image Het Spelhuis

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Het Spelhuis

Met het grootste spelaanbod van België en Nederland, wil Het Spelhuis jong en oud (opnieuw) aan het spelen brengen. De speciaalzaak verkoopt allerhande bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen, puzzels en accessoires en dat zowel on- als offline. 

Founders en spelfanaten Sarah en Sven maakten van hun fysieke winkel in Zonhoven een knusse en toegankelijke ontmoetingsplek waar (on)ervaren spelliefhebbers steeds met al hun vragen en verzoekjes terecht kunnen. Om de liefde voor het spel verder te verspreiden, zoekt Het Spelhuis financiering.

Bedrijfsnaam Het Spelhuis
Oprichtingsdatum 07-05-2018
BTW-nummer 0695.741.903
Vennootschapsvorm BV
Locatie Muizenstraat 51, 3520 Zonhoven
Activiteit Gezelschapsspellen
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop 

 • Het Spelhuis verkoopt allerhande gezelschapspellen, puzzels en accessoires; daarnaast biedt het spelliefhebbers een knusse en toegankelijke ontmoetingsplek
 • Grootste aanbod van België en Nederland: spellen voor jong en oud, voor ervaren en startende spelers 
 • Opgericht door twee spelfanaten als hobby, vier jaar later is Het Spelhuis hun fulltime job en leiden ze een team van 9 werkkrachten 
 • Naast spelverkoop ook organisatie van events en activiteiten
 • De omzet in 2020 lag 2,5 keer hoger dan die van 2019
 • Verkozen tot Beloftevolle KMO van het jaar 2021 in Limburg 
 • Op zoek naar minimaal €80.000 en maximaal €240.000 om te investeren in het aanbod en een tweede fysieke winkel
 • Investeren kan via de winwinlening of de crowdlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Stig Van Peer - stig@winwinner.be
Update 05/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €310.000.


Waarom Het Spelhuis?

Spelfanaten Sarah en Sven waren al geruime tijd op zoek naar een knusse, gezellige en toegankelijke ontmoetingsplaats waar ze nieuwe spellen konden ontdekken en hun vragen of verzoeken konden delen. Toen ze die plaats in 2017 nog steeds niet hadden gevonden, namen ze het heft in eigen handen.

Al snel ging de dobbelsteen aan het rollen: wat startte als een spellenwinkel in hun garage, groeide uit tot een webshop en winkel waar jong en oud een ruim assortiment aan spellen kan ontdekken, persoonlijk advies krijgt en met al zijn/haar vragen of verzoekjes terecht kan.


Activiteit 

Het Spelhuis verkoopt alle soorten gezelschapsspellen, puzzels en accessoires. Het totale aanbod telt makkelijk 10.000 producten, waaronder zo’n 5.000 verschillende gezelschapsspelen. Daarmee heeft de speciaalzaak het grootste aanbod van België en Nederland.

Een product aankopen kan zowel via de webshop als in de fysieke winkel in Zonhoven. Sarah en Sven maakten beide verkoopkanalen bewust zo toegankelijk en aantrekkelijk mogelijk. Op die manier willen ze zoveel mogelijk mensen aan het spelen brengen, ongeacht leeftijd en spelervaring.

Gezelligheid en toegankelijk zijn onze kernwaarden. Iedereen – van de jonge, startende speler tot de ervaren hobbyspeler – moet zich bij ons welkom voelen. Onze webshop is zo gebruiksvriendelijk mogelijk en de winkel is warm en knus ingericht. Het Spelhuis moet echt een plek zijn waar iedereen met al zijn vragen of verzoekjes terecht kan.” - Sarah Beusen, founder Het Spelhuis 


Team

Sarah en Sven leerden elkaar al spelend kennen, een gedeelde passie die uitmondde in Het Spelhuis. Aanvankelijk combineerden ze de zaak met hun vaste jobs, maar die combinatie bleek niet lang houdbaar.


Het Spelhuis groeide in sneltempo uit tot een gevestigde waarde, waardoor Sarah en Sven besloten om hun vaste jobs – respectievelijk logopediste en ingenieur – op te zeggen. Vandaag focust Sarah op het productgamma en de webshop, terwijl Sven de operationele en financiële taken voor zijn rekening neemt.

Na vier jaar beschikken de founders over een gedreven team van 9 spelfanaten, waaronder een vaste grafische vormgeefster, een fulltime winkelbediende en een logistiek medewerker.


Tractie

In tegenstelling tot de grote ketens wil Het Spelhuis haar klanten persoonlijk benaderen, hun vragen beantwoorden en passend advies formuleren. Anders dan bij de meeste speciaalzaken, richt de onderneming zich daarbij niet uitsluitend tot ervaren hobbyspelers. Integendeel, het spelwalhalla van Sarah en Sven is toegankelijk voor iedereen. Samen met het ruime aanbod en de brede doelgroep, maakt die tussenpositie Het Spelhuis tot een sterke speler op de markt.

"'Als we het hier niet vinden, dan vinden we het nergens.’ Voor zulke uitspraken van klanten doen we het. We zoeken voortdurend speciale bordspellen en voorzien voldoende ruimte voor niche spellen. Dat zal niet veranderen, zelfs niet wanneer de zaak groeit. We zullen rekening blijven houden met de feedback van onze klanten. Het Spelhuis bestaat voor en door hen!” - Sven Croes, founder Het Spelhuis

De speciaalzaak slaagde erin om de afgelopen mooie omzetcijfers en positieve resultaten te behalen. Zo lag de omzet in 2020 2,5 keer hoger dan die van 2019. De aanpak van Het Spelhuis op vlak van online verkoop werd intussen ook beloond met de Safeshops Award in de categorie Payment Hero - Medium shops. Daarnaast mogen Sarah en Sven ook pronken met de titel van Beloftevolle KMO van het jaar 2021 in Limburg.


Investeer mee!

Om nog meer mensen aan het spelen te brengen op grotere schaal, willen Sarah en Sven investeren. Om meer fysieke winkels te openen en te investeren in het aanbod, het team en de uitbreiding van het magazijn, zoekt het duo in totaal €469.270. WinWinner (minimaal €80.000 en maximaal €240.000) maakt deel uit van de financieringsmix die is opgesteld om dit bedrag op te halen. Voor meer informatie over de financieringsbehoefte en -mix, kan je terecht op de pagina Financiële gegevens. 

Update 05/11: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €310.000.

Investeren in de crowdlendingcampagne van Het Spelhuis kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: 5,5% brutorente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing 
Met het grootste spelaanbod van België en Nederland zet Het Spelhuis jong en oud opnieuw aan het spelen. De speciaalzaak biedt spelliefhebbers een knusse ontmoetingsplaats waar ze hen met raad en daad bijstaat. Om nog meer mensen te bereiken, wil Het Spelhuis een volgende stap zetten in haar groeiverhaal. Investeer jij mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.