image Swave

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Swave

Swave is dé app om automatisch te sparen op je aankopen. Het werkt bijzonder eenvoudig: betaal je cashloos, dan krijg je automatisch leuke beloningen en geld terug op je rekening. Je krijgt zelfs je parkeergeld terug!

De start-up geeft zo voordelen aan zowel de consument als de handelaar. In Kortrijk en Brugge beginnen ze vertrouwd te geraken met het automatische beloningsplatform van Swave. Nu kijken zaakvoerders Jencey en Yordy verder. Om de uitrol van Swave te versnellen, zoekt de onderneming financiering.

Bedrijfsnaam Promcom (commerciële naam Swave)
Oprichtingsdatum 23/05/2019
BTW-nummer 0727.437.543
Vennootschapsvorm BV
Locatie Dumolinstraat 1, 8500 Kortrijk
Activiteit Automatische klantenkaart
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • App die consumenten automatisch geld helpt besparen terwijl ze cashloos betalen, offline en online
 • Consumenten worden meteen beloond vanaf ze de app hebben gedownload
 • Ontwikkeld in co-creatie met steden, handelsverenigingen én handelaars
 • Geen iPads, QR-codes, tijdverlies of dure investeringen voor handelaars
 • Introductie van consumptieparkeren: consumeer je, dan krijg je een deel van je parkeergeld terugbetaald
 • Focus op lokale consumptie
 • Twee betalende pilootpartners: stad Kortrijk en een Brugse handelsvereniging
 • Businessmodel: commissie per beloning
 • Via WinWinner op zoek naar minstens €30.000 en maximum €100.000 om Swave sneller in meer stedelijke centra te lanceren
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsvoorwaarden onderaan deze pagina)


Waarom Swave? 

Lokale handelaars hebben het niet makkelijk om klanten te blijven aantrekken, zeker wanneer winkelcentra buiten het stadscentrum klanten wegtrekken met troeven als gratis parking. Bovendien lopen handelaars en consumenten vaak verloren in de wirwar van verschillende klantenkaarten en complexe betaalsystemen. 

Swave maakt van je reguliere bankkaart je spaarkaart. Bij cashloze transacties kunnen gebruikers bij deelnemende handelaars automatisch punten sparen voor leuke beloningen, geld besparen of zelfs hun parkeergeld teruggestort krijgen. Voor steden, handelsverenigingen en handelaars betekent Swave eindelijk een all-in-one systeem dat automatisch lokale consumptie stimuleert.


Activiteit

Swave wil handelaars ontzorgen. Ondernemers die gebruik maken van de Swave-app kunnen zich focussen op hun core business, zonder dat ze zich druk hoeven maken over fysieke klantenkaarten, QR-codes of dure opstartkosten. 

 • Automatische klantenkaart en stadsbon

Klanten die consumeren bij deelnemende handelaars verdienen automatisch spaarpunten. Later kunnen ze deze spaarpunten inruilen voor een korting of een beloning, met één klik op hun smartphone. 

“Consumenten hoeven enkel hun bankrekening aan de app te koppelen. Bij elke transactie met een bankkaart, Payconiq of een bank-app sparen ze automatisch, en dit zowel offline als online. Gevolg: minder tijdverlies voor de consument en de handelaar.”- Jencey Provoost, co-founder Swave 
 • Consumptieparkeren

Swave introduceert als eerste in Vlaanderen ‘consumptieparkeren’: de consument krijgt parkeergeld teruggestort afhankelijk van zijn gespendeerd bedrag. De handelaar betaalt dit parkeertegoed (gedeeltelijk) terug, met inbegrip van
een fee voor Swave. 

“Uit desk research bleek dat 40% van de consumenten parkeergelegenheid en parkeerkosten één van de doorslaggevende factoren vindt voor de plek waar ze willen shoppen. Vooral handelaars in kleine en middelgrote centrumsteden ondervinden hierdoor problemen. Met de integratie van consumptieparkeren willen we hier iets aan doen.” Jencey Provoost, co-founder Swave • Automatische beloningen en kortingen
 • Met de applicatie kan een handelaar gerichte drive-to-store acties ondernemen. Op daluren kan hij/zij bijvoorbeeld werken met ad-hocbeloningen om
  klanten aan te trekken.


  Team

  Jencey Provoost startte Swave in mei 2019 en mocht dit jaar ervaren ondernemer Yordy Eelen als extra zaakvoerder verwelkomen. Het traject van Jencey omvat drie leerrijke jaren in New York en Canada, waar hij onder meer Disney, Pepsico en Facebook tot zijn klanten mocht rekenen. Zijn expertise ligt vooral in marketing, consumentenpsychologie en sales

  De inzichten van Jencey worden aangevuld met de ervaring van Yordy Eelen. Als oprichter van scale-up Unigift kent hij de markt van lokale handelaars, consumenten en steden door en door. Yordy neemt connecties met meer dan 2.000 handelaars mee naar Swave. Hij staat in voor de strategie en het financiële luik

  Dit dynamische duo krijgt verder nog ondersteuning van marketeer Britt en externe developers Jakub en Daria.


  Tractie

  Swave werd ontwikkeld voor en door lokale handelaars en hun klanten. De founders voerden een uitgebreid veldonderzoek en slaagden erin 2 betalende pilootpartners als klant aan te sluiten: stad Kortrijk en het Brugs Handelscentrum. Ook early stage investeringsfonds Pitchdrive en tech-accelerator imec.istart schaarden zich al achter Swave.

  Sinds 15 oktober staat de app op de stores en sindsdien kon Swave 164 handelaars overtuigen om actief gebruik te maken van de app. In februari plant Stad Kortrijk een eerste marketingcampagne met Swave om meer volk naar de stad te lokken. Ook Mode Unie, onderdeel van Unizo, ondersteunt de campagne. Meer dan 300 handelaars zullen deelnemen.

  “Nooit heb ik een simpeler en intelligenter systeem gezien, met mooi design. Precies waar onze handelaars op zoek naar waren.” - Arne Vandendriessche, Stad Kortrijk

  Tijdens de coronapandemie toonden de oprichters van Swave ook hun inventiviteit. Met de solidariteitsactie ‘Smaakvol Gebaar’ lanceerden ze horecabonnen om lokale uitbaters te steunen. Toppolitici en bv’s sprongen op de kar en bijna
  400 restaurants en cafés profiteerden van het initiatief. (HLN.be)  Investeer mee!

  Swave wil lokale consumptie verder innoveren en stimuleren. De onderneming van Jencey en Yordy boorde al andere financieringskanalen aan om te groeien. Met succes: tot dusver haalden de ondernemers al €167.500 aan funding op. 

  Het geld dat Swave via WinWinner ophaalt, zal de onderneming aanwenden om de verkoop en marketing te versnellen. Het minimale doelbedrag van deze campagne bedraagt €30.000, maximaal wenst Swave tot €100.000 op te halen.

  Volgende investeringen staan op de agenda:

  • Aanwerven van 2 nieuwe salesmedewerkers, 6 maanden, full-time
  • Campagne met een cold calling-agency 
  • Marketingbudget voor handelaars die zelf hun klanten willen aansporen gebruik te maken van hun klantenkaart, via Swave.

  Op die manier wil Swave sneller lanceren in 8 Vlaamse centrumsteden. Investeren in Swave kan via: 

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing.
  • de crowdlening: 5% bruto rente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Swave in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
  Lokale consumptie is aan een opmars bezig. Swave wil handelaars en consumenten nu ontzorgen met haar automatische all-in-one tool. De ambitie? Zowel handelaars als consumenten een nog betere winkelervaring bieden, zonder onnodig tijdverlies. Bovendien kan de consument eenvoudig geld besparen. Investeer jij mee in deze boeiende start-up uit Kortrijk? 

  Welke leningen zijn er?

  Bruto rendement
  Terugbetaling
  Looptijd
  Waarborg
  Investeren vanaf
  Maximale investering
  Achtergesteld
  Bruto rendement
  Terugbetaling
  Looptijd
  Waarborg
  Investeren vanaf
  Maximale investering
  Achtergesteld

  Waarom investeren via WinWinner?

  Investeren in gescreende dossiers
  €0 kosten voor investeerder
  >98% Terugbetalingsratio

  Winwinner coach

  Gianni Kiekens
  gianni@winwinner.be
  +32 470 29 02 14
  Let op!
  Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
  Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.