image Woppaaaa

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Woppaaaa

Met haar fortune chocolates wil Woppaaaa een product aanbieden dat mensen aanzet tot beter en bewuster communiceren met zichzelf én met anderen. De onderneming ontwikkelde een chocoladekegeltje dat mooie boodschappen en lekkere smaken op een verrassende manier combineert. Om die bonbons op de markt te brengen en daarvoor de nodige voorbereidingen te doen zoekt Woppaaaa financiering.

Bedrijfsnaam Woppaaaa
Oprichtingsdatum 07/10/2021
BTW-nummer BE0775.454.721
Vennootschapsvorm BV
Locatie Lekestraat 25, 8680 Koekelare
Activiteit Fortune chocolates
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Pralines met Belgische chocolade met een motiverende boodschap erin verstopt
 • Founder met ondernemerservaring
 • B2B: bijvoorbeeld als relatiegeschenk aan personeel of tussen bedrijven. B2C: via retail en webshop
 • Op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 voor investeringen in o.m. productie en verpakking
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
12/11: Woppaaaa in de pers met haar WinWinner-campagne! Het Laatste Nieuws schreef een artikel over het chocoladeconcept van de West-Vlaamse onderneming. Bekijk het artikel hier.


Waarom Woppaaaa?

Fortune cookies in een nieuw jasje. Woppaaaa stelt de pralineversie voor van de alom bekende gelukskoekjes: op de bodem van het Woppaaaa-chocolaatje vind je een motiverende boodschap.


Founder Annelien Jonckheere werkt al meer dan 10 jaar als psychotherapeute en coach bij Indigo Koekelare, dat verschillende diensten (therapie, coaching, bemiddeling in familiezaken...) aanbiedt om mensen in moeilijkheden te begeleiden. Uit die jaren ervaring en expertise kent ze het belang van complimenten:

“Niet alleen in het privéleven en voor de eigen mentale gezondheid, maar ook binnen de bedrijfssfeer is een positief zelfbeeld heel belangrijk. Communicatie loopt vaak slecht door het negatieve beeld dat mensen van zichzelf hebben.” - Annelien Jonckheere, founder Woppaaaa


Activiteit

Woppaaaa produceert haar fortune-pralines met hun verrassende boodschappen bij P&T Chocolate Presents, een externe chocolatier. Op dit moment is Woppaaaa enkel in Vlaanderen actief, maar de onderneming wil later uitbreiden naar Nederland om dan daarna ook andere talen en landen kennis te laten maken haar fortune chocolates.


“We worden zo blij als we Woppaaaa horen en zien dat we niet alleen energie voelen maar ook krijgen door de positieve uitstraling die dit project verspreidt. Dit wordt nog eens extra gestimuleerd door de leuke vorm van de praline die gevuld wordt met heerlijke zachte praliné, kortom een overheerlijke Belgische chocoladecombinatie. Woppaaaa heeft alles te maken met positief denken, positief blijven en positiviteit verspreiden.” - Jimmy Pietersz, zaakvoerder P&T Chocolate Presents
“Woppaaaa wil een oplossing bieden voor communicatieve obstakels. Mensen moeten met meer zelfvertrouwen over zichzelf leren denken. Dat helpt ook de communicatie tussen collega’s. De kegeltjes creëren kleine opbeurende momentjes, die de eigenwaarde kunnen helpen. Want uit ervaring merk ik dat mensen in zo’n kleine dingen geluk vinden.” - Annelien Jonckheere, founder Woppaaaa


Team

Founder Annelien Jonckheere is bestuurder van Indigo Koekelare, waar ze als psychotherapeute en bemiddelaar met jaren ervaring ziet wat voor een slechte invloed een negatief zelfbeeld heeft op contact met anderen. Daar wil ze met Woppaaaa dus een oplossing voor bieden. 

Sigrid Van Gestel is Anneliens rechterhand in het Woppaaaa-verhaal. Zij werkt zowel uitvoerend als operationeel en communicatief mee in de onderneming. Nathalie Ramault, Jolien Cooman en Maité Ghyllebert zorgen vooral voor de operationele ondersteuning van Woppaaaa.

Sigrid Van Gestel, Annelien Jonckheere, Maité Ghyllebert
Jolien Cooman & Nathalie Ramault

Tractie

Woppaaaa zal haar product zowel op de B2B-markt als op de B2C-markt aanbieden. Met haar personaliseerbare doosjes wil Woppaaaa vooral de B2B-markt aanspreken, bijvoorbeeld binnen bedrijven als relatiegeschenk naar hun personeel of tussen bedrijven. Verder is het bedrijf, mede dankzij de begeleiding van een strategisch bureau, klaar om te pitchen bij retailers om op die manier het grote publiek te bereiken. Op die manier hoopt de onderneming in het voorjaar van 2022 in de retailrekken te liggen.

De B2C-markt wil Woppaaaa bekoren met een webshop waar de boodschappen in de chocolaatjes veranderen na enkele weken. De fortune-pralines werden overigens al bezorgd aan een publiek, dat positief reageerde op dit nieuwe concept.


“De Woppaaaa-praline bevat binnenin een “feel good-boodschap”, zodat proevers niet alleen een smaakervaring hebben, maar ook een opwekkende boodschap meekrijgen. Door middel van een “turbo” ontwikkelingstraject en samenwerking met Vives Roeselare (receptuurontwikkeling), Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (Quick Win subsidie) en Vlaio slaagde de start-up erin om een lekkere praline met een puntige taste-ervaring te ontwikkelen.” - Dominique De Geest, bedrijfsadviseur, Agentschap Innoveren & Ondernemen


Investeer mee!

Woppaaaa wil zowel nationaal als internationaal scoren. Het bedrijf wil nu investeren in:

 • productie van en verpakkingen voor de pralines
 • een marketingcampagne
 • IT-gerelateerde zaken (website verbeteren...)
 • een buffer om de verschillen in betalingstermijnen te overbruggen
Eerder ontving Woppaaaa al financiering via een groeisubsidie van Vlaio. Nu is Woppaaaa voor bovenstaande groeiplannen op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000.

Investeren in de WinWinner-campagne van Woppaaaa kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige of jaarlijks constante aflossing.
 • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 4 jaar, 6% bruto rente, eenmalige aflossing. Aangezien Woppaaaa in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Woppaaaa produceert een innovatieve versie van fortune cookies. Het is alvast bewezen dat de proefkonijnen de chocolaatjes enthousiast onthaalden. Want elke praline komt met een toffe, motiverende quote om jou een duwtje in de richting van positivisme te geven. Daarmee investeert de onderneming via haar chocoladekegeltjes in het zelfvertrouwen van iedereen. Investeer jij mee in haar groei?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.