image Pentagon Event Solutions

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Pentagon Event Solutions

Pentagon Event Solutions verhuurt opvallende promotievoertuigen, beursstanden e.d. voor events. Op de klantenlijst staan grote namen zoals VIER en Proximus en ook enkele reclame- en marketingbureaus werken vast samen met Pentagon Event Solutions. Voor de aankoop van nieuwe eventcontainers en de optimalisatie van haar website wil de onderneming financiering ophalen via deze WinWinner-campagne.

Bedrijfsnaam Pentagon Event Solutions
Oprichtingsdatum 15/01/2019
BTW-nummer BE0718.704.672
Vennootschapsvorm BV
Locatie Wilde Heide 1, 3150 Haacht
Activiteit Verhuur event-units
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Onderneming die creatieve en opvallende event- en promo-units verhuurt
  • Samenwerkingen met bedrijf dat event- en promo-units produceert en bedrijf dat bestickering e.d. doet → onestopshop voor eyecatchers op events
  • Meer dan €200.000 omzet in eerste jaar activiteit
  • 66 aanvragen in 2019, reeds 80 in periode januari-juni 2020 (en dit ondanks corona)
  • Grote klanten: VIER, Proximus, Klara Festival + event- en reclamebureaus
  • Op zoek naar financiering voor aankoop nieuwe units + optimalisatie website
  • Ecologische insteek bij geplande investeringen: units voorzien van zonnepanelen + hergebruiken van oude zeecontainers als eventaccommodatie
  • Zoekt minimaal €65.000, maximaal €93.000. Investeren kan via de winwinlening (1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag) of gewone achtergestelde crowdlening (5% jaarlijkse brutorente die dankzij de vrijstelling van roerende voorheffing ook de nettorente is, looptijd 4 jaar). Beide jaarlijks constante aflossing


Waarom Pentagon Event Solutions?

Pentagon Event Solutions is een spin-off van Plug n’ Play, een bedrijf dat sinds 2008 installaties op maat bouwt voor de event- en reclamesector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beursstanden, infozuilen, promowagens...

Maar steeds vaker kwam de vraag van klanten om geen installaties op maat te laten bouwen, maar om een bepaalde installatie te huren en te voorzien van de nodige branding. Het is op die manier dat Pentagon Event Solutions als spin-off van Plug n’ Play werd opgericht.


Activiteit

Pentagon Event Solutions verhuurt pop-upaccommodaties, standen, promotievoertuigen, containers... voor evenementen. De onderneming regelt het volledige verhuurproces, van logistiek tot branding van het verhuurde item. Op die manier krijgen klanten op een budgetvriendelijke manier een in het oog springende accommodatie op hun event.

“We merken dat -zeker in deze bijzondere economische coronatijden- bedrijven geen budget willen vrijmaken voor de aankoop van een promotiestand. Bovendien moeten ze ook een stockageplaats voorzien indien ze het item aankopen. Door te kiezen voor huren hoeven ze geen grote budgetten te voorzien maar kunnen ze toch een eyecatcher op de kop tikken voor hun event.” - Thomas Jonkers, zaakvoerder Pentagon Event Solutions
“We werken vanuit Studentensport Vlaanderen en het Universitair sportcentrum van de KULeuven de laatste jaren samen met Pentagon Event Solutions voor het grootste evenement van ons sportjaar. Deze samenwerking verloopt steeds heel vlot. Ze denken mee over het concept en de mogelijkheden op locatie, zijn flexibel en zorgen ervoor dat alles tijdig in orde is.” - Hanne Sterkens, Coördinator Studentensport Vlaanderen & Pieter D’aubioul, universitair sportcentrum KUL


Team

Thomas Jonkers is de drijvende kracht achter Pentagon Event Solutions. Hij behaalde een master Sportmanagement en kwam op die manier in contact met de recreatieve sector en events. Hij was enkele jaren actief in de eventsector als bijberoeper/freelancer. Voor hij de overstap maakte naar fulltime zelfstandige, was Thomas ook store manager bij een Delhaize-filiaal, een functie waarbij hij zijn financiële en managementvaardigheden kon aanscherpen. Voor Pentagon Event Solutions staat hij in voor de dagelijkse leiding over de onderneming.

Thomas Jonkers na de opbouw van een bestickerde spiegelwand

Thomas kan rekenen op het advies van Bert Janssens en Peter Clockaerts, de zaakvoerders van Plug n’ Play, om de onderneming te doen groeien. Daarnaast heeft Pentagon Event Solutions als spin-off van Plug n’ Play ook toegang tot het klantennetwerk van de onderneming.

Ondanks haar jonge bestaan -Pentagon Event Solutions werd opgericht begin 2019- draaide de onderneming in haar eerste jaar al meer dan 200.000 euro omzet.

Het is de bedoeling van Pentagon Event Solutions om samen met haar partners een onestopshop voor creatieve promostanden en dergelijke te worden. Naast Plug n’ Play, dat standen op maat bouwt, werkt de onderneming namelijk ook samen met ViaPrint, dat zaken zoals design en bestickering voor haar rekening neemt. In hetzelfde netwerk vinden we ook nog Isocraft, dat op basis van onder meer piepschuim gigantische 3D-objecten, logo’s en letters kan maken. Als verhuurder van promostanden is Pentagon Event Solutions dan de vierde schakel in het onestopshop-verhaal.


Klanten

Pentagon Event Solutions wil zich met de verhuuractiviteiten richten op bedrijven die op zoek zijn naar creatieve en opvallende promotiestanden/pop-upshops maar zich niet meteen blauw willen betalen door zo’n item meteen te moeten aankopen. Dat er een vraag is naar de diensten van Pentagon Event Solutions, bewijzen de aanvraagcijfers. In 2019 kreeg de onderneming 66 aanvragen binnen, in de periode januari-juni 2020 staat de teller al op 80 aanvragen, en dit ondanks de corona-uitbraak.

Pentagon Event Solutions heeft al enkele indrukwekkende namen op haar klantenlijstje verzameld. Onder meer VIER, Proximus, de KU Leuven en Klara Festival schakelden Pentagon Event Solutions al in.

“Pentagon Event Solutions weet perfect de noden van het festival te vertalen in een concrete uitvoering die tot in de puntjes verzorgd is en waarbij Pentagon de insteek heeft dat niets onmogelijk is!” - Greet De Grave, managing director Klara FestivalDaarnaast werkt de onderneming ook regelmatig voor event- en reclamebureaus die op hun beurt een bepaalde activiteit voor hun klanten organiseren. Heel wat bureaus zijn overigens terugkerende klanten bij Pentagon Event Solutions. Ten slotte kunnen ook particulieren een beroep doen op de diensten van de onderneming.

“Samenwerken met Pentagon Event Solutions versterkt ons als event agency op tal van vlakken: de onderneming denkt mee om onze concepten nog creatiever te maken, los van de standaardoplossingen, er is een feilloze opvolging en we komen nooit voor budgettaire verrassingen te staan. Tot slot hecht Pentagon Event Solutions, net zoals ons, heel veel belang aan details en de mate van afwerking.” - Thomas Lewis, accountmanager We Make You Happy


Uiteraard is de eventsector een sector waarin heel wat maatwerk gevraagd wordt. Sommige klanten komen met een kant-en-klare briefing naar Pentagon Event Solutions, anderen vragen ook advies rond design en conceptuitwerking. Voor beide uiteinden van dit klantengamma kan Pentagon Event Solutions een oplossing uitwerken. Dit mede dankzij haar partnernetwerk.

“Wij werken graag samen met Pentagon Event Solutions. De flexibiliteit en korte termijnen waarop zaken kunnen gerealiseerd worden, helpen ons enorm vooruit in onze dagelijkse activiteiten. Daarnaast probeert de onderneming altijd creatief mee te denken in het proces en binnen de vooropgestelde budgetten. De directe lijn tussen zaakvoerder en klant maakt dat er heel snel geschakeld kan worden en dat er zeer snel antwoorden volgen op onze vragen.” - Yves Hellemans, founder & general manager Cravat Events


Investeer mee!

Voorlopig heeft Pentagon Event Solutions 2 containers die verhuurd kunnen worden. Maar om verder in te zetten op deze containers wil Pentagon Event Solutions er meer aankopen.

Zaakvoerder Thomas heeft 4 nieuwe modellen op de wishlist staan, waarbij hij van sommige meerdere stuks zou aankopen. Daarbij hoort ook een oude zeecontainer die als eventcontainer een tweede leven zou krijgen. Op die manier wil Pentagon Event Solutions een ecologische insteek geven aan haar activiteiten. Deze ambitie wordt nog versterkt door de geplande aankoop van 2 units zonnepanelen, die op de items zouden geïnstalleerd worden. Hierdoor zouden ze op een groene manier van stroom kunnen voorzien worden.

“Door onze verhuurvloot uit te breiden zullen we makkelijker kunnen inspelen op klanten die eerst eens een kijkje willen komen nemen om te weten hoe zo’n installatie eruitziet.” - Thomas Jonkers, zaakvoerder Pentagon Event Solutions


De 4 containermodellen die Pentagon Event Solutions wil aankopen

Ten slotte staat ook een geoptimaliseerde website op de lijst met geplande investeringen: door bepaalde zaken te automatiseren (bijvoorbeeld offerteaanvragen) zal Thomas efficiënter kunnen werken.

Voor de aankoop van verschillende nieuwe modellen, van de zonnepanelen en voor het optimaliseren van de website is Pentagon Event Solutions op zoek naar financiering. Concreet wil de onderneming minimaal €65.000 en maximaal €93.000 ophalen via deze WinWinner-campagne. Met het minimale bedrag kan Pentagon Event Solutions van elk gewenst model 1 stuk en 1 unit zonnepanelen aankopen en de website optimaliseren. Het maximumbedrag is berekend op de aankoop van verschillende stuks van de gewenste modellen, 2 units zonnepanelen en de optimalisatie van de website.

Investeren kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante aflossing.
  • een crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Goed om weten: dankzij de vrijstelling van roerende voorheffing is het brutorendement bij deze crowdlening ook het nettorendement! Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Pentagon Event Solutions speelt in op de vraag van de markt naar creatieve installaties voor events die te huur zijn en op die manier budgetvriendelijk blijven. Dankzij haar sterk partnernetwerk kan de onderneming echter wel oplossingen op maat van de klant blijven aanbieden. Na opdrachten voor enkele grote namen heeft Pentagon Event Solutions de ambitie om haar creatieve installaties naar het volgende niveau te brengen en hierbij rekening te houden met het ecologische aspect. Investeer je mee?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.