Projecten  - Djingel Djangel


Djingel Djangel

    Favoriet


  Antwerpen 
  


€13.000 gefinancierd

5 investeerders

43%
€30.000 min. - €60.000 max.
Crowdlening Winwinlening

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Card image cap


Djingel Djangel is een muzikale ontmoetingsplek aan het Antwerpse Eilandje. Het concept combineert een platenwinkel, muziekcafé en eventlocatie en wil op die manier muziekliefhebbers samenbrengen. Om te investeren in voorraad en marketing is de onderneming op zoek naar financiering via deze WinWinner-campagne.

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement Bruto rente (jaarlijks)  
- Roerende voorheffing  
Netto interest (jaarlijks)  
+ Belastingskrediet  
Totale netto rente (jaarlijks)  
  Kenmerken Looptijd  
Minimale investering  
Maximale investering  
Terugbetaling  
Waarborg  
Achtergesteld  
Crowdlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Ontmoetingsplek op het Antwerpse Eilandje met muziek als centraal thema
 • Gevarieerde inkomstenstroom: platenwinkel, evenementen en muziekcafé
 • Uitgebaat door twee gepassioneerde muziekliefhebbers
 • Op zoek naar minimaal €30.000 en maximaal €60.000 voor investeringen in inrichting en de aankoop van nieuwe platen
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Sam van Baarle - [email protected]


Waarom Djingel Djangel?

Djingel Djangel-founders Stefaan Potums en Peter Verbauwen leerden elkaar zo’n 25 jaar geleden kennen op het werk. Hun passie voor muziek leidde tot heel wat gedeelde muzikale belevenissen, waaronder festivalbezoeken en samen muziek maken. Maar ze wilden nog verder gaan in hun passie en hun droom najagen om van muziek hun beroep te maken:

"Wij zien muziek als een verbindend middel om gezellige momenten tussen mensen te creëren. Djingel Djangel biedt dan ook verschillende invalshoeken voor mensen die muziek willen beleven.” – Stefaan Potums, co-founder Djingel Djangel


Activiteit

Djingel Djangel wil de muziekliefhebber bedienen met een gevarieerd aanbod:

 • Een platenwinkel: momenteel is er al een fysieke winkel waar liefhebbers op afspraak kunnen komen snuisteren tussen de vinylplaten. De platen zijn ook online te koop via de webshop
 • Events: om lokale artiesten vanonder de radar te halen wil Djingel Djangel hen een podium geven. Concerten vormen dan ook het leeuwendeel van de events, maar Djingel Djangel mikt ook op andere culturele events. Dit alles vanuit de ambitie om de buurt samen te brengen
 • Muziekcafé: samenkomen met vrienden om een glas te drinken, in een gezellig muzikaal kader? Dat kan in het horecagedeelte van Djingel Djangel


Tot eind augustus haalde Djingel Djangel haar inkomsten alleen uit de verkoop van platen, maar begin september opende de onderneming haar ‘muziekbelevingspand’, dat plaats biedt voor de 3 bovengenoemde activiteiten die ze wil gaan uitvoeren. De platenwinkel/eventlocatie/caféruimte moet een plek van muzikale verbinding worden op Het Eilandje in Antwerpen.

“Ons muziekbelevingspand is niet gewoon een platenwinkel of concertlocatie, het is een echte ontmoetingsplaats waar mensen zich op verschillende manieren kunnen onderdompelen in muziek.” – Peter Verbauwen, co-founder Djingel Djangel


Team

Peter Verbauwen en Stefaan Potums zijn muziekliefhebbers in hart en nieren. Stefaan legt zich voornamelijk toe op het financiële plaatje, terwijl Peter zich focust op de uitbouw van het concept en netwerk van Djingel Djangel. De operationele uitbating van het muziekbelevingspand doen ze samen.


Peter Verbauwen & Stefaan Potums


Klanten

Mensen en muziek, daar draait het om bij Djingel Djangel. Met de verkoop van vinylplaten speelt de onderneming in op de heropleving van de langspeelplaat. Verschillende generaties hebben de voorbije jaren de charme van een platenspeler ontdekt. Bij Djingel Djangel kunnen ze terecht voor advies op maat, verborgen pareltjes en leuke aanverwante muziek-items.

"We kunnen zeggen dat we al een 100-tal vaste klanten hebben voor onze platenwinkel. We zijn ook aanwezig op het online internationaal verkoopplatform Discogs, wat zorgt voor verkopen verspreid over heel Europa.” – Stefaan Potums, co-founder Djingel Djangel


Sinds kort heeft Djingel Djangel dus een nieuw pand waar niet alleen vinylsnuisteraars terechtkunnen, maar ook andere muziekliefhebbers. Het muziekcafé en de events zijn natuurlijk niet alleen voor de bezoekers interessant, maar ze zijn evengoed belangrijk voor lokale artiesten die op zoek zijn naar een podium. Het muziekcafé en de evenementen vormen op die manier mooie aanvullingen op de platenverkoop:

"We zijn niet afhankelijk van 1 inkomstenstroom. De events, de platenwinkel en het café vormen communicerende vaten. Door verschillende activiteiten aan te bieden willen we ook de buurtbewoners van Het Eilandje samenbrengen: ze kunnen bij ons terecht voor een drankje, een babbel, de krant en kunnen zich ook engageren om mee te bouwen aan onze lokale muzikale community via onze vzw Foenkel.” – Peter Verbauwen, co-founder Djingel Djangel


Djingel Djangel spreekt niet alleen lokale muziekliefhebbers aan maar ook bedrijven, bijvoorbeeld als locatie voor een interne presentatie of feestjes voor klanten. Het verhuren van de eventruimte aan bedrijven is een belangrijke troef om nieuwe klanten aan te trekken en om extra inkomsten binnen te halen. Ten slotte behoren ook toeristen en toevallige passanten tot de doelgroepen van de muzikale ontmoetingsplek.

De muzikale ontmoetingsplek kreeg ook al aandacht van de pers: zo kwam ATV al langs voor een reportage en publiceerde Gazet van Antwerpen een artikel over Djingel Djangel.


Investeer mee!

Djingel Djangel wil haar muziekbelevingspand stevig verankeren in de Antwerpse muziek- en cultuurscène. Om de daarvoor vereiste investeringen (opfrissen pand conform regelgeving, technische installaties...) te kunnen maken is er een financieringsbehoefte van €210.000 becijferd. Hiervoor worden verschillende financieringskanalen ingeschakeld, waaronder WinWinner. Meer over de financieringsbehoefte en -mix vind je onder Financiële gegevens.

Concreet zoekt Djingel Djangel via WinWinner minimaal €30.000 en maximaal €60.000. Hieraan zijn vooral uitgaven aan voorraad (vinylplaten en voor het muziekcafé) gekoppeld. Indien er meer dan het minimumbedrag wordt opgehaald, staan ook enkele marketinguitgaven (upgraden website, advertenties...) op de planning.

Investeren kan via volgende leningstypes:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar.
 • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 5 jaar, 6% jaarlijkse brutorente, jaarlijks constante aflossing
Na de focus op de verkoop van vinylplaten biedt Djingel Djangel met haar muziekbelevingspand een gevarieerd aanbod voor de meerwaarde zoekende muziekliefhebber. Van platenwinkel over concertlocatie tot muziekcafé: de complementaire en gepassioneerde oprichters willen Djingel Djangel laten doorgroeien tot een muzikale en culturele referentie aan het Antwerpse Eilandje. Investeer je mee?

Financieel

Bijlagen
€13.000 gefinancierd

5 investeerders

43%
€30.000 min. - €60.000 max.
Crowdlening Winwinlening

tot 6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach
Sam van Baarle [email protected]

Klaar om te investeren in Djingel Djangel?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner