image De Bierboer

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

De Bierboer

Net zoals de melkboer, maar dan met bier. Dat is het concept van De Bierboer. De onderneming levert ambachtelijk gebrouwen bieren van microbrouwerijen aan huis. Op die manier laat De Bierboer bierliefhebbers nieuwe brouwsels ontdekken, helpt hij lokale brouwerijen bij het vinden van een afzetmarkt én zet hij het Belgische biererfgoed in de kijker.

De onderneming is goed op weg om een echte love brand te worden: dat bewijzen de gemiddelde klantentevredenheid van 9,6/10 en het enthousiasme waarmee klanten naar hun volgende bierpakket uitkijken. Om verder te investeren in voorraad, marketing, een bestelwagen en een rijdende bar is De Bierboer op zoek naar financiering via WinWinner.

Bedrijfsnaam Bruvix (commerciële naam: De Bierboer)
Oprichtingsdatum 30/06/2021
BTW-nummer 0770.536.623
Vennootschapsvorm BV
Locatie Koning Leopoldlaan 39, 9140 Temse
Activiteit Bier aan huis
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Levering van lokale, ambachtelijk gebrouwen bieren aan huis
 • Focus op abonnementen voor recurrente inkomsten
 • Branding als sympathiek en ongedwongen merk: De Bierboer komt graag langs voor een extra woordje uitleg bij de geleverde biertjes
 • Gemiddelde bestelwaarde: 62 euro, klantentevredenheid van 9,6/10
 • Op zoek naar minimaal €86.750 en maximaal €150.000 voor investeringen in voorraad, marketing, bestelwagen en rijdende Bierboer-bar
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Aaron Moerman - aaron@winwinner.be


Waarom De Bierboer?

Vergeet de melkboer. De Bierboer is in town. Het concept voor de bier-aan-huislevering ontstond tijdens de eerste coronalockdown, toen bierfreak Michael Van Slycken niet meer op verkenning kon bij lokale brouwers om craft beers, bieren die op ambachtelijke wijze gebrouwen worden, te ontdekken.

Aan de ontbijttafel met zijn vrouw ontstond het idee om ambachtelijke bieren aan huis te leveren bij mensen die eens iets anders willen dan de en masse geproduceerde fabrieksbieren.

"Bij bier dat op grote schaal geproduceerd wordt, moet je te veel toegevingen doen qua smaak. Wij willen lokale, ambachtelijke bieren en het Belgische biererfgoed in de kijker zetten. Niet alleen bij bierliefhebbers is er veel interesse om nieuwe biertjes te blijven ontdekken; ook voor microbrouwerijen is ons concept interessant omdat ze via ons hun afzetmarkt zien vergroten.” – Michael Van Slycken, co-founder De Bierboer


Activiteit

De Bierboer levert ambachtelijke geproduceerde bieren aan huis bij bierliefhebbers die willen afstappen van de platgetreden bierpaden. Hierbij gaat de onderneming heel selectief te werk: alleen brouwers die kwaliteitsvolle bieren maken, komen in aanmerking om in de pakketten van de Bierboer te belanden.

De verkoop gebeurt via de webshop of old school van deur tot deur. Bij dat laatste haalt de onderneming een conversieratio van meer dan 13%, wat voor deur-aan-deurverkoop een sterk cijfer is. In elk geval probeert De Bierboer bij elke klant minstens eenmaal in persoon langs te gaan om de biertjes wat toe te lichten en een connectie te maken met klanten.

De Bierboer geeft graag nog een woordje uitleg bij een levering

“Het persoonlijke contact is cruciaal om ons te manifesteren als sympathiek merk. Natuurlijk willen we onze verkoop opschalen, wat het voor ons als founders onmogelijk maakt om bij iedereen persoonlijk langs te gaan. Momenteel bekijken we de mogelijkheden om de leveringen intern te houden, met eigen personeel dus, of om dit uit te besteden aan een externe partij die de biertjes met evenveel enthousiasme en expertise de biertjes komt droppen.” – Timy Van Roy, co-founder De Bierboer

Meestal opteren klanten voor een abonnement op maandbasis om nieuwe bieren te leren kennen. De bierpakketten bevatten telkens andere bieren, maar bierliefhebbers kunnen ook kiezen voor een themapakket zoals Blondes Have More Fun (blonde bieren), Trippin’ Tripels of Hoppy Ending. Deze personalisatie wil De Bierboer nog verder uitwerken, door in de toekomst klanten zelf hun specifieke smaakvoorkeuren te laten doorgeven.


Team

Michael Van Slycken en Timy Van Roy zijn de drijvende krachten achter De Bierboer. Michael is een ware bierenthousiast die steeds op zoek is naar het beste bier. Hij behaalde zelfs een attest als microbrouwer. Hij gaat dan ook op zoek naar microbrouwerijen die lekkere bieren maken die het tot in een Bierboer-pakket kunnen schoppen. Michael neemt ook het logistieke aspect achter de leveringen op zich.

Timy focust zich op het algemene en financiële management van De Bierboer. Hij tekent de groeistrategie uit en ook commerciële taken als de sales en marketing vallen onder zijn takenpakket.

Michael Van Slycken & Timy Van Roy

Voor het verder opbouwen van het merk via (content) marketing en zoekmachineoptimalisatie doen de bestuurders een beroep op een vast team van externe marketeers. Voor extra bijstand op vlak van financiën en het uitstippelen van de groei schakelen ze sporadisch freelancers in.


Tractie

Particuliere bierliefhebbers zijn de hoofddoelgroep van De Bierboer. Door haar branding als sympathiek en onbevangen alternatief op fabrieksbier wil de onderneming een echt love brand worden. En dat is nu al te merken in de tevredenheidscijfers: de gemiddelde klantentevredenheid staat op 9,6/10 en De Bierboer merkt dat haar geabonneerde klanten telkens weer uitkijken naar het volgende pakket.

"Het bier wordt persoonlijk aan huis geleverd, inclusief vlotte babbel over -wat anders- bier. Daarnaast heb je elke maand nieuwe, verschillende, onbekende bieren. En nieuwe bieren kan je zeker niet ontkennen, want ik heb in het (kleine) jaar dat ik al klant ben, géén enkele keer een bier gehad dat ik al eens gedronken had, zowel niet in vorige pakketten als zelf ooit ergens ontdekt! Zeker de moeite voor liefhebbers van alle bieren en die graag avontuurlijk zijn en verrast willen worden. De Bierboer geraakt van mij nog niet direct af!” – Bierboer-klant


“Door te focussen op de verkoop van abonnementen willen we inzetten op terugkerende inkomsten. De gemiddelde bestelwaarde in de webshop bedraagt 62 euro. De afgelopen maanden zien we een gemiddelde omzetstijging van 25%.” – Timy Van Roy, co-founder De Bierboer

Om verder te groeien werkt De Bierboer ook aan een B2B-verhaal: zo wil de onderneming horecazaken die op zoek zijn naar een iets apartere bierkaart, voorzien van ambachtelijke bieren. Bedrijven kunnen overigens ook bier-tastings organiseren via De Bierboer.


Investeer mee!

De founders van De Bierboer willen de onderneming nog steviger op de (bier)kaart zetten. Daarom willen ze investeren in:

 • De voorraad: het uitbreiden van het assortiment
 • Marketing: de marketingfreelancers als werknemers op de payroll zetten en hen van het nodige budget voorzien voor advertenties
 • De aankoop van een bestelwagen
 • De aankoop van een rijdende bar in volledige Bierboer-branding, voor de verkoop in parken...

Om deze investeringen te realiseren zoekt De Bierboer minimaal €86.750 en maximaal €150.000. Investeren kan via volgende leningstypes:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 4 jaar, 6% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien De Bierboer in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
De Bierboer laat bierfans ambachtelijk gebrouwen Belgische bieren ontdekken door bierpakketten aan huis te leveren. Tegelijkertijd krijgen microbrouwerijen op die manier de gelegenheid om vanonder de radar te komen en wordt het Belgische biererfgoed onderstreept. Met haar persoonlijke aanpak, maandelijkse omzetstijging, een zeer trouw publiek en terugkerende inkomsten dankzij de abonnementsformules is De Bierboer volop bezig met de uitbouw van haar sympathiek merk. Nu wil de onderneming verder investeren in onder meer haar voorraad en zichtbaarheid. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Aaron
aaron@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.