image StrongBox

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

StrongBox

StrongBox biedt extra outdoor sportruimte aan die makkelijk in gebruik en beheer is: de onderneming bouwt ruimtes in een handomdraai om tot bruisende sportlocaties door boxen met fitnessapparatuur te plaatsen. 

De onderneming beschikt ondertussen over zeven actieve StrongBoxen met elk 100 tot 200 gebruikers en vier tot zes coaches. Om haar community van een groeispurt te voorzien wil StrongBox nu investeren in o.m. extra boxen. Daarvoor start de onderneming een crowdfundingcampagne bij WinWinner met als doel minimaal €85.000 en maximaal €205.000 op te halen.

Schrijf je hier in voor het gratis investeerdersevent op 28 juni.
Bedrijfsnaam StrongBox
Oprichtingsdatum 30 november 2020
BTW-nummer 0758.873.956
Vennootschapsvorm BV
Locatie Houtmarktstraat 220, 1770 Liedekerke
Activiteit Outdoor sportinstallaties
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Strongbox maximaal €205.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • StrongBox voorziet actieve en bruisende trainingslocaties
 • Founders met ondernemerservaring
 • 7 actieve boxen, met per box 100 tot 200 gebruikers en 4 tot 6 coaches
 • Regelmatige opleidingen voor coaches
 • Schaalbaar concept
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €85.000 en maximaal €205.000 o.m. voor extra boxen
 • Investeren kan via de winwinlening en crowdlening


Waarom StrongBox?

StrongBox-founders Jan Delcourt en Steven de Meijer raakten op een bepaald moment in een levensfase waarin de sociale en sportieve bezigheden die ze gewoon waren, wegvielen. Belangrijke levensveranderingen lieten het wekelijkse voetbalpartijtje stilvallen, het spontane cafébezoekje geraakte moeilijker gepland... Dus gingen ze op zoek naar iets nieuws, iets waar je sociaal contact onderhoudt en tegelijkertijd aan je conditie werkt


“We merkten dat de bestaande outdoor sportruimtes vaak nogal afschrikken omdat die meestal wat intimiderend zijn. Om de stap laagdrempelig te maken bedachten we zelf sportruimtes te creëren waar coaches training geven om zo onze doelgroep aan te spreken. Die doelgroep bestaat uit mensen die iets nieuws zoeken en een extra duwtje nodig hebben.” - Jan Delcourt, co-founder StrongBox

Daarnaast merkte het duo dat on demand fitness een heel grote trend is. Mensen willen van alles proeven, waardoor abonnementsformules niet meer interessant zijn. Daar speelt de onderneming ook op in.


Activiteit

StrongBox biedt extra sportruimte aan die makkelijk in gebruik en beheer is. De onderneming bouwt ruimtes in een handomdraai om tot bruisende sportlocaties. StrongBox levert de fitnessapparatuur aan en biedt een volledige ontzorging en verdere ondersteuning na de plaatsing. De StrongBoxen zijn plug and play en kunnen op bijna iedere locatie geplaatst worden.


Met de StrongBox Connect applicatie is StrongBoxen heel gemakkelijk. StrongBox-eigenaars kunnen vlot coaches en leden opvolgen. Leden kunnen via de app deelnemen aan lessen en communiceren met coaches of andere leden. Ook informatie over nieuwe ontwikkelingen wordt hier gedeeld.

“Dankzij de app heeft iedereen eigenlijk steeds een trainer bij de hand. De app maakt StrongBoxes heel toegankelijk dankzij de automatische toegang, kant-en-klare trainingsschema's en ondersteuning.” - Steven de Meijer, co-founder StrongBox


StrongBox zoekt investeerders en locaties die een box willen plaatsen en coaches die het beste van zichzelf geven binnen deze locaties. Locaties die een box aanschaffen verdienen hun investering terug door de  toegevoegde waarde die de box biedt, zonder dat dit alles veel aandacht van de eigenaars vergt. StrongBox-coaches kunnen van alle locaties gebruikmaken en er met hun leden gaan trainen of groepslessen geven.

“Wij zoeken coaches aan de hand van ons netwerk en ondersteunen de locaties bij het selecteren en opleiden van geschikte coaches. Wij geven de eigenaars mee hoe ze hun netwerk kunnen aanspreken om coaches te vinden en daarnaast zetten we zelf vacatures open op onze website.” - Jan Delcourt, co-founder StrongBox


Team

Steven de Meijer neemt binnen StrongBox vooral het marketingverhaal en de verkoop voor zijn rekening. Hij studeerde Lichamelijke Opvoeding en Sportmanagement aan de VUB en is voormalig eventmanager bij de Vlaamse Judofederatie. Daarnaast deed hij bij verschillende jobs ervaring op in de fitness- & sportsector.

Jan Delcourt sleutelt aan het concept en de financiën. Daarnaast houdt hij zich bezig met de verkoop en het opzetten van samenwerkingen. Ook hij studeerde Sportmanagement. Eerder werkte hij een tijdje bij de Vlaamse Wielerbond, waarna hij LO-leerkracht werd. Maar zijn echte ambitie ligt bij het ondernemen. Zo werd hij tweede vennoot van Catalpa Sport, waaruit later Villa Vita Lochristi groeide. Daarna richtte hij mee Jumpsky op, het concept met trampolines en inflatables dat uitgroeide naar verschillende vestigingen.


Het duo runt samen een succesvol eventbedrijf genaamd Cowa-Bunga. Cowa-Bunga verhuurt attracties en organiseert sportdagen, sportkampen en teambuildings. Jan en Steven leerden elkaar tijdens hun studies kennen en gingen vaak samen voetballen. De ambitie om samen iets op te richten zat er sinds hun studententijd al in en uiteindelijk bood de opportuniteit zich aan om StrongBox in het leven te roepen.


Tractie

Voor het plaatsen van de boxen richt StrongBox zich tot scholen, steden en gemeenten, bedrijven en sportclubs. Zo krijgen leerkrachten of coaches toegang tot kant-en-klare lesplannen via de app, kunnen steden en gemeenten inwoners en coaches makkelijk toegang geven tot een box, kunnen bedrijven die veel belang hechten aan welzijn op het werk werknemers out of the box laten sporten en krijgen sportclubs er een interessant extra verdienmodel en trainingsmogelijkheden bij.


Voor de opbouw en begeleiding van haar community steunt StrongBox op haar coaches. De StrongBoxen worden opengehouden door, en geven dus werk aan, vier tot zes coaches per actieve box. Momenteel staan er zeven actieve StrongBoxen bij een tennisclub, padelclub, school, twee voetbalclubs en twee bedrijvencomplexen. Daarvan zijn er 3 onder eigen beheer en valt de rest onder een licentie. Per box zijn er 100 tot 200 gebruikers.

 • StrongBox Breda bij Racketacademy, Sporttuin Breda
 • StrongBox Erpe-Mere bij Padelclub Paquito
 • StrongBox International School of Brussels
 • StrongBox Wambeek Ternat bij KFC Wambeek/Ternat
 • StrongBox Sas van Gent bij S & O Corn Boys ism Gemeente Terneuzen
 • StrongBox Brussel op bedrijvencomplex Tour & Taxis 
 • StrongBox Hasselt op grootste IT-campus van de Benelux Corda Campus


Er worden regelmatig opleidingsmomenten georganiseerd waar coaches samenkomen. Die opleidingsmomenten zijn de perfecte gelegenheid om te netwerken, zowel voor StrongBox als voor de coaches.

“Met onze StrongBox Academy leiden we coaches op tot echte sportprofessionals. Met uitgewerkte lessen, business coaching en nog veel meer bieden we hen alle tools om door te groeien als coach. Als de ambitie er is, kunnen ze op deze manier de nodige kennis en skills opdoen om ooit zelf een StrongBox te beheren.” - Steven de Meijer, co-founder StrongBox

StrongBox is zo ook de ideale tussenstap voor ambitieuze sporters die zelf iets willen starten. Vaak is dat een grote investering of weten ze niet goed waar te beginnen. StrongBox biedt daar nog de nodige begeleiding.

Investeer mee

De eerste StrongBox-gebruikers zijn alvast enthousiast. Nu wil StrongBox haar community doen groeien. Daarom start het foundersduo een crowdlendingcampagne bij WinWinner met als doel minimaal €85.000 en maximaal €205.000 aan groeifinanciering op te halen.

Concreet kan StrongBox met die investeringen:

 • het huidige aantal boxen verdubbelen
 • mobiele StrongBoxen en StrongBox lockers voorzien
 • voorraad aanleggen om betere levertijden en onderhandelmarges te bekomen
 • boxen in leasing aanbieden voor bedrijven
 • het project schaalbaar maken
Voor meer info over de financieringsbehoefte, -kanalen en de geplande investeringen kan je terecht onder de tab Financiële gegevens.

Investeren in de groeiplannen van StrongBox kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6% brutorente, looptijd 4 jaar. Eenmalige aflossing. Aangezien StrongBox in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
StrongBox biedt bruisende sportlocaties aan die makkelijk in gebruik en beheer zijn. De onderneming beschikt in Vlaanderen, Brussel en Nederland ondertussen over zeven actieve StrongBoxen met elk vier tot zes coaches en 100 tot 200 gebruikers en wil haar concept nu verder opschalen. Investeer jij mee?


Wees je bewust van de risico’s

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan StrongBox houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €85.000 niet wordt bereikt vóór 24 juli 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met StrongBox lenen beleggers gelden aan StrongBox. StrongBox verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom/terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd van de lening (afhankelijk van de gekozen terugbetalingsmodaliteit van de lening - alleen bij de winwinlening is er een keuzemogelijkheid). In geval van faillissement of het in gebreke blijven van StrongBox, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van StrongBox om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van StrongBox om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van StrongBox op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die StrongBox is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor StrongBox om bijkomende schulden aan te gaan. Indien StrongBox in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door StrongBox verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van StrongBox ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van StrongBox zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 205.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 205.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust van zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger.
  De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron Moerman
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.