image SofaBuddy

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

SofaBuddy

Sofa Buddy introduceert een personal organiser om luie momentjes voor jezelf nog kostbaarder te maken. Dit hebbeding combineert handige features met een smetteloos en duurzaam design. Gedaan met koffievlekken in de zetel, gedaan met losliggende rommel, lang leve de luiheid! 

Ontwikkelaar Project 12 heeft met de SofaBuddy een volledig nieuwe productcategorie gecreëerd. Om de eerste exemplaren van de band te laten rollen, zoekt de onderneming financiering

Bedrijfsnaam PROJECT 12 (commerciële productnaam SofaBuddy)
Oprichtingsdatum 27/06/2018
BTW-nummer BE0698.882.228
Vennootschapsvorm BV
Locatie Fazantenstraat 14, 2811 Mechelen
Activiteit Personal organiser
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Een praktisch en decoratief gadget voor in de zetel thuis. Alle losliggende spullen krijgen een plek in deze personal organiser
 • Nieuwe productcategorie, geen directe concurrentie 
 • Geslaagd track record in productontwikkeling en -design door het Breezy Sports Mask 
 • Jarenlange ervaring in de eventsector zorgt voor breed netwerk van founder Sven
 • Reeds een groeisubsidie op zak van Flanders Investment & Trade en Vlaio
 • Meertalig team met blik op internationalisering: Belgisch, Europees en Chinees patent verkregen
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 voor de productie van de eerste exemplaren
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening (de exacte modaliteiten vind je onderaan deze pagina)
De campagne van SofaBuddy werd opgepikt in de pers! Het Laatste Nieuws gaf Sven Cautaerts een mooie vermelding die je via deze link kan bekijken. 


Waarom SofaBuddy?

SofaBuddy is een gadget om écht tijd voor jezelf te nemen. De personal organiser speelt handig in op de shift naar meer thuiswerken waarin een netjes opgeruimd huis belangrijker dan ooit is. 

“‘Discard anything that doesn’t spark joy.’ Sofa Buddy werd ontwikkeld op basis van een duidelijke markttendens, met meer aandacht voor mentale gezondheid. Onnodige voorwerpen uit de weg ruimen en samenbrengen op één plek in het salon of de slaapkamer brengt gemoedsrust en helpt om nog meer te genieten van een rustmoment.” Sven Cautaerts, founder Project 12Activiteit

SofaBuddy bedient iedereen die rustig wil genieten. Dit stukje design fungeert als houder voor een boek of laptop, maar evengoed dient het als handige minibar waarin een drankje in evenwicht blijft. Netjes, eenvoudig en gestructureerd. 

Het idee voor de SofaBuddy kwam niet uit de lucht vallen. Project 12 baseerde zich op een van de meest succesvolle Amerikaanse crowdfundingcampagnes ooit via Kickstarter, de Couch Console. Wat hebben Sven en co. gedaan met het concept van de Couch Console? Het product verbeterd en snel geschakeld, met Sofa Buddy als resultaat. 


Team

Zaakvoerder Sven Cautaerts verdiende zijn strepen als ondernemende duizendpoot. Reeds tijdens zijn studies opereerde hij als zelfstandige in de eventsector. De coronapandemie en het stilvallen van evenementen noopten Sven om het met Project 12 over een andere boeg te gooien.

Hij stortte zich op productontwikkeling en zijn Breezy Sport Mask was een schot in de roos. Dit herbruikbaar sportmasker is vandaag nog steeds te vinden in de Decathlon-winkels van België en Nederland. Tussendoor richtte Sven ook nog eens de Belgian Bartender School op, waarmee hij horeca-opleidingen voorziet in Mechelen.

Voor de lancering van Sofa Buddy rekent Sven op zijn drie projectmanagers: Yannick, Elisa en Robbe. Zij nemen de dagelijkse administratie en communicatie op zich, met ook de opvolging qua productie, transport en marketing. Dit complementair drietal wordt verder aangevuld met gespecialiseerde freelancers. E-commerce, advertentiecampagnes en sales zijn zo in handen van gepassioneerde experts.


Tractie

Sven bewees zijn neus voor trends al met het succes van de Breezy Sport Mask. De volledige productieketen werd van A tot Z in volledig eigen beheer gefinaliseerd. 

E-commerce en online marketplaces vormen geen onontgonnen terrein. Door de ervaring met het Breezy Sports Mask weten we hoe we onze producten moeten pushen via Bol.com, Amazon en co.” - Sven Cautaerts, founder Project 12

Project 12 heeft alvast een Belgisch, Europees en Chinees patent op zak voor de SofaBuddy. Het eerste model van de Sofabuddy staat al klaar in de wachtkamer. Een tweede model met extra features zoals een oplaadfunctie of waterdichte variant voor in het zwembad zit in de pijplijn. 

De mallen voor de productie van de SofaBuddy


Investeer mee!

Met de SofaBuddy werkt Project 12 aan een nieuw succesverhaal. Om de lancering te versnellen, organiseert de onderneming een crowdlendingcampagne bij WinWinner. Project 12 zoekt hierbij minimaal €50.000 en maximaal €100.000. Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden om:

 • de eerste SofaBuddy’s van de band te laten rollen, inclusief verpakkings- en transportkosten
 • personeelskosten te betalen
 • te investeren in marketing en advertising 

Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constant of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 4 jaar, 6,5% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Project 12 in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Het team van Project 12 ontpopte zich tot een volwaardig product development agency. SofaBuddy is haar ode aan luieriken, maar ook veel meer dan dat. Het multifunctionele item past in iedere zetel, bed of ontspanningsruimte. Investeer jij ook mee in de ontwikkeling van dit gloednieuwe product?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Gianni Kiekens
gianni@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.