image Roose's Chocolate World

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Roose's Chocolate World

Met al meer dan 25 jaar op de teller is Roose's Chocolate World een gevestigde waarde onder de Brugse chocolaterieën. Als gevolg van de corona-uitbraak vallen heel wat inkomsten echter weg, voornamelijk van buitenlandse toeristen. Roose's Chocolate World wil haar activiteiten daarom meer aanpassen aan lokale klanten en binnenlandse bezoekers, bijvoorbeeld door meer demonstraties te organiseren. Hiervoor zoekt de onderneming minimaal €25.000 en maximaal €50.000 via deze WinWinner-campagne.

Bedrijfsnaam Roose's Chocolate World
Oprichtingsdatum 05/10/1993
BTW-nummer BE0451.069.596
Vennootschapsvorm BV
Locatie Havenstraat 1, 8000 Brugge
Activiteit Chocolaterie
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

De corona-uitbraak heeft een onmiddellijke impact gehad op heel wat ondernemingen. Ze zagen plots hun omzet geheel of gedeeltelijk wegvallen terwijl heel wat vaste kosten bleven doorlopen. Om ondernemingen te helpen om deze moeilijke periode te overbruggen hebben we bij WinWinner het “coronatraject” in het leven geroepen. Dit traject houdt in dat we ondernemingen die zwaar getroffen werden door de coronacrisis bijstaan bij het ophalen van leningen in hun netwerk. Op die manier willen we ons steentje bijdragen bij het realiseren van een doorstart van deze ondernemingen zodat ze hun activiteiten kunnen aanpassen aan de coronarealiteit.

Roose’s Chocolate World startte in 1993 en is 27 jaar later een bekende chocolaterie in en rond Brugge. Met hun smakelijke producten willen zaakvoerders Inge De Smet en Wim Roose en hun team (in totaal 5 mensen) hun klanten laten genieten van een lekkere chocoladebeleving. Ze kunnen zelfs ter plaatse genieten van een hapje en een drankje, in de Coffee Corner die Roose’s Chocolate World heeft ingericht.

De Coffee Corner in Roose’s Chocolate World

Het cliënteel bestaat zowel uit particulieren als bedrijven. Naar schatting 60% van de bezoekers zijn lokale klanten, ongeveer 40% zijn toeristen. Roose’s Chocolate World heeft zelfs contracten met bedrijven die cruisetoeristen begeleiden; zij nemen de chocolaterie op in hun begeleide toer door Brugge. Ook buitenlandse scholen, onder meer uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, passeren bij Roose’s Chocolate World voor een demonstratie en uiteraard ook om de chocoladeproducten te kopen.


Impact corona

Roose’s Chocolate World is stevig getroffen door de coronacrisis; de verwenproducten staan wellicht minder hoog op het verlanglijstje van lokale klanten in deze moeilijke tijden en het buitenlandse toerisme ligt zo goed als volledig stil. Vooral het toerisme is een groot vraagteken: het is erg onduidelijk wanneer Roose’s Chocolate World weer massaal buitenlandse toeristen zal kunnen ontvangen. Daarnaast heeft Roose’s Chocolate World ook haar Coffee Corner moeten sluiten. Hiervoor ontving de onderneming reeds een hinderpremie.

Aangezien het buitenlandse toerisme nog voor onbepaalde duur niet op volle toeren zal kunnen draaien, wil Roose’s Chocolate World meer inzetten op binnenlandse bezoekers. Hiervoor wil de onderneming een nieuw assortiment uitwerken voor lokale klanten en binnenlandse toeristen, de beleving in de Coffee Corner heruitvinden, binnenlandse toeristen meer gaan targeten (via verenigingen, scholen, ondernemingen die daguitstappen organiseren...) en ook meer uitgebreide demonstraties geven.

Roose’s Chocolate World kon weliswaar enige omzet realiseren tijdens de coronamaatregelen, maar heel wat kosten (aflossingen lening gebouw, EGW...) bleven doorlopen. Om dit dal in de omzet op te vangen en om zich te focussen op binnenlandse toeristen (assortiment vernieuwen, Coffee Corner verbeteren, meer demonstraties organiseren, binnenlandse partners zoeken) is Roose’s Chocolate World op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming minimaal €25.000 en maximaal €50.000.

Investeren kan via:
- de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg, jaarlijks constante aflossing
- de (achtergestelde) crowdlening: 5% jaarlijkse brutorente, looptijd 3 jaar, jaarlijks constante aflossing
Investeer

Welke leningen zijn er?

Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Terugbetaling
Bruto rendement
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
97,9% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.