image La&Bel

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

La&Bel

La&Bel maakt multifunctionele lederen handtassen en accessoires van hoogwaardige kwaliteit. De gepatenteerde knoop, minutieus handwerk en het gebruik van duurzaam pirarucu- en zalmleder vormen de blikvangers van de productlijn van La&Bel.

Voor de lancering van de tweede collectie (met een nieuw model en nieuwe kleuren) en het openen van twee pop-up stores, zijn co-founders Louise en Karen op zoek naar financiering. 

Bedrijfsnaam La&Bel
Oprichtingsdatum Slapende vennootschap uit 1993, overgenomen op 12-03-2019
BTW-nummer 0450.243.217
Vennootschapsvorm BV
Locatie Hogenbilk 14, 8470 Gistel
Activiteit Lederen handtassen en accessoires
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Duurzame fashion: hoogwaardig materiaal, correcte lonen en ecologische productie
 • Het gebruik van piraruculeder is uniek in Europa
 • Herkenbaarheid: gepatenteerde knoop als eyecatcher 
 • Succesvolle eerste collectie, tweede productlijn in aantocht
 • Nu al erkenning in de fashionindustrie (Feeling, Gaël, Marie-Claire, Nina Magazine, Knack Weekend, Tendens TV...)
 • Deel van de winst gaat naar charity project De Rotonda
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €150.000 om de nieuwe collectie en opening van twee pop-ups te financieren 
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Aaron Moerman - aaron@winwinner.be

Waarom La&Bel?

La&Bel (lees als label) ontstond uit een passie voor design en handtassen in luxueuze materialen, zonder dat hier een buitensporig prijskaartje aan vasthangt. De ontwerpen van La&Bel zijn multifunctioneel, tijdloos en veelzijdig


Activiteit 

La&Bel ontwerpt handtassen, smartphonetasjes, zonnebrilhoesjes en laptoptassen in verschillende kleuren. Dit uitgebreide productgamma bevat één opvallende constante: de typische La&Bel-knoop.  

“Onze gepatenteerde knoop symboliseert de eeuwige band of verbintenis tussen vrienden, ouders en kind of geliefden. Tegelijkertijd portretteert de knoop ook de kracht, de waarde en duurzaamheid waar we met La&Bel voor willen staan. Niet alleen voor onze accessoires, maar ook van ons ondernemerschap.” - Louise Noelmans, co-founder La&Bel


Voor founders Karen en Louise volstaat enkel materiaal van de hoogste kwaliteit. Ze kwamen voor hun productie uit bij kalfs-, zalm- en piraruculeer. Die laatste is een ontzagwekkende Zuid-Amerikaanse vis, te vinden in de wateren van het Amazonegebied. De leveranciers van de pirarucuhuiden voldoen aan strenge normen waardoor de vissersfamilies en de natuurlijke omgeving beschermd worden.


Alle gebruikte leersoorten vormen een restproduct van de voedselketen. La&Bel staat garant voor de opwaardering van visleer tot een volwaardig fashion accessoire, volledig ecologisch verwerkt.

“Voor de productie vertrouwen we op een klein atelier in het Spaanse Andalusië. Verscholen tussen de heuvels vind je het dorpje Ubrique, waar elk accessoire vakkundig wordt geassembleerd. Elk La&Bel-item gaat door de handen van professionele ambachtslui, waardoor elke tas subtiel anders en uniek is." - Karen Ooms, co-founder La&Bel


Team

Het idee voor het opstarten van een eigen modelabel vloeide voort uit de jarenlange vriendschap van Karen Ooms en Louise Noelmans.

Na twintig jaar ervaring in de financiële wereld, besloot Karen Ooms om het over een andere boeg te gooien en als zelfstandig consultant aan de slag te gaan. Zij begeleidt ondernemers in hun strategisch financieel management. Voor La&Bel is zij dan ook het logische aanspreekpunt voor alles wat met cijfers en marketing te maken heeft.

Louise Noelmans is in het dagelijkse leven actief als bedrijfsjurist. In het ontwerpproces van La&Bel valt naast het juridische ook de supply chain onder haar verantwoordelijkheid. 

Verder laten de co-founders zich voor de uitbouw van het merk bijstaan verder door een professioneel PR- en communicatiebureau. 

Karen Ooms & Louise Noelmans

Tractie

De lancering van de eerste collectie ging niet onopgemerkt voorbij. La&Bel kreeg onder meer vermeldingen in Feeling, Gaël, Marie-Claire en verscheen in de weekendbijlagen van Knack en Het Nieuwsblad. Ook Tendens TV kwam langs voor een videoreportage.

Ten slotte zet La&Bel haar duurzaam ondernemerschap kracht bij door een goed doel te koppelen aan haar activiteiten. Voor elke verkochte tas of accessoire doneren de onderneemsters een percentage aan De Rotonda. Dit begeleidingsnetwerk uit Leuven ondersteunt kwetsbare jonge vrouwen.


Investeer mee 

Met de oprichting van pop-up stores zal La&Bel voor het eerst de look-and-feel van haar producten kunnen uitspelen. In oktober opent het Belgische fashionmerk een tijdelijke vestiging in Hasselt, in de zomer richten Louise en Karen hun blik naar de kust. De locatie van dit tweede uitstalraam wordt nog bepaald.  

Om deze groeiplannen te financieren, startte La&Bel een crowdlendingcampagne. Via WinWinner wil de onderneming minimaal €100.000 en maximaal €150.000 ophalen om te investeren in:

 • de productie en extra voorraad voor de tweede collectie
 • de opening van de pop-ups in Hasselt en de kust  
 • professionele marketingcampagnes voor de tweede en grotere collectie

Investeren in de WinWinner-campagne van La&Bel kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 6.5% bruto rente, looptijd 4 jaar, eenmalige aflossing
De tweede collectie moet La&Bel definitief op de kaart zetten in het Belgische modelandschap. De pop-up stores zullen fungeren als venster om iedereen kennis te laten maken met de hoogwaardige kwaliteit van de accessoires van La&Bel. Met het gebruik van piraruculeder zijn ze bovendien uniek in ons land. Investeer jij mee in deze no-nonsense onderneming?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.