Projecten  - Distrilink


Distrilink

    Favoriet


  Antwerpen 
  


€150.000 gefinancierd

59 investeerders

300%
€50.000 min. - €150.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -790 dagen


Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Card image cap


Zelfs voor de grootste bedrijven en merken vormen online marktplaatsen vaak een doolhof. Distrilink loodst haar klanten doorheen het complexe proces van e-commerce. Vanuit één gecentraliseerd dashboard connecteert Distrilink merken, winkels en distributeurs met online verkoopkanalen. 

Amper één jaar na de oprichting bereiken marktleiders als Danone, Nestlé en Veritas dankzij de tool van Distrilink miljoenen klanten. Om haar product verder op te schalen, zoekt de onderneming uit Antwerpen financiering. 

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Bruto rente (jaarlijks)  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
  Converteerbaar  
Crowdlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • One-stop-shop die bedrijven die via marktplaatsen willen verkopen volledig operationeel ontzorgt
 • Founders-duo met meer dan 10 jaar ervaring in e-commerce & IT, marketing en sales 
 • No-cure-no-pay-mentaliteit: werkt met een commissieloon op de saleswaarde 
 • Sterke speler op een nichemarkt met een steeds groeiende vraag
 • Breed scala aan expertise: marketplace sales, data analytics, marketing, strategisch advies, IT-support 
 • Overtuigde op 6 maanden tijd 15 grote klanten (o.a. Danone, Bioracer, Nestlé en Veritas); mikt op 54 vaste klanten op 5 jaar tijd
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €150.000 om te investeren in het team, innovatie & de verdere ontwikkeling van haar platform 
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Distrilink?

Steeds meer consumenten verrichten hun aankopen via online marktplaatsen zoals bol.com en Amazon. Helaas is het niet voor elke producent even eenvoudig om op deze trend in te spelen. De transitie van offline b2b-verkoop naar online b2c-verkoop vereist immers een grotere commerciële capaciteit, andere IT-systemen en aparte processen.

Producenten die niet in die behoeften kunnen voorzien, laten de trend noodgedwongen aan zich voorbijgaan. Zo lopen ze daarmee makkelijk miljoenen euro’s aan sales mis. Om dat te voorkomen, biedt Distrilink zulke bedrijven een volledig operationele ontzorging bij hun transitie naar de grootste online verkoopkanalen.


Activiteit

Distrilink biedt bedrijven zorgeloos toegang tot miljoenen nieuwe klanten via online marktplaatsen. De onderneming uit Antwerpen neemt het hele proces op zich: van het overnemen van de backoffice (logistiek, invoicing, IT-integratie) over het beheren van accounts en productlijsten tot het activeren van aangeleverde promoties en campagnes.

Dat alles verloopt via het door haar ontwikkelde Distrilink Acceleration Platform, een tool die geïntegreerd is met de IT-systemen van de marktplaatsen en de logistieke centra van de klant. Door alle informatie en processen op haar eigen geïntegreerde platform te centraliseren, blijft de impact van Distrilinks tussenkomst op alle betrokken partijen beperkt.

“De complete service verloopt via een 'no-cure-no-pay'-systeem. Distrilink ontvangt een commissie op de saleswaarde die producenten dankzij haar tussenkomst genereren. Dat maakt het verdienmodel zowel voor onszelf als voor onze klanten erg aantrekkelijk.” - Steven Van Den Ouweland, co-founder Distrilink 


Team

Jelle Stas en Steven Van Den Ouweland vormen het complementaire founders-duo van Distrilink. CTO Jelle heeft meer dan 10 jaar ervaring met IT-consulting en e-commerce, terwijl CEO Steven minstens evenveel ervaring heeft in de wereld van marketing en sales.

De founders kunnen rekenen op de hulp van hun zes werknemers met specialisaties in sales, marketing, data-analyse en IT. Op korte termijn willen Jelle en Steven hun ervaren team nog verder uitbreiden met gelijksoortige profielen.


Tractie

Distrilink faciliteert bedrijven die de verkoop via online marktplaatsen willen opstarten. Daarbij focust de onderneming op gevestigde namen die reeds een zekere omzet realiseren. Zo behoren onder meer marktleiders Danone, Nestlé, Veritas en Bioracer tot haar vaste klantenbestand. Daarnaast werkt ze samen met gerenommeerde marktplaatsen als bol.com, Amazon, eBay en Zalando.

“De verkoop via marktplaatsen neemt jaar na jaar toe. 90% van de Belgische merkeigenaren geeft aan op deze trend te willen inspelen. Helaas blijkt slechts 2% daarvan in staat om daarbij een goede klantbeleving te creëren. De vraag naar een volledig operationele ontzorging als de onze is dan ook enorm. En dat terwijl slechts enkele spelers op de markt zo’n service aanbieden." (Bron: Becommerce/McKinsey Insights oct 20/ bol.com internal data dec 20) – Steven Van Den Ouweland, co-founder Distrilink


In het buitenland bestaan gelijksoortige tendensen. De ambities van Distrilink beperken zich dus geenszins tot België. Op dit moment richt de onderneming zich tot ons land, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. In Italië en Spanje zet ze haar eerste stapjes. Op termijn wil de onderneming heel Europa veroveren met haar schaalbaar model.

"De samenwerking met Distrilink verloopt zeer vlot. Ze zijn flexibel en altijd bereid om een gepaste oplossing te bieden. Dat maakt Distrilink een waardevolle partner om online marktplaatsen te ontdekken!” - Danone


Investeer mee!

Distrilink onderging de laatste maanden een indrukwekkende groeispurt. Na amper één jaar beschikt de onderneming al over een standvastige klantenportefeuille met grote namen.

Om dat groeitempo aan te houden, wil de onderneming investeren. Via WinWinner zoeken Jelle en Steven minimaal €50.000 en maximaal €150.000 aan groeifinanciering. Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden om te investeren in:

 • uitbreiding van het team. Distrilink zoekt op korte termijn naar een customer success manager, digital marketeer, customer service, business analyst, solution architect en IT-support
 • verdere ontwikkeling van het Distrilink Acceleration Platform: processen automatiseren en voorspellende werking optimaliseren 
De totale financieringsbehoefte van Distrilink is €570.000. De investeringen via de crowdlendingcampagne bij WinWinner maken deel uit van de financieringsmix. Voor meer informatie over de financieringsbehoefte en -mix kan je terecht in de Financiële gegevens. 

Investeren in de crowdlendingcampagne van Distrilink kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
 • de crowdlening: 6,5% jaarlijkse brutorente, looptijd 4 jaar,  jaarlijks constante aflossing.
Om relevant te blijven in de huidige markt, is e-commerce essentieel. Distrilink connecteert merken, winkels en distributeurs met de grootste online resellers. De onderneming biedt een end-to-end oplossing met een brede waaier aan diensten. Met de investeringen via WinWinner wil Distrilink opschalen en haar klanten nog beter volledig begeleiden bij hun online verkoop. Investeer jij mee in deze Antwerpse start-up?

Financieel

Bijlagen
€150.000 gefinancierd

59 investeerders

300%
€50.000 min. - €150.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-7% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Klaar om te investeren in Distrilink ?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner