image Let Them Play

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Let Them Play

Let Them Play wil kinderen zo veel mogelijk plezier laten beleven aan sport. Te veel kinderen beoefenen een sport die ze niet graag doen of belanden in een sporttak die niet helemaal bij hen past. Zo verliezen jonge sporters snel hun interesse of lopen ze gezondheidsrisico’s.

Met een compleet multimediaal project geven de ondernemers van Let Them Play voorrang aan de gezondheid en het spelplezier van sportende kinderen. Met de investeringen via WinWinner wil Let Them Play die prioriteit nog meer aandacht geven.

Bedrijfsnaam Let Them Play
Oprichtingsdatum 22.01.2021
BTW-nummer BE0761.929.456.
Vennootschapsvorm BV
Locatie Spikdorenveld 21, 2260 Westerlo
Activiteit Educatief sportplatform
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Let Them Play wil kinderen op een gezonde manier aan de juiste sport koppelen
 • Plezier staat altijd voorop
 • Inclusief project voor kinderen uit alle lagen van de samenleving: Let Them Play communiceert laagdrempelig en correct om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken
 • Complete communicatie via de combinatie van een digitaal platform, analoge media en webinars
 • Talentdetectie: wetenschappelijke screening om kinderen een passende sport te laten kiezen
 • Founders Tom, Marc en David beschikken over jarenlange expertise in sportgeneeskunde en gezond sporten en hebben een omvangrijk netwerk van topsporters, sportartsen en andere stakeholders in jeugdsport
 • Deel van de winst gaat naar een charity-project: chronisch zieke kinderen integreren in het sportlandschap
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 om te investeren in de uitbreiding van het digitale platform en een doeltreffende marketingcampagne
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Op donderdag 4 november om 20u organiseert Let them Play een event voor potentiële investeerders en ambassadeurs. De onderneming zal haar activiteiten en groeiplannen bespreken, WinWinner zal de leningsmodaliteiten en investeringsprocedure toelichten. Deelname aan het event is gratis. Inschrijven kan via deze link.


Waarom Let Them Play?

Kan mijn kind te veel trainen? Hoe ga je om met stress en prestatiedruk? Mag een kind voedingssupplementen nemen? Welke sport past bij mijn kind? Let Them Play merkte dat veel sportouders met vragen zitten. Het team wil kinderen, ouders en begeleiders daarom op een eigentijdse manier van de juiste informatie voorzien. Op die manier blijft sporten leuk en gezond.


Activiteit

Let Them Play levert evidence-based informatie aan ouders, sportbegeleiders en aan sportende kinderen zelf. Op een digitaal platform worden tips & tricks gedeeld aan de hand van leerrijke filmpjes, podcasts en artikels. Ouders en sportclubs kunnen zich hierop registreren volgens verschillende abonnementsformules. Verder biedt de onderneming webinars aan voor sportouders en -organisaties.

Daarnaast organiseert Let Them Play talentdetectie. Via gerichte screenings en testdagen laten deskundigen kinderen ontdekken waar ze echt goed in zijn. De testen bevorderen niet alleen de doorstroom van uniek talent, ze geven ook advies over welke sport het best bij de capaciteiten van het kind aanleunt.

“Jammer genoeg belanden veel kinderen onder druk van ouders en de omgeving in een sport waar ze niet geschikt voor zijn. Bovendien lopen ze gezondheidsrisico’s die met de juiste voorlichting makkelijk te voorkomen zijn. Op die hefbomen wil Let Them Play ingrijpen door kinderen, sportouders en sportorganisaties correct te informeren” - David Van Nieuwenhove, co-founder Let Them Play


Team

Sportarts Tom Teulingkx en medisch auteur Marc Geenen brachten in 2018 het boek Sportouders uit, waarin ze hun ervaringen in de sportwereld bundelde. De publicatie vormt de inhoudelijke basis van het project.

Na het succes van het boek werd David Van Nieuwenhove erbij gehaald. Door zijn achtergrond als CEO van Perform2achieve werd David als manager aangesteld. Jurist Dries Goyens en ex-profvoetballer Thomas Caers vervolledigen de ervaren kern. Dit vijftal geeft Let Them Play een expertise die uniek is in België als het gaat over jeugdsport en gezondheid.


David Van Nieuwenhove, Tom Teulingkx & Marc Geenen


Tractie

Let Them Play richt zich vooral tot ouders van sportende kinderen en sportorganisatoren, maar ook de kinderen zelf worden niet vergeten. Het boek Sportouders was een eerste succesvolle stap, maar nu willen ze hun publiek nog beter kunnen bedienen. De inhoud van Sportouders zal via nieuwe kanalen worden aangevuld en verspreid.   

"Alle ouders zouden het boek Sportouders moeten lezen voor ze hun kind in een sportclub inschrijven.” - Gert Verheyen, ex-voetballer en analist

Het gloednieuwe digitale platform Let Them Play staat in de steigers. Verder zullen in een nieuwe editie van het magazine, podcasts en filmpjes alle sportgerelateerde topics aan bod komen. Van sportvoeding over tech-nieuwtjes tot psychologie: Let Them Play wil iedereen kunnen aanspreken binnen zijn of haar interessegebied.

David, Tom en Marc koppelen ook een bijzonder goed doel aan hun project. Een deel van de opbrengst zal gebruikt worden om kinderen na een kankerbehandeling opnieuw te laten sporten. Ex-wielrenner Sven Nys neemt het peterschap van dit charity-project op zich. Ook kinderen die op een andere manier uitgesloten werden van sport, wil Let Them Play opnieuw integreren in het sportlandschap. Kinderen met of zonder topsportambities, kinderen met of zonder beperkingen.

“Vaak willen ouders harder dat hun kind topsporter wordt, dan dat kind zelf.  Mijn prestatiedrang hebben ze altijd moeten afremmen.” - Sven Nys, ex-wielrenner en analist


Investeer mee!

Let Them Play wil nog meer kinderen zo veel mogelijk sportplezier aanbieden. Om haar doelpubliek nog beter te informeren, wil de organisatie uit Westerlo investeren in: 

 • de creatie van een volledig eigentijds digitaal platform.
 • het uitwerken van nieuwe content voor dit platform: explainer-video’s, podcasts, interviews met topsporters, online quizjes, infographics… 
 • een herdruk met aanvullingen van het boek ‘Sportouders’. In het najaar verschijnt ook een nieuwe editie van het Let Them Play-magazine. 
 • een boost in marketingcampagnes om Let Them Play meer luister te geven. 

Concreet zoekt Let Them Play hiervoor minimaal €50.000 en maximaal €100.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag. Jaarlijks constante aflossing, looptijd 5 jaar.
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5% bruto rente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Let Them Play in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het bruto rendement van de crowdlening ook het netto rendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Het ervaren team van Let Them Play bundelt haar professionele expertise om kinderen en hun omgeving op een gezonde manier aan sport te laten doen. Het eerste magazine en het boek vormden de aanzet, nu wil Let Them Play haar dienstverlening verder uitbreiden om zo veel mogelijk kinderen met de glimlach te laten sporten. Investeer je mee?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.