image Flavor Shop

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Flavor Shop

Net dat tikkeltje anders, daar staat Flavor Shop voor. Smaakvoerder Birger Vanacker werd verliefd op de charmes van een lokale delicatessenzaak in het buitenland en besloot z’n eigen oase van smaak te creëren in België. 

Met Flavor Shop biedt Birger unieke en smaakvolle producten die niet makkelijk elders te vinden zijn. Zijn concept maakte de laatste negen jaar een mooie groei door. Het assortiment werd steeds ruimer, Flavor Lab en Flavor Gifts kwamen erbij en ondertussen werd de community ook alleen maar groter. Nu wil Flavor Shop opnieuw naar een volgend niveau. Op de planning: meerdere vestigingen openen. Daarvoor start de onderneming een crowdlendingcampagne bij WinWinner.

Bedrijfsnaam Flavor Shop
Oprichtingsdatum 2 december 2016
BTW-nummer BE0666.918.451
Vennootschapsvorm BV
Locatie Edingsesteenweg 3, 1755 Gooik
Activiteit Speciaalzaak
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Flavor Shop maximaal €210.000 ophalen. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening"). Voor meer informatie over deze aanbiedingen verwijzen we naar de gedetailleerde informatienota's, te vinden rechts bovenaan deze pagina onder de knop "Investeer".


In een notendop

 • Flavor Shop biedt net dat tikkeltje anders: unieke voedingsproducten en geschenkpakketten, voor ieder wat wils
 • Lokale producten (uit binnen- en buitenland) en samenwerkingen met lokale bedrijven
 • Natuurlijke producten
 • Schaalbaar concept
 • Award voor Sterkst groeiende en beloftevolle onderneming van 2019, uitgereikt door BNI Pajottenland (een zakelijke netwerkorganisatie)
 • Positieve reviews van klanten (gemiddeld 4 à 5 op 5)
 • Sterke visibiliteit op socials: 10.000 fans op Facebook en 3.000 volgers op Instagram
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €75.000 en maximaal €210.000 om uit te breiden naar meerdere vestigingen en later naar het buitenland 
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening


Waarom Flavor Shop?

Op vakantie in de Provence stapte Birger Vanacker een klein winkeltje binnen vol met kruiden en lekkernijen. De hobbykok voelde zich helemaal thuis in het lokale delicatessenzaakje. Hij kreeg die nacht dan ook de ingeving om in België zelf iets gelijkaardigs te starten. Maar van simpelweg kruiden verkopen, werd hij niet wild. 

“Bij het brainstormen besefte ik dat originele producten die anders zijn dan wat je in de algemene winkels vindt, the way to go waren. Waar ik als foodie en levensgenieter warm van word, zijn producten die net dat tikkeltje anders zijn, betere kwaliteit hebben en vaak ook artisanaal bereid zijn. Dat vond ik hier niet gemakkelijk dus besliste ik om het gewoon zelf te voorzien.” - Birger Vanacker, founder Flavor Shop

Birger doopte zijn concept Flavor Shop. Daarmee wil hij iedereen die op zoek is naar ‘net dat tikkeltje anders’ bedienen met een ruim assortiment aan smakelijke producten.


Activiteit

Met zijn Flavor Shop (B2C) zet zaakvoerder Birger zich af tegen de doorsnee assortimenten van andere winkels en van de grote merken die de markt bepalen. Producten die net dat tikkeltje anders zijn, daar draait het om bij Flavor Shop: aardbeienconfituur maar dan met basilicum, ananasconfituur met munt of advocaat met chocolade of elixir,...

Hoe meer de onderneming zich afzet van de doorsnee producten op de markt, hoe meer succes ze heeft. Birger laat speciaal producten overkomen vanuit bijvoorbeeld Italië om te kunnen garanderen dat het unieke producten zijn. Dat is dan ook de reden waarom mensen langsgaan bij Flavor Shop.


 

“Aanvankelijk dacht ik dat mensen mijn producten voor zichzelf zouden kopen. Maar al snel bleek dat mijn assortiment zich perfect leent om cadeau te doen. Logischerwijs zijn we op dat cadeaugegeven gaan inspelen en kregen we nog meer succes.” - Birger Vanacker, founder Flavor Shop

Naast de webshop en de fysieke winkel is er ook Flavor Lab, dat workshops, tastings en demo’s verzorgt om de producten beter te leren kennen. De workshops worden door Birger gegeven, door freelancers of in samenwerking met leveranciers. Zij hebben uiteraard ook heel veel kennis over de producten die ze leveren.

“Dat zijn echt heel leuke avonden die draaien rond iets nieuws ontdekken. Om Flavor Lab te versterken hebben we ook onze blog en sociale media waar we recepten en andere content delen. Opnieuw om te leren hoe je met die producten omgaat.”- Birger Vanacker, founder Flavor Shop


Team

Flavor Shop begon als een onemanshow. Birger begon zijn business als zelfstandige in bijberoep. Hij startte de website op in augustus 2013. In november 2014 bleek een website alleen niet voldoende te zijn om de verkoop te ondersteunen, dus ging Birger op zoek naar een klein, lokaal pand om zijn eerste winkel te openen.


Birger Vanacker

Al snel merkte Birger dat zijn concept in populariteit steeg. In mei 2015 ging hij fulltime aan de slag met Flavor Shop en tegen eind 2016 werd het tijd voor een nieuw, groter pand. Na twee jaar werd het ook daar te klein en is Flavor Shop verhuisd naar de huidige winkel in Gooik.

“Ook het assortiment is blijven groeien, van 200 à 300 referenties tot nu over de 4.000. Ik blijf continu investeren in nieuwe producten. Zo loop ik op vakantie elk winkeltje binnen dat m’n interesse trekt en ik schuim beurzen af in binnen- en buitenland. Dat is voor de klanten natuurlijk tof om het assortiment regelmatig te zien veranderen, mee met de nieuwigheden.”  - Birger Vanacker, founder Flavor Shop

Met de groei in populariteit en assortiment kwam ook de groei van het team. In 2018 nam Birger zijn eerste werknemer in dienst, en ondertussen wordt de winkel in Gooik door vier winkelmedewerkers ondersteund. Ook voor de marketing werd iemand aangenomen.

“Ik heb heel wat retailervaring. Bij Delhaize Group bijvoorbeeld deed ik de marketing en communicatie. Ik was ook verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en de look en feel en ik bouwde Red Market mee uit. Dat deed ik altijd heel graag en die ervaring komt wel elke dag van pas nu.” - Birger Vanacker, founder Flavor Shop


Tractie

Klanten zijn B2C-consumenten, bedrijven die hun personeel een leuke box willen geven en anderzijds ook winkels die op zoek zijn naar originele producten. De onderneming kreeg namelijk meer en meer de vraag van bedrijven om pakjes te maken voor hun personeel. In functie daarvan werd Flavor Gifts op poten gezet om die B2B-markt te bedienen.

Birger merkte dat die pakketjes vaak heel periodegebonden waren. Om ook de rest van het jaar te overbruggen, vult Flavor Shop ook een groothandelsfunctie in. De onderneming levert dus haar producten aan geïnteresseerde zaken.

Met lovende reviews is Flavor Shop ook populair op sociale media, met zo'n 10.000 Facebook-likes en 3.000 Instagramvolgers. Daarnaast won de onderneming ook een award als Sterkst groeiende en beloftevolle onderneming van 2019, uitgereikt door netwerkorganisatie BNI Pajottenland.

“We krijgen steevast als reactie van onze klanten dat Flavor Shop zoals een speelgoedwinkel voor volwassenen is. Ook mensen die een cadeautje kregen van bij ons komen vaak eens piepen in de winkel. Die mond-aan-mondreclame is heel sterk.” - Birger Vanacker, founder Flavor Shop


Investeer mee

Flavor Shop ging al door verschillende groeifasen en bouwde de laatste 9 jaar aan een mooie community. Nu is het opnieuw tijd om een volgende stap te zetten in het groeiverhaal van Flavor Shop.

Daarom start de onderneming een crowdlendingcampagne bij WinWinner met als doel minimaal €75.000 en maximaal €210.000 aan groeifinanciering op te halen. Deze campagne maakt deel uit van een bredere financieringsmix. Ontdek meer over de financieringsbehoefte, -kanalen en geplande investeringen onder het tabblad Financiële gegevens.

Investeringen die de verdere groei van Flavor Shop & Flavor Gifts zullen ondersteunen zijn:

 • Het openen van bijkomende winkels
 • Het concept franchisen 
 • Op termijn naar het buitenland trekken met het concept (nu al krijgt de onderneming bestellingen vanuit Nederland en Frankrijk)

Investeren in Flavor Shop kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingskrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar met jaarlijks constante aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 6% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar met jaarlijks constante aflossing.
Net dat tikkeltje anders, daar staat Flavor Shop voor. De onderneming biedt unieke en smaakvolle producten die niet snel ergens anders te vinden zijn. Het concept maakte de laatste negen jaar een mooie groei door. Het assortiment werd steeds ruimer, Flavor Lab en Flavor Gifts kwamen erbij en ondertussen werd de community ook alleen maar groter. Investeer jij mee?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. We nodigen je uit om de voornaamste risico's na te lezen in de informatienota.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.