image Artfuse

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Artfuse

Artfuse wil de opportuniteiten in de creatieve sector democratiseren. Op dit matchmakingplatform kunnen artiesten die op zoek zijn naar een podium en mensen die op zoek zijn naar een creatieve beleving elkaar vinden. Artfuse heeft al meer dan 10.000 artiesten in haar database en een 50-tal strategische partners (conservatoria, eventplanners, boekers...) heeft al aangegeven met Artfuse te willen werken. Om het product verder te ontwikkelen en om te investeren in haar go-to-marketverhaal is Artfuse op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam Artfuse
Oprichtingsdatum 02/04/2020
BTW-nummer BE0745.782.718
Vennootschapsvorm BV
Locatie Kempische Steenweg 303 bus 200, 3500 Hasselt
Activiteit IT voor creatieve sector
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

- Matchmakingplatform voor creatief talent enerzijds en mensen die op zoek zijn naar creatieve cadeaus en belevingen anderzijds
- Artfuse creëert een win-win: het is tegelijk een marktplaats voor muzikale en creatieve belevingen én een workflow-tool voor muzikale en creatieve profielen/marktspelers
- Al ruim 10.000 artiesten in de database
- Oprichter Diethard Struelens runde eerder een bedrijf in de muzieksector en voerde pilot-studies voor Artfuse uit in de VS
- Bijna 50 strategische partners (conservatoria, eventplanners, boekers...) hebben aangegeven dat ze met Artfuse willen samenwerken, de helft hiervan deed dit via een letter of intent
- Op zoek naar minimaal €15.000 en maximaal €50.000 via deze WinWinner-campagne voor investeringen in product en marketing. Maakt deel uit van bredere financieringsmix voor meer uitgebreide investeringen in team, product en go-to-marketstrategie
- Investeren in deze crowdlendingcampagne kan via de winwinlening (1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag) of via een gewone achtergestelde crowdlening (5,5% jaarlijkse brutorente die dankzij de vrijstelling van roerende voorheffing ook de nettorente is, looptijd 4 jaar). Beide jaarlijks constante aflossing.

Update 21/08: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 22/09/2020.
Update 23/09: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 22/10/2020.


Waarom Artfuse?

Creatief talent vind je overal, maar opportuniteiten voor dat talent helaas niet. Heel wat ambitieuze creatievelingen willen zich tonen en zich verder ontwikkelen, maar ze stoten vaak op een erg hiërarchische sector waarin alleen de happy few kunnen doorbreken. De kansen om het te maken zijn niet zozeer afhankelijk van hun creatieve skills, maar van andere factoren zoals connecties, ondernemersvaardigheden of gewoon een goede portie geluk.


Diethard Struelens, zelf muzikant en ondernemer in de creatieve sector, wil een oplossing bieden voor dat probleem. Daarom startte hij met Artfuse, een matchmakingplatform dat artiesten en mensen die op zoek zijn naar creatieve cadeaus en belevenissen, samenbrengt.

“De focus ligt momenteel op muzikanten, maar ook andere creatievelingen kunnen zich aansluiten. Muzikanten en andere artiesten hebben, vooral in het begin van hun carrière, vaak een te beperkt netwerk om voldoende zichtbaarheid te verkrijgen. Daarnaast ontbreekt het hen aan de nodige kennis en tools om door te groeien. Artfuse wil een democratisering van de opportuniteiten voor creatieve talenten in de hand werken.” - Diethard Struelens, oprichter Artfuse


Activiteit

Artfuse is een plek waar mensen creatieve -en dan vooral muzikale- belevenissen kunnen boeken en organiseren. Op die manier is de onderneming een matchmaker tussen creatief talent dat op zoek is naar een kans om dat talent te etaleren en mensen die op zoek zijn naar een creatieve beleving, al dan niet op maat. In eerste instantie zal de matching tussen artiest en aanvrager nog manueel verlopen, maar het is de bedoeling om dit op termijn te automatiseren.

De database van Artfuse bevat al ongeveer 10.400 artiesten.


Naast de matching tussen artiesten en aanvragers moet Artfuse ook een kennisbron worden voor creatievelingen:

“Veel muzikanten en andere creatievelingen zijn vaak te weinig bezig met of hebben te weinig kennis van de businesskant van hun activiteiten. Door hen op Artfuse tools en informatie hierover aan te reiken willen we hen ook verder laten groeien op vlak van self-management. Bij Artfuse zullen ze dan ook kennis kunnen opdoen, hun businessvaardigheden verbeteren én een publiek vinden voor hun creaties.” - Diethard Struelens, oprichter Artfuse


Team

Diethard Struelens is de oprichter van Artfuse. Hij volgde een opleiding tot klassiek muzikant en startte in 2011 zijn eerste onderneming in de muzieksector. Diethard verbleef ook een hele poos in de Verenigde Staten, waar hij veel inspiratie opdeed. Hij kwam er ook tot het inzicht dat technologie een sleutelrol zou spelen om het probleem van creatievelingen die te weinig opportuniteiten krijgen, aan te pakken. In de VS vonden dan ook de eerste pilootprojecten plaats voor het huidige Artfuse.

Diethard staat in voor het algemene management van de onderneming, maar kan rekenen op enkele enthousiaste medewerkers die Artfuse mee vormgeven. Zo staat Ken Chen in voor het UX-/UI-design van het platform en zorgt een team van 3 programmeurs via development sprints voor de technische opbouw van het platform. Ten slotte zijn er 2 personen die instaan voor de financiële planning van de onderneming.


Diethard volgde een opleiding tot klassiek muzikant en speelt zelf cello

De jonge onderneming kan rekenen op een adviesraad die bestaat uit leden met relevante ervaring voor de uitbouw van de start-up. Zij stellen hun kennis ter beschikking om de groei van Artfuse verder te boosten:

 • Mark Nerenhausen: program director opleiding Arts Administration aan Syracuse University (New York) toen Diethard er studeerde. Industry advisor bij Artfuse.
 • Benjamin Canet: ervaren investment banker met ervaring binnen de creatieve sector. Fundraising advisor bij Artfuse.
 • Katleen Thonnon: professional met ervaring in de financiële sector, nu actief bij een fintech start-up. Financial advisor bij Artfuse.
 • Roger Heijmans: ondernemer en innovator met een focus op verandering- en groeitrajecten. Innovation advisor bij Artfuse.

Update: Artfuse werd verkozen als een van de top-10 start-ups voor de nationale finale van de Entrepreneurship World Cup 2020, die op woensdag 26/08 virtueel zal plaatsvinden.


Klanten

Als matchmaker tussen artiesten en partijen die op zoek zijn naar creatieve belevenissen wil Artfuse uiteraard een win-winsituatie creëren: artiesten vinden bij Artfuse een podium voor hun werk en de aanvragers kunnen onder meer nieuwe artiesten ontdekken, tickets voor livestream-optredens kopen en een project op maat laten uitvoeren, bijvoorbeeld het maken van een gepersonaliseerde muziekopname voor oma’s verjaardagsfeest of voor die jaarlijkse barbecue met vrienden. Het verdienmodel van Artfuse zit in een percentage dat van elke transactie wordt afgehouden.

“In deze coronatijden moet de culturele sector zichzelf heropbouwen. Artiesten moeten dringend op zoek gaan naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren, bijvoorbeeld via betalende livestreams. Deze kunnen via Artfuse georganiseerd worden, hetgeen extra inkomsten betekent.” - Diethard Struelens, founder Artfuse

4 muzikanten geven het beste van zichzelf op de Corda Campus, de thuisbasis van Artfuse

Naast de commissie op transacties wil Artfuse ook op andere manieren inkomsten genereren, bijvoorbeeld door kennistools (boekhouding, projectmanagement, marketing...) ter beschikking te stellen aan muzikanten of door concertzalen/festivals/labels/eventplanners/booking agents toegang te geven tot de database van artiesten. Hierbij wordt gewerkt met een abonnementsformule, wat voor recurrente inkomsten zorgt.

Via advertenties kunnen muzikanten en professionele organisaties meer zichtbaarheid op het platform kopen. Creatieve opleidingen zullen ook een partnerschap kunnen aangaan om hun studenten en alumni te introduceren op Artfuse, wat voor een sterkere toename van het aantal artiesten in de database moet zorgen.

“Momenteel staat de teller van strategische partners die met ons in zee zouden gaan, op voorwaarde van het behalen van onze milestones, bijna op 50. Ongeveer de helft heeft al een letter of intent ondertekend, dit zijn dus voorbereidingen op betalende samenwerkingen in de toekomst. Bij deze strategische partners gaat het om Belgische opleidingsinstituten zoals conservatoria, concertzalen, boekers en eventplanners.” - Diethard Struelens, founder Artfuse


Investeer mee!

Artfuse is een ambitieuze onderneming die snel wil groeien. Om de technologie van het matchmakingplatform en het merk errond verder te ontwikkelen is de onderneming op zoek naar financiering. Artfuse wil minimaal €15.000 en maximaal €50.000 ophalen bij de crowd.

Met het minimumbedrag kan de onderneming twee sprints voor de automatisering van de verdienmodellen, bijvoorbeeld voor de ticketing en het livestreamen van concerten met een betaalsysteem, en enkele marketingacties financieren. Op die manier wil Artfuse het genereren van de eerste omzetten in een stroomversnelling brengen.

Wordt er meer opgehaald? Dan wil Artfuse verder investeren in haar team, in de ontwikkeling van haar product en in haar go-to-market-strategie, bijvoorbeeld door extra sales- en marketinginspanningen. Dit zijn vrij grote investeringen. Deze WinWinner-campagne maakt dan ook deel uit van een bredere financieringsmix:
 • €200.000 via business angels: gesprekken met business angels zijn lopende
 • €20.000 converteerbare leningen bij Friends/Family/Fans
 • €50.000 via Cultuurkrediet: intentieverklaring ontvangen, wordt pas vrijgegeven in combinatie met een een-op-een matchend eigen vermogen of toegekend risicokapitaal via andere externe bronnen
 • €5.000 via FIT: akkoord
 • €5.000 kredietlijn bij de bank: akkoord
 • Het indienen van een dossier bij VLAIO voor extra financiering staat ingepland voor juli 2020, onder meer om verder te werken aan technische zaken van het platform (datacaptatie, machine learning en automatische matching via algoritmes)

Via deze crowdlendingcampagne bij WinWinner kan je investeren in Artfuse via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag. Jaarlijks constante aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5,5% brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Artfuse komt in aanmerking voor de vrijstelling van roerende voorheffing. Dit betekent dat het brutorendement ook het nettorendement is bij deze crowdlening. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.

Update 21/08: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 22/09/2020.
Update 23/09: de campagne wordt verlengd. De nieuwe einddatum is 22/10/2020.

“We willen het platform verder ontwikkelen volgens het principe van co-creatie. Dit wil zeggen dat investeerders ook hun feedback zullen kunnen geven, zodat we Artfuse verder kunnen uitbouwen op een brede basis.” - Diethard Struelens, founder Artfuse
Zaakvoerder Diethard is al jaren bezig met de problematiek van een gebrek aan opportuniteiten in de creatieve sector en deed de nodige ervaring op voor hij aan dit project begon. Nu is hij met het Artfuse-team zo goed als klaar om omzet te genereren. Investeer jij mee in een onderneming die een democratisering in de creatieve sector wil realiseren door talent te matchen met aanvragers? Artfuse is alvast klaar om een waardegevende speler te worden in de heropbouw van een sector die hard getroffen werd door de coronacrisis.

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.