image Drawify

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Drawify

Met Drawify kan iedereen zijn ideeën vertalen in een professionele visual, zonder dat je zelf moet kunnen tekenen. Gespecialiseerde visual storytellers van over de hele wereld voeden het platform met duizenden tekeningen. Op die manier laat Drawify toe om complexe verhalen om te zetten in krachtige beelden die bijblijven. Meer dan 3.000 gebruikers uit 70 landen maken al gebruik van deze tool, van businessconsultants tot onderwijsinstellingen.   

Drawify wil communicatie en de manier waarop we elkaar dingen aanleren, efficiënter én leuker maken. Om die ambitie kracht bij te zetten, zoekt de onderneming financiering.

Bedrijfsnaam Drawify BV
Oprichtingsdatum 28/10/2020
BTW-nummer BE0757.580.985
Vennootschapsvorm BV
Locatie Meeuwstraat 7, 2050 Antwerpen
Activiteit Visual storytelling
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Een all-in-one tool met een digitale bibliotheek van duizenden tekeningen 
 • Eerste platform om laagdrempelig met visual storytelling aan de slag te gaan 
 • Snel, eenvoudig en intuïtief
 • Wereldwijd netwerk van tekenaars, gebruikers in meer dan 77 landen 
 • Meer dan een tekentool: ook een groeiende community met workshops en persoonlijke coachingsessies
 • Klanten uit Fortune 500-bedrijven, maar ook voor particulieren en onderwijsinstellingen
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €80.000 en maximaal €200.000 om het team uit te breiden en het platform te optimaliseren
 • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening (de exacte modaliteiten vind je onderaan de pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Aaron Moerman - aaron@winwinner.be
Op 7 december om 18:00 organiseert Drawify een webinar voor ambassadeurs en potentiële investeerders. Drawify zal haar activiteiten en groeiplannen toelichten, WinWinner zal de leningsmodaliteiten en de investeringsprocedure bespreken. Deelname aan het webinar is gratis, inschrijven kan via deze link.


Waarom Drawify?

Mensen verwerken beelden tot wel 60.000 keer sneller dan geschreven tekst. Een beeld zegt wel degelijk meer dan duizend woorden. Toch wordt visuele communicatie nog steeds niet ten volle benut. 

Drawify ontwikkelde een all-in-one tool om elk verhaal helder weer te geven met hulp van visuals. Zonder dat je zelf je potlood moet bovenhalen en ongeacht de stijl of het doel van de boodschap. 


Activiteit

Drawify wil de manier waarop we communiceren en elkaar dingen leren aantrekkelijker maken door volop in te zetten op tekeningen.

Op het platform kan je zelf visuals selecteren uit de uitgebreide bibliotheek, tekst toevoegen en je eigen attractieve onepager creëren. Deze tekeningen zijn van de hand van professionele visual storytellers, ofwel Drawifiers, die er elk hun eigen stijl op nahouden. 

“Onze Drawifiers komen uit alle uithoeken van de wereld. Het enige wat onze gebruikers moeten doen is de tekeningen selecteren die passen bij hun eigen specifieke wensen. Je kan de tekeningen ook aanpassen of zelf je eigen creaties uploaden, allemaal op één plek. Eenvoudig, snel en doeltreffend!” -  Axelle Vanquaillie, founder Drawify 


Team

Founder Axelle Vanquaillie is al meer dan tien jaar actief als visual storyteller. Ook nu nog vertaalt ze bedrijfsverhalen en -strategieën naar heldere tekeningen. Haar doel met Drawify? Visual storytelling toegankelijk maken voor iedereen. 

Co-founders Nancy Rademaker en Raphaël Auwerkerken vervolledigen het team. Nancy is een gereputeerde internationale keynote speaker en kan de vruchten plukken van een zeer sterk netwerk bij multinationals over de hele wereld.

Raphaël is een ondernemer pur sang die aan de wieg stond van negen bedrijven in Europa en Azië. Softwarebedrijf Ifonix, de ontwikkelaar van Drawify, is daar één van. 


Tractie

Drawify telt op dit moment al bijna 3.000 gebruikers uit meer dan 70 landen, zonder dat ingezet werd op professionele marketing. Businesscoaches en consultants uit Fortune 500-multinationals maken gretig gebruik van de visuals, maar ook scholen en kleine ondernemingen mag Drawify tot haar klanten rekenen. 

“Ik hou van Drawify omdat ik zelf geen tijd heb om te tekenen. Ik kan mijn werk in visuals gieten, zonder dat het te veel tijd opslorpt. Als ik een diagram nodig heb, op zoek ben naar een emotionele expressie of een schets, is Drawify steeds mijn eerste stap.” - Jeanette Irons, senior businessanalist  

Subscribers kunnen kiezen uit drie verschillende abonnementsformules. De betalende versies onderscheiden zich van de gratis variant in de hoeveelheid beschikbare tekeningen in de bibliotheek, persoonlijke coachingsessies en het aantal tekeningen dat je kan ontwerpen. 

Vind je toch nét niet wat je zoekt? Dan laat Drawify op maat tekeningen ontwerpen. Daarnaast wil de onderneming uit Antwerpen ook meer zijn dan louter een tekentool. Het team van Axelle organiseert ook workshops met haar tekenaars over visuele storytelling. Ten slotte deelt Drawify haar expertise graag in persoonlijke coachingsessies.


Investeer mee!

No story, no glory. Axelle, Nancy en Raphaël startten Drawify om visuele communicatie op maat van elk bedrijf of individu te faciliteren. Hun ambitie reikt echter een pak verder: het ultieme doel is om tekstuele info automatisch te vertalen naar visuals

Om aan die droom te werken en in de tussentijd verder te groeien, startte Drawify een crowdlendingcampagne bij WinWinner. De onderneming zoekt minimaal €80.000 en maximaal €200.000 om te investeren in: 

 • digitale marketing om meer (betalende) gebruikers in contact te brengen met Drawify
 • uitbreiding van het platform en extra integraties 
 • nieuwe teamleden: aanwerven van een content marketeer en een customer support 
De totale financieringsnood voor Drawify wordt op €500.000 geraamd. Om dat bedrag op te halen is een financieringsmix opgesteld. Deze WinWinner-campagne, waarmee Drawify minimaal €80.000 en maximaal €200.000 wil ophalen, maakt deel uit van die mix. Voor meer informatie over de financieringsbehoefte en -mix kan je terecht in de Financiële gegevens.

Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
 • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 4 jaar, 6% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Drawify in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Gedaan met saaie PowerPoint-presentaties of teksten die niemand wil lezen: Drawify wil onze manier van communiceren drastisch omgooien. Met tekeningen van over de hele wereld maakt deze hybride onderneming visual storytelling toegankelijk voor iedereen. Investeer jij mee in deze creatieve kmo? 
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.