image Brewmine TAP

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Brewmine TAP

Brewmine TAP wordt de eerste brouwerij in het stadscentrum van Hasselt in 50 jaar. In het brouwerijcafé kunnen hobbybrouwers en kleine bierfirma's terecht voor het brouwen van hun eigen bier. Tegelijk kunnen bezoekers genieten in het cafégedeelte genieten van een biertje of een ander drankje.

Brewmine TAP groeide voort uit Brouwland, Europees marktleider in brouwbenodigheden. Met de knowhow van Brouwland als backbone, de toename van het aantal hobbybrouwers en met haar uitstekende locatie aan de Hasseltse Zuivelmarkt -inclusief dakterras- wil Brewmine TAP een schot in de gastronomische roos van de Stad van de Smaak worden.

Bedrijfsnaam Brewbar Hasselt
Oprichtingsdatum 20/08/2021
BTW-nummer BE0772.715.361
Vennootschapsvorm BV
Locatie Korspelsesteenweg 86, 3581 Beringen
Activiteit Brouwerijcafé
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Stadsbrouwerij waarin (hobby)brouwers de gelegenheid en de topmaterialen ter beschikking hebben om hun bier te brouwen, aangevuld met brouwworkshops en cafégedeelte met zowel zitplaatsen als to go-counter
  • Inspelend op toename aantal hobbybrouwers en kleine bierfirma’s en de trend naar ambachtelijke lokale dranken
  • Eyecatchers: ligging aan Hasseltse Zuivelmarkt (een gastronomische hotspot), het enige erkende horecadakterras in de stad, de geïsoleerde uKeg-biertapjes (take-away-taps), de verhuurbrouwerij
  • Voortgegroeid uit Brouwland, dat al bijna 50 jaar bestaat en Europees marktleider is voor brouwbenodigdheden → veel brouwexpertise, groot netwerk
  • Op zoek naar minimaal €250.000 en maximaal €400.000 voor investeringen in brouwmateriaal, meubels, technische installaties, inrichting en een kassasysteem
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 12/01: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €500.000. De campagne wordt met 2 weken verlengd. 31 januari is de nieuwe einddatum.
In de pers: Brewmine TAP kwam met haar concept aan het woord op Radio 2 Limburg. Ook op de regiopagina van VRT NWS verscheen een artikel over het brouwerijcafé. Via deze link kan je het artikel bekijken en het Radio 2-fragment beluisteren.


Waarom Brewmine TAP?

Wist je dat Hasselt, dé Stad van de Smaak, geen stadsbrouwerij in haar centrum heeft? Dat kan niet zijn, vinden ze bij Brewmine TAP. Dit is een initiatief in Hasselt om brouwers en bierliefhebbers aan elkaar te koppelen. Het concept groeide voort uit Brouwland, een Belgisch bedrijf dat de Europese marktleider voor brouwbenodigdheden is:

"We merken dat veel van onze klanten enorme brouwliefhebbers zijn. Maar wanneer zij hun recept extern willen laten brouwen, moeten ze vaak lang wachten en grote hoeveelheden afnemen bij een externe brouwer. Brewmine TAP wordt de oplossing voor dat probleem: je zal er op kleine schaal je eigen bier kunnen brouwen.” – Bart Balis, CEO Brouwland & Brewmine TAP

Render van het brouwgedeelte van Brewmine TAP


Activiteit

Bedrijven, verenigingen en kleine bierfirma’s die zelf geen brouwinstallatie hebben en een eigen bier op de markt willen brengen, kunnen terecht bij Brewmine TAP. Dankzij de knowhow van Brouwland heeft het concept alles in huis om brouwers op hun wenken te bedienen: van allerlei soorten mout en hop over brouwketels tot gistingtanks. Vervolgens kunnen de brouwers, indien gewenst, hun creaties ook ter plaatse verkopen, dankzij de 20 taps.

"In Brewmine TAP zal je kunnen kiezen uit liefst 20 tapkranen. Bezoekers gaan de de brouwsels ook kunnen beoordelen en bepalen welk bier er op de Golden Tap komt. Daarnaast zal er ook een tap zijn waarvan een deel van de inkomsten naar het goede doel gaat.” – Thomas Balis, operationeel manager Brewmine TAP

Illustratie van het interieur van Brewmine TAP

Naast de brouwinstallatie voor bierfirma’s en het cafégedeelte zullen in Brewmine TAP ook workshops rond bierbrouwen doorgaan, bijvoorbeeld als teambuilding voor bedrijven. Enkele eyecatchers geven het concept overigens extra schwung: wat denk je bijvoorbeeld van het enige erkende horecadakterras in Hasselt dat je voor een event zal kunnen afhuren? Of van de unieke uKegs, hippe geïsoleerde take-away-taps om samen met je vrienden zelf je biertje te tappen of ook thuis te genieten van de ambachtelijke bieren?

De uKeg is een hippe take-away-tap

Ten slotte is Brewmine TAP er niet alleen voor de bierdrinker: zin in pakweg een cold brew coffee of een ambachtelijke mocktail? Ook dan kan je aanschuiven aan een tafeltje bij Brewmine TAP. Het concept zal de ervaring ook kruiden met lokale ambachtelijke borrelhapjes en biersnacks.

"De opening van Brewmine TAP is voorzien voor het voorjaar van 2022. We combineren onze expertise op het vlak van brouwen met het vakmanschap van een zelfstandige horeca-uitbater. Later, vanaf 2023, willen we het concept van Brewmine TAP uitrollen naar andere steden via een franchiseformule.” – Bart Balis, CEO Brouwland & Brewmine TAP

Render van de façade van Brewmine TAP


Team

De drijvende krachten achter het concept van Brewmine TAP hebben hun strepen al verdiend bij Brouwland. Zo is de CEO van Brouwland, Bart Balis, de bezieler van het hele concept.

Thomas Balis, supply chain manager bij Brouwland, en Caroline Van den Borre, projectmanager bij Brewmine, nemen de operationele opvolging van Brewmine TAP voor hun rekening. Voor het commerciële luik doet Brewmine TAP een beroep op Joey Andries, die bij Brouwland instaat voor de verkoop.

Ten slotte zijn er nog 2 brouwmeesters om de aspirant-brouwers bij Brewmine TAP bij te staan: Hans Theunissen heeft zijn eigen microbrouwerij en kent de noden van bierfirma’s dus maar al te goed, terwijl Hilaire Spreuwers vroeger het bekende bierrestaurant BitterZoet uitbaatte. Het leverde hem in 2014 zelfs de titel Beste Belgische Bierschenker op. Hij weet als geen ander bier en gastronomie met elkaar te matchen en zal mee zorgen voor een uitgekiende combinatie van bier en snacks.

Bart Balis, Joey Andries, Hans Theunissen & Hilaire Spreuwers


Tractie

Corona heeft de doe-het-zelver in veel mensen wakker gemaakt, en ook hobbybrouwen zit mee in de lift. Daarenboven botsen, zoals eerder gezegd, kleinere bierfirma’s vaak op de overvolle agenda’s van de klassieke loonbrouwerijen en op het feit dat ze meteen grote hoeveelheden moeten laten brouwen bij die externe partijen.

Illustratie van de brouwinstallaties bij Brewmine TAP

Naast het inspelen op de toenemende trend van hobbybrouwen is er de expertise van Brouwland, als backbone voor het concept van Brewmine TAP. Volgend jaar viert Brouwland haar 50e verjaardag, en als Europees marktleider voor brouwbenodigdheden met een 95-tal medewerkers is de Limburgse onderneming er één om u tegen te zeggen. Dat hobbybrouwers enthousiast aan de slag zijn gegaan tijdens de coronaperiode, merkt de onderneming ook aan haar omzet, die met bijna 40% steeg in 2020 ten opzichte van het jaar ervoor.

"We zien dat de stijging van het aantal hobbybrouwers zich doorzet. Zij die de hobby in de lockdownperiodes hebben opgepikt, blijven sleutelen aan hun recepten.” - Joey Andries, commercieel verantwoordelijke Brewmine TAP 

Illustratie van het dakterras van Brewmine TAP

Ten slotte is er de locatie van het pand waar Brewmine TAP zich zal vestigen: de Hasseltse Zuivelmarkt is een gastronomische hotspot met meer dan 180.000 voorbijgangers per week.

"Na onze museumstokerij, eindelijk weer een stadsbrouwerij in hartje Hasselt. En dat met veel respect voor het Hasseltse biererfgoed. Hier zit heel wat toeristisch potentieel in. Spraakmakend en smaakmakend tegelijk!" - Davy Jacobs, Directeur Jenevermuseum Hasselt

Render van de mezzanine bij Brewmine TAP


Investeer mee!

Om het concept uit te rollen is Brewmine TAP op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming via WinWinner minimaal €250.000 en maximaal €400.000 voor investeringen in brouwmateriaal, meubels, technische installaties, inrichting en een kassasysteem.

WinWinner maakt deel uit van de financieringsmix die is opgesteld om de totale financieringsbehoefte van €617.200 in te vullen. Ontdek meer over de financieringsbehoefte en -mix onder de Financiële gegevens.
Update 12/01: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €500.000. De campagne wordt met 2 weken verlengd. 31 januari is de nieuwe einddatum.

Investeren kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
  • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 5 jaar, 6% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing
Met haar aantrekkelijk concept wil Brewmine TAP het groeiende aantal ambachtelijke brouwers de kans geven om zelf hun bier te brouwen en aan de man te brengen. Maar ook niet-bierliefhebbers zijn uiteraard welkom, dankzij een ruime keuze aan lokale en ambachtelijke wijnen, cocktails, mocktails en softdrinks. Geboost door een uitstekende locatie -inclusief dakterras- en de expertise van Brouwland wil Brewmine TAP een schot in de gastronomische roos van de Stad van de Smaak worden. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.