image EEVE

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

EEVE

EEVE ontwerpt, bouwt en verkoopt persoonlijke robots. Het gaat hierbij om ge-3D-printe technologische hoogstandjes die op basis van AI (artificiële intelligentie) arbeidsintensieve handmatige taken automatiseren. Het eerste model, de Willow, is uitgerust met een maai- en waakfunctie. Wereldwijd rijden er al zo'n 2.000 Willows rond.

Het EEVE-team bestaat al uit meer dan 40 mensen. Samen werken zij toe naar de volgende grote mijlpaal: in 2025 wil de ambitieuze onderneming de Willow X lanceren. Dat wordt een persoonlijke robot met grijparmen die een pak meer taken zal aankunnen dan haar voorganger. Na een succesvolle Kickstarter-campagne (1,6 miljoen dollar) in 2020 wil EEVE opnieuw de crowd inschakelen om haar plannen mee te financieren.

Bedrijfsnaam The Toadi Order (commerciële naam: EEVE)
Oprichtingsdatum 07/04/2017
BTW-nummer BE0674.791.485
Vennootschapsvorm BV
Locatie Eugène Bekaertlaan 61, 8790 Waregem
Activiteit Persoonlijke robots
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil EEVE maximaal €600.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Ontwerp, bouw en verkoop van persoonlijke robots waarvan het doel is om arbeidsintensieve handmatige taken te automatiseren
 • De robots zijn technologische pronkstukken: ze worden ge-3D-print en voeren hun taken uit obv artificiële intelligentie
 • Eerste model Willow (met maai- en waakfunctie) telt al 2.000 exemplaren in gebruik, voornamelijk in Europa en de VS
 • 2025 wordt belangrijke mijlpaal: lancering Willow X, persoonlijke robot met grijparmen
 • Verschillende verdienmodellen: verkoop robots, marge op tools ontworpen door externen, franchising voor productie via 3D-printers
 • Team van +40 mensen, met voornamelijk technische achtergrond
 • Kickstarter-financieringscampagne bracht 1,6 miljoen dollar op
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €200.000 en maximaal €600.000 voor investeringen in research & development, marketing & sales en uitbouw ateliernetwerk
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom EEVE?

Arbeidsintensieve handmatige taken automatiseren. Het lijkt voor velen nog toekomstmuziek, maar de West-Vlaamse onderneming EEVE sleutelt aan een wereld waarin persoonlijke robots repetitieve taken in onze plaats uitvoeren:

“Wij introduceren autonoom navigerende robots die gemaakt zijn om handmatige taken te automatiseren. Naast gemak voor de roboteigenaars is onze achterliggende missie groot: door arbeid te automatiseren en de robots hier bij ons te produceren -en niet in lageloonlanden aan de andere kant van de wereld- willen we bouwen aan een duurzamere wereld. Door robots lokaal te produceren én ze híer in te schakelen valt het arbeidsintensieve karakter van veel taken weg en kunnen we goederen dichtbij hun gebruiksbestemming produceren. Een win-winsituatie dus.” - Wesley Lorrez, oprichter en CEO EEVE


Activiteit

EEVE wil een onderneming zijn die de grote stappen richting automatisering van arbeid mee vormgeeft. EEVE ontwerpt, bouwt en verkoopt persoonlijke robots met als einddoel de wereldwijde supply chain om te vormen door goedkope arbeid voor iedereen beschikbaar te maken.

Haar eerste bijdrage hiertoe heet Willow. Dat is een maai- en waakrobot. Maar vergis je niet, Willow is veel slimmer dan een doorsnee maairobot: navigeren, objecten herkennen, het werkgebied afbakenen… het gaat dankzij de door EEVE ontwikkelde artificiële intelligentie allemaal veel gedetailleerder. Daarnaast kan de waakfunctie waarschuwen voor ongenode gasten.

Willow, het eerste robotmodel van EEVE

Willow is nog maar het begin. In 2025 willen we Willow X op de markt brengen. Dat wordt een flink verbeterde versie van de huidige Willow. Willow X zal grijparmen hebben om verschillende tools te gebruiken en taken uit te voeren: het terras vegen, onkruid verdelgen, takken, fruit of noten in het gazon oprapen, groenten uit de moestuin plukken…” – Wesley Lorrez, Founder en CEO bij EEVE

Render en prototypes van Willow X

Hoe dat allemaal in zijn werk gaat? Laten we even inzoomen op het drieledige verdienmodel van EEVE:

 1. De verkoop van de robots
 2. Partners van EEVE zullen tools en functionaliteiten voor de Willow X kunnen ontwikkelen en deze in een Toolstore ter beschikking van de eindgebruiker stellen. EEVE zal vervolgens een marge nemen op de verkoop van deze apps voor de robot. De Toolstore -met maai- en bewakingstool- zal ook al voor de huidige Willow beschikbaar zijn.
 3. Franchising: EEVE produceert de robots via 3D-printing in eigen werkplaatsen, maar ook externe ateliers zullen dit via een franchiseformule kunnen doen. Deze ateliers betalen een prijs aan EEVE om onder de merknaam te kunnen produceren.


Team

Het volledige team van EEVE bestaat uit iets meer dan 40 mensen. Gezien de business gaat het vooral om technische profielen (software, hardware, assemblage…), aangevuld met commerciële en operationele medewerkers.

Wesley Lorrez (CEO) en Mike Slembrouck (CTO) zijn de oprichters van EEVE. Wesley heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT-ondernemer en is betrokken bij 4 bedrijven in de sectoren van artificiële intelligentie, robotica en Internet of Things. Mike heeft vooral ervaring als R&D en software engineer bij verschillende bedrijven.

Mike Slembrouck & Wesley Lorrez, founders van EEVE

Bert Van Wassenhove, Mathieu Slabbinck en Eline Vergauwe vervolledigen het managementteam. Bert, die aan het hoofd van de commerciële tak van EEVE staat, is een vat vol commerciële ervaring en voelt zich als een vis in het water in start-upomgevingen. Daarnaast is hij gastprofessor Digitale Marketing bij EHSAL. Mathieu is de COO bij EEVE en heeft onder andere Product Manager bij Barco op z’n cv staan. Eline ten slotte is in charge of human resources, een functie waarvoor ze als Talent Acquisition Manager bij Robert Half al heel wat ervaring opdeed.


Tractie

EEVE spreekt voornamelijk mensen aan die op vlak van technologie early adopters zijn. De eerste verkopen gebeurden in 2018, toen 150 Willow-prototypes een eigenaar vonden. Een goeie twee jaar later organiseerde EEVE een financieringscampagne via Kickstarter, die maar liefst 1,6 miljoen dollar opbracht bij mensen die met hun investering hun robot vooruitbestelden.Momenteel rijden al meer dan 2.000 Willows rond, vooral in Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland…) maar ook in de VS. De robots worden momenteel met behulp van 3D-printing gemaakt in 5 shops in België. Het is de bedoeling om mee met de groei van het bedrijf meer ateliers te openen zodat de robots -denk aan het duurzaamheidsstreven- zo dicht mogelijk bij hun eindgebruiker worden gemaakt. In maart 2021 opende het eerste externe productieatelier volgens de franchiseformule.


Investeer mee

Na een eerdere succesvolle financieringsronde bij het grote publiek -de Kickstarter-campagne bracht 1,6 miljoen dollar op- wil EEVE opnieuw de crowd inschakelen om haar groeiplannen mee te financieren. Op de planning vinden we volgende investeringen terug:

 • Marketing en sales: advertenties en personeel
 • Research & development: personeel om te werken aan hard- en software (AI, Toolstore, Willow…)
 • Het uitbouwen van het ateliernetwerk: personeel en 3D-printers
 • Het ateliernetwerk doen groeien door investeringen in R&D-personeel en marketing/sales

EEVE is voor deze investeringen op zoek naar minimaal €200.000 en maximaal €600.000 via WinWinner. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar met eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar met eenmalige aflossing
Ambitieus is een understatement voor EEVE. Het bedrijf heeft verduurzaming van de globale supply chain tot zijn missie gemaakt en wil dat waarmaken door arbeid te automatiseren door middel van een hightech robot. Het huidige model heeft al enkele functionaliteiten en telt meer dan 2.000 verkochte exemplaren. Maar EEVE richt haar pijlen voornamelijk op 2025, het jaar waarin ze haar robot met armen wil lanceren. Investeer jij mee in deze onderneming?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.