image Finix

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Finix

Via deze financieringscampagne wil Finix maximaal €150.000 ophalen.
Er zijn 2 aangeboden leningstypes: de gestandaardiseerde achtergestelde lening met opschortende voorwaarde (hierna "crowdlening") en de achtergestelde winwinlening met opschortende voorwaarde (hierna "winwinlening"). De informatienota's voor beide leningstypes zijn te vinden via de knop "Download de informatienota's", rechts op deze pagina.

De meest relevante kandidaat vinden voor een openstaande vacature is geen evidentie. Finix tilt HR en rekrutering naar een hoger niveau met Finix Match, haar automatische matching tool op basis van artificiële intelligentie (AI). 

Via deze software krijgen ook kleine en middelgrote spelers in recruitment de troeven van big data in handen. Om verder te evolueren in deze snel groeiende markt, zoekt Finix financiering. 

Bedrijfsnaam Project Finix (commerciële naam: Finix)
Oprichtingsdatum 17/02/2021
BTW-nummer BE0763.734.448
Vennootschapsvorm BV
Locatie Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk
Activiteit HR-software
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • HR tech start-up met software voor rekrutering- en selectiekantoren 
 • Via AI ontwerpt Finix slimme automatiseringen om de meest relevante kandidaat voor een openstaande vacature te vinden 
 • Ontwikkeld in co-creatie met rekruteringsbedrijven en na interviews met onder meer Proximus, Barco en KBC 
 • Marktpotentieel: enkel in België al 2.700 rekruteringsbedrijven en HR-freelancers  
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €150.000 om Finix verder te vermarkten, verder te ontwikkelen en in te zetten op sales  
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Finix?

Finix wil de snelste en meest accurate matchingoplossing in recruitment aanbieden. De juiste kandidaten zoeken in een database is enorm tijdrovend en bovendien is het geen evidentie om hier de meest relevante kandidaat uit te filteren.

“Onze software laat toe om in een handvol seconden de meest relevante kandidaat te vinden. Via AI geeft onze oplossing een andere blik op een dataset, die voorbijgaat aan de tunnelvisie van klassieke rekruteringsmethoden. Niet alleen de harde skills en ervaring worden in rekening gebracht, maar ook persoonlijkheid, ambitie en match met het specifieke bedrijf.” - Dieter Gerber, co-founder Finix


Activiteit

De Kortrijkse start-up wapent rekruteringsbureaus en freelancers in de war for talent met haar automatische software. Het team presenteert een flexibel self-service platform, eenvoudig te implementeren op bestaande IT-systemen. 

Door gebruik te maken van verschillende pakketten voor haar klanten, biedt Finix oplossingen op maat aan. Zowel gevestigde spelers op de markt als freelancers met een minder uitgebreide dataset vinden ondersteuning met Finix Match Recruiter & Finix Match Corporate.

“De samenwerking met Finix startte niet enkel omwille van het product, maar ook door de aanpak van het team. Ze zijn sterk in het bijsturen waar nodig en luisteren naar de noden van ons als rekruteringspartner. Voor ons is Finix een allround performant programma om de match tussen een vacature en een kandidaat te leggen.” - Tania Plets, zaakvoerder Rock Recruitment


Team

Dieter Gerber en Mats Myncke bundelen voor dit project hun ervaring in corporate software en freelance IT-opdrachten. 

Terwijl Dieter zijn verantwoordelijkheid neemt in het projectmanagement en business development, is Mats meer de IT-specialist en software-ontwikkelaar.

Op de achtergrond kan het duo nog rekenen op een data engineer. Door zijn expertise krijgen data-toepassingen hun integratie op het platform. 

Foto's: Start it @KBC


Tractie 

De bètaversie van de matching tool wordt reeds door een aantal bedrijven in de sector gebruikt, zoals Rock Recruitment. Finix kreeg vorm na uitgebreide interviews, panelgesprekken en marktonderzoek bij meer dan 40 bedrijven in de recruitment-sector, maar ook bij eindklanten werd feedback ingewonnen. Onder meer Proximus, Barco en KBC deelden hun inzichten en HR-ervaring.

"Uit deze interviews kwamen steeds dezelfde hinderpalen naar voor. Kandidaten (pre)selecteren is té tijdrovend in een sector waar snelheid key is. Bovendien levert het vaak niet de meest geschikte kandidaat op. Op deze problemen werken we in met Finix.” - Mats Myncke, co-founder Finix


Investeer mee!

Om uit te groeien tot the next big thing in recruitment, heeft Finix financiering nodig. De investeringen worden ingezet om expertise in huis te halen, het product verder uit te bouwen en het gaspedaal in te duwen op vlak van sales

Op de agenda:

 • het voeren van een data-analyse door een expert 
 • Finix verder vermarkten en budget vrijmaken voor marketing en sales 
 • op basis van klantenfeedback Finix Match optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen

Hiervoor zoekt Finix minimaal €50.000 en maximaal €150.000 via WinWinner. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige terugbetaling. Update 01/02: de voorwaarden van de winwinlening zijn aangepast voor 2022. De jaarlijkse brutorente bedraagt 1,50% en de waarborg daalt naar 30%.
 • de crowdlening: 6% brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante terugbetaling. Aangezien Finix in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Finix is op weg om een gevestigde naam in het HR-landschap te worden. Het team onderscheidt zich met haar AI-gestuurde software om de meest relevante kandidaat uit een dataset te selecteren. Traditioneel is big data enkel beschikbaar voor corporates die de expertise en data in huis hebben, de start-up van Dieter en Mats wil big data ook toegankelijk maken voor kleinere ondernemingen. Investeer jij mee in dit boeiend project?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.