image Cozy Home

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Cozy Home

Cozy Home voert zowel binnen- als buitenschilderwerken uit. Met meer dan 10 jaar schilderervaring realiseerde de zaakvoerder al een mooie groei: de projecten worden steeds groter en Cozy Home kon ook al voor bedrijven als Weba aan de slag.

Als volgende stap in het groeiverhaal wil Cozy Home De Verfcoach lanceren, waarbij het bedrijf doe-het-zelvers advies op maat zal geven en ook verf en schildermateriaal zal verkopen. Om te investeren in personeel, marketing, materiaal en een upgrade van haar kmo-unit is Cozy Home via WinWinner op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam projeKt D (commerciële naam: Cozy Home)
Oprichtingsdatum 15/12/2020 (voorheen eenmanszaak)
BTW-nummer BE0759.830.001
Vennootschapsvorm BV
Locatie Rijksweg 156, 8710 Wielsbeke
Activiteit Schilderwerken
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

Via deze financieringscampagne wil Cozy Home maximaal €70.000 ophalen. Je kan maximaal €5.000 investeren in dit project, ongeacht het gekozen leningstype. Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening").

In een notendop

 • Onderneming die schilderwerken uitvoert
 • Team met heel wat schilderservaring
 • Groei: van bijberoeper naar onderneming die zelf onderaannemers inschakelt
 • Steeds grotere projecten, ook voor bedrijven (bvb Weba, projectontwikkelaars…)
 • Bezig met lancering De Verfcoach, concept waarbij klanten verfadvies krijgen en kwaliteitsverf kunnen aankopen om zelf aan de slag te gaan
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €35.000 en maximaal €70.000 voor investeringen in upgrade kmo-unit/showroom, personeel, materiaal en marketing
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Cozy Home?

Schilderen. Voor veel mensen is het een klus die ze liever kwijt dan rijk zijn. Te weinig tijd, te weinig schildervaardigheden, of gewoon geen zin. Het zijn allemaal argumenten om, in plaats van zelf je overall en verfrol boven te halen, een beroep te doen op een professional.

Cozy Home uit Wielsbeke is zo’n schilderprofessional. Zaakvoerder Kenny Danckaert heeft met 10 jaar schilderervaring op de teller al heel wat projecten tot een goed einde gebracht en al een flinke groei gerealiseerd.

Enkele realisaties van Cozy Home


Activiteit

Cozy Home voert zowel binnen- als buitenschilderwerken uit. Daarnaast kan je ook voor het uitvoeren van behang- en plamuurprojecten en decoratieve schildertechnieken terecht bij de onderneming.

“Oorspronkelijk startte ik als bijberoeper, maar geleidelijk evolueerde dit tot onderaannemer bij andere schilders. Nu zijn we zelfs verder gegroeid tot een punt waarbij we zelf onderaannemers inschakelen. De projecten die we uitvoeren, zijn ook steeds groter geworden, bijvoorbeeld van 1 ruimte naar volledige woningen. Door onze groei zijn we recent verhuisd naar een kmo-unit, die ook dienst doet als magazijn.” – Kenny Danckaert, oprichter Cozy Home

De kmo-unit van Cozy Home

“Voor de inrichting van onze winkel hebben we een beroep gedaan op de diensten van Kenny van Cozy Home. De samenwerking was heerlijk! Na een bezoek ter plaatse kregen we een goed zicht op de mogelijkheden. Kenny nam ons daarna mee naar het atelier van Boss Paints, waar we de voorgestelde technieken en kleuren konden zien en voelen. We konden in volle vertrouwen onze keuzes maken. De uitvoering van de werken verliep ook vlekkeloos en perfect binnen de afgesproken timing. Kortom, een aannemer die ons geen stress heeft bezorgd, maar net veel geruststelling.” - Tanja Bauwens, Wijnen Sam Verheecke

Om haar aanbod nog uit te breiden, wil de onderneming doe-het-zelvers gaan bijstaan met advies qua techniek en verfkeuze. Ook de aankoop van verf en ander schildermateriaal zal hierbij mogelijk zijn. Dit zal gebeuren onder de naam De Verfcoach:

“Het idee voor De Verfcoach is ontstaan tijdens corona, toen veel mensen aan hun huis begonnen te werken. Met dit concept willen we mensen helpen die niet meteen het budget willen/kunnen vrijmaken om hun schilderwerk door een externe te laten doen, maar die wel kwaliteit en advies wensen. We lanceerden hiervoor al een aparte website.” – Kenny Danckaert, oprichter Cozy Home


Team

Kenny Danckaert is de oprichter van Cozy Home. Zoals eerder vermeld heeft hij al 10 jaar schilderervaring. Hij voert dan ook de schilderopdrachten van Cozy Home uit. Kenny’s vrouw Jessica staat in voor de administratie zoals de opmaak van offertes.

Daarnaast heeft Cozy Home één ervaren schilder vast in dienst. Die zal binnenkort het gezelschap krijgen van een nieuwe collega, die ook ervaring heeft met specialere technieken zoals airbrushen en muurschilderingen. Ten slotte werkt Cozy Home samen met 3 onderaannemers.

Zaakvoerder Kenny aan het werk


Tractie

Van jonge tweeverdieners over verbouwende vijftigers tot gepensioneerden: de doelgroep van Cozy Home is heel breed. Ook bedrijven behoren tot de doelgroep van de onderneming.

Zo krijgt Cozy Home quasi wekelijks een nieuwe opdracht van een bedrijf dat containers bouwt. Daarnaast waren er ook al projecten voor projectontwikkelaars en handelszaken zoals een wijnwinkel en een kapsalon. Ook bij Weba in Deinze kwam Cozy Home al meermaals vernieuwde gedeeltes schilderen en dit zal de meubelzaak binnenkort ook doen in haar vestiging in Bergen.

“Kenny voerde diverse schilderwerken uit voor onze klant, Weba Deinze. Hij is gepassioneerd door zijn vak. Hij hielp me met de keuze van de juiste verf en technieken en leverde op korte termijn stalen om aan de eindklant te laten zien. Kenny is ook zeer correct in zijn afspraken en communiceert hier heel duidelijk en correct over. Op de werf verliep alles vlot en ook de communicatie met de eindklant is zeer positief bevonden. Kortom, het is duidelijk dat we nog een beroep zullen doen op CozyHome voor schilderwerken van de interieurprojecten van Aber.” - Valerie Bervoet, Studio Aber

Render van de kmo-unit van Cozy Home

De doelgroep van het nieuwe concept De Verfcoach zal iets beperkter zijn, maar dat maakt het geven van advies op maat makkelijker. Het is de bedoeling om van de kmo-unit die het bedrijf nu al huurt een belevingsruimte te maken en klanten er nog beter bij te staan met kleuradvies. Dit vooral voor Cozy Home, maar ook voor De Verfcoach is dit mogelijk. Daarnaast kan de kmo-unit ook het decor zijn voor events of voor bezoeken van interieurarchitecten, eventueel met hun klanten.

De groei die Cozy Home de laatste jaren al heeft afgelegd, is ook te zien in haar cijfers. Zo lag de omzet in 2021 zo'n 50% hoger dan het jaar ervoor. Ook het orderboekje zat begin februari al aardig vol, met opdrachten tot na de zomer. Het doel is dan ook om dit jaar opnieuw met minstens 50% te groeien. Qua uitgaande facturen en het gevulde orderboekje zit Cozy Home alvast voor op schema om dat doel te bereiken.


Investeer mee!

Cozy Home wil verder groeien als onderneming. Het bedrijf wil dan ook investeren in de inrichting van zijn kmo-unit om het merk Cozy Home naar het volgende niveau te brengen. Daarnaast staan ook investeringen in een extra personeelslid en in materiaal op de planning. Ten slotte zijn ook marketinginspanningen voorzien, ter promotie van de kmo-unit en het nieuwe merk De Verfcoach.

Via WinWinner is Cozy Home op zoek naar minimaal €35.000 en maximaal €70.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,50% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 30% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: 6% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing
Een ervaren schildersbedrijf dat nu ook de richting van advies op maat wil inslaan, dat is Cozy Home. De onderneming voerde al talloze schilderprojecten uit, en dat niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven als Weba. Om haar kmo-unit te upgraden, haar nieuw concept De Verfcoach te promoten en te investeren in extra personeel en materiaal is Cozy Home op zoek naar financiering. Investeer je mee?


Wees je bewust van de risico’s

Een investering onder de vorm van een achtergestelde lening houdt bepaalde risico’s in. Lees alvast de voornaamste risico’s even na.

 • Opschortende voorwaarde: Er is een opschortende voorwaarde van toepassing op de lening. De lening zal immers niet doorgaan indien het minimumbedrag van €35.000 niet wordt bereikt vóór 30/04/2022 door beide leningstypes gezamenlijk. Als het minimale bedrag niet behaald wordt en je reeds een investering hebt toegezegd en betaald, zal je het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk na de einddatum van de campagne terugkrijgen.
 • Risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de investering of niet behalen van verwacht rendement: In geval van faillissement of het in gebreke blijven van de leningnemer, is het mogelijk dat je de bedragen waarop je aanspraak maakt niet kan recupereren. Je loopt dus het risico jouw investering gedeeltelijk of volledig te verliezen en/of het verwachte rendement niet te behalen.
 • Het vermogen van de leningnemer om terug te betalen kan beperkt zijn: Het vermogen van de leningnemer om de lening terug te betalen zal afhangen van zijn of haar financiële toestand op het moment van de gevraagde terugbetaling, en kan worden beperkt bij wet, door de voorwaarden van schulden en door de overeenkomsten die de leningnemer is aangegaan op of vóór die datum en die de bestaande of toekomstige schuldverbintenissen kunnen vervangen, aanvullen of wijzigen. De voorwaarden van de lening zullen niet voorzien in een beperking voor de leningnemer om bijkomende schulden aan te gaan. Indien de leningnemer in de toekomst een belangrijke bijkomende schuldenlast aangaat, dan kan dit het risico op niet-terugbetaling van de lening door de leningnemer verhogen.
 • Achtergestelde lening zonder zekerheden: De verbintenissen van de leningnemer ingevolge de leningsovereenkomst zullen achtergesteld zijn zowel ten aanzien van al de niet-achtergestelde bestaande als van alle niet-achtergestelde toekomstige schulden. Deze achterstelling geldt zowel voor de hoofdsom als de interesten. Dit verhoogt het risico voor de investeerder op het geheel of gedeeltelijk verlies van zijn/haar investering. Immers, de investeerders zullen slechts worden terugbetaald nadat alle gewone, niet-achtergestelde schuldeisers van de investeerders zijn voldaan. De investeerders genieten overigens niet van zekerheden die enige voorrang verlenen aan de investeerders ten aanzien van andere schuldeisers. De terugbetaling van de lening wordt niet gegarandeerd door een derde partij.
 • Beperkte gevallen van vervroegde opeisbaarheid: Slechts in een beperkt aantal gevallen omschreven in de leningovereenkomst (onder meer faillissement, kennelijk onvermogen of vrijwillige of gedwongen ontbinding of vereffening van de leningnemer of in geval van een achterstand van meer dan drie maanden in de betaling van de aflossingen van de hoofdsom of de interesten van de lening) zal de investeerder de toegestane lening vervroegd opeisbaar kunnen verklaren. De gevallen van vervroegde opeisbaarheid omvatten dus niet alle mogelijke gevallen van vermindering van de kredietwaardigheid van de leningnemer. Dit verhoogt het risico dat andere kredietgevers eerst worden betaald en de investeerders hun volledige inleg niet kunnen terugkrijgen.
 • Mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling: De leningnemer heeft de optie om de aangeboden lening vervroegd terug te betalen, en dit in het geval van overmacht, waarbij de terugbetaling gebeurt tegen marktwaarde en zonder afhouding van extra kosten. In geval dat er geen overmacht kan worden ingeroepen dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan: (1) de terugbetaling geschiedt naar aanleiding van een gebeurtenis die op betekenisvolle wijze de economie van het contract zoals initieel overeengekomen tussen partijen wijzigt en niet toerekenbaar is aan de leningnemer, en (2) de investeerder wordt in geen enkele mate benadeeld door een onevenwicht tussen de rechten en plichten van de leningnemer en de investeerder (hierbij zal de investeerder in concreto worden vergoed door middel van terugbetaling van de nominale waarde van het schuldinstrument inclusief de pro-rata verworven interesten), en (3) er worden geen kosten aangerekend voor de vroegtijdige terugbetaling.
 • Inflatierisico en renterisico: Het inflatierisico houdt verband met de toekomstige waarde van geld. Het eigenlijke rendement van een investering in de lening wordt verminderd door inflatie. Hoe hoger de inflatievoet, hoe lager het eigenlijke rendement van de lening zal zijn. Indien de inflatievoet gelijk is aan of hoger dan de nominale opbrengst van de lening, dan is het eigenlijke rendement gelijk aan nul, of zal het eigenlijke rendement zelfs negatief zijn. Een investering in een lening met een vaste interestvoet gaat gepaard met het risico dat latere wijzigingen in de marktrente een ongunstige invloed hebben op het rendement van de belegging ten aanzien van andere mogelijke beleggingen die beschikbaar zijn op de markt.
 • Geen verhandelbaarheid: De investeerders zullen de rechten die zij hebben uit hoofde van de leningsovereenkomst niet aan derde partijen kunnen overdragen. Aldus is hun belegging geen liquide, verhandelbare belegging.
 • Fiscaliteit: Op de bruto-interesten verworven door de belegger, zal door de leningnemer roerende voorheffing moeten worden ingehouden. Deze roerende voorheffing komt volledig ten laste van de investeerder. Aldus zal de belasting op de interesten het rendement van de investering voor de investeerder verminderen. De investeerder moet zich verder informeren over zijn of haar eigen fiscale toestand en rekening houden met het gegeven dat toekomstige wijzigingen van de fiscale regels een eventuele negatieve impact kunnen hebben op het rendement van zijn of haar beleggingen.
  Nota: op ontvangen interesten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. De leninggever ontvangt dan een bruto interest dewelke wordt opgenomen als belastbaar inkomen van de vennootschap.

Het is raadzaam om slechts een fractie van je beschikbaar (spaar)geld uit te lenen.

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.