image 4D Trans

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

4D Trans

4D Trans is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd transport (-30° tot +30°). De onderneming startte 10 jaar geleden met 1 chauffeur en 1 bestelwagen en groeide ondertussen verder naar een 50-tal medewerkers en een wagenpark van een 40-tal voertuigen.

4D Trans merkt niet alleen de vraag naar het transport van goederen, maar ook naar de opslag ervan. Daarom wil de onderneming een eigen magazijn met koelcellen en diepvriezers bouwen in Torhout. Via deze WinWinner-campagne wil 4D Trans een deel van de daarvoor benodigde financiering ophalen.

Bedrijfsnaam 4D Trans
Oprichtingsdatum 07/09/2011
BTW-nummer BE0839.106.319
Vennootschapsvorm BV
Locatie Roeselaarseweg 30, 8820 Torhout
Activiteit Transport
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Transportbedrijf actief in het temperatuurgecontroleerde transport (-30° tot +30°)
  • Bestaat al 10 jaar en gegroeid van 1 chauffeur met 1 bestelwagen naar 50-tal chauffeurs en 40-tal voertuigen
  • Vast klantenbestand met contracten van onbepaalde duur
  • Ervaren zaakvoerder: was hoofd Regioplanning bij De Lijn, verantwoordelijk voor schema’s van 330 chauffeurs
  • Omzetstijgingen: +27% in 2019 tov 2018, +15% in 2020 tov 2019
  • Winnaar (2019) van de Trends Gazelle Award in West-Vlaanderen (categorie kleine bedrijven)
  • WinWinner (minimaal €68.000, maximaal €250.000) maakt deel uit van bredere financieringsmix voor bouw eigen magazijn met koelcellen/diepvriezers. Dit om in te spelen op vraag van klanten om hun goederen niet alleen te transporteren maar ze ook op te slaan
  • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom 4D Trans?

Ondernemingen willen hun geproduceerde goederen tijdig, kwalitatief en in goede staat bij hun klanten kunnen afleveren. Een goede logistieke planning (met transport) is daarbij cruciaal.

In de nichemarkt van de gekoelde en de diepvriesproducten is dit nóg meer het geval: bedrijven willen dat hun producten in de meest optimale omstandigheden binnen de afgesproken tijd bij de klant aankomen. De West-Vlaamse onderneming 4D Trans is al 10 jaar actief in de sector van het temperatuurgecontroleerde transport en is hierin ook sterk gegroeid.


Activiteit

Wat begon met 1 bestelwagen, is intussen uitgegroeid tot een gevarieerd wagenpark van een 40-tal voertuigen: 4D Trans voert nationaal en internationaal geconditioneerd transport (-30 tot +30 °C) uit, en dit zowel op basis van vaste opdrachten als express-ritten.

“We zijn flexibel en denken mee met de klant om de meest optimale transportomstandigheden te vinden. Dit leidt tot langdurige klantrelaties. We trekken ook de duurzame kaart door in te zetten op een jong en kwalitatief wagenpark.” – Wim Boydens, oprichter 4D Trans


Team

Wim Boydens is de oprichter van 4D Trans. Voor zijn ondernemerscarrière was hij aan de slag bij De Lijn, als hoofd Regioplanning. Daar stond hij in voor het samenstellen van het schema van 330 chauffeurs. Die functie was uiteraard een goede leerschool om later zijn transportbedrijf op te starten. Voor 4D Trans staat Wim in voor het algemene management.

Wim Boydens

Drie administratieve medewerkers en een operationeel verantwoordelijke (transportplanning, schema’s...) zorgen ervoor dat de 50-tal chauffeurs van 4D Trans efficiënt kunnen werken.


Klanten

De klanten van 4D Trans zijn voornamelijk producenten van voeding die gekoeld/diepgevroren moet vervoerd worden. Aangezien het voornamelijk om het vervoer van levensmiddelen gaat, heeft corona slechts een minieme impact gehad op de business van 4D Trans.

In 2019 haalde 4D Trans 27% meer omzet dan het jaar ervoor. In 2020 nam de omzet nog eens met 15% toe.


Typeklanten van de onderneming willen (een deel van) hun logistieke keten uitbesteden: ze zoeken een partner die de afgewerkte producten bij hen komt ophalen, ze voor korte tijd opslaat en vervolgens vervoert naar de eindklant. Die eindklanten bij wie 4D Trans de goederen levert, zijn bijvoorbeeld retailers, groothandels, horecazaken, traiteurs en slagers. De onderneming heeft een zeer vast klantenbestand met contracten van onbepaalde duur voor vaste opdrachten, wat een recurrente inkomstenstroom betekent.

Het groeitraject dat 4D Trans heeft afgelegd, heeft de onderneming al enkele mooie titels opgeleverd. Zo won 4D Trans in 2019 de Trends Gazelle Award in de categorie van de kleine bedrijven in West-Vlaanderen, een prijs voor de snelst groeiende ondernemingen in de provincie.


Investeer mee!

4D Trans heeft al een stevig groeitraject achter de rug en wil die groei verderzetten. Dit wil de onderneming doen door in Torhout een logistiek centrum te bouwen met koelcellen en diepvriezers. De onderneming merkt namelijk niet alleen de vraag naar transport van goederen maar ook meer en meer de vraag naar de opslag ervan.


Illustraties van het te bouwen magazijn

Om de bouw van het magazijn te financieren worden er verschillende financieringskanalen aangeboord. De totale financieringsbehoefte bedraagt €7.891.641. Meer informatie over de financieringsbehoefte en de verschillende financieringskanalen vind je onder Financiële gegevens.

WinWinner is een van de geplande financieringskanalen. Via deze campagne wil 4D Trans minimaal €68.000 en maximaal €250.000 ophalen. Investeren kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag. Jaarlijks constante aflossing, looptijd 5 jaar
  • de (achtergestelde) crowdlening: 6,5% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
In de nichemarkt van het geconditioneerde transport heeft 4D Trans al een aardig track record opgebouwd: op 10 jaar tijd zijn het personeelsbestand en het wagenpark van het transportbedrijf uitgegroeid van 1 persoon en 1 bestelwagen naar ongeveer 50 personeelsleden en een 40-tal voertuigen. Als volgende stap in het verhaal wil 4D Trans een eigen magazijn bouwen om -naast het transportgebeuren- in te spelen op de toenemende vraag naar tijdelijke opslag van goederen. Investeer je mee in de plannen van de ambitieuze West-Vlaamse onderneming?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.