisch-Amerikaanse bedrijf Onsophic. Hierdoor wordt de go-to-market met 12 maanden versneld. (De Tijd)

Het potentieel van Stellar Labs werd verder onderschreven door investeringen van angel investors, een lening van de Vlaamse Participatiemaatschappij (PMV) en subsidies van innovatieagentschap VLAIO. Samen zorgden ze voor 1,7 miljoen euro in 2020. Ook de founders zorgden eigenhandig voor een inbreng van €860.000, aangevuld met een deel inbreng van de medewerkers. 

“Onze designers gebruikten de feedback uit de audit door Stellar Labs om verbeteringen door te voeren aan onze bestaande leerproducten. Twee thema’s van de audit - geheugen en motivatie - krijgen nu prioriteit in ons continue verbeteringstraject om impact te genereren bij onze leeroplossingen.” - Laura Dall, Learning Designer Inter IKEA Systems


Investeer mee

Innovatiepartners testen op dit moment de bèta-versie van het leerplatform. De crowdlendingcampagne via WinWinner maakt onderdeel uit van de financieringsmix om Stellar Labs versneld op de markt te brengen.

De investeringen zullen gebruikt worden om:

 • het Stellar Labs-platform en de mobiele app verder te ontwikkelen 
 • marketingcampagnes op te zetten om sales te stimuleren
 • de juiste profielen aan te werven om Stellar Labs verder vorm te geven (voor een gedetailleerd overzicht van deze profielen: zie de tab ‘Financiële gegevens’) 

Via WinWinner investeren in Stellar Labs? Dat kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, eenmalige aflossing. Aangezien Stellar Labs in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden voor deze maatregel op deze pagina.
Sinds 2019 groeide Stellar Labs uit tot een handige partner voor grote ondernemingen om hun werknemers op een efficiënte manier skills aan te brengen. De leerkracht/lector kan op een wetenschappelijk bewezen manier kennis overdragen, de werknemer/leerling kan de kennis op een correcte, efficiënte manier vergaren met behulp van een digitale leerassistent. Jaarlijkse omzetverdubbelingen tonen de ambitie van dit Antwerpse bedrijf. Investeer jij mee?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Last call!   02-11-2022

De campagne van Stellar Labs zit er bijna op! 

Het AI-gedreven upskilling platform kan nu al terugblikken op een geslaagde investeringsronde, met €185.000 aan achtergestelde leningen via 44 investeerders. Bedankt aan al deze investeerders! 

Het maximale doelbedrag van €350.000 werd wel nog niet bereikt. Je kan dus nog steeds investeren in het project dat bedrijven helpt om werknemers efficiënter bij te scholen. 

Trek een sprintje naar de campagnepagina en ontdek het volledige verhaal.

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Minimaal doelbedrag behaald!   04-10-2022

Stellar Labs haalde haar minimale doelbedrag binnen! Met €153.000 aan opgehaalde funding is de campagne nu al geslaagd. 

Hoe dit komt? Tijdens deze crowdlendingcampagne haalde Stellar Labs €150.000 extra op aan converteerbare leningen waardoor het minimale doelbedrag verlaagd werd tot €100.000. Het maximale doelbedrag werd bijgesteld naar €350.000, in functie van de totale financieringsbehoefte van €975.000

Voor gedetailleerde informatie verwijzen we graag naar de 'Financiële gegevens.'


WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Volg je ook het webinar van Stellar Labs?   22-09-2022

Webinar alert!

Op woensdag 28 september geeft Stellar Labs een webinar om 12u15 in samenwerking met WinWinner. 

Founder Raf Seymus geeft in dit webinar meer uitleg over de historiek en groeiplannen van zijn onderneming, WinWinner geeft via crowdfundcoach Sam van Baarle toelichting bij de investeringsmogelijkheden.

Meer info of gratis inschrijven?

Dat kan hier: https://app.livestorm.co/p/ee6...

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Campagne staat live!   06-09-2022

De campagne van Stellar Labs schiet uit de startblokken! 

Ontdek het volledige groeiverhaal van oprichters Raf Seymus en Stella Collins op de pagina. 

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach€194.500 gefinancierd

52 investeerders

194%
€100.000 min. - €350.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Stellar Labs?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner