image Bakkerij Van Hecke

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Bakkerij Van Hecke

Wat startte als één kleine bakkerij in Gent, mondde uit in een succesverhaal met 19 filialen. Bakkerij Van Hecke groeide fors, maar de ambitie bleef steeds ongewijzigd: dagelijks vers brood en patisserie, op ambachtelijke wijze gemaakt in de centrale bakkerij in Eke. 

Om de klanten te blijven voorzien van haar producten en de nieuwe glutenvrije productielijn uit te bouwen, moet Bakkerij Van Hecke haar machinepark updaten en kleine verbouwingswerken uitvoeren. 

Bedrijfsnaam Bakkerij Van Hecke Luc
Oprichtingsdatum 27/02/2007
BTW-nummer BE0887.541.585
Vennootschapsvorm BVBA
Locatie Weversstraat 16, 9000 Gent
Activiteit Bakkerij
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Bakkerij Van Hecke maximaal €300.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Ambachtelijke bakkerij met lange familietraditie
 • Forse kmo met 19 filialen en 250 werknemers 
 • Centrale productieplaats in Eke die de winkels dagelijks vers brood aanlevert
 • Naast eigen bakkerijen ook 80 onafhankelijke verdeelpunten: scholen, rusthuizen, horecazaken en traiteurs 
 • Klassiek assortiment aangevuld met suikerarme en gluten-& lactosevrije productlijn
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €150.000 en maximaal €300.000 om te investeren in het machinepark, hygiënemaatregelen en kleine verbouwingen voor de glutenvrije afdeling 
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening


Waarom Bakkerij Van Hecke?

Een familiebedrijf dat teruggaat tot 1985, wanneer zaakvoerder Luc Van Hecke zijn eerste bakkerij opende in Gent. In de tussentijd is veel veranderd in de sector. Meer en meer bakkerijen vinden moeilijk opvolging: uitbaters gaan met pensioen, kampen met fysieke klachten of haken af door het nachtwerk. 

Bakkerij Van Hecke sprong in dit gat en opende in 2000 een extra filiaal door een overname. Tot 2010, met inmiddels 4 winkels op de teller, werd er gebakken op de oorspronkelijke locatie in Gent. Deze werd al snel hopeloos te klein en de productie verhuisde naar een splinternieuw atelier in Eke

Sindsdien openden nog 15 extra filialen de deuren, waardoor de teller op 19 winkelpunten in eigen beheer staat. Vanuit de centrale bakkerij in Eke worden deze dagelijks beleverd met brood, koeken en patisserie. 

“In al onze vestigingen blijft dagelijks authentiek vers brood steeds het uitgangspunt. We nemen de activiteiten over, maar behouden het lokale en sociale aspect van een bakkerij uit de buurt. Zo blijft het oorspronkelijke personeel vaak aan boord: ze kennen de bakkerij én de klanten." - Jeroen Van Hecke, algemeen directeur Bakkerij Van Hecke.

De bakkerij in Waarschoot 

Activiteit

Bijna 6.000 broden per dag gaan bij Bakkerij Van Hecke over de toonbank, maar ondanks deze omvang kan je de onderneming geen industriële bakkerij noemen. Machines en automatisering maken uiteraard deel uit van het centrale productieproces, maar het grootste deel gebeurt nog steeds à l’ancienne: ‘s nachts, met de hand en met natuurlijke grondstoffen.  

“Meer dan 40 bakkers zijn dag en nacht in de weer in onze centrale bakkerij, elk in hun eigen vakgebied. Een patissier is geen broodbakker, en omgekeerd. We gebruiken nog steeds dezelfde ingrediënten zoals vroeger in de eerste bakkerij. Op die manier gaat het ambacht niet verloren.” - Luc Van Hecke, zaakvoerder. 

Traditie dus, maar ook helemaal mee met de laatste trends. Met een ruim suikerarm en glutenvrij aanbod beantwoordt Bakkerij Van Hecke aan de behoeften van de hedendaagse consument. 

Hiervoor ontwikkelde men een volledig nieuwe productielijn met aparte kneed- en spuitmachines. Momenteel vertegenwoordigt dit deel nog maar 5% van de totale omzet, maar met een groei van bijna 40% per jaar zit het glutenvrije aanbod in de lift. Onder het glutenvrije label Traindevie heeft de bakkerij ook meer dan 120 klanten in Vlaanderen, waaronder Aveve en Ranson

HR-officer Helena 

Team

Zaakvoerder Luc Van Hecke opende zijn eerste bakkerij in 1985 in de Brugse Poort in Gent en staat nog steeds aan het hoofd van zijn eigen onderneming. Hij houdt nauwlettend de productie in de gaten tijdens de nachtshiften. Daar vindt hij nog steeds inspiratie voor nieuwe recepten en producten.  

Zijn partner Katrien Goethals fungeert als eindverantwoordelijke voor de winkels.

Zoon Jeroen Van Hecke is het aanspreekpunt voor de logistieke activiteiten (aankoop, magazijn, verdeling en transport). Ook superviseert hij de administratieve diensten, quality management, boekhouding, HR, sales en marketing. 

Intussen telt dit Gentse familiebedrijf zo’n 250 personeelsleden, waarvan 100 voltijdse werkkrachten. 

Zaakvoerder Luc Van Hecke met Jan van Bakkerij De Vuyst in Herzele 

Tractie

Bakkerij Van Hecke groeide gestaag door selectieve overnames. De opening van de tweede vestiging noteren we in 2000. In 2010 mag de bakkerij al 4 filialen bevoorraden, tien jaar later staat de teller op nog eens 4 keer zoveel and still counting.

Driekwart van de verse producten wordt geleverd aan de 19 eigen bakkerijen. Naast deze filialen heeft Van Hecke ook scholen, rusthuizen, koude bakkerijen, horecazaken en traiteurs als trouwe klanten. Verder vallen ook Sibavo (b2b-groothandel) en Traindevie (glutenvrij en lactosevrij) onder de bedrijfswerking van Bakkerij Van Hecke. 

Door de zekerheid van ACS-certificatie, en in de glutenvrije productie zelfs IFS-certificatie, geniet je overal van dezelfde, onberispelijke kwaliteit

“Per week produceren we zo’n 45.000 broden, 80.000 pistolets en sandwiches, 50.000 koffiekoeken en 25.000 taartjes. Het is een huzarenstukje om dit dagelijks vers geleverd te krijgen bij onze klanten. Toch halen we hier elke dag voldoening uit als dit lukt.” - Gino Van Hoorebeke, verdeler-chauffeur

Jean-Marie (Sibavo) en Conny (Traindevie)

Investeer mee! 

Bakkerij Van Hecke is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een volwaardige kmo. Om haar klanten te blijven kunnen voorzien van de meest verse broden en patisserie, wil Bakkerij Van Hecke haar machinepark van een update voorzien en de glutenvrije productielijn verder uitbouwen. 

Via WinWinner zoekt Van Hecke minimaal €150.000 en maximaal €300.000. Met dit bedrag zullen volgende zaken gefinancierd worden:

 • De vernieuwing en aanvulling van het machinepark: een MAP-verpakkingsmachine
 • Beschermingsmateriaal en hygiënemaatregelen om te voldoen aan de nodige certificaten
 • Ingebruikname van verpakken onder gas (voornamelijk voor de glutenvrije markt)
 • Kleine verbouwingswerken (waaronder een afzuigsysteem) aan de centrale bakkerij

Investeren in Bakkerij Van Hecke kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingskrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar met jaarlijks constante aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 6% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar met jaarlijks constante aflossing.
Van 1 kleine bakkerij tot een referentie in Oost-Vlaanderen: Bakkerij Van Hecke groeide uit tot een grote speler in de sector. Om deze positie aan te houden, investeert het team in een nieuw machinepark en krijgt de glutenvrije productielijn meer aandacht. Investeer jij mee in dit Gentse familiebedrijf?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron Moerman
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.