image Bier Central

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Bier Central

Bier Central, dat is Belgische biercultuur voor elk van ons. Met liefst 33 verschillende bieren op vat en 333 soorten op fles kan je er alle dagen genieten van een ander Belgisch bier. De dorstigen laven is één van de werken van barmhartigheid, maar ook de hongerigen voeden ze bij Bier Central met typisch Belgische (bier)gerechten.

Antwerpen en Gent hebben al een place to beer, in Mechelen en Brussel komen er binnenkort twee nieuwe trekpleisters bij.

Bedrijfsnaam Bier Central Belgium (Commerciële naam: Bier Central)
Oprichtingsdatum 27/04/2022
BTW-nummer BE0785.461.458
Vennootschapsvorm BV
Locatie Leonardo da Vincilaan 19, 1831 Machelen
Activiteit Totaalconcept bierbeleving
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Bier Central maximaal €300.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

  • Bier Central promoot de Belgische authentieke bierbeleving
  • Ontzagwekkend aanbod: 33 bieren van de tapkraan, 333 bieren op fles 
  • Vestigingen op triple A-locaties in Antwerpen en Gent. Bier Central Brussel opent in september, eind 2022 volgt Mechelen
  • Bierdegustaties en eventspaces in de bierkelders 
  • Foodpairing met bier: volwaardige keuken met Belgische klassiekers 
  • Hoge tevredenheidsscore: 4,2/5 uit meer dan 1.000 Google-reviews 
  • Op zoek naar minimaal €120.000 en maximaal €300.000 om een nieuwe zaak te openen in Brussel en Mechelen
  • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening 


Waarom Bier Central?

Geen enkel land herbergt zoveel verschillende bierstijlen als België. Bier Central wil die traditie van Belgisch vakmanschap verderzetten. 

De decors van de vestigingen ademen de sfeer van een authentiek doorleefd café. Een eerbetoon aan café 't Central, dat ontstond in een oude vatenmakerij in een steeg vlakbij De Keyserlei in Antwerpen. Hier opende bijna 150 jaar later de eerste vestiging van Bier Central in 2012

“Wij geloven al van bij het begin in het concept van Bier Central. Het is een familiale onderneming die ervoor kiest om authentieke bieren op een heel kwaliteitsvolle manier aan te bieden. Een traditionele bierbeleving voor de gast, maar bijgestaan met de modernste technieken om een correct zicht te houden op de (financiële) situatie van het bedrijf.” - Omer-Jean Vander Ghinste, Owner/CEO brouwerij Vander Ghinste (o.a. Omer & Le Fort)


Activiteit

Onze nationale trots bier staat centraal. Vind je tussen de 33 verschillende bieren die uit de tapkraan vloeien niet meteen jouw smaak, dan kan je nog kiezen uit de meer dan 300 bieren uit het flesje. 

“Bij Bier Central is de keuze zo uitgebreid dat je letterlijk elke dag van het jaar een ander bier kan drinken. Daarom zijn we ook elke dag open. Trouw aan ons concept bieden we enkel Belgische bieren aan. Enkel voor Carlsberg -uit respect voor de ontdekkers van de originele biergist om pils te brouwen- en onze Nederlandse vrienden van La Trappe Trappist maken we een uitzondering.” - Peter De Clerck, zaakvoerder


Bier Central is meer dan bier alleen. Wie op vrijdagavond langskomt, kan zijn kennis over bier bijspijkeren tijdens de degustaties door professionele sommeliers. Voor een atypisch event reserveer je bij Bier Central een plekje in een van de bierkelders

Naast de imposante bierselectie beschikt Bier Central ook over een volwaardige keuken met het beste wat de Belgische keuken te bieden heeft. Zo staan onder meer huisbereide oerklassiekers als Vlaams stoofvlees, vol-au-vent en mosselen met friet op het menu. Kaasaffineurs Van Tricht levert een bijzondere selectie kazen om het af te maken. 

“Het idee van Peter De Clerck met Bier Central is ontstaan in een tijd dat je voor goed eten naar een restaurant moest of voor een lekker bier op café. Zijn doel was om het beste van beide werelden te combineren. In die wereld hebben wij met het gamma van Duvel Moortgat zeker onze plaats. Daarom geloven wij reeds meer dan 12 jaar in Bier Central.” - Jay Strubbe, On Trade Director Benelux Duvel Moortgat


Team 

Peter De Clerck is de drijvende kracht van Bier Central. Als zaakvoerder zorgt hij voor de financiële kant van de zaak en neemt hij het voortouw in onderhandelingen met leveranciers, het zoeken van nieuwe locaties en de strategische uitbouw van zijn concept. 

Daarnaast laat Peter zich omringen door een klein managementteam en diverse externe partners met ieder hun eigen kennis en specialiteit. Zij zorgen voor een korte opvolging en snelle beslissingen. 

Per café wordt een algemeen manager aangesteld, die de leiding krijgt over een lokaal team. In totaal heeft Bier Central op die manier meer dan 100 werknemers in dienst, met een groot aantal flexi-jobbers en jobstudenten

Zaakvoerder Peter De Clerck 

Tractie

De Keyserlei in Antwerpen, de Gentse Botermarkt, de Anspachlaan in Brussel en de Grote Markt in Mechelen: Bier Central kiest resoluut voor toplocaties voor haar cafés.

“Elk café ligt op een triple A-locatie. Zo brengen we onze beleving zo dicht mogelijk bij zoveel mogelijk mensen: van vaste klanten tot voorbijgangers en toeristen in het stadscentrum.” - Peter De Clerck, zaakvoerder 

Met een score van 4,2/5 uit meer dan 1.000 Google-reviews weten de klanten het concept goed te smaken. En die klanten vinden met steeds meer hun weg naar Bier Central: jaarlijks gaat er bijna 500.000 liter drank over de toog. Met 250.000 borden per jaar (waarvan 5 ton stoofvlees en 10.000 puntzakken friet) draait ook de keuken elke dag overuren. 

“Als grootste onafhankelijke bierhandel in België hebben we al meer dan 20 jaar een intens partnership met Peter De Clerck. Hij is één van de horeca-ondernemers die tijdens de coronaperiode heeft nagedacht over de toekomst. Dat entrepreneurship is iets dat onze beide bedrijven delen en waarom HLS hem graag zal blijven ondersteunen voor zijn toekomstige projecten.” - Michel Haelterman, Owner/CEO Group Haelterman (o.a. HLS & Carlsberg)


Investeer mee

Brussel (september) en Mechelen (eind 2022) zijn de volgende plekken waar het team bierliefhebbers wil bedienen. Als onderdeel van de financieringsmix voor deze twee nieuwe panden, rekent Bier Central op minimaal €120.000 en maximaal €300.000 via crowdlending.

Deze investeringen zullen gebruikt worden om de nieuwe vestigingen te openen. Het opgehaalde bedrag zal gespendeerd worden aan onder meer algemene renovatiewerken, nieuwe keukens en de inrichting van de gebouwen. Voor een gedetailleerde oplijsting van de geplande investeringen en de volledige financieringsmix, verwijzen we graag naar de tab ‘Financiële gegevens.’

Investeren kan via:

  • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijkse aflossing
  • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6,50% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijkse aflossing
The place to beer, dat is Bier Central. Een overaanbod aan Belgische bieren, aangevuld met het beste wat onze klassieke gastronomie te bieden heeft. Brussel en Mechelen zijn de volgende steden waar Bier Central haar cafédeuren opent. Investeer jij mee in dit project?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.