Projecten  - Summ.link


Summ.link

    Favoriet


  Melle 
 People analytics - data intelligence 


€154.500 gefinancierd

72 investeerders

103%
€150.000 min. - €500.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -431 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Summ.link helpt bedrijven om hun talenten aan boord te houden. Dit gebeurt enerzijds via een uitgebreide consultancytak, waar data science, machine learning en artificiële intelligentie de ordewoorden zijn, en anderzijds via een Business Intelligence platform dat de onderneming aan het ontwikkelen is.

Het team telt ondertussen een kleine 25 medewerkers en kan o.m. ArcelorMittal, Telenet, BNP Paribas Fortis en Showpad tot zijn klanten rekenen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Summ.link
Oprichtingsdatum 04/04/2016
BTW-nummer BE0651.734.783
Vennootschapsvorm BV
Locatie Rootputte 15, 9090 Melle

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Summ.link maximaal €500.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Consultancy met focus op data science, machine learning & Artificiële Intelligentie
 • Unwhyre, het Business Intelligence Platform dat Summ.link ontwikkelt, biedt werkgevers strategische bedrijfstransformaties en optimalisatievoorstellen van het rekruteringsproces obv alle beschikbare bedrijfsdata om het behoud van talenten te bevorderen
 • Het huidige team bestaat uit 24 mensen, zowel in loondienst als zelfstandigen
 • O.a. ArcelorMittal, BNP Paribas Fortis, Vlaamse/federale overheid, Napoleon Games volgden al consultancytrajecten
 • WinWinner (minimaal €150.000, maximaal €500.000) maakt deel uit van financieringsmix voor investeringen in consultancy-activiteiten en Unwhyre
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Summ.link?

Talent houden. Het is iets waarmee heel wat werkgevers worstelen. Nochtans is het cruciaal voor een werkgever om zijn/haar goed presterende werknemers aan boord te houden. Het opvangen van vertrekkers brengt namelijk operationele moeilijkheden met zich mee. Om nog maar te zwijgen van de extra (onzichtbare) kosten zoals het opleiden van nieuw personeel, de screening van nieuw talent door diverse mensen in een organisatie en het werken met derde (rekruterings)partijen.

Summ.link wil werkgevers helpen met hun talent retainment. Dat doet de onderneming via consultancy en binnenkort ook via een eigen business intelligence platform.

"We zijn een strategisch bedrijf dat werkgevers de kans wil geven om hun werknemers individueel beter te benaderen. Uit studies blijkt immers dat datagedreven bedrijven 6 à 7% productiever zijn.” – Kevin De Pauw, founder Summ.link


Activiteit

De consultancytak van Summ.link maakt momenteel de hoofdmoot van de omzet uit, waarbij de focus ligt op data science, machine learning en artificiële intelligentie.

Daarnaast werkt Summ.link aan een eigen business intelligence platform, genaamd Unwhyre. Uit alle data -niet alleen vanuit HR maar bijvoorbeeld ook vanuit marketing en sales- levert Unwhyre op basis van artificiële intelligentie strategische inzichten aan het management van een bedrijf. Dit van bij het aantrekken van nieuwe krachten, tot het offboarden.


Maar welke concrete inzichten levert Unwhyre nu?

 1. Het behoud van talent start bij het aantrekken van de juiste werknemers. Bij het rekruteringsproces zal Unwhyre haar klanten helpen bij een veel accuratere matching, waarbij er rekening wordt gehouden met het team, de cultuur, de job zelf en uiteraard ook de sollicitant. Daarnaast zal ook een risicoanalyse gebeuren om te bepalen wat de kans is dat een werknemer het bedrijf zou verlaten. En als laatste brengt Unwhyre de financiële kosten (HR, opleiding, loon, omzetverlies door personeelswissels…) in kaart.
 2. In een latere fase gaat het om het behouden van talent door op basis van data te onderzoeken wat het meest productieve is voor een werknemer: bijvoorbeeld het promoten van thuiswerk of net de afbouw ervan? Andere toepassingen zijn het evalueren van loon, samenwerking tussen managers en hun team of het berekenen van de impact van het aanbieden van een extralegale voordelen of meer flexibele uren. Op termijn wil Summ.link met Unwhyre ook via diezelfde data de kans op burn-outs berekenen omdat dit ook een grote impact heeft op werknemers en bedrijven.
Vandaag schreven reeds 7 bedrijven zich in voor het pilootproject van Unwhyre. Deze hebben in totaal 78.000 werknemers, en men plant 15.000 aanwervingen te doen binnen het jaar.

De voordelen van Unwhyre voor werknemers en werkgevers?

 1. Werknemers die inzien dat hun werkgever inzet op de eigen talenten, voelen zich meer geapprecieerd. De AI zal ook ondersteuning bieden op vlak van diversiteit en inclusie binnen de werknemersgroep.
 2. Werkgevers zullen sneller en efficiënter kunnen rekruteren omdat een groot stuk van de operationele taken die vandaag gebeuren in het begin van de rekruteringscyclus, zal opgevangen worden door Unwhyre. Het behouden van talenten is daarnaast een bonus voor de reputatie als werkgever én betekent ook minder kosten om talenten te vervangen.
Het verdienmodel van Unwhyre ligt in een licentieformule die werkgevers aangaan. De prijs wordt bepaald op basis van het aantal werknemers. Aangezien Summ.link mikt op grote organisaties, hoopt de onderneming hier snel grote deals uit te halen.


Team

Het team van Summ.link bestaat uit 24 mensen en ziet 4 nationaliteiten vertegenwoordigd. CEO Kevin De Pauw richtte het bedrijf op in 2016. Hij neemt het algemene management op zich en tekent op ambitieuze wijze de strategische krijtlijnen van het bedrijf uit. Het leadership team bestaat naast Kevin uit een financiële, commerciële en HR-manager. Zij kunnen rekenen op een uitgebreide strategische board met een gevarieerde expertise.

CEO Kevin De Pauw (voorste rij, tweede van rechts) en een deel van zijn team


Tractie

Summ.link mikt qua klanten voornamelijk op grotere spelers in sectoren als financiële dienstverlening, verzekeringen, consultancy, IT, telecom, farma… In België ziet de onderneming een kleine 250 potentiële klanten, goed voor meer dan 150.000 werknemers. Maar de ambities zijn groter dan België: in Europa gaat het bijvoorbeeld om een doelmarkt van meer dan 6.700 bedrijven, met zo’n 4,3 miljoen werknemers.

Onder andere Fluxys, ArcelorMittal, Combell, de Vlaamse overheid, Telenet, Worldline, BNP Paribas Fortis, Federale Verzekeringen en Napoleon Games zijn klanten die al kozen voor een consultancytraject bij Summ.link. Het gaat om grote organisaties; vooral multinationals kennen de kosten voor het vervangen van goed personeel, en zijn zich dus ook bewust van de waarde van het behouden van hun talenten. Om de pijnen van die grote spelers nog beter te leren kennen en deze partijen beter te servicen richtte Summ.link een Talent Retainment-panel op, waartoe al een flink pak klanten behoort.

Vorig jaar noteerde Summ.link een omzet van nagenoeg 3 miljoen euro.


Investeer mee

Om zowel de consultancytak als de ontwikkeling van Unwhyre verder uit te bouwen is Summ.link op zoek naar financiering. WinWinner (minimaal €150.000, maximaal €500.000) is een onderdeel van verschillende financieringskanalen die (zullen) worden aangesproken om het totale beoogde bedrag van €3.000.000 te bereiken. Meer info over de financieringsbehoefte en -kanalen vind je onder Financiële gegevens.

Investeren in Summ.link, dat betekent investeren in mensen, zowel binnen Summ.link als bij onze partners! Wanneer je investeert in je favoriete merk, dan investeer je niet alleen in de naam. Je investeert in de toekomstige producten, maar nog meer in de mensen die zich dagelijks inzetten om telkens opnieuw met innovatieve producten te komen. Ons doel is deze talenten zich maximaal te laten ontplooien!” - Kevin De Pauw, founder Summ.link

Via WinWinner investeren in Summ.link? Dat kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 6 jaar. Eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 8% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar, eenmalige aflossing
Data samenbrengen en bedrijven inzichten bieden, dat is het doel van Summ.link en het business intelligence platform Unwhyre waaraan de onderneming werkt. Tegelijkertijd zorgt een uitgebreide consultancytak voor omzet om het development van Unwhyre mee te financieren. De namen die voor consultancy bij Summ.link kozen, zijn niet van de minsten: o.a. ArcelorMittal, Combell, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid. Investeer jij mee in Summ.link?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota's.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Het zit er bijna op!   29-09-2022

De campagne van Summ.link loopt stilaan op haar laatste benen. Momenteel staat de teller van de WinWinner-campagne van de Oost-Vlaamse onderneming op €198.000.

Wil je nog mee op de investeerderskar springen? Dat kan nog tot maandagavond.

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Minimaal doelbedrag is een feit!   08-09-2022

Belangrijke mijlpaal voor de campagne van Summ.link: gisterenavond werd de kaap van €150.000 gerond. Daarmee is het minimale doelbedrag een feit!

Summ.link-founder Kevin De Pauw kijkt uit naar het verdere verloop van de campagne: "We gaan nog 25 dagen alles op alles zetten met onze WinWinner-campagne. Bedankt alvast aan de investeerders!"

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Campagne gelanceerd   05-08-2022

Gisteren hebben we de campagne van Summ.link gelanceerd op ons platform. Zaakvoerder Kevin De Pauw opende zijn campagne met een event voor potentiële investeerders. Hij lichtte er de werking en toekomstvisie van zijn bedrijf toe.

Wil jij ook meer weten over deze onderneming en haar groeiplannen? Klik dan door naar de campagnepagina!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach€154.500 gefinancierd

72 investeerders

103%
€150.000 min. - €500.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-8% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Summ.link?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner