Projecten  - Staenis


Staenis

    Favoriet


  Zulte  
 Modulair zelfbouwsysteem voor vloeropbouw 


€150.000 gefinancierd

73 investeerders

150%
€100.000 min. - €200.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -420 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Je hoeft geen absolute vakman te zijn voor het opbouwen van een stevige vloerbasis. Staenis introduceert een roostersysteem met latten en verstelbare poten waarmee je zelf snel en eenvoudig een perfect vlakke vloeropbouw creëert. 

Zo’n 2.000 klanten uit 12 landen maakten al gebruik van het handige rooster van deze onderneming. De toekomst brengt Staenis verdere internationalisering en vernieuwende, duurzame groeiplannen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Staenis
Oprichtingsdatum 22/12/2016
BTW-nummer BE0668.385.527
Vennootschapsvorm BV
Locatie Nieuwlandstraat 33, 9870 Zulte

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

Aanbod

Via welke lening kan je investeren?Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Staenis maximaal €200.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype.
Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Gepatenteerd zelfbouwsysteem voor vloeropbouw
 • 100% Belgisch product, van ontwerpfase tot productie en afwerking  
 • Externe bevestiging door een rist binnen- en buitenlandse subsidies: VLAIO, PMV, FIT, Vlaanderen Circulair en Climate-KIC 
 • Duurzame focus: experimenteren met alternatieve vulmiddelen 
 • Uitstekende klantenfeedback: 4,9 op 5 op Google Review 
 • Op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €200.000 voor investeringen in online marketing, aankoop voorraad en het ontwikkelen van een nieuw, circulair product
 • Investeren kan via de winwinlening en crowdlening


Waarom Staenis?

De orderboekjes van professionele chapebedrijven zitten vaak maandenlang op voorhand vol. Zeker voor kleine projecten is het niet makkelijk om een vakman te pakken te krijgen. 

Enter Staenis. Deze start-up innoveert het opbouwen van dekvloeren met haar vierkante rooster. De oplossing is efficiënt, eenvoudig in gebruik en goedkoper voor kleine oppervlaktes. Met het Staenis-rooster kan zelfs een onervaren doe-het-zelver de chape -de dekvloer tussen het beton en de vloerafwerking- steeds waterpas opbouwen. 

“We ontwikkelden het Staenis-rooster voor alle soorten vloeren. Klanten gebruikten het al voor een chape met vloerverwarming, een geïsoleerde badkamervloer of voor een lichte zoldervloer. Ook voor buitengebruik bewijst het zijn nut in de opbouw van terrassen. Kortom: een zo breed mogelijke oplossing voor iedereen die zelf aan de slag wil.” - Tom Verstaen, co-founder Staenis


Activiteit

Staenis vond een technische oplossing voor een perfect vlakke dekvloer. Het modulaire roostersysteem is het resultaat van een jaar lang research & development  in samenwerking met betrouwbare partners Universiteit Gent en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB). 

“Voor de productie van de roosters werken we enkel met Belgische partners. De kosten liggen op die manier iets hoger, maar de bereikbaarheid en bereidwilligheid van een leverancier die meedenkt met onze groeiplannen zijn onbetaalbaar.” - Daisy Bohyn, co-founder Staenis  


Hoe het Staenis-rooster werkt? De modulaire hulpstukken bestaan uit latten en verstelbare poten. Tijdens het uitvlakken van de dekvloer wordt steeds de hoogte van het rooster gevolgd, vakje per vakje. Zo combineert Staenis snelheid met het voordeel van flexibiliteit in de planning. Je kan de chapewerken gemakkelijk pauzeren en later hervatten. (In de tab Bijlagen vind je een technische fiche en gebruiksaanwezig van het rooster).

De verkoop van de roosters verloopt via de webshop, maar wie wil kan ook een volledig bouwpakket laten leveren, inclusief gereedschappen, chape-silo, isolatiechape of droge vulmiddelen. Klanten kunnen zo volledig zelf hun vloeropbouw realiseren. 

Team

De eigen frustratie van Tom Verstaen zorgde voor een businessidee dat hij niet meer losliet. Als ervaren zelfstandige in binnenhuisafwerking verloor hij te veel dure tijd bij het chappen, met niet altijd een vlak resultaat. Hij gebruikt zijn inzichten voor alle technische aspecten van Staenis. Ook marketing en IT vallen onder zijn verantwoordelijkheid. 

Tom nam Daisy Bohyn onder de arm en samen startten ze Staenis op. Met haar achtergrond in interieurarchitectuur en industrieel productdesign vult ze de knowhow van Tom perfect aan. Daisy fungeert als CEO, houdt de cijfers en financiële planning bij en volgt de klanten op. 

“Tom is meer de haas, Daisy meer de schildpad. Dit resulteert in een goede wisselwerking, waarbij de juiste keuzes gemaakt worden op het juiste moment.” - Tine Demoor, bedrijfsadviseur VLAIO


Tractie

Meer dan 2.000 klanten uit 12 landen gingen al succesvol aan de slag met product van Tom en Daisy. Samen vertegenwoordigen ze een totaal van meer dan 60.000 m² aan verkochte Staenis-roosters. Met gemiddeld 4,9/5 als review op Google mogen de resultaten dan ook gezien zijn.

Staenis werkt met een webshop maar wie de Staenis-roosters eens van dichtbij wil bekijken, kan ook in 4 Sack Zelfbouw-filialen terecht. Ook op beurzen als Batibouw mocht Staenis zich uitgebreid voorstellen. In het najaar is de werking van het rooster te zien op Dobbit TV, het kanaal voor de zelfbouwer. 

Aan externe bevestiging geen gebrek voor Staenis: voor de productontwikkeling kreeg het team meerdere subsidies toegekend, waaronder VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen) en FIT (Flanders Investment & Trade). Ook PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) gaf het foundersduo een starterslening. 

Omwille van haar klimaatvriendelijk ondernemerschap ontving Staenis steun van Vlaanderen Circulair en het Europese initiatief EIT Climate-KIC. Het is de bedoeling om deze duurzame focus ook de komende jaren door te trekken: 

“Het is niet vanzelfsprekend in de bouwsector, maar wij zetten stevig in op duurzaamheid. We experimenteren nu al volop met alternatieve vulmiddelen. Dit zijn droge, herbruikbare stoffen zoals cellenbetonkorrels en kurkkorrels. Het ultieme doel? De ontwikkeling van een volledig circulair vloersysteem. Hiervoor zetten we nu al de eerste stappen in onze onderzoeksfase.” - Daisy Bohyn, co-founder Staenis


Investeer mee!

Het doe-het-zelf-roostersysteem van Staenis zet al enkele jaren mooie stappen in de bouwsector. De toenemende productie en verkoop van de Staenis-roosters genereren jaarlijkse omzetstijgingen sinds de oprichting. Deze basis zorgt voor ademruimte om ook zijprojecten te financieren: het ontwikkelen van volledig circulaire vloeropbouw staat hoog op de agenda. Hiervoor zijn de eerste prototypes al gevormd.

Om de basisactiviteiten op te schalen en verder te evolueren in deze nieuwe tak, start Staenis een crowdlendingcampagne. De West-Vlaamse onderneming mikt op minimaal €100.000 en maximaal €200.000 via WinWinner.

De investeringen zullen gebruikt worden om:

 • het internationale verhaal verder vorm te geven via online marketing en sales 
 • een grotere stockvoorraad te financieren
 • productontwikkeling van het nieuwe, circulaire vloersysteem en uitbreiding van het productgamma 

Investeren kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,50% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing. 
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6% jaarlijkse brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing


Wees je bewust van de risico’s

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Staenis houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €100.000 niet wordt bereikt vóór 2 augustus 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met Staenis lenen beleggers gelden aan Staenis. Staenis verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van Staenis, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van Staenis om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van Staenis om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van Staenis op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die Staenis is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor Staenis om bijkomende schulden aan te gaan. Indien Staenis in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door Staenis verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van Staenis ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de kredietnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:
 1.  de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
 2.  de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
 3.  er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 200.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 200.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen.De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

Financieel

Bijlagen

Updates

Minimaal doelbedrag behaald!   11-07-2022

Goed nieuws voor Staenis! Met nog drie weken campagne op de teller behaalt de onderneming haar minimaal doelbedrag van €100.000. 

51 investeerders zegden al hun groeifinanciering toe aan oprichters Tom Verstaen en Daisy Bohyn. 

Investeren in dit project kan nog steeds: de campagne van Staenis loopt af op 1 augustus.

WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach
Nieuwe mijlpaal: 75% gefund!   24-06-2022

Met 38 zijn ze intussen, de investeerders in Staenis. Goed voor 75% van het minimale doelbedrag van de campagne!

Heb je nog vragen voor de oprichters? Of wil je WinWinner eens live aan het werk zien?

Op 5 juli om 19u zullen Tom en Daisy meer uitleg geven over de historiek en de groeiplannen tijdens het investeerdersevent van Staenis in Zulte. 

Crowdfundcoach Aaron Moerman en investor relations manager Sam Vincke geven meer info geven over de werking van WinWinner en de investeringsmogelijkheden.

Gratis inschrijven kan hier


WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach
Investeerdersevent Staenis   16-06-2022

Na twee weken blijft Staenis goed doorstomen! Inmiddels zegden al 32 investeerders hun groeifinanciering toe aan Tom en Daisy, goed voor €63.500 in totaal.

Wil je het groeiverhaal eens van de ondernemers zelf horen? Of heb je bijkomende vragen voor WinWinner? 

Op 5 juli organiseert Staenis een investeringsevent in Zulte waar ook crowdfundcoach Aaron Moerman en investor relations manager Sam Vincke aanwezig zullen zijn.

Meer info of inschrijven? Bekijk het event hier!

WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach
Goede start!   07-06-2022

De crowdlendingcampagne van Staenis schoot stevig uit de startblokken. 

Na vijf dagen zegden al 10 investeerders hun groeifinanciering toe: goed voor €19.500 in totaal!

Ontdek het volledige ondernemersverhaal van Tom en Daisy en investeer mee in deze ambitieuze onderneming.

WinWinnerCoach
Aaron
Winwinner coach€150.000 gefinancierd

73 investeerders

150%
€100.000 min. - €200.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Staenis?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner