Projecten  - Breezo


Breezo

    Favoriet


  Deerlijk 
 Probiotische luchtbehandeling 


€61.500 gefinancierd

15 investeerders

82%
€75.000 min. - €125.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -677 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Breezo wil de balans tussen goede hygiëne en een gezond binnenklimaat herstellen. Door een overload aan schoonmaakproducten vol chemicaliën is die balans namelijk ietwat verstoord geraakt. Breezo brengt daarom toestellen op de markt die probiotica vernevelen. Probiotica zijn levende organismen die een positieve impact hebben op de mens en zijn omgeving.

De toestellen van Breezo hebben de nodige eco- en veiligheidscertificaten. De focus ligt op B2B-verkoop, en dit niet alleen in de Benelux maar ook bijvoorbeeld in Frankrijk, Italië en Canada. Om verder te groeien nam Breezo al deel aan verschillende acceleratorprogramma's. Om onder meer in sales, marketing en het productgamma te investeren is de West-Vlaamse onderneming op zoek naar financiering.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Air Developments (commerciële naam: Breezo)
Oprichtingsdatum 24/09/2018
BTW-nummer BE0704.959.376
Vennootschapsvorm BV
Locatie Pontstraat 46, 8540 Deerlijk

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

Aanbod

Via welke lening kan je investeren?Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Ontwikkelt probiotische oplossingen die het dagelijkse comfort verhogen in ruimtes waar mensen wonen, werken of elkaar ontmoeten. De toestellen vernevelen levende organismen die een positieve impact hebben op mensen en hun omgeving
 • Op die manier wil Breezo de balans tussen een goede hygiëne en een gezond binnenklimaat herstellen
 • Toestellen hebben de nodige eco- en veiligheidscertificaten
 • Complementair duo van founders, gesteund door acceleratorprogramma’s The Birdhouse, PwC en BlueHealth Innovation Center
 • Focus op B2B-verkoop. Niet alleen in Benelux maar ook via importeurs in Italië, Frankrijk en Canada
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €75.000 en maximaal €125.000 voor investeringen in o.m. sales, marketing en het productgamma
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
 • Contact dossierbeheerder WinWinner: Aaron Moerman - [email protected]
Update 25/10: de campagne wordt verlengd. 20 november is de nieuwe einddatum.


Waarom Breezo?

Door onze woningen, kantoren, winkels... te isoleren en te voorzien van (drie)dubbel glas boeken we heel wat efficiëntiewinst op vlak van energieverbruik. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er is ook een keerzijde aan de medaille: de kwaliteit van de binnenlucht gaat erop achteruit omdat er door dergelijke energiebesparende maatregelen onvoldoende ventilatie is.

Een ventilatiesysteem kan enige soelaas bieden, maar dan nog brengen we zelf heel wat microben, bacteriën en allergenen binnen. Dit kan leiden tot schimmelvorming, vochtplekken en andere onaangename toestanden. Dit alles kan dan weer een negatieve impact op de gezondheid hebben (irritatie van de huid/keel/ogen, hoofdpijn, vermoeidheid...).

“Algemeen wordt er voornamelijk gefocust op de kwaliteit van de buitenlucht, maar de kwaliteit van onze binnenlucht kan tot 5 keer slechter zijn dan de lucht buiten. Als je weet dat we zo’n 90% van onze tijd binnen doorbrengen, weet je dat er werk aan de winkel is. De coronapandemie heeft nochtans de bewustwording rond het belang van een goed binnenklimaat een serieuze boost gegeven.” – Stefan Van der Cruysse, co-founder Breezo


De typische reactie om bacteriën en microben tegen te gaan? Schoonmaakproducten die een hele waslijst aan chemische bestanddelen bevatten. Maar daar gaan we dan weer te ver mee; een te steriele leefomgeving traint ons immuunsysteem te weinig, waardoor het minder goed weet hoe te reageren als het wel met slechte microben en bacteriën in contact komt. De West-Vlaamse onderneming Breezo wil een evenwicht vinden tussen goede hygiëne en een natuurlijke leefomgeving.

 
Activiteit

Om die missie te bereiken levert Breezo toestellen die probiotica vernevelen in binnenruimtes. Probiotica zijn levende micro-organismen die een positieve impact hebben op ons lichaam en de omgeving.

“Onze apparaten vernevelen probiotica op een ultrasone manier. De probiotica worden verspreid over de hele ruimte: er komt een probiotische laag op alle oppervlakken zodat micro-organismen zoals slechte bacteriën en microben er zich niet op kunnen vestigen. Op die manier willen we het binnenklimaat in balans krijgen.” – Niko Lecluyse, co-founder Breezo


"Door het afbreken van de biofilm neemt Breezo de natuurlijke schuilplaats voor bacteriën en virussen weg, waardoor het risico op ziekteverwekkers, die gezondheidsklachten veroorzaken, vermindert." - Frank Haverkate, CEO Healthy Bionic Homes

De toestellen van Breezo zijn voorzien van de nodige eco- en veiligheidscertificaten zoals het EU Ecolabel en een kwaliteitsstempel van de European Food Safety Authority. Voor het opkweken van de probiotica en het produceren van de machines werkt Breezo samen met Vlaamse partijen.

De onderneming biedt verschillende types toestellen aan, afhankelijk van de grootte van de ruimte: zo zijn er stand alone-toestellen in verschillende formaten, maar ook vernevelaars die in het bestaande ventilatie-/airco-/verwarmingssysteem kunnen geïntegreerd worden.

"Met Breezo implementeren we een baanbrekende oplossing in het nieuwe tijdperk van co-working. Onze geüpgradede kantoorruimtes verbeteren het comfort van onze gebruikers, op dagelijkse basis." - Dirk Paelinck, CEO Workero


Team

Niko Lecluyse en Stefan Van der Cruysse zijn de twee oprichters van Breezo. Niko heeft voornamelijk ervaring in finance & operations. Hij legt zich dan ook toe op het financiële luik van Breezo. Daarnaast bouwt hij ook het netwerk van de onderneming uit en volgt hij het wetenschappelijke aspect van de probiotische producten op. Via zijn mentorship bij accelerator imec.istart houdt hij de vinger aan de innovatiepols in het ondernemerslandschap.

Stefan Van der Cruysse heeft een pak ervaring in de sales, onder meer bij Siemens en Recticel. Het is niet meer dan logisch dat hij bij Breezo instaat voor de verkoop. Hij volgt ook de operationele zaken zoals de logistiek op.

Niko Lecluyse & Stefan Van der Cruysse

Breezo werkt samen met een wetenschappelijk adviseur om de probiotische producten te optimaliseren en een accountmanager om de Nederlandse markt te bedienen. Ten slotte heeft de onderneming al vertegenwoordigers in Frankrijk, Italië en Canada.

In haar professioneel netwerk kan Breezo overigens op heel wat expertise rekenen om verder te groeien. Zo werd de onderneming dit jaar geselecteerd voor het acceleratorprogramma The Birdhouse, volgde ze in 2019 het Life Sciences Scale-up-programma van PwC en is ze lid van PropTech Lab, de overkoepelende vereniging van bedrijven actief in de vastgoedinnovatie. Ten slotte is Breezo ook te vinden bij BlueHealth Innovation Center, een accelerator in het vakgebied van de life sciences.


Klanten

De focus van de verkoop van de producten van Breezo ligt op professionele klanten. Naast occasionele rechtstreekse verkopen werkt de onderneming samen met distributeurs (vaak schoonmaakbedrijven), die de probiotische vernevelaars tot bij de eindklant brengen. Onder meer horecazaken, kantoren, sportinfrastructuur, zorginstellingen en scholen zijn typegebruikers van de Breezo-producten.

"Ons bedrijf zit al 20 jaar in de schoonmaaksector. De impact die de producten van Breezo hebben op schimmels in binnenruimtes en slechte geuren is verbluffend.“ - Rogier Coppejans, CEO CSS


Buiten de Benelux werken we samen met importeurs. Zo konden we onze producten al verkopen in Frankrijk, Italië en Canada. België staat heel hoog aangeschreven als het op biotechnologie aankomt, en dat merken we bij onze internationale prospects en klanten. Daarnaast heeft de coronapandemie de kwaliteit van binnenlucht sterk onder de aandacht gebracht. We geloven dan ook dat die bewustwording een boost voor ons kan betekenen, bijvoorbeeld voor kantoren.” – Stefan Van der Cruysse, co-founder Breezo

In de Benelux neemt Breezo zelf het onderhoud en bijvullen van de vernevelaars voor haar rekening. Hiervoor worden dienstverleningscontracten afgesloten met de distributeurs, wat voor recurrente inkomsten zorgt. Bij importeurs in verder gelegen landen levert Breezo de nodige producten voor een goed onderhoud van de toestellen, zodat de importeurs deze kunnen doorverkopen aan de eindgebruikers.


Dat het potentieel van Breezo groot is, bewijst de selectie als 1 van de 50 meest beloftevolle Europese start-ups actief in de proptech, de verzamelnaam voor technologieën die de vastgoedsector kunnen innoveren. Dit gebeurde al in het oprichtingsjaar 2018.


Investeer mee!

Breezo wil verder groeien in de markt van haar probiotische vernevelaars. Als volgende stappen staan volgende investeringen op de planning:

 • sales en marketing: aanwerven van een business developer, ondersteuning van importeurs en distributeurs, opfrissen van de website
 • het upgraden van bestaande toestellen en het onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten
 • daarnaast zijn er ook nog enkele overheadkosten (ERP-systeem, kantoor- en stockageruimte) die de onderneming via deze campagne wil financieren.

Om bovenstaande investeringen te kunnen maken is Breezo via WinWinner op zoek naar minimaal €75.000 en maximaal €125.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet, 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag, looptijd van 5 jaar en eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5,5% brutorente, looptijd van 4 jaar, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd. Aangezien Breezo in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek de voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Update 25/10: de campagne wordt verlengd. 20 november is de nieuwe einddatum.
Met haar probiotische vernevelaars wil Breezo de kwaliteit van het klimaat in binnenruimtes terug in balans krijgen: een goede hygiëne die op een duurzame manier bereikt wordt, zonder chemicaliën want die doden naast de slechte ook de goede bacteriën. Het complementaire team van Breezo is niet alleen in de Benelux actief maar door mee te surfen op de reputatie van de hoog aangeschreven Belgische biotech-sector zijn er ook al verkopen verder van de thuismarkt. Investeer je mee?

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

Financieel

Bijlagen
€61.500 gefinancierd

15 investeerders

82%
€75.000 min. - €125.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Breezo?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner