image Redix Studios

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Redix Studios

Redix Studios beantwoordt zowel de vraag naar betaalbare, grote opnamestudio’s als de vraag naar bijzondere cameratechnieken. De onderneming verhuurt de grootste opnamestudio van Oost-Vlaanderen en beschikt als enige partij in België over een Bolt high-speed camera robot. Redix Studios wil de Belgische filmwereld innoveren met haar totaalaanbod en zoekt daarvoor financiering.

Bedrijfsnaam Redix Studios
Oprichtingsdatum 19/6/2021
BTW-nummer BE0769.870.588
Vennootschapsvorm BV
Locatie Graaf van Landaststraat 43 bus 402, 9700 Oudenaarde
Activiteit Opnamestudio en -materiaal
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Jong & dynamisch foundersduo met ervaring in de productie van audiovisuele content voor bedrijven
 • Wil ondernemingen laten groeien met haar creatieve projecten 
 • Redix Studios beschikt over de grootste opnamestudio in Oost-Vlaanderen
 • Met de Bolt High-speed camera robot geeft Redix Studios het Belgische camerawerk een nieuwe dimensie
 • Slechts 5 Bolt high-speed camera robots in heel Europa, waarvan er 2 worden verhuurd. Redix Studios beschikt als enige in België over zo’n camera robot
 • Via WinWinner op zoek naar minimum €50.000 en maximum €75.000 om te investeren in de aankoop van de camera, de inrichting van de studio en werkkapitaal
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (onderaan deze pagina vind je de precieze leningsmodaliteiten)

De ambities van Redix Studios en haar zoektocht naar financiering zijn ook de pers niet ontgaan: Made In.


Waarom Redix Studios?

Sinds 2018 ontwikkelt Redix Studios audiovisuele content (foto’s en video’s) voor bedrijven, waaronder DHL, Mercedes en Colruyt Group. Zulke projecten confronteerden de onderneming voortdurend met twee problemen. Ten eerste bestaat er een groot tekort aan grote, betaalbare opnamestudio’s in Vlaanderen. Ten tweede neemt de vraag naar bijzondere cameratechnieken alsmaar toe, terwijl het vereiste materiaal tot op heden niet voorhanden is.

“We spelen al zeer lang met het idee om de markt van motion control systems aan te boren. Dat vormt een fantastische uitdaging waarmee we veel creatieve deuren zullen openen binnen de Belgische filmwereld.” – Jordy Deweerdt, co-founder Redix Studios

Met haar opnamestudio in het Oost-Vlaamse Oudenaarde pakt Redix Studios beide problemen aan. De studio is betaalbaar en zowel technische ondersteuning als het gebruik van het materiaal zijn in de prijs inbegrepen. Daarenboven zal Redix Studios als enige speler in België over een BOLT High-speed camera robot beschikken.


Activiteit

Het aanbod van Redix Studios bestaat uit twee componenten: de verhuur van de opnamestudio in Oudenaarde en de verhuur van de BOLT High-speed camera robot.

Met een totaal grondoppervlak van meer dan 700 m² verhuurt Redix Studios de grootste opnamestudio in Oost-Vlaanderen. De studio beschikt over een modulair plafond- en lichtsysteem, een afgesloten kantoorruimte en een aparte laad- en loszone. Die zone is zowel akoestisch als thermisch afgesloten van de werkruimte, zodat opnames en materiaalmanagement gelijktijdig kunnen plaatsvinden.

Jordy & Maikel voor hun nieuwe opnamestudio

De verhuur van de studio gaat gepaard met ondersteuning op verschillende domeinen. Redix Studios maakt de studio vooraf draaiklaar door het gehuurde materiaal te controleren en te installeren. Met haar ruime materiaalopslag en de aanwezige interne kennis lost de onderneming technische problemen 24 op 7 op. Tot slot biedt ze ondersteuning bij de ontwikkeling van marketingstrategieën en de implementatie van content


Ook de verhuur van de BOLT High-speed camera robot komt met de nodige service: de huur is steeds inclusief operator en transport, maar ook begeleiding en opvolging zijn mogelijk. Zowel de robot als de camera worden geprogrammeerd via een computersysteem, wat menselijke besturing overbodig maakt. Daardoor levert de camera beelden op van een ongeziene precisie en snelheid, wat cruciaal is voor onder andere de metaalindustrie, food concepts en microchips.


Team

De jonge founders van Redix Studios vullen elkaar perfect aan. Maikel Cozijns genoot een opleiding elektronica en schoolt zich voortdurend bij op het vlak van camera- en computertechnieken. Met 7 jaar ervaring in de productie- en mediasector neemt hij een groot deel van de huidige productie voor zijn rekening. Daarnaast zal hij ook instaan voor de besturing van de robotcamera en de logistieke en technische ondersteuning.


Co-founder Jordy Deweerdt volgde een opleiding audiovisuele vorming en koos nadien een extra bijscholing aan de LA Film School. Hij beschikt tevens over extra diploma's in ICT en administratie. De productionele en technische ondersteuning van de robot alsook de algemene administratie vallen onder zijn verantwoordelijkheid. 


Tractie

Redix Studios richt zich tot de brede b2b-markt. De precieze doelgroep hangt sterk af van de aangeboden service. De verhuur van de studio trekt voornamelijk productiehuizen aan, terwijl de verhuur inclusief ondersteuning inzake marketing vooral aantrekkelijk is voor bedrijven, organisaties en freelance creatives.

Met haar innovatieve totaalaanbod geniet de onderneming een sterke positie op de markt. Dankzij haar persoonlijke all-in-one aanpak moeten productiehuizen en bedrijven slechts één partij inschakelen voor de huur van infrastructuur en materiaal en ondersteuning. Daardoor kunnen ze veel (kosten)efficiënter te werk gaan. 


Ook de verhuur van de verplaatsbare BOLT High-speed camera robot maakt Redix Studios uniek. In heel Europa zijn er in totaal 5 beschikbaar, waarvan er slechts 2 verhuurd worden. Nu steeds meer bedrijven zich met audiovisuele content willen onderscheiden, neemt de vraag in sneltempo toe

“Verschillende productiehuizen bevestigen de grote vraag naar de robotcamera. Tot op heden moeten ze geïnteresseerden steeds doorverwijzen naar Amsterdam. Dankzij Redix Studios zal dat in de toekomst niet meer nodig zijn.” – Maikel Cozijns, co-founder Redix Studios

Op korte termijn wil het foundersduo de licht- en audio-infrastructuur nog verder uitbreiden, zodat de tussenkomst van externe partijen definitief uit het proces verdwijnt. Op middellange termijn zal Redix Studios haar aanbod uitbreiden met kleinere opnamestudio’s om ook kleinere organisaties te kunnen bedienen. 


Investeer mee!

Met haar totaalaanbod wil Redix Studios de Belgische filmwereld innoveren. Concreet wil ze haar huidige activiteit - de productie van audiovisuele content - uitbreiden met de verhuur van een opnamestudio in Oudenaarde en de verhuur van een geavanceerde BOLT High-speed camera robot.

Om die groeiplannen te realiseren, plant Redix Studios de volgende investeringen: 

 • de inrichting van de filmstudio, inclusief het nodige film- en belichtingsmateriaal
 • de aankoop van de BOLT High-speed camera robot, inclusief bijhorende accessoires
 • extra werkkapitaal
De totale financieringsbehoefte bedraagt €350.000. WinWinner is een van de financieringskanalen om in die behoefte te voorzien. Via WinWinner is Redix Studios op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €75.000Meer informatie over de financieringsbehoefte vind je in de Financiële gegevens.

Investeren in de WinWinner-campagne van Redix Studios kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijkse constante of eenmalige aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5% bruto rente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Redix Studios in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het bruto rendement van de crowdlening ook het netto rendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Nota: we noteren als voorwaarde dat aan het einde van de campagne een minimale financieringsbehoefte van €131.000 moet ingevuld zijn, ongeacht welk financieringskanaal hiervoor wordt aangesproken, vóór we het via de campagne opgehaalde geld vrijgeven, ongeacht of het minimale doelbedrag al dan niet behaald is.
Met de verhuur van de geavanceerde BOLT High-speed camera robot en haar grote opnamestudio in Oudenaarde, wilt Redix Studios de Belgische filmwereld innoveren. Naast technische ondersteuning en service, biedt de onderneming ook ondersteuning aan op het vlak van marketing en content implementatie. Om dat totaalaanbod definitief op de markt te brengen, zoeken de founders financiering. Investeer jij mee in deze onderneming?
Investeer

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.