Projecten  - Gutsy


Gutsy

    Favoriet


  Antwerpen 
  


€150.000 gefinancierd

62 investeerders

300%
€50.000 min. - €150.000 max.
Crowdlening Winwinlening

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Card image cap


Gutsy wil mensen aanzetten om fantastische momenten met hun hond te beleven zonder een ecologische voetafdruk, of in dit geval pootafdruk, achter te laten. Aan de hand van duurzame hondenvoeding op basis van insecten maakt Gutsy die belofte van een actieve outdoor levensstijl zonder pootafdruk waar.

Na een uitgebreid marktonderzoek en duurzaamheidonderzoek blijkt haar hondenvoeding populair te zijn en effectief een stuk duurzamer te zijn dan bestaande producten. Gutsy introduceerde haar product net op de markt en is nu op zoek naar investeringen om uit te breiden en die markt volledig te veroveren. De onderneming start daarom een crowdlendingcampagne op bij WinWinner om minimaal €50.000 en maximaal €150.000 aan groeifinanciering op te halen.

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement Bruto rente (jaarlijks)  
- Roerende voorheffing  
Netto interest (jaarlijks)  
+ Belastingskrediet  
Totale netto rente (jaarlijks)  
  Kenmerken Looptijd  
Minimale investering  
Maximale investering  
Terugbetaling  
Waarborg  
Achtergesteld  
Crowdlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Gutsy maximaal €150.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening") en de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening").

In een notendop

 • Hybride hondenvoeding op basis van insecten, aangevuld met kip
 • Locally sourced en geproduceerd in België
 • Founders Jack en Achilles mochten de eerste prijs in ontvangst nemen bij Expedition do van UGent en haalden de tweede plek bij Start Academy van BNP Paribas Fortis. Daarnaast deden ze ook mee aan het acceleratieprogramma Start It van KBC
 • Marktonderzoek bij 800 Belgen toont grote genegenheid voor duurzame hondenvoeding op basis van insecten
 • 58% van de bevraagden uit dat marktonderzoek geeft Gutsy meer dan een 7/10
 • 70% vindt duurzaamheid het belangrijkste selling point
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €150.000 voor de aanwerving van een marketingexpert, de ontwikkeling en productie van hondensnacks, mediabudget en investeringen in marketing
 • Investeren kan via de winwinlening en crowdlening


Waarom Gutsy?

Voor hun studies aan Universiteit Gent ontwikkelden founders Achilles Hannecart en Jack Lathouwers het businessplan voor Gutsy. Een actueel thema waar de twee rond wilden werken, was de ecologische voetafdruk. Omdat Jack en Achilles op datzelfde moment een hondje hadden verwelkomd in de familie, werd er gezocht naar manieren om de pootafdruk van hun geliefde viervoeters te reduceren.

Het duo bedacht zich dat mensen tegenwoordig al goed bezig zijn met het vervangen van vlees door alternatieven als insecten, dus waarom niet bij honden? Zo begon hun research naar insect-based dog food.


Activiteit

Gutsy voorziet insect-based hondenvoeding van lokale ingrediënten en wordt volledig geproduceerd in België. Het recept van haar hybride product is volledig uniek en vind je nergens op de Europese markt terug. Het product bestaat uit een combinatie van kip en insecten.


18% van de globale emissies is afkomstig van de vleesindustrie. Met Gutsy willen we via onze huisdieren ons steentje bijdragen aan het oplossen van dat hallucinante CO2-probleem. Daarom gingen we op zoek naar een alternatieve proteïnebron om in hondenvoeding te verwerken. Insecten bleken een veel kleinere ecologische voetafdruk te hebben om een kilogram proteïne te produceren tegenover de traditionele ingrediënten zoals rundvlees of lamsvlees.” - Achilles Hannecart, co-founder Gutsy

Naast die verkleinde ecologische voetafdruk bieden insecten ook een aantal andere voordelen zoals een heel hoog proteïnegehalte. Daarnaast zijn insecten ook hypoallergeen. Voor honden die een gevoelige maag of darmen hebben en makkelijk allergische reacties vertonen, is de kans op zo’n allergische reactie kleiner als ze hypoallergene producten consumeren.

Het duo stelde vast dat de markt nog geen interesse toont in een puur insect-based product, 72% van de bevraagden heeft een voorkeur voor de hybride optie. Dat was de doorslaggevende factor om voor een combinatie met kip te gaan.


Team

Achilles Hannecart (23) wordt helemaal wild van de cijfermatige kant van het verhaal. Hij is verantwoordelijk voor het financiële plaatje: investeringen, boekhouding, het aankopen van materiaal, het bepalen van pricing,... Dat sluit perfect aan bij z’n studies, Achilles is namelijk laatstejaarsstudent Handelsingenieur aan UGent met als specialisatie finance

Jack Lathouwers (24), ook laatstejaars Handelsingenieur aan UGent, houdt zich vooral bezig met het operationele en logistieke luik. Ook voor hem zeer toepasselijk want z’n afstudeerrichting is Operations Management.


Jack & Achilles


Het founders-duo kon kort geleden twee stagiairs verwelkomen:

 • Gilles Creton versterkt het team op vlak van marketing en business development. Hij werpt een frisse maar ook kritische blik op Gutsy en zorgt zo voor nieuwe inzichten. Gilles studeert International Businessmanagement aan Arteveldehogeschool.
 • Ook Nathanael Masson mocht het team versterken. Hij studeert Communicatiewetenschappen aan de VUB en is een enorm creatief en business minded persoon. Nathanael schijnt zijn licht op het uitdenken van nieuwe campagnes en het benaderen van de klant op een creatieve manier

Natuurlijk is er dan nog Otis. Als CTO (Chief Tasting Officer) vervult hij een onmisbare rol binnen het bedrijf. Daarnaast staat hij altijd klaar voor een fotoshoot, Otis is namelijk onofficieel wereldkampioen glimlachen bij honden.


Tractie

Gutsy zal haar product aanbieden via dierenspeciaalzaken, dierenartsen, concept stores en online via haar eigen webshop.

“Via marktonderzoek ontdekten we dat 65% van de mensen nog steeds hondenvoeding koopt in de fysieke winkels van bijvoorbeeld Tom&Co, Aveve, Horta,... Dierenspeciaalzaken zijn dus een heel belangrijk kanaal om onze voeding aan te bieden. Ook dierenartsen vinden we een belangrijke schakel, vooral voor first leads. Daarnaast hebben we ook een webshop om zo mensen te bereiken die niet naar de speciaalzaken geraken. Dat is ook een zeer handig kanaal om belangrijke info te delen en een community op te bouwen.” - Jack Lathouwers, co-founder Gutsy

Uit marktonderzoek bij 800 Belgen blijkt een grote genegenheid naar het product van Gutsy. 58% van de bevraagden gaf meer dan een 7/10. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat haar belangrijkste selling point haar duurzaamheid is, dat gaf liefst 70% van de mensen aan.


Het duo besliste na lovende commentaren op zijn businessplan mee te doen aan verschillende acceleratieprogramma's om zo nog meer de ondernemerswereld in te stromen. Achilles en Jack schreven zich in voor Start It KBC (Start It KBC alumni), Start Academy BNP Paribas Fortis (tweede plek uit 150 deelnemers) en Expedition do UGent (eerste prijs) en werden voor alledrie toegelaten.

“We zijn van schoolproject naar acceleratieprogramma's gegaan om te groeien en van brainstorm tot realisatie te geraken. Nu zijn we volop bezig met de lancering van het brand en het op de markt brengen van het product. Zo zijn de onderhandelingen met grote retailzaken bijna rond, stromen de eerste orders binnen en is de webshop ondertussen volledig operationeel.” - Achilles Hannecart, co-founder Gutsy


Investeer mee

Gutsy voerde alle mogelijke voorbereidingen en onderzoek uit om een kwalitatief product op de markt te brengen. Om die stap te kunnen uitvoeren start de onderneming een crowdlendingcampagne bij WinWinner met als doel minimaal €50.000 en maximaal €150.000 aan groeifinanciering op te halen.

De investeringen zullen gebruikt worden voor:

 • de aanwerving van een marketingexpert
 • de ontwikkeling en productie van hondensnacks
 • mediabudget en investeringen in marketing

Investeren in Gutsy kan via:

 • de winwinlening: dit is een achtergestelde lening met 1,5% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingskrediet, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar met eenmalige aflossing
 • de crowdlening: dit is een achtergestelde lening met 5,5% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar met eenmalige aflossing. Aangezien Gutsy in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden voor deze maatregel op deze pagina.
Gutsy promoot een actieve en avontuurlijke levensstijl voor de hond zonder ecologische pootafdruk. Daarom ontwikkelde Gutsy een recept voor hondenvoeding dat die afdruk een stuk kleiner maakt. Met haar hybride product van insecten en kip wil de onderneming een brug zijn naar hondenvoeding die volledig bestaat uit insecten, voor een nog kleinere impact op het milieu. Investeer jij mee in deze Antwerpse start-up?


Wees je bewust van de risico’s

Een belegging onder de vorm van een achtergestelde lening aan Gutsy houdt bepaalde risico’s in. Hierna worden de voornaamste risico’s aangeduid, zonder evenwel uitputtend te zijn.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €50.000 niet wordt bereikt vóór 5 juli 2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.


 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de belegging of niet behalen van verwacht rendement: Door een leningsovereenkomst te sluiten met Gutsy lenen beleggers gelden aan Gutsy. Gutsy verbindt zich tot (i) de jaarlijkse betaling van rente en (ii) terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd van de lening. In geval van faillissement of het in gebreke blijven van Gutsy, is het echter mogelijk dat beleggers de bedragen waarop zij aanspraak maken niet kunnen recupereren. Zij lopen dus het risico hun belegging gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet behalen.


 • Het vermogen van Gutsy om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van Gutsy om de lening terug te betalen zal afhangen van de financiële toestand van Gutsy op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die Gutsy is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor Gutsy om bijkomende schulden aan te gaan. Indien Gutsy in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door Gutsy verhogen.


 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van Gutsy ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de belegger op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging. Immers, de beleggers zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de kredietnemer zijn voldaan. De beleggers genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de beleggers ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij (met dien verstande dat de belegger, mits aan bepaalde strikte voorwaarden is voldaan, bij de winwinlening kan genieten van een eenmalig belastingkrediet indien de kredietnemer een deel of het geheel van de lening niet kan terugbetalen).


 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst en het Winwinleningdecreet (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen, of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de belegger de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de beleggers hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen. Bij vervroegde opeisbaarheid is de leningnemer ertoe gehouden de nog verschuldigde hoofdsom terug te betalen inclusief de gederfde interesten.


 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit buiten het geval van overmacht, enkel indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

(i) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en
(ii) de belegger in geen enkele mate wordt benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de belegger, en
(iii) er geen kosten worden aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.

De terugbetaling zal gebeuren op basis van het hoogste bedrag van de marktwaarde of de nominale waarde op het ogenblik van de beslissing tot vervroegde terugbetaling, zonder extra kosten en dit samen met de betaling van de vervallen interesten.

In geval van overmacht zal de terugbetaling minstens de marktwaarde betreffen op het moment van de terugbetaling.

Er is dus geen verbrekingsvergoeding, wederbeleggingsvergoeding of andere gelijkaardige vergoeding verschuldigd. In geval van vervroegde terugbetaling van de Winwinlening verbindt de belegger er zich toe om de bij besluit van de Vlaamse Regering aangewezen instantie (momenteel de NV Waarborgbeheer) daarvan op de hoogte te brengen.


 • Mogelijkheid tot vervroegde afsluiting van de aanbieding: De inschrijvingsperiode van de aanbieding kan vervroegd worden afgesloten als de opschortende voorwaarde is ingelost. Gelet op het feit dat het maximale bedrag van de WinWinner-campagne 150.000 EUR bedraagt, kan de campagne vervroegd worden afgesloten zelfs indien het opgehaalde bedrag onder deze campagne het bedrag van 150.000 EUR niet heeft bereikt.


 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijk rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan over hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een belegging in de lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.


 • Geen verhandelbaarheid: De beleggers zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.


 • Fiscaliteit (winwinlening): De voorgestelde belegging is een belegging onder de vorm van een “Winwinlening” die voldoet aan de voorwaarden van het Winwinleningdecreet. Hieraan zijn bepaalde fiscale voordelen verbonden. De beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden en strikte formaliteiten van het Winwinleningdecreet kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
 • Fiscaliteit (crowdlening): Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de belegger. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de belegging voor de belegger verminderen.
  Indien voldaan aan de voorwaarden van Artikel 21, 1e lid, 13° WIB 92, kan een belegger die een lening aangaat ter financiering van een crowdfundingproject van een startende onderneming op een door de FSMA erkend crowdfundingplatform, genieten van een vrijstelling van roerende voorheffing op de interesten van de leningen ten belope van de eerste schijf van €15.630 per jaar (geïndexeerd bedrag 2022). De beleggers moeten zich er echter van bewust van zijn dat de niet-naleving van de voorwaarden kunnen leiden tot het verlies van deze fiscale voordelen in hoofde van de belegger. De belegger moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Financieel

Bijlagen

Updates

Over halfweg!   07-06-2022

De crowdlendingcampagne van Gutsy zit over de helft! 

Na goed een maand op ons platform heeft deze Antwerpse onderneming al een mooi financieringsbedrag opgehaald: reeds 47 investeerders zegden toe, voor een bedrag van €115.500 in totaal. 

Het minimumbedrag van €50.000 werd daarmee ruim behaald, het maximumbedrag van €150.000 komt in zicht met nog een kleine maand te gaan. 

Let's go, founders Achilles en Jack! 

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
Minimumbedrag bereikt!   16-05-2022

Gutsy haalde op tien dagen haar minimale doelbedrag op! Al 25 investeerders zagen het potentieel van deze Antwerpse start-up.

Verder in volle vaart vooruit naar die €150.000!

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach
We vliegen erin   05-05-2022

De campagne van Gutsy gaat van start!

Vanaf nu kan je investeren in Gutsy. Ontdek het volledige ondernemersverhaal onder de beschrijvende tab en investeer mee.

WinWinnerCoach
Sam van Baarle
Winwinner coach€150.000 gefinancierd

62 investeerders

300%
€50.000 min. - €150.000 max.
Crowdlening Winwinlening

tot 6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Klaar om te investeren in Gutsy?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner