Projecten  - Tyranos


Tyranos

    Favoriet


  Hasselt 
 Farma 


€175.000 gefinancierd

79 investeerders

218%
€80.000 min. - €175.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -468 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Tyranos ontstond vanuit de persoonlijke leefwereld van founder Harmen Jans. Naast apotheker was hij namelijk ook een fervent triatleet, maar hij kreeg te kampen met een knieprobleem. Met zijn kennis als apotheker ontwikkelde hij zelf supplementen om de last aan de knie te behandelen.

Dit mondde uit in een ondernemingsconcept: met Tyranos brengen Harmen en zijn team supplementen op de markt om bewegingsproblemen zoals artrose te behandelen. Hierbij ligt de focus op wetenschappelijke onderbouw en transparantie over de ingrediënten. Momenteel heeft Tyranos al 3 producten in haar gamma, maar er zullen er meer volgen. Nog geen anderhalf jaar na de commerciële lancering noteerde het Limburgse bedrijf al 2.400 bestellingen, waaronder zelfs van wereldkampioenen en olympiërs.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Sinteryx Pharma (commerciële naam: Tyranos)
Oprichtingsdatum 02/03/2020
BTW-nummer BE0744.632.475
Vennootschapsvorm BV
Locatie Luikersteenweg 208, 3500 Hasselt

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Tyranos maximaal €175.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Ontwikkelt en verkoopt supplementen die bewegingsproblemen (kraakbeen, pezen, ligamenten…) behandelen
 • Focus op wetenschappelijke onderbouw, transparantie over samenstelling producten en productvalidatie bij zorgprofessionals
 • Momenteel 3 producten, binnenkort 2 extra
 • Oprichter is apotheker die vanuit eigen blessure-ervaring supplementen ontwikkelde
 • Zowel voor ouderen als (jongere) sporters, zelfs wereldkampioenen en olympiërs gebruiken de supplementen
 • Nog geen anderhalf jaar na productlancering al meer dan 2.400 bestellingen
 • Via WinWinner (minimaal €80.000, maximaal €175.000) op zoek naar financiering voor investeringen in voorraad, marketing en lancering nieuw supplement
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Tyranos?

Toen triatleet Harmen Jans geconfronteerd werd met een knieprobleem, ging hij op zoek naar een oplossing. En die oplossing wilde hij zelf creëren. Naast fervent sporter is hij namelijk ook apotheker met meer dan 10 jaar ervaring op de teller. Harmen had de nodige kennis in huis om supplementen te ontwikkelen die zijn knieprobleem zouden verlichten. Voor wie het zich afvraagt: nu kan Harmen terug triatlons aan. Zijn situatie was meteen ook de aanleiding voor de oprichting van zijn onderneming:

“Ik verkocht mijn apotheek en ging in 2020 voluit voor Tyranos, het bedrijf waarmee we onze supplementen op de markt brengen. We zijn ons bewust van de kritische perceptie van de term ‘supplementen’, daarom trekken we volop de kaart van de wetenschap.” – Harmen Jans, founder Tyranos

Harmen Jans ontwikkelde de Tyranos-supplementen na een eigen blessure


Activiteit

Tyranos is in de supplementensector actief binnen de niche van supplementen die bewegingsproblemen oplossen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het behandelen van artrose- en kraakbeenklachten en pees- en gewrichtsproblemen. Het doel is om klanten opnieuw pijnvrij en vrij te laten bewegen.

Momenteel heeft Tyranos 3 verschillende producten in haar assortiment -voor (i) kraakbeen, (ii) spieren en gewrichten en (iii) pezen en ligamenten- maar in het najaar breidt de onderneming dit uit naar 5 soorten supplementen.


Zoals eerder vermeld is een wetenschappelijke onderbouw heel belangrijk voor Tyranos. Zo is de onderneming erg transparant qua ingrediënten en zelfs de dosering ervan. Daarnaast deelt ze ook haar knowhow ter onderbouw: het is Tyranos’ ambitie om een volledige aanpak te voorzien, door bijvoorbeeld ook oefeningen te adviseren aan haar klanten.

“Supplementen kunnen een volwaardig deel vormen van de behandeling van aandoeningen zoals artrose. Daarvoor is een correcte samenstelling belangrijk, zodat de werking kan gegarandeerd worden. Dat is het geval bij de supplementen van Tyranos.” - Kristof Smeets, orthopedisch chirurg


De productontwikkeling gebeurt intern, door founder Harmen zelf. Voor de effectieve productie schakelt Tyranos externe partners in. Dit gebeurt in België, een farmaland bij uitstek.


Team

Harmen Jans is de oprichter van Tyranos. Vanuit zijn eigen ervaring als apotheker-triatleet met last aan de knie vatte hij zelf de koe bij de horens en ontwikkelde hij supplementen die bewegingsproblemen behandelen. Harmen is de algemeen manager van Tyranos en legt zich voornamelijk toe op productontwikkeling, sales, voorraad en het beheren van de relaties met zorgprofessionals.

Sebastian de Bie is de marketeer van Tyranos. Daarnaast staat hij ook in voor designs en de verpakkingen. Ten slotte kan het bedrijf ook rekenen op een aantal wetenschappelijke adviseurs die feedback vanuit het werkveld geven om de producten van Tyranos nog te finetunen.

Sebastian de Bie & Harmen Jans


Tractie

Mensen van middelbare leeftijd en ouderen vormen de hoofddoelgroep van Tyranos omdat zij al wat vaker te maken krijgen met lichamelijke kwaaltjes. Zo krijgt maar liefst 80% van de 70+’ers in België te maken met artrose (cijfer: Medipedia).

Maar ook (jongere) sporters kunnen de supplementen van Tyranos gebruiken. Er zijn zelfs wereldkampioenen en olympiërs die een beroep doen op de producten van de Limburgse onderneming. De supplementen bevatten namelijk geen stoffen die op de lijst met verboden producten van het Wereldantidopingagentschap WADA staan.


De verkoop verloopt hoofdzakelijk via de webshop, maar Tyranos heeft ook partnerships met een aantal professionals uit de zorgsector, zoals kinesisten, sportartsen en osteopaten. Zij raden de producten aan hun patiënten aan.

“Het team achter Tyranos weet waarmee het bezig is: de kwaliteit van de supplementen is eersteklas en de resultaten die we zien bij onze patiënten zijn uitstekend.” - Lieselot Theys, osteopaat Balance.Gent
Tyranos noteerde nog geen anderhalf jaar na de productlancering al meer dan 2.400 bestellingen. 20 à 25% van de klanten bestelde zelfs al meer dan één keer.


Investeer mee

Tyranos heeft de ambitie om verder te groeien in de markt van de supplementen. Om die groei te ondersteunen staan volgende investeringen op de planning:

 • Voorraad
 • Ontwikkeling en lancering van een zesde supplement. Tyranos mikt hiervoor op begin 2023
 • Marketing: budget voor content-creatie en advertenties

Om die plannen te financieren is Tyranos via WinWinner (minimaal €80.000, maximaal €175.000) op zoek naar financiering. Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 7% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar. Jaarlijks constante aflossing. Aangezien Tyranos in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Mensen pijnvrij en vrij laten bewegen, dat is het doel van de supplementen van Tyranos. De Limburgse onderneming hamert hierbij op een wetenschappelijke onderbouw en transparante communicatie over haar producten en hun ingrediënten. En dat levert op: nog geen anderhalf jaar na de commerciële productlancering kreeg Tyranos al meer dan 2.400 orders binnen. Een sterk netwerk onder zorgprofessionals en geplande investeringen in de voorraad en de commerciële tak moeten de groei verder vormgeven. Investeer jij mee?


Wees je bewust van de risico's

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Tyranos houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €80.000 niet wordt bereikt vóór 28 augustus 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met de leningnemer lenen beleggers gelden aan de leningnemer. De leningnemer verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom/terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd van de lening (afhankelijk van de gekozen terugbetalingsmodaliteit van de lening - alleen bij de winwinlening is er een keuzemogelijkheid). In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van de leningnemer op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de leningnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 175.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 175.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

Financieel

Bijlagen

Updates

Minimaal doelbedrag behaald   19-07-2022

Fijn nieuws voor Tyranos: afgelopen weekend rondde de campagne de kaap van €80.000, het minimale doelbedrag. Enkele dagen later staat de teller al op €89.500. We kunnen dus al spreken van een geslaagde campagne!

Maar founder Harmen Jans blijft ambitieus: "We willen zo dicht mogelijk bij het maximumbedrag van €150.000 eindigen, investeren kan dus nog zeker. Bedankt alvast aan de investeerders, deze mijlpaal is een boost voor onze motivatie!"

Tyranos haalde overigens de pers met haar campagne: Made in Limburg, een site met ondernemersnieuws uit de provincie, zette het bedrijf in de kijker. Bekijk het artikel hier.

WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach
We zijn eraan begonnen!   28-06-2022

We hebben de campagne van Tyranos zonet gelanceerd op ons platform!

Neem gerust een kijkje op de pagina van Tyranos en ontdek de groeiplannen en de investeringskansen van deze Limburgse start-up. Veel succes, Tyranos!

WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach€175.000 gefinancierd

79 investeerders

218%
€80.000 min. - €175.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Tyranos?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner