image Holy Berry

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Holy Berry

Smaakvol, veelzijdig en supergezond, dat is de Açai-bes in drie woorden. Holy Berry brengt de uit het Amazonewoud afkomstige bes bij ons op de markt, en dat in een gevarieerd productgamma, van pulp packs tot volwaardige Açai Breakfast Bowls.

De producten van Holy Berry zijn al te vinden in Delhaize, Spar, Bioplanet en binnenkort OKAY. De onderneming realiseerde vorig jaar bijna een omzetverdubbeling ten opzichte van 2020. Bovendien heeft het bedrijf ook oog voor duurzaamheid door nauw samen te werken met partijen die zich inzetten voor het behoud van het Amazonewoud en voor het welzijn van de lokale bevolking.

Schrijf je hier in voor het gratis investeringsevent van Holy Berry op 9 juni.
Bedrijfsnaam ARTAMON (commerciële naam: Holy Berry)
Oprichtingsdatum 24/12/2015
BTW-nummer BE0644.861.542
Vennootschapsvorm BV
Locatie Oudenaardsesteenweg 35B, 9000 Gent
Activiteit Açai-producten
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil The Holy Berry maximaal €200.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype.
Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").


In een notendop

 • Brengt Açai-producten op de markt. Açai is een bes uit het Amazonewoud die tot de meest voedzame bessensoorten ter wereld behoort
 • De laatste jaren een uitgebreid productgamma opgebouwd, met focus op gebruiksgemak
 • Duurzaamheid is een belangrijke waarde: o.a. samenwerking met een lokaal fonds dat ijvert voor behoud Amazonewoud en welzijn lokale bevolking
 • Complementair core team aangevuld met freelancers en adviseurs, onder wie ex-CEO Alpro
 • Producten te vinden in o.a. Delhaize, Bioplanet, Metro en binnenkort ook OKAY
 • Omzet 2021: +94% tov 2020
 • Branding on point: bijna 13.000 Instagram-volgers
 • Op zoek naar financiering voor investeringen in voorraad, marketing en sales (voor groei in Benelux) en productontwikkeling
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening


Waarom Holy Berry?

Het verhaal achter Holy Berry begint aan de andere kant van de wereld. Het net gehuwde koppel Margaux Bonte en Stephen De Rycke is samen op reis in Australië en ontdekt er de power food van de topatleten: De “heilige” Açai-bes.

Deze oerbes, afkomstig uit het Amazonewoud, is op zijn minst gezegd bijzonder te noemen. Naast de unieke smaak valt vooral het voedingsprofiel van deze bes op: zo is ze een uitzonderlijke bron van antioxidanten, vezels en omegavetzuren en bevat de bes geen vruchtensuikers. Ze behoort -met haar meer dan 50 nutriënten- tot de meest voedzame bessensoorten ter wereld en staat dan ook op het menu van veel mensen die met hun gezondheid begaan zijn.


“Tijdens onze reis stond Açai quasi elke dag op ons menu. Maar toen we terug in België waren en verder wilden genieten van onze dagelijkse portie “Açai power”, merkten we op dat er geen merk bestond dat kwalitatieve, gebruiksvriendelijke én duurzame Açai-producten op de markt bracht. Daarom richtten we in 2016, vanuit een dichte affiniteit met het product en een gezonde goesting om te ondernemen, ons eigen Açai-merk op, genaamd Holy Berry.” – Margaux Bonte, co-founder Holy Berry


Activiteit

Holy Berry importeert en ontwikkelt Açai-producten en levert de afgewerkte producten aan zowel horeca als retail. De onderneming staat zelf in voor de import, de productontwikkeling, de logistiek, de marketing, de sales… De effectieve productie van een deel van het Holy Berry-gamma gebeurt door enkele gespecialiseerde, externe partijen in Europa.

Het gamma evolueerde van (1) Açai Packs (pure Açai-pulp) over (2) Açai Bowl Mixes (handige bolletjes Açai-pulp, met stukjes ander fruit toegevoegd), (3) “No Mixer” Smoothie Bowls (die je gewoon kan laten smelten tot een smeuïge bowl of smoothie) tot (4) Breakfast Bowls. Deze laatste liggen pas sinds enkele weken in de winkelrekken. Aan deze handige cups hoef je zelf niks meer toe te voegen, gewoon een nachtje laten ontdooien in de koelkast en jouw Açai-ontbijt staat klaar. Ideaal voor on the go!


“Bij de productontwikkeling houden we telkens het gebruiksgemak voor de eindconsument in het achterhoofd, dit uiteraard met de grootste zorg voor kwaliteit, puurheid en duurzaamheid van het uiteindelijke product.” – Stephen De Rycke, co-founder Holy Berry


Om te kunnen rekenen op een kwaliteitsvol product werkt Holy Berry samen met 2 lokale Braziliaanse partners. Zij zorgen voor de selectie van Açai-bessen van de hoogste kwaliteit en waken erover dat er steeds op de meest ethische en duurzame manier gewerkt wordt:

"Duurzaamheid is een belangrijke factor van onze onderneming: Açai van Holy Berry is afkomstig van wildpluk, niet van plantages, en een deel van onze opbrengst gaat rechtstreeks naar een fonds dat zich buigt over het behoud en de bescherming van het woud, alsook over het welzijn (tewerkstelling, scholing, infrastructuur…) van de lokale bevolking. Daarenboven werken we sinds begin dit jaar samen met de Belgische onderneming Go Forest, die nieuwe Açai-palmen plant in het woud.” – Stephen De Rycke, co-founder Holy Berry

De Açai-palmen groeien in het Amazonewoud


Team

Margaux Bonte en Stephen De Rycke stampten Holy Berry uit de grond in 2016. Het koppel was blown away door de smaak en de zelf ervaren weldaden van de Açai-bes op hun gezondheid. Ze wilden dan ook zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze -voor hen- “Holy” Açai-bes.

Margaux Bonte & Stephen De Rycke

Stephen staat in voor de productontwikkeling, de logistiek, de boekhouding en het opvolgen van bestellingen. Margaux neemt dan weer voornamelijk het commerciële luik voor haar rekening: ze legt zich toe op marketing, business development, salesondersteuning, HR, het onderhouden van klantenrelaties...

Verder heeft Holy Berry met Stefanie Maes een fulltime sales in het team. Philippe Poelaert is de man die het financiële plaatje uitdoktert. Daarnaast schakelt Holy Berry ook freelancers in, onder meer voor design en marketingondersteuning. Bernard Deryckere (ex-CEO Alpro) en Rik Zweegers (zaakvoerder van de Belgische ijsfabrikant Crème de la Crème) ten slotte nemen de rol van adviseurs op zich: zij helpen het team de nodige strategische focus te vinden om verder te groeien.


Tractie

Mede dankzij de uitbreiding van het productaanbod, een sterk merk en een mooie spreiding van winkelpunten, vinden de consumenten vlot de weg naar de producten van Holy Berry én telt de Instagram-pagina bijna 13.000 volgers.

De producten kan je reeds vinden in een hele lijst biowinkels en in talrijke Delhaize-, Spar-, Bioplanet-, Metro- en binnenkort ook OKAY-winkels. Daarnaast verdelen heel wat distributeurs en groothandels de producten naar horecazaken en is er ook online verkoop, o.a. via webshops zoals Lokkal, Gorillas België en het Nederlandse Crisp.

“Sinds dag één ben ik fan van de Açai-bes. De bes is niet alleen uiterst voedzaam en gezond. De toepassingen ervan zijn zo uiteenlopend, origineel en bovenal: lekker! Als grossier zijn we altijd op zoek naar nieuwe en originele producten. Met een bruisende stad als Gent in de buurt leek het opnemen van de Açai-bes van ‘The Holy Berry’ en haar producten een logische stap die door onze klanten enorm wordt gesmaakt. We hopen samen met The Holy Berry mee te groeien, vernieuwing te brengen en onze klanten te laten genieten van wat de natuur ons biedt.” - Koen Schoon, hoofd Sales Bidfood De Clercq

Het Holy Berry-standje op Tomorrowland trok aardig wat volk

Geen enkel merk in Europa biedt zo’n uitgebreid gamma van Açai-producten aan als Holy Berry. We hebben bijna voor elk type consument, B2B en B2C, een product klaar. Holy Berry heeft volgens ons haar plaatsje meer dan verdiend als echt retailmerk, maar ook de horeca blijft een belangrijke afzetmarkt voor ons. Zij zetten immers letterlijk en figuurlijk onze Açai-besjes op de kaart.”– Margaux Bonte, co-founder Holy Berry


“Beste kwaliteit possible! En zalig hoe ze ook echt om hun klanten geven, via tips, giveaways, receptjes... Enige Açai die je in mijn vriezer zal vinden.” - Kenza

Holy Berry maakte in 2021 een doorstart met de lancering van een productgamma bij Delhaize en ambieert nu een jaarlijkse omzetverdubbeling. Daar is de onderneming vorig jaar, met een omzetstijging van 94% t.o.v. 2020, quasi in geslaagd.


Investeer mee!

Nu er een gevarieerd productaanbod is, er een core team opgebouwd is en de afzetmarkt in sneltempo is toegenomen, wil Holy Berry verder blijven groeien. Concreet wil het bedrijf investeren in:

 • Voorraad om aan de toenemende vraag naar haar producten te voldoen
 • Marketing en sales om de groei in de Benelux te ondersteunen
 • Productontwikkeling: er wordt momenteel gewerkt aan Açai-ijs en 2 Açai-producten voor buiten het diepvriessegment
Voor een deel van deze investeringen wil Holy Berry de bank inschakelen, via WinWinner mikt het bedrijf op minimaal €100.000 en maximaal €200.000. Voor meer info over de geplande investeringen, de financieringsbehoefte en financieringskanalen kan je terecht onder het tabblad Financiële gegevens.

Investeren in de WinWinner-campagne van Holy Berry kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een gestandaardiseerde achtergestelde lening met 6% brutorente, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing
Met een gevarieerd productgamma brengt Holy Berry de Açai-bes naar de winkelrekken. De gezonde en smaakvolle Açai-producten, de on point communicatie en de creativiteit van het team hebben gezorgd voor een mooi aantal verkooppunten en stijgende omzet. Met een groeiend, gebalanceerd gamma lonkt het buitenland voor dit hippe Açai-merk, dat bovendien ook sterk inzet op duurzaamheid in de oorsprongstreek van de bessen. Investeer jij mee in de verdere groeiplannen?


Wees je bewust van de risico’s

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Holy Berry houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €100.000 niet wordt bereikt vóór 6 juli 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met Holy Berry lenen beleggers gelden aan Holy Berry. Holy Berry verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) de jaarlijkse terugbetaling van de hoofdsom/terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd van de lening (afhankelijk van de gekozen terugbetalingsmodaliteit van de lening - alleen bij de winwinlening is er een keuzemogelijkheid). In geval van faillissement of het in gebreke blijven van Holy Berry, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van Holy Berry om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van Holy Berry om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van Holy Berry op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die Holy Berry is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor Holy Berry om bijkomende schulden aan te gaan. Indien Holy Berry in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door Holy Berry verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van Holy Berry ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van Holy Berry zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 200.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 200.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron Moerman
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.