image Heftig

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Heftig

Heftig is een webbureau dat ondernemingen, organisaties en overheden helpt bij de bouw van een esthetische, veilige en up-to-date website. Hierbij biedt de onderneming verschillende pakketten aan, terwijl de abonnementsformule voor terugkerende inkomsten zorgt.

Heftig heeft zo'n 450 klanten. Dit zijn voornamelijk kleine ondernemingen, maar het bedrijf werkte ook al voor grote organisaties zoals Barco en Universiteit Gent. Om te investeren in de optimalisatie van haar product en in internationale uitbreiding is Heftig op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam Deftig (commerciële naam: Heftig)
Oprichtingsdatum 18/12/2013
BTW-nummer BE0543.421.318
Vennootschapsvorm BV
Locatie Billanderstraat 5, 8020 Oostkamp
Activiteit Webbureau
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Helpt ondernemers met het bouwen en up-to-date houden van een veilige website
 • Verschillende pakketten en maandelijkse inkomsten via abonnementsformule
 • Oprichter Maarten De Block is ook zaakvoerder bij andere bedrijven in de IT-sector
 • +/- 450 klanten, met ongeveer 1.000 gebruikers van het door Heftig ontwikkelde websiteplatform
 • Kleine zelfstandigen vormen hoofddoelgroep, maar werkte ook al voor o.m. Barco en Universiteit Gent
 • Op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 voor investeringen in productoptimalisaties en in personeel om geografisch uit te breiden
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Heftig?

Elke zelfstandige ondernemer heeft wel een website nodig. In tijden van digitalisering kan je het haast niet meer maken om geen online visitekaartje te kunnen voorleggen aan (potentiële) klanten. Vaak hebben zelfstandigen echter geen tijd, zin of voldoende digitale skills om zelf een website op te zetten en te beheren.

Naar een gespecialiseerd webbureau stappen voor het ontwikkelen van een website is voor veel ondernemers echter te duur of kost te veel tijd. Heftig ontneemt kleine zelfstandigen van hun websiteperikelen: de onderneming zorgt voor goed werkende, esthetische en veilige websites.


Activiteit

Heftig ontwikkelde in het contentmanagementsysteem Drupal een platform voor websites dat gebaseerd is op de best practices uit marketing en website-ontwikkeling. Klanten van Heftig kunnen kiezen voor 3 pakketten:

 • In het platform dat Heftig ter beschikking stelt kunnen klanten een basiswebsite kiezen. Dit is de kapstok waaraan zij vervolgens zelf content zoals pagina’s, menu’s, links, tekst en beeldmateriaal kunnen toevoegen
 • Heftig kan ook helpen met het vormgeven van de website tijdens groepsworkshops: tijdens deze sessies gaat de onderneming samen met haar klanten door het hele proces van het vullen van de site
 • Een full option-pakket waarbij Heftig de volledige website opmaakt voor klanten
“We maken het makkelijk voor bedrijven, organisaties en overheden om zelf een professionele website te ontwerpen en te bouwen die mooi oogt en online scoort. Via onze helpdesk ondersteunen we klanten die vragen hebben bij de werking van hun webpagina.” – Maarten De Block, zaakvoerder Heftig

In alle hierboven opgelijste formules is overigens een abonnementsformule voorzien, waarbij Heftig de websites onderhoudt (beveiligen, updaten...). Dit zorgt voor recurrente inkomsten.


Team

Maarten De Block is zaakvoerder van Heftig. Hij is IT’er van opleiding en heeft al een jarenlange ervaring in de sector. Maarten zorgt ervoor dat de software van Heftig op punt blijft. Hij legt zich ook toe op het financiële plaatje en de strategie van Heftig. Als serial entrepreneur is Maarten ook zaakvoerder bij andere bedrijven die actief zijn in de IT-sector.

Thijmen Van Langenhoven neemt het operationele en commerciële luik op zich: hij verzorgt de sales, helpt klanten als ze vragen hebben over hun website en staat ook in voor de marketing.

Cindy Standaert ten slotte regelt de administratie en de aankoop. Als klanten al een website hadden, helpt zij ook met het overzetten van de inhoud naar de nieuwe website.

Maarten De Block, Thijmen Van Langenhoven & Cindy Standaert

Klanten

Heftig mikt voornamelijk op kleine zelfstandigen, bedrijven met 1 tot 5 werknemers. Onder meer door enkele overnames de afgelopen jaren heeft de onderneming al zo’n 450 klanten in haar portefeuille, met zo’n 1.000 gebruikers van het door Heftig ontwikkelde platform.

"Ik ben klant bij Heftig sinds 2018. De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn voor mij de grootste troeven. Nieuwe producten of een nieuw gamma toevoegen, workshops aankondigen, tweewekelijks een nieuwe blog lanceren ... Mijn website is voortdurend in beweging. Het was een lange zoektocht om een formule te vinden die voldeed aan mijn verwachtingen. Heftig zorgde bovendien op erg korte termijn voor een oplossing.” - Barbara Vandenbunder, zaakvoerster Studio Puur

Barbara Vandenbunder (Studio Puur) koos voor een Heftig-website

Hoewel kleine zelfstandigen de hoofddoelgroep vormen van Heftig, heeft de onderneming ook al gewerkt voor grotere namen: zo zijn onder meer Barco, Universiteit Gent en de Stad Roeselare te vinden op het klantenlijstje.


Investeer mee!

Heftig wil de volgende stap zetten in haar groeiverhaal. Het is de ambitie van de onderneming om haar product te verbeteren en internationaal uit te breiden. Aan deze plannen zijn volgende investeringen gekoppeld:

 • Het introduceren van nieuwe designs en mogelijkheden, gecombineerd met upgrades naar nieuwste Drupal-versies voor veiligheid en gebruiksgemak
 • Het aanbieden van extra features zoals webmastering, copywriting, SEA...
 • Aanwerving van personeel om het support-team uit te breiden en om de geplande uitbreidingen naar Nederland en Ierland vorm te geven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om medewerkers die workshops geven aan klanten om hun site vorm te geven. Door lokale mensen aan te werven in die regio’s wil Heftig bij haar internationalisering de lokale connectie met de klanten behouden.

Om deze investeringen mogelijk te maken is Heftig op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000. Investeren in de onderneming kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag. Looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de (achtergestelde) crowdlening: 6% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante terugbetaling
Heftig wil kleine zelfstandigen helpen bij het opzetten van een mooie, duidelijke en veilige website. Dit deed de onderneming al voor zo’n 450 klanten. Naast de hoofddoelgroep van kleine ondernemingen werkte het bedrijf ook al voor grote organisaties zoals Barco en Universiteit Gent. Nu wil de onderneming verder groeien, onder meer met het vernieuwen van haar software en een internationale uitbreiding. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.