image Zwembad.shop

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Zwembad.shop

Zwembad.shop is een onlinewinkel voor zwembadartikelen die van klantenadvies op maat haar handelsmerk maakt. De onderneming verwerkte sinds vorig jaar al zo'n 6.500 bestellingen in haar webshop en helpt al heel wat klanten verder met hun aankopen voor in en rond het zwembad.

Nu zoekt Zwembad.shop groeifinanciering via WinWinner om uitbreiding en het aanbieden van een breder assortiment mogelijk te maken.

Bedrijfsnaam Zwembad.shop
Oprichtingsdatum 20/04/2020
BTW-nummer BE0746.407.278
Vennootschapsvorm VOF
Locatie Hofakkerstraat 60, 9052 Gent
Activiteit Webshop voor zwembadartikelen
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Online winkel voor zwembadtoebehoren met advies op maat 
 • Uitgebreid assortiment: ook aanbieder van spa’s, hottubs en accessoires rond het zwembad 
 • Internationale ambitie: domeinnaam piscine.shop is al actief, wellness.shop staat op de agenda
 • Onverzadigde markt: forse stijging in zwembadaanleg in 2020
 • Op meer dan 300 klantenbeoordelingen scoort Zwembad.shop 9.3/10
 • Sinds vorig jaar al 6.500 bestellingen van 13.753 afzonderlijke producten
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 om het magazijn uit te breiden en een breder assortiment mogelijk te maken
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Zwembad.shop?

Zwembad.shop is dé zwembadspecialist, een betrouwbare leverancier die eerlijk advies biedt.

“Ik merkte dat die klantenservice broodnodig was. Ik wil onze klanten aan de hand van duidelijk en eerlijk advies voorzien van producten waar zij echt nood aan hebben. Je kan bij bepaalde aankopen zo ver gaan als je wil, maar dat is vaak niet nodig. Ik probeer steeds m’n producten te verkopen omdat ze bij het project van de klant passen.” – Sam De Decker, founder Zwembad.shop

Tijdens de eerste lockdown was het prachtig weer en die combinatie was voor vele Vlamingen de aanzet om een zwembad aan te leggen. Het perfecte moment om op de proppen te komen met een webshop die voorziet in alles wat je nodig hebt in en rond het zwembad.


Activiteit

Met Zwembad.shop biedt Sam zijn klanten allerlei zwembadproducten en betrouwbaar advies aan. Momenteel levert de onderneming enkel in België en Nederland. De webshop voorziet in alles wat je nodig hebt in en rond het zwembad. Van specifieke zwembadartikelen tot wellnessproducten en terrasverwarmers.

“Het wellness- en ‘rond-het-zwembad’-aspect hebben we meegenomen in het assortiment om de winterperiode te overbruggen. Denk aan lekkere geurtjes, spa-filters, saunatoebehoren en alles wat met water te maken heeft. Daarnaast kunnen de klanten ook vuurschalen en terraswarmers aankopen om op de koudste dagen van hun terras te genieten.” – Sam De Decker, founder Zwembad.shop

Naast de verkoop en levering van hun pakjes geeft Zwembad.shop haar klanten ook eerlijk en betrouwbaar advies. Het bedrijf merkte in haar beginfase al snel dat dit ontbrak op de Vlaamse zwembadmarkt. Een extra garantie van die betrouwbaarheid biedt de onderneming met de titel ‘SafeShop certified’.

Team

Zwembad.shop is voorlopig nog een one-man-business. Sam De Decker heeft een technische background als IT-consultant in zijn eigen IT-bedrijf. Daarnaast loopt Sam over van ondernemingszin, hij is namelijk altijd zelfstandig geweest. Hij kent dus de kneepjes van het vak.

Momenteel zet Sam jobstudenten in waar nodig. Om sneller te schakelen zal hij, zodra de dagelijkse bestellingen hoog genoeg zijn, werken met een vaste magazijnier. Die zal dan instaan voor het inpakken van de pakketjes en het ontvangen van de inkomende goederen.


Tractie

Sinds maart 2020 zag Zwembad.shop zo'n 6.500 bestellingen de revue passeren, waarbij meer dan 13.000 afzonderlijke producten werden gekocht. In de zomer verstuurde de webshop zo’n 50 à 60 pakketjes per dag.

Het bedrijf wil zowel verkopen aan kleine zelfstandigen die zoeken naar een betrouwbare leverancier als aan particulieren die willen genieten van eerlijk advies.

“De volgende stap is het aanbieden van persoonlijke service. Tijdens de coronaperiode hebben heel wat particulieren een zwembad laten aanleggen. Mensen die op obstakels stuiten, zoals kapotte pompen, wil ik via Zwembad.shop maximaal ondersteunen.” – Sam De Decker, founder Zwembad.shop
“Voor de aankoop van een zwembadrobot had ik bijkomende informatie nodig. Via de online chat werd ik direct geholpen met mijn technische vragen. Ook na de betaling kreeg ik onmiddellijk antwoord op mijn vragen via e-mail. Perfecte service na verkoop en snelle levertermijn!” - Rigo, Sint-Gillis-Waas

De domeinnaam ‘Piscine.shop’, die met het oog op uitbreiding naar Frankrijk en Luxemburg, werd aangekocht, heeft nu al dagelijks bestellingen in Wallonië. Ook ‘Wellness.shop’ zit al klaar in de wachtkamer. 


Investeer mee!

Als de zwembadspecialist biedt Zwembad.shop zwembadartikelen met klantenadvies op maat. Aan de succesvolle zomer heeft de onderneming al een aanzienlijk klantenbestand te danken. Voor de volgende stappen in haar groeiverhaal start Zwembad.shop een crowdlendingcampagne. Via WinWinner wil de onderneming minimaal €50.000 en maximaal €100.000 ophalen om te investeren in:

 • Magazijnuitbreiding
 • Voorraad aankopen
 • Verbreden van het assortiment: meer merken om beter te bedienen en nieuwe producten zoals bijvoorbeeld zwembadrobots en warmtepompen 

Investeren in de WinWinner-campagne van Zwembad.shop kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constant of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 4 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Zwembad.shop in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Zwembad.shop wil meer dan een online zwembadshop zijn en klanten helpen met hun plannen in en rond het zwembad. Om uitbreiding en een breder assortiment mogelijk te maken en daarmee nog meer klanten te helpen om van hun tuin een klein paradijs te maken, is Zwembad.shop op zoek naar financiering. Investeer jij mee in deze zwembadspecialist?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.