Projecten  - Diacé


Diacé

    Favoriet


  Lier 
 Accessoires voor diabetici 


€100.000 gefinancierd

52 investeerders

200%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -500 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Nick en Stefanie wilden de diabetesdiagnose van hun zoon Cédric omzetten in een positief verhaal. En dat leidde tot een groeiende onderneming: met Diacé brengen ze accessoires op de markt die het leven van diabetici makkelijker én aangenamer maken.

Ondertussen telt hun webshop meer dan 1.000 items en hebben ze 3 vaste medewerkers. Jaarlijks noteert Diacé meer dan 10.000 bestellingen, waarvan zo'n 80% uit onze buurlanden komt.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Diacé
Oprichtingsdatum 02/12/2019
BTW-nummer BE0738.615.210
Vennootschapsvorm BV
Locatie Duwijckstraat 17, 2500 Lier

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Diacé maximaal €100.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Productie en verkoop van items die het leven van diabetici vergemakkelijken
 • Webshop met meer dan 1.000 items, waarvan zo’n 80% in het eigen atelier wordt gemaakt
 • Nick en Stefanie startten het bedrijf omdat hun zoon de diagnose van diabetes kreeg. Ondertussen hebben ze 3 vaste medewerkers
 • Jaarlijks meer dan 10.000 bestellingen. Gemiddelde bestelwaarde in webshop: 30 euro
 • 80% van de aankopen komt uit een van onze buurlanden
 • Nood aan financiering om groei te ondersteunen: via WinWinner minimaal €50.000 en maximaal €100.000 voor investeringen in opschalen productie, personeel en marketing
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Diacé?

Toen hun zoon Cédric de diagnose van diabetes type 1 kreeg, moesten Nick Van der Hallen en Stefanie Van Den Broeck wennen aan een nieuwe realiteit: ze moesten plots van alles bijleren over de aandoening en samen met hun kind leren omgaan met een chronische ziekte. Om nog maar te zwijgen van de praktische obstakels, zoals de insulinepomp die Cédric 24/7 bij zich moet hebben:

“Al die medische apparaten en een kind dat toen 4 was, dat matchte niet. Daarom zijn we op zoek gegaan naar oplossingen die het leven van diabetici makkelijker maken, maar we vonden niet snel iets of moesten het uit pakweg de VS of Australië laten overkomen. Op die manier ontstond het idee voor onze eigen onderneming.” – Nick Van der Hallen, co-founder Diacé


Activiteit

Diacé produceert en verkoopt accessoires die het leven van diabetici makkelijker én aangenamer moeten maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opbergtassen, sensorhouders, stickers en kledij. Wat begon met een 5-tal producten, is ondertussen uitgegroeid tot een webshop met meer dan 1.000 items in het assortiment:

“Oorspronkelijk startten we met het inkopen van diabetesaccessoires in het buitenland om die te verkopen op de Belgische markt. Maar als gevolg van corona werden de wachttijden heel lang. Daarom zijn we ons gaan toeleggen op onze eigen productie. Vandaag kunnen we zeggen dat 80% van ons gamma in house gemaakt wordt. We halen de grondstoffen hiervoor uit naburige landen, om onze voetafdruk te beperken. Voor de items die we niet zelf maken, bijvoorbeeld pompen en lederen tassen, doen we een beroep op externe partners.” – Stefanie Van Den Broeck, co-founder Diacé


Impact op het leven van diabetespatiënten is het doel van Diacé. Betrokkenheid tussen beide partijen is dan ook cruciaal. Zo kunnen klanten zelf productideeën doorsturen en laat Diacé hen de producten testen vóór lancering. Daarnaast is de onderneming ook transparant over de samenstelling van bijvoorbeeld pleisters, met het oog op het vermijden van allergische reacties.

“Wij werken reeds enkele jaren samen met Diacé, wij hebben het bedrijf leren kennen als een betrouwbare en energieke partner. Direct vanaf de aanvang heeft de samenwerking een groeiende en stijgende lijn laten zien. Het enthousiasme en de ambitie van Diacé zijn voor ons een enorme drijfveer en motiveren ons de samenwerking verder uit te breiden en te optimaliseren.” – Mark Severijns, eigenaar Sweet Collections (diabetestassen)


Team

Nick Van der Hallen en Stefanie Van Den Broeck startten met Diacé vanuit hun eigen leefwereld. Ze wilden de diabetesdiagnose van hun zoon Cédric omzetten in een positief verhaal door middel van handige items voor diabetici.

Nick tekent de strategie van het bedrijf uit: hij geeft het langetermijnplaatje van Diacé vorm, en daarbij horen ook de financiën. Daarnaast werkt hij ook samenwerkingen uit, bijvoorbeeld met B2B-partijen. Stefanie neemt dan weer het operationele verloop op zich: ze volgt de werkzaamheden in het atelier op en waakt over de voorraad.

Nick Van der Hallen & Stefanie Van Den Broeck

Naast het oprichterskoppel rekent Diacé op 3 eigen medewerkers: een productdesigner die ook de in house productie in het atelier uitvoert. Zij wordt hierbij ondersteund door een naaister. Daarnaast is er nog een logistiek verantwoordelijke. Voor haar marketing doet Diacé een beroep op een freelance marketeer.


Tractie

De eigen webshop en marktplaatsen (bvb bol.com) vormen de belangrijkste verkoopkanalen voor Diacé. De B2B-verkoop, bijvoorbeeld aan de Diabetesliga, vormt voorlopig nog een klein deel van de omzet.

“We werken nog maar enkele maanden samen met Diacé maar we zijn al volledig tevreden met ons partnership. Het team is flexibel, meegaand en reageert snel! De onderneming respecteert onze verzoeken en het is een plezier om samen te werken. De producten zijn van hoge kwaliteit en onze klanten stellen ze op prijs. We hopen deze goede relatie verder te zetten!” – Maëlle Robin, marketingmanager Alphadiab (Franse leverancier van producten voor diabetici)


Elk jaar verzendt het bedrijf meer dan 10.000 bestellingen vanuit zijn atelier. De gemiddelde bestelwaarde in de webshop bedraagt 30 euro, en ongeveer een derde van de klanten keerde al terug voor (een) nieuwe bestelling(en).

“We krijgen al regelmatig bestellingen uit onze buurlanden, zij zijn goed voor zo’n 80% van de bestellingen. Maar ook uit pakweg Spanje en Griekenland kregen we al orders. Er zijn dan ook niet veel bedrijven die op dezelfde schaal doen wat wij doen. Het is onze ambitie om verder Europees te gaan met ons concept. Een kleine 60 miljoen mensen in Europa hebben diabetes, dan weet je dat je een groot marktpotentieel hebt.” – Nick Van der Hallen, co-founder Diacé


Investeer mee

Diacé wil verder timmeren aan een wereld waarin diabetici het een pak makkelijker hebben. De grote ambities vereisen ook investeringen, namelijk:

 • Het opschalen van de productie door machines en voorraad aan te kopen
 • Het uitbreiden van het team
 • Versterkte aanwezigheid op Europese marktplaatsen en marketing, voornamelijk voor de Franse en Duitse markt: advertenties, influencer marketing en community building

Om dit te realiseren is Diacé op zoek naar financiering via WinWinner. Het minimale doelbedrag is €50.000, het maximale €100.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijkse aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar. Jaarlijkse aflossing. Aangezien Diacé in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Met al meer dan 1.000 accessoires in haar assortiment heeft Diacé heel wat in huis om het leven van diabetici makkelijker en aangenamer te maken. Door heel wat van de items zelf te produceren is Diacé creatief én minder afhankelijk van externen. De afgelopen jaren kon de onderneming een mooie groei noteren en regelmatig komen ook al orders uit het buitenland binnen. Nu wil het bedrijf investeren in zijn verdere groei. Investeer jij mee?


Wees je bewust van de risico's

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Diacé houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €50.000 niet wordt bereikt vóór 4 september 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met de leningnemer lenen beleggers gelden aan de leningnemer. De leningnemer verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van de leningnemer op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de leningnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 100.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 100.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Stig Van Peer [email protected]

Financieel

Bijlagen

Updates

Campagne gelanceerd!   05-07-2022

We zijn eraan begonnen! De campagne van Diacé staat actief op ons platform. Vanaf nu kan je dus investeren in het Lierse bedrijf dat diabetesaccessoires produceert en verkoopt.

Neem gerust een kijkje op de campagnepagina om de activiteiten, groeiplannen en financiële toelichting door te nemen.

WinWinnerCoach
Stig Van Peer
Winwinner coach€100.000 gefinancierd

52 investeerders

200%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Diacé?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner