image INKER

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

INKER

INKER wil als eerste speler op de Europese markt ecologische en lokale Fast Fashion aanbieden. Daarmee spelen founders Kristof, Daan en Laurent in op de toenemende vraag naar unieke, individuele bedrukte stuks

Dat ze een sterk team vormen, bewezen ze twee jaar geleden met de oprichting van FABRIC. Terwijl FABRIC focust op het bedrukken en borduren van grote oplages voor organisaties, richt INKER zich met haar unieke stuks in beperkte oplages tot particulieren. Zo vullen beide ondernemingen elkaar naadloos aan. Om INKER succesvol te lanceren, zoeken Kristof, Daan en Laurent financiering.

Bedrijfsnaam INKER
Oprichtingsdatum 22/09/2021
BTW-nummer BE0774.462.945
Vennootschapsvorm BV
Locatie Sluis 2D2 bus 7, 9810 Nazareth
Activiteit Duurzame textieldruk
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • INKER is het nieuwste project van het ervaren founderstrio achter FABRIC
  • FABRIC is actief als leverancier en drukker van bedrijfs- en vrijetijdskledij voor verschillende organisaties: het bedrijfsleven, muziekindustrie, (sport)verenigingen,… 
  • INKER is de eerste lokale en duurzame speler op de Europese markt die unieke stuks drukt en (deze binnen de 72 uur) levert 
  • Beide ondernemingen focussen op het verkleinen van de ecologische voetafdruk: organisch katoen, watergedragen inkt, GOTS-label (Global Organic Textile Standard) en samenwerking met Go Forest 
  • Het succes van FABRIC bevestigt het potentieel van INKER: founderstrio werkte reeds succesvol samen, beschikt over in-house expertise met alle druktechnieken & combineert ervaring in diverse sectoren 
  • Via WinWinner op zoek naar minimaal €75.000 en maximaal €170.000 om INKER succesvol te lanceren
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
  • Contact dossierbeheerder WinWinner: Aaron Moerman - aaron@winwinner.be

Waarom INKER?

De drie founders van FABRIC hebben elk meer dan 15 jaar ervaring in de textieldruk. De laatste jaren zien ze de vraag naar individueel bedrukte stuks exponentieel toenemen. Ondanks de enorme vraag, is deze service tot op heden nog niet beschikbaar op de Belgische markt. Met INKER wil het founderstrio daar op korte termijn verandering in brengen. 

“Met INKER willen we de Bol.com van het individueel bedrukte textiel worden, maar wel op een ecologisch en ethisch verantwoorde manier. We leveren de uniek bedrukte stuks binnen de 72 uur en doen dat tegen scherpe prijzen. Bovendien werken we uitsluitend met ecologische inkt en duurzaam katoen.” - Kristof Thienpont, co-founder FABRIC & INKER


Activiteit

INKER is de eerste lokale en duurzame speler op de Europese markt die unieke stuks bedrukt en het eindresultaat binnen de 72 uur bij de klant aflevert. Daarmee speelt de onderneming in op trends als Fast Fashion en dropshipment (waarbij handelaars/retailers hun bestelling plaatsen bij groothandelaars, die instaan voor de levering aan de eindklant) en op de steeds groeiende vraag naar individueel textieldrukwerk. 

Die vraag ontdekten founders Kristof, Daan en Laurent via FABRIC, de eerste onderneming die het trio samen oprichtte. FABRIC is leverancier en drukker van bedrijfs- en vrijetijdskledij voor organisaties. Alle druktechnieken -zeefdruk, borduren, digitale druk en transfer- gebeuren in house. Hetzelfde geldt voor de bijhorende handelingen, zoals het verpakken en labelen van de gedrukte stuks.


Op vandaag bestaat FABRIC uit twee takken: Fabric.gent en het digitale platform FabricMerch. Die laatste biedt artiesten de kans om hun creatie op textiel te verkopen. Elk ontwerp wordt minimaal 2 en maximaal 21 dagen aangeboden op het platform, waarna FABRIC de bestellingen verwerkt en levert. Het platform groeide in geen tijd uit tot een groot succes. Onder meer Gunther Lamoot, Alex Agnew en Radio Willy startten al een FabricMerch-campagne op.

“Het platform ontstond tijdens de coronacrisis om de verloren business uit de muzieksector op te vangen. We boden muzikanten de kans om alsnog merchandising te verkopen, waardoor ook wij een deel van ons verlies konden compenseren. De meest succesvolle campagne was die van Ayco Duyster van StuBru. Haar ontwerp zorgde op 2 weken tijd voor een omzet van €25.625, wat overeenstemt met een netto winst van €11.250 ten voordele van Live2020.” - Kristof Thienpont, co-founder FABRIC & INKER


Naast FabricMerch, bestaat ook Fabric.gent. Hier kunnen bedrijven, organisaties en particulieren textiel laten bedrukken of borduren. De catalogus bestaat uit een 3.000-tal producten (petjes, sweaters, T-shirts, totebags,…) voor dames, heren, kinderen of unisex. De minimale oplage per bestelling telt 20 stuks. INKER daarentegen werkt met een beperkter gamma aan duurzame producten, maar verwerkt wel kleinere oplages en individuele creaties. Beide ondernemingen vullen elkaar dus naadloos aan.


Team

FABRIC ontstond in 2019 als joint venture van Suburban Textieldruk (Krida NV) en Nookyalur BV. Terwijl Suburban Textieldruk een ruim en divers klantenbestand heeft, legt Nookyalur BV zich toe op de muzieksector. Nookyalur BV heeft dan weer meer ervaring met zeefdruk en complexe ontwerpen, waar Suburban Textieldruk minder vertrouwd mee is.


Daan Imschoot, Kristof Thienpont & Laurent Lampaert


Beide ondernemingen hebben meer dan 15 jaar ervaring en vullen elkaar perfect aan. Amper twee jaar na de oprichting van FABRIC hebben vennoten Kristof Thienpont, Daan Imschoot (Suburban Textieldruk) en Laurent Lampaert (Nookyalur BV) al 6 arbeiders in dienst. Met INKER hoopt het founderstrio een tweede succesverhaal te schrijven.


Tractie

Met FABRIC en INKER bedienen Kristof, Daan en Laurent een ruime afzetmarkt. Terwijl de campagnes van FabricMerch zich richten tot creatievelingen en muzikanten, focust Fabric.gent op organisaties en INKER op particulieren. Dankzij de brede doelgroepen, het ruime aanbod en de korte levertermijn weten beide ondernemingen zich op de markt te onderscheiden. De gemiddelde levertermijn binnen de sector bedraagt 2 à 3 weken, maar FABRIC garandeert te leveren binnen de 5 à 10 werkdagen. Met een levering binnen de 72 uur gaat INKER nog een stapje verder.


Duurzaamheid
vindt het founderstrio minstens even belangrijk als het totaalaanbod. FABRIC en INKER zijn de enige textieldrukkerijen in België die uitsluitend met organisch katoen en GOTS-gecertificeerde inkten werken (GOTS = Global Organic Textile Standard). Ze verkopen diverse merken, maar promoten voornamelijk Stanley/Stella. Dat merk weerspiegelt de huidige modetrends en voldoet tegelijkertijd aan de duurzaamste productienormen.


Net zoals bij Stanley/Stella, voldoen ook de druktechnieken van FABRIC en INKER aan de GOTS. De ondernemingen beschikken over het officiële GOTS-certificaat, wat een duurzaam en ethisch productieproces garandeert. 

“Sinds begin dit jaar werkt FABRIC samen met Go Forest. Per omzetschijf van €500 planten we een boom. Op die manier konden we er op 6 maanden tijd zo’n 1.000 planten! Ondertussen telt het FABRIC-bos in Peru ruim 1.500 bomen. Tegen het einde van het jaar willen we de kaap van 2.000 nieuwe bomen overschrijden. Samen met het GOTS-certificaat zorgt dit initiatief ervoor dat we met trots kunnen zeggen dat we –binnen onze branche– de meest ecologische textieldrukkerij zijn. In 2022 zal ook INKER zo’n samenwerking met GO Forest opstarten” - Kristof Thienpont, co-founder FABRIC & INKER


Investeer mee!

Met INKER willen founders Kristof, Daan en Laurent individueel textieldrukwerk aanbieden op een duurzame en ethisch verantwoorde manier. Om hun nieuwste project succesvol te lanceren, zoekt het trio minimaal €75.000 en maximaal €170.000. Dat bedrag zullen ze investeren in een gloednieuw machinepark, de nodige IT-infrastructuur en het aanleggen van voldoende stock.

Investeren in de WinWinner-campagne van Fabric kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige of jaarlijks constante aflossing.
  • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 5 jaar, 6% bruto rente, jaarlijks constante aflossing. 
FABRIC -drukker en leverancier van vrijetijds- en bedrijfskledij voor organisaties- ondernam de voorbije twee jaar een stevige groeispurt. Al snel viel het founders Kristof, Daan en Laurent op dat de vraag naar kleinere oplages of individuele creaties alsmaar toenam. Zo ontstond INKER: een duurzame en lokale textieldrukkerij voor individueel bedrukte stuks. Net als FABRIC, heeft INKER een brede doelgroep en hanteert ze een korte levertermijn. Beide ondernemingen ambiëren dan ook een sterke positie op de Europese textieldrukmarkt. Investeer jij mee om van INKER een even groot succes als FABRIC te maken?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.