image Djingel Djangel

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Djingel Djangel

Djingel Djangel is een muzikale ontmoetingsplek aan het Antwerpse Eilandje. Het concept combineert een platenwinkel, muziekcafé en eventlocatie en wil op die manier muziekliefhebbers samenbrengen. Om te investeren in voorraad en marketing is de onderneming op zoek naar financiering via deze WinWinner-campagne.

Bedrijfsnaam Djingel Djangel
Oprichtingsdatum 20/03/2017 (in 2020 overgenomen vennootschap om huidige activiteit uit te voeren)
BTW-nummer BE0672.839.411
Vennootschapsvorm BV
Locatie Sint-Laureisstraat 83, 2018 Antwerpen
Activiteit Muziekbelevingspand
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Ontmoetingsplek op het Antwerpse Eilandje met muziek als centraal thema
 • Gevarieerde inkomstenstroom: platenwinkel, evenementen en muziekcafé
 • Uitgebaat door twee gepassioneerde muziekliefhebbers
 • Op zoek naar minimaal €30.000 en maximaal €60.000 voor investeringen in inrichting en de aankoop van nieuwe platen
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Sam van Baarle - sam@winwinner.be


Waarom Djingel Djangel?

Djingel Djangel-founders Stefaan Potums en Peter Verbauwen leerden elkaar zo’n 25 jaar geleden kennen op het werk. Hun passie voor muziek leidde tot heel wat gedeelde muzikale belevenissen, waaronder festivalbezoeken en samen muziek maken. Maar ze wilden nog verder gaan in hun passie en hun droom najagen om van muziek hun beroep te maken:

"Wij zien muziek als een verbindend middel om gezellige momenten tussen mensen te creëren. Djingel Djangel biedt dan ook verschillende invalshoeken voor mensen die muziek willen beleven.” – Stefaan Potums, co-founder Djingel Djangel


Activiteit

Djingel Djangel wil de muziekliefhebber bedienen met een gevarieerd aanbod:

 • Een platenwinkel: momenteel is er al een fysieke winkel waar liefhebbers op afspraak kunnen komen snuisteren tussen de vinylplaten. De platen zijn ook online te koop via de webshop
 • Events: om lokale artiesten vanonder de radar te halen wil Djingel Djangel hen een podium geven. Concerten vormen dan ook het leeuwendeel van de events, maar Djingel Djangel mikt ook op andere culturele events. Dit alles vanuit de ambitie om de buurt samen te brengen
 • Muziekcafé: samenkomen met vrienden om een glas te drinken, in een gezellig muzikaal kader? Dat kan in het horecagedeelte van Djingel Djangel


Tot eind augustus haalde Djingel Djangel haar inkomsten alleen uit de verkoop van platen, maar begin september opende de onderneming haar ‘muziekbelevingspand’, dat plaats biedt voor de 3 bovengenoemde activiteiten die ze wil gaan uitvoeren. De platenwinkel/eventlocatie/caféruimte moet een plek van muzikale verbinding worden op Het Eilandje in Antwerpen.

“Ons muziekbelevingspand is niet gewoon een platenwinkel of concertlocatie, het is een echte ontmoetingsplaats waar mensen zich op verschillende manieren kunnen onderdompelen in muziek.” – Peter Verbauwen, co-founder Djingel Djangel


Team

Peter Verbauwen en Stefaan Potums zijn muziekliefhebbers in hart en nieren. Stefaan legt zich voornamelijk toe op het financiële plaatje, terwijl Peter zich focust op de uitbouw van het concept en netwerk van Djingel Djangel. De operationele uitbating van het muziekbelevingspand doen ze samen.


Peter Verbauwen & Stefaan Potums


Klanten

Mensen en muziek, daar draait het om bij Djingel Djangel. Met de verkoop van vinylplaten speelt de onderneming in op de heropleving van de langspeelplaat. Verschillende generaties hebben de voorbije jaren de charme van een platenspeler ontdekt. Bij Djingel Djangel kunnen ze terecht voor advies op maat, verborgen pareltjes en leuke aanverwante muziek-items.

"We kunnen zeggen dat we al een 100-tal vaste klanten hebben voor onze platenwinkel. We zijn ook aanwezig op het online internationaal verkoopplatform Discogs, wat zorgt voor verkopen verspreid over heel Europa.” – Stefaan Potums, co-founder Djingel Djangel


Sinds kort heeft Djingel Djangel dus een nieuw pand waar niet alleen vinylsnuisteraars terechtkunnen, maar ook andere muziekliefhebbers. Het muziekcafé en de events zijn natuurlijk niet alleen voor de bezoekers interessant, maar ze zijn evengoed belangrijk voor lokale artiesten die op zoek zijn naar een podium. Het muziekcafé en de evenementen vormen op die manier mooie aanvullingen op de platenverkoop:

"We zijn niet afhankelijk van 1 inkomstenstroom. De events, de platenwinkel en het café vormen communicerende vaten. Door verschillende activiteiten aan te bieden willen we ook de buurtbewoners van Het Eilandje samenbrengen: ze kunnen bij ons terecht voor een drankje, een babbel, de krant en kunnen zich ook engageren om mee te bouwen aan onze lokale muzikale community via onze vzw Foenkel.” – Peter Verbauwen, co-founder Djingel Djangel


Djingel Djangel spreekt niet alleen lokale muziekliefhebbers aan maar ook bedrijven, bijvoorbeeld als locatie voor een interne presentatie of feestjes voor klanten. Het verhuren van de eventruimte aan bedrijven is een belangrijke troef om nieuwe klanten aan te trekken en om extra inkomsten binnen te halen. Ten slotte behoren ook toeristen en toevallige passanten tot de doelgroepen van de muzikale ontmoetingsplek.

De muzikale ontmoetingsplek kreeg ook al aandacht van de pers: zo kwam ATV al langs voor een reportage en publiceerde Gazet van Antwerpen een artikel over Djingel Djangel.


Investeer mee!

Djingel Djangel wil haar muziekbelevingspand stevig verankeren in de Antwerpse muziek- en cultuurscène. Om de daarvoor vereiste investeringen (opfrissen pand conform regelgeving, technische installaties...) te kunnen maken is er een financieringsbehoefte van €210.000 becijferd. Hiervoor worden verschillende financieringskanalen ingeschakeld, waaronder WinWinner. Meer over de financieringsbehoefte en -mix vind je onder Financiële gegevens.

Concreet zoekt Djingel Djangel via WinWinner minimaal €30.000 en maximaal €60.000. Hieraan zijn vooral uitgaven aan voorraad (vinylplaten en voor het muziekcafé) gekoppeld. Indien er meer dan het minimumbedrag wordt opgehaald, staan ook enkele marketinguitgaven (upgraden website, advertenties...) op de planning.

Investeren kan via volgende leningstypes:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar.
 • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 5 jaar, 6% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing
Na de focus op de verkoop van vinylplaten biedt Djingel Djangel met haar muziekbelevingspand een gevarieerd aanbod voor de meerwaarde zoekende muziekliefhebber. Van platenwinkel over concertlocatie tot muziekcafé: de complementaire en gepassioneerde oprichters willen Djingel Djangel laten doorgroeien tot een muzikale en culturele referentie aan het Antwerpse Eilandje. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.